Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún? fórum

Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún? (beszélgetős fórum)

1 2 3
2013. júl. 12. 21:33
Uj sztorik?
2013. febr. 22. 13:48
Jol elvagytok mndketten a jatszoteren, de beazt, ez nem az a forum!
86. beazt (válaszként erre: 84. - 3f2a864951)
2013. febr. 22. 12:54

Azért az nem mindegy, hogy hol vagy tapló mikiegér, a neten vagy az életben :)


Szerinted aki a projektért és a határidőkért felel, annak sosem kell másokkal beszélni, csak ül a kis kuckójában? Vezető fejlesztőként téged fognak kiküldeni a felhasználóhoz, amikor ég a ház, kisgyökszi... Látszik jó nagy tapasztalatod van :)

85. 3f2a864951 (válaszként erre: 69. - Mosolyka1111)
2013. febr. 22. 10:25
Europass oneletrajzom van, nincs rajta a korom, akor is az volt, ot eve, csak az elso diplomam megszerzesebol tudtak kikovetkeztetni. A lenyeg, hogy az emlitett cegnek es meg sorolhatnek nehanyat, joreszt 30 alattiak es friss diplomasok kellenek, nyilvan kevesebb berert.
84. 3f2a864951 (válaszként erre: 82. - Beazt)
2013. febr. 22. 10:17

Stilusodbol itelve "baratocskam", edes egykomam, oregem, haver es meg sorolhatnam a jelzoket, te sem vagy a hidegver es a targyalokepesseg csucsa.


Latszik, hogy fogalmad sincs sem a fejlesztoi munkarol, sem arrol, amirol beszeltem. Ha mar t@plo megmondoember kell, itt vagy te, messzire sem kell menni. Jol megaszondtad nekem es mire mentel vele? Csak a tajekozatlansagodat es a mertektelen arroganciadat arultad el.


Eloszor is egy nagy nyugati tulajdonu szoftverfejleszto cegnel elkulonulnek a szerepek. En fejlesztonek mentem volna oda, csaknem anyanyelvi szintu nemet tudas birtokaban, aki a projektjeert es a hataridokert felel. Nem managernek.


S ennyi elettapasztalat birtokaban mar el tudom donteni, hogy valaki stresszinterjut folytat-e, vagy szimplan kekeckedik, mint most te. Ha elkerulte volna a figyelmedet, masodszorra felvettek volna, de nevetsegesen keves penzt ajanlottak es azt montam, hogy igy nem.


Egyebkent ne vedd zokon "kisfiam" (hogy az altalad annyira kedvelt leminosito jelzoket hasznaljam), de neked is elkelne egy-ket eves hermeneutikai tanfolyam, hogy megtanulj ertelmezni.

83. Ancsa19860211 (válaszként erre: 65. - Davidab)
2013. febr. 22. 09:57
Igazából, ha nem teszi fel azokat a kérdéseket, amiket nem volna szabad, akkor is megtudja, mert leinformál. Legutóbbi munkahelyemre, mikor interjúztam, furi is volt, hogy nem a szakmai részt firtatták, arról alig hangzott el 1-2 kérdés, inkább azt, hogy hol dolgozom jelenleg, milyen projecten, stb. Később kiderült, hogy arra ment ki a játék, hogy ismerősek voltak az akkori cégemnél és minél jobban be akarták határolni, kikkel dolgozhatok együtt, akitől leinformálhatnak. Aztán jött a hívás, hogy felvettek, határozott időre. Az interjún még nem volt szó a határozott időről. De elfogadtam, mert amúgy álmaim állása volt, szakmailag és anyagilag is. A szerződés lejártával megint határozott idejű hosszabbítást kaptam. Közben beszélgettem egy másik lánnyal, akit szintén akkortájt vettek fel, határozatlan időre. Kiderült, hogy őt is leinformálták, van-e barátja, mennyi ideje vannak együtt, stb. Akkor világosodott meg igazán számomra, hogy azért kaptam határozott idejű szerződést, mert férjnél vagyok, de még nincs gyerekem és akkor 26 voltam, tehát valszeg hamarosan lesz. A másik lánynak akkor egy pár hónapos kapcsolata volt és a szüleivel élt. Az is menet közben derült ki, hogy azért vett fel pár csajt is a főnök, mert feljebbről rászóltak, hogy diszkriminálja a nőket, mivel mindig srácokat alkalmazott.
82. beazt (válaszként erre: 60. - 3f2a864951)
2013. febr. 20. 11:54

"egy vezeto fejlesztonel elsosorban a kompetenciakat nezik"


Óriási tévedésben vagy barátocskám, nem csoda, hogy nem vettek fel.


Felelős poziba csak olyan embert vesznek fel, aki akkor is hidegvérrel cselekszik, ha ég a ház, ha ordítanak vele a telefonban, ha már a kötbérig jutott a dolog, ha meghal az anyja, BÁRMI történik. Ha már télleg nagy gond van, senkinek sem hiányzik még pluszban a kőkemény faszacsávó megmondóember,vagy a sértődős hülyepitsa, aki szerinte vicces szófordulatokkal megpróbálja beégetni a másik felet, meg akinek annyira nem professzionális a hozzáállása a dolgokhoz, hogy egy üzleti tárgyalás, vagy állásinterjú során bunkó módon feláll és elmegy. Egy komoly üzleti környezetben egy ilyen lépés az adott cég számára végzetes lehet.


Mindig az a balfék, aki felidegesíti magát. Megmondtad a magadét, de mire jutottál vele? Semmire.

2013. febr. 20. 08:59

fura


olyan amugy, mintha ezek az emberek egy masik vilagban elnenek..

2013. febr. 19. 15:20

Egyszer elmentem, elvileg marketing asszisztensnek jelentkeztem.

Egy bp-i külső kerület nem épp barátságos részén egy emeletes, szinezetlen házba kellett menni.

Az udvaron egy csillivilli új terepjáró, a rendszáma: HAMED-1.

Na itt gondoltam először, hogy meg kéne fordulni.

Aztán bementem, kitöltöttem egy kérdőívet, amire MINDEN választ benne volt az életrajzomban.

Üzletkötői munka volt, és még a termék is ócska. A "főnökön" látszott, hgoy nem ért hozzá, a titkárnőn meg az, hogy a bugyi is leesik róla, ha a főnök ránéz. És a főnöknél ez volt az alap...

Fel akartak venni, ááááááá....

2013. febr. 19. 12:38

Hatha valakinek segit a kovetkezo korben:


blog.cvonline.hu/2013/tanacsok/5-becsapos-kerdes-amivel-az-interjuztato-csobehuz/3117#utm_source=KarrierPost&utm_medium=mail&utm_campaign=cvo

78. Eszterkee (válaszként erre: 77. - Davidab)
2013. febr. 19. 10:12
az elmondásuk alapján csak csevegnem kellett volna az ügyfelekkel, meghallgatni, hogy mit akarnak látni... már nem emlékszem pontosan, de túl jól hangzott a fizetés, ahhoz hogy igaz legyen :D ezért is féltem, hogy később mást is elvárnának...
77. davidab (válaszként erre: 75. - Eszterkee)
2013. febr. 18. 21:35

vicces :)

mennyit ajanlottak erte, kivancsisagbol..?

76. mosolyka1111 (válaszként erre: 75. - Eszterkee)
2013. febr. 18. 16:35
Nem semmi:(
2013. febr. 18. 15:36
Még az egyetemen hétvégi munkát kerestem, neten adtam fel a hirdetést. Írt egy pasas, hogy családi okok miatt hamarosan a városunkban költözik, hozza magával az irodáját is és szüksége lenne egy munkatársra, aki ellátja az operátori feladatokat. Pár héttel később állásinterjúra hívott, magánházhoz, ott van az irodája... Furcsa volt, de elmentem. Mikor beléptem a házba, borzasztóan féltem. De otthon volt a felesége, kisgyerek, kicsit megnyugodtam, csak nem lesz gond. Leültünk a nappaliban, elkezdte hosszasan körbeírni a munkát, aztán végül csak kibökte, mi a szitu: ő a kedves feleségével élőben közvetít szexjeleneteket a fizető kuncsaftok számára, nekem az lenne a feladatom, hogy miközben akcióznak, cseteljek a kedves vendégekkel :O Nem akartam elhinni, hogy ilyen tényleg létezik, de igen. Alig tudtam visszafogni, hogy ne röhögjem ki őket, de féltem is egyben, hogy esetleg be akarnak szervezni... Szóval nem mertem azonnal felkelni és azt mondani, hogy kösz de nem. Érdeklődve végig hallgattam a részletes előadást, megtekintettem a a kamerával felszerelt "dolgozószobát" és a végén azzal váltunk el, hogy még eldöntöm, elvállalom-e. Persze eszem ágában sem volt. Amint kiléptem a házból, igyekeztem minél messzebb kerülni onnan. A vicc az egészben az volt, hogy se a pasi, se a nő nem volt egy vonzó jelenség, felvetődött bennem, hogy micsoda aberrált emberek fizethetnek azért, hogy ezt a két embert szexelni láthassák...
74. davidab (válaszként erre: 72. - Alidamolnar)
2013. febr. 18. 14:49

Jo fej, mit gondolt?

Es hogyan lehet ezek elol kiterni ugy, hogy azert felvegyenek?

;)

73. davidab (válaszként erre: 71. - Mosolyka1111)
2013. febr. 18. 14:48

Sajnos nem tudni..


Vajon van kozottunk HR-es? :)

2013. febr. 18. 14:03
Velem nem, de rokon lány volt nemrég állásinterjún. Fiatal pasi interjúztatta, és voltak ilyen kérdések, hogy: van-e barátja, mit dolgozik, milyen beosztásban, milyen kocsija van (mármint a barátnak). Ja, és milyen mély a Marianna árok?
71. mosolyka1111 (válaszként erre: 65. - Davidab)
2013. febr. 18. 13:52

Mondasz valamit.

Tesóm Angliában (nő, 40 éves). Mérnök, és most váltott munkahelyet, jobb fizuért (előtte is a szakmájában dolgozott, környezetvédelmi mérnökként).

És a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy hány éves. Nem az számít, hogy 26 éves legyen és 53 kg, hanem hogy tudja, vagy nem tudja. (Mikor jutunk mi el ide. Barátnőmet 40 évesen lapátra tették, szó szerint ezt mondta a főnöke: "Kell a hely az ifjúságnak." Mondjuk írásba ezt nyilván nem adta.)

70. michelle.r (válaszként erre: 67. - Davidab)
2013. febr. 18. 13:49
Valóban nem fogalmaztam elég pontosan, mea culpa. De azért egy 1990-es diplomából kevesen következtetnek arra, hogy az aspiráns pályakezdő ;)
69. mosolyka1111 (válaszként erre: 63. - 3f2a864951)
2013. febr. 18. 13:49
Pasi, 32 évesen túl idős, hát beszarás:(
2013. febr. 18. 13:48

Multicég pénzügyi osztályára jelentkeztem, behívtak. Előtte is évekig pénzügyön dolgoztam (szintén multinál). A nő kb. 1,5 órát beszélt velem, levelet kellett írnom egy képzeletbeli partner cégnek, megcsináltam. Másnap menjek be, 6 órás tesztet kellene írnom. Bementem, megírtam. Majd értékelik, és szólnak. Én persze folytattam az álláskeresést, ők nem jelentkeztek hetekig, közben elhelyezkedtem, jó állásom lett. Ekkor felhívott az osztályvezetőnő, hogy mehetek. Mondtam, hogy köszönöm, de már elhelyezkedtem azóta. Erre másnap megint telefon, a gazdasági igazgató helyettes hívott, neki is mondtam, hogy már nem aktuális. Utána még legalább 3 levelet kaptam tőlük, hogy mikor tudnék munkába állni.

Mondjuk ebben az a "szép", hogy minden 1994-ben, és nem értem, hogy akkor miért kellett annyit szarozni meg tesztelni. (Most már persze más, sok a munkavállaló, kevés a munkahely, na de akkor nem volt még ilyen rossz helyzet.) Mindenesetre jó állásom lett, nem bántam meg, hogy a másikat választottam.

2013. febr. 18. 13:25

A korodra nem biztos, hogy feny derul a diplomazas eve alapjan. Az erettsegibol inkabb.

Mivel kint a korukat nem irjak ra a cv-re, ezert a diploma evet sem irjak ra.

Az, hogy valakinek mennyi tapasztalata van..Hat, 18 eves kora utan -vagy elottol is- barki barmilyen munkat vegezhet iskola mellett is.

De ez a forum most nem errol szol.

66. michelle.r (válaszként erre: 65. - Davidab)
2013. febr. 18. 13:05

Teljesen mindegy, hogy ráírod-e a korodat vagy sem. Abból, hogy mikor szerezted meg a dilomá(i)dat, mikor hol szereztél gyakorlatot, pontosan ki lehet kalkulálni.


Elvileg fotót sem kellene rakni a CV-re, mert okot adhat a diszkriminációra, mégis úgy kérik.

65. davidab (válaszként erre: 63. - 3f2a864951)
2013. febr. 18. 12:47

Na ez a hatranyos megkulonboztetes! :) Mit lett volna, ha 59 evesen jelentkezel oda?

Amit nem ertek: az orszagban még szokas rairni az oneletrajzra a korunkat. Kulfoldon mar nem annyira, mert nem a korod miatt fogod tudni elvegezni a munkat, stb -hacsak nem ven rokat keresnek. Amikor valaki ranez az oneletrajzra, akkor sok mnden feltunik nekik. Tobbet kozott, hogy hany eves vagy, mi a vegzettseged, tapasztalataid.

Es akkor jon a kifogas: Tul oreg vagy! Nem megfelelo a kepzettseged! Nem eleg hosszu a hajad! Csak 1o ujjad van, a gepiroinknak meg legalabb 12. :)

Ezt akkor nem tudjak? Kell a statisztika?Mit lehet tenni, ha valaki igy utasit el? Mit lehet tenni, ha felteszi AZOKAT a kerdeseket, amiket nem lenne szabad?


Ti jartatok mar hasonlo helyzetben?

64. moonlight13 (válaszként erre: 63. - 3f2a864951)
2013. febr. 16. 08:31
Nem semmi! Aki meg túl fiatal,annak nincs gyakorlata!
63. 3f2a864951 (válaszként erre: 35. - A0c1361e44)
2013. febr. 16. 08:16

Egyszer brachibol jelentkeztem a Bosch-hoz, tudod, "eletre tervezve." Informatikusnak.


Minden rendben is volt, aztan az utolso alkalommal kozolte velem az interjuztato, hogy nagyon sajnalja, de tul idos vagyok a poziciohoz.


Akkor, 32 evesen.

62. moonlight13 (válaszként erre: 60. - 3f2a864951)
2013. febr. 16. 08:07
Én eddig nem is tudtam, hogy ilyen is van, hogy "stresszinterjú"! Hát kösz, de ha már az interjún is stresszelnek.... :(
61. moonlight13 (válaszként erre: 60. - 3f2a864951)
2013. febr. 16. 08:06
:) Ez aranyos!
60. 3f2a864951 (válaszként erre: 36. - Jstefan)
2013. febr. 16. 07:51

Megfordult a fejemben a stresszinterju gondolata, am egy vezeto fejlesztonel elsosorban a kompetenciakat nezik, egyebkent sem managernek jelentkeztem.


Attol nem fogom jobban betartani a hataridoket, hogy a manager atyaisten nagykepuskodik.


Akar az volt, akar nem, evekkel kesobb talalkoztunk, mert az egyik baratom,oda akart bevinni fejlesztonek. Ekkor a fo-hulye mar uzletag vezeto, vagy alelnok, vagy a t*kom tudja, mi volt, mar csak vele beszeltem.


Megint akart adni nevjegyet, de mondtam, mar van. Aztan nem alltam meg, hogy meg ne kerdezzem, erdeklik-e meg a bolcseszettudomanyok. :D

59. moonlight13 (válaszként erre: 58. - Forgatos)
2013. febr. 16. 07:03
:(
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook