Allianz-os reálhozam károsultak:( (beszélgetés)
Én már meg is kaptam a PSZÁF előre gyártott szabvány levelét, amiben megmagyarázza, hogy miért nem kaptam reálhozamot. A számítási módszer szerint tök mindegy, hogy mennyit és mennyi idő alatt fizettél be: "Ha nincs hozamgarantált tőke feletti összeg, az azt jelenti, hogy a tagsági viszony ideje alatt a
pénztári befektetések (átlagos) hozamrátája (%-os érték) alacsonyabb volt, mint ugyanebben
az időszakban az (átlagos) inflációs ráta (%-os érték). A kifizetés összege tehát nem függ össze a befizetett összegek nagyságával. Ha nem
keletkezett hozamgarantált tőke feletti összeg, akkor többszörös befizetés esetén sem
keletkezett volna." Hoz rá egy példát is. Szóval részükről ennyi, forduljak a bírósághoz, ha nem tetszik.
Sziasztok !
Igaz én nem 0 ás vagyok, de több mint 2 milla átvándorolt az államkasszába ebből reál 59 e:)) Pár napja megkaptam az elszámolást. 2008 ban voltam átlépő az Aegontól.. Azok közé tartozok, akiknek nem számították bele a 2008 előtti időszakot. Feketén fehéren le van írva, hogy áthozott tőke és hozam összege 0. Ma feladtam a reklamációmat és kértem az ujraszámolást. Hát kíváncsi leszek mi is lesz a válasz..
Természetesen én sem kaptam sem reálhozamot sem elszámolást, az e-mailre robot válaszol és ezt írja:
"Pénztárunk a kifizetések pontos összegéről 2011.08.05-ig minden tagja részére megküldte a 2010-2011 évi egyenlegértesítőt, mely tartalmazta a kifizetett reálhozammal kapcsolatos elszámolást is."
Az Allianztól “szereltem le”.
A mai napig nem kaptam sem elszámolást, sem semmit!
Az eddigi értesítéseik a jelenlegi lakcímemre érkeztek (ugyanitt itt lakom 23 éve).
A telefont nem veszik fel.
Mi a teendő?
Segítsetek! Mit tegyek?
Sziasztok!
Férjem is Allianzos!
És 526079Ft hozamra 76662Ft-ot kapott!
98-tól volt tag, szerintem kevés ez az összeg!
De mit lehet vele kezdeni??
Van aki panasz levélen gondolkodik?
Valaki kapott már elszámolást az Allianztól, akinek nullára hozták ki a reált??
Én még nem kaptam, és más sem akivel beszéltem az ismerőseim közül és nullás volt.
Gyanús nekem ez a nagy hallgatás...miért nem szórták ki a nullás elszámolásokat..hisz azzal nincs további munka nem? Se fizetni nem kell se semmit...hallgatnak, mint szar a fűben..
Sziasztok!
Az összes befizetésem kb.350000ft volt és a reálhozam 19350ft az Allianznál.A hozam mennyi volt azt pontosan nem tudom!
Szia!
Miért áldod az eszed? Te jól kaptál az Allianztól?Publikus,hogy mennyi hozamra mennyi volt a reálhozamod?
98 óta vagyok tag,az Évgyűrűknél voltam,2009 mentem az Allianzhoz, befizetésem kb.1,6millió, hozamom kb.600.000ft, reálhozamom 0ft.
írtam nekik panaszlevelet,hát kíváncsi vagyok, mit hoznak ki, és csatlakoztam a pertárskeresőhöz :( sajna ennyit tudtam csak tenni.
a párom 3éves mkviszonyra, 700.000befizetőre kapott 81ezret az OTP-től,no comment.
Sziasztok!
Úgy látom, sajnos nem vagyok egyedül ezzel a 0Ft-s reálhozammal. Én 1998-óta vagyok „voltam” pénztártag. Már nem is tudom mi volt az első pénztár neve, mert annyiszor változott. De 2010. elején átléptem a Prémiumtól az Allianzba. A tőkém 856.000Ft volt a hozam meg 155.000Ft. Ehez képest ma hívtam az Allianzot hogy miért is nem jött még pénz és kiderült, hogy nem is fog, mert a bentlévö pénzem nem ér el valami összeget.
Ahogy nézem itt a hozzászolásokba, vannak olyanok akik nem régibe léptek át és nem kaptak semmit. Van itt olyan aki kapot igy is? Egyátalán mi köze annak hogy átléptem? Használhatták a pénzemet!
Sziasztok
sziasztok!
Nekem is nullás a reálhozamom...akkor most mi van? Nem lehet semmit tenni? Nem hagyom annyiba!
Ha valaki már elindította a pert , kérem jelezzen nekem vagy adjon tanácsot!
p
Arra sem méltatnak a kétmillámért, amivel eljátszadoztak évekig, hogy "ne te barom, ezt elcsesztük neked!"
Ez azért undorító!
További ajánlott fórumok:
- Évgyűrűk magánnyugdíjpénztárnál lett olyan akinek 0ft-nál több a reálhozam?
- Mikor kezdik visszafizetni a magánnyugdíjpénztári reálhozamot? Ki mit hallott?
- Utalta már valakinek az Otp magánnyugdíjpénztár a reálhozam feletti részt?
- Aegon reálhozam!
- OTP-től kapott már valaki reálhozamot?
- Ma már meg lehet nézni az interneten, hogy az Allianz mennyi reálhozamot fizet vagy csak telefonon mondják meg?