Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet? fórum

Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2023. júl. 13. 07:00

Továbbra is úszok, es kerékpározok.

Úszáshoz olykor kell a fejbeni elhatározás:)

Ez évben eddig kerékpáron 6300km tettem meg, úszással 54km járok.

Úszásnál alkalmanként 2km szoktam leúszni.

A hátam nyakam rendben van.

2023. jan. 27. 15:56

Sziasztok

Ma megvolt az első úszásom, 1.5 órát voltam, 1650m úsztam. Azt tervezem hogy majd mindig 2 km távot tegyek meg. De egyelőre ennyi is elég. Természetesen kis pihenő is volt a meleg vizben :) Tök jó volt. A végére azért éreztem hogy elment az erőm a kezeimből.

93. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 92. - Channa*)
2023. jan. 25. 11:02

Figyelek ezekre es elkezdem az úszást is. Vettem tartasjavitót holnap meloban mar fogom hordani. Rezeg ha begornyedek.


Még állva nem is de mikor 12 orat gep elott ülök szinte, na akkor jól fog jönni. Többször fel fogok állni mozogni kicsit és elkezdem az úszást.

Úgy érzem hogy gyenge a hátizomzat, mindig fáj valahol kicsit..nem fullos. Ropognak ..korábban is többször éreztem ezt a izomgörcs féle tünetet annyi hogy akkor nem állt be a hátam.

Eléggé elmeszesedett lehet az egész hátam

92. Channa* (válaszként erre: 91. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 25. 10:34

Szuper!

Most jöhet a teljesen normális mozgás, hogy nehogy megint beálljon!!!!

Nem tornára gondolok, hanem a merevtartásra.


Persze, a torna sem ártana;)

2023. jan. 25. 10:00
A fájdalom megszünt teljesen mostanáig legalábbis (kopkopkop:) de ott továbbra is húzódik az izom talán később múlik el.
90. Channa* (válaszként erre: 88. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 24. 19:58

Nekem felírják.

Nem is értem, hogy miért nem ezt írják másoknak is. Melyiket nem írják fel?


A férjem szed rendszeresen donalgint a térdére.

Volt 2 hónap amíg hiánycikk volt. Szedett mást, de az nem használt, ahogy újra volt donalgin, ismét nem fájtak úgy a térdei.

Ezért gondolom, hogy speciális, de lehet, hogy nem csak a hatóanyaga megfelelőbb a férjemnek...

2023. jan. 24. 18:12
Én annak örülök ha neked ilyen hamar rendeződik Mindig így legyen;)
88. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 86. - Channa*)
2023. jan. 24. 18:11
Egyébként már az általad írt gyógyszert nem írják fel ilyen esetben.
87. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 86. - Channa*)
2023. jan. 24. 18:10
Ebben is van igazság.
86. Channa* (válaszként erre: 79. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 24. 17:51

Január 14-én kezdődött, eltelt 10 nap.


Nekem kb. 2-3 nap alatt rendbe jön, de van, hogy 1 nap is elég. Csak annyit kell tennem, hogy beveszek 2-3 flektort+2-3 mydetont.


Nem szeretek szenvedni és mártirkodni sem. Szeretek biztonságosan közlekedni!

Fájós nyakkal és háttal nem lehet vezetni, mert nem tudsz még oldalra sem nézni. Zebrán átmenni is veszélyes, ha nem tudsz mindkét irányba nézni.


Néhány szem tabletta nem fog megmérgezni!

Egyik sem tartalmaz sem ciánt, sem arzént és egyéb mérget sem.

De természetesen, mindenki döntse el, hogy mit akar. 1-2 nap alatt rendbe jönni vagy 10 napon túl is picsogni;)

2023. jan. 24. 12:14
kopkopkop:)
84. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 83. - Antónia36)
2023. jan. 24. 12:13

nem hiszem hogy arról lenne szó, ez mozgásszervi lesz.

----

ma elmentem tekerni egyet, nagyon vonakodtam, féltem hogy még korai. El indultam de visszafordultam így 1 órás tekerés lett csak. Húzódik továbbra is, nem fáj, de érzem hogy ott húzódik és nem akartam hogy bedurranjon megint. Szóval most ismét ágy és melegítő párnán feksszem.

Egyébként ma tüzszentésre köhögésre semmi érzékenység nem mutat hála isten. kopkopkop. Azt gondolom lehet ez hosszabb idő lesz míg teljesen tünetmentessé válik, emlékszem mikor a mellkasomnál előről volt hasonló tünetem, ott is hiába szünt meg a fájdalom, és tudtam jönni menni már, utána még sokáig bizonos mozdulatra (nevezetesen ha előre biccentettem a vállaim, éreztem az érzékenységet hogy "fáj"). Ez sokáig megmaradt még utána, igaz normál mozgásomnál ez nem jelentkezett már úgy.

2023. jan. 24. 10:15
Én is azon a véleményen vagyok, hogy epehólyag gyulladástól is lehet. Hasonló hátfájásom volt. Nospa, kis diéta, borsmenta tea és enyhült a fájdalom.
82. katt2 (válaszként erre: 80. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 24. 08:49
Akkor még néhány nap és elfelejtheted ezt a történetet.
2023. jan. 23. 22:43
Kopkopkop:)
80. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 78. - Katt2)
2023. jan. 23. 22:38
Semmi feszülést nem érzek torna alatt. Mármint olyan mint korábban nem jobb nem rosszabb.
79. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 70. - Channa*)
2023. jan. 23. 22:33
Úgy voltam például a fájdalomcsillapítóval is hogy először csak felet vettem be megnéztem hogy elég e, feleslegesen nem mérgezem a szervezetem.) Az izomlazítóval kapcsolatban sok mindent olvastam (sirdalud 6mg), és úgy voltam vele, arra tippeltem hogy az izom akaratlanul görcsölődhet ez fokozhatja az ideg nyomását, ez esetben a meleg jó eséllyel jót tesz majd neki) hétfőig ha nem jön rendbe a meleg borogatás, akkor jön a gyógyszer izomlazito. segített. Meglátjuk a napokban hogy viselkedik. Holnap már nem tervezek bevenni fájdalomcsillapítót.
78. katt2 (válaszként erre: 75. - Channa*)
2023. jan. 23. 20:33

A feszül és az izomszakadás, vagy komolyabb megeröltetés között mindössze a gyakorlat végrehajtásának a sebessége különböző. Ha lassan csinálsz valamit, akkor az izmoknak van idejük beállni a rájuk kényszerített állapotra. Ha gyorsan csinálod, akkor csak húzódás lesz a vége, hiszen nem fogod tudni leállítani a mozgást. És már kész is a baj.

Persze, hogy nem baj, ha feszül. Különben mitől tudna nyúlni? Hogyan tanulná meg az izomzat, hogy meddig kell felvenni egy megkívánt állapotot? Nyilván, erőltetni kell, de csak óvatosan, lassan.

77. Channa* (válaszként erre: 74. - Katt2)
2023. jan. 23. 20:30
Én se mertem ajánlani egyiket sem. Mert attól, hogy az én derekamnak jól esett, nem biztos, hogy jót is tesz.
76. OldPinokkio (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 23. 20:29

Azt írod, hogy reggel óta fájdalmat érzel a hátadnak jobb oldalán, ami idegi fájdalomnak tűnik. A fájdalom jelentkezik mély levegőt véve, vagy testtartást váltva. Azt is említed, hogy van nyaki sérved is, ami lehet, hogy a fájdalom oka.


A hátfájás számos okból adódhat, beleértve az izomfáradást, az izomgörcsöket, a gerincsérveket, a hátfájást okozó betegségeket, és a stresszt. A hátfájás kezelésének megkezdéséhez fontos megérteni a fájdalom pontos okát.


Azt javasolnám, hogy fordulj orvoshoz, hogy megállapítsa a fájdalom pontos okát, és elkezdhesse a kezelést. A fájdalomcsillapítók és az izomnyugtatók segíthetnek a fájdalom enyhítésében, valamint a pihenés és a mozgás korlátozása is segíthet a fájdalom enyhítésében. Az orvos talán fizikoterápiát is javasolhat, hogy megerősítse a hát izmait és javítsa a testtartást, valamint javasolhatja a jóga vagy a pilates gyakorlatokat is, amelyek segítenek a hát izmainak erősítésében és a testtartás javításában.


Az is fontos, hogy kerüld a túlterhelést és a helytelen testtartást, ami a hátfájást okozhatja. Ajánlott, hogy olyan munkahelyi berendezéseket, mint például egy ergonomikus széket és asztalt használj, hogy a testtartásod javítsa. Meg kell találni a megfelelő egyensúlyt a pihenés és a mozgás között, hogy segítse a hát gyógyulását.

75. Channa* (válaszként erre: 73. - Katt2)
2023. jan. 23. 20:23

Nekem a gyógytornákat mindig úgy időzítették, hogy akármennyire is fájt, 1 hétig fájdalom és gyulladáscsökkentő szedés, esetleg szteroidos tabletta+izomlazító, majd rögtön torna.


Kicsit fáj torna közben nem baj! Az a jó! Ezt a gyógytornász mondta mindig. feszül!? Az a jó!

Én se értek hozzá;)

74. katt2 (válaszként erre: 72. - Channa*)
2023. jan. 23. 20:18

Az lehet, hogy nem tud semmit az izomlazításról, de ez a háziorvosom. Nyilván, - miután én nem értek hozzá, - kénytelen vagyok hinni neki.


A melegvíz hatásait én nem tudom, mert sosem próbáltam. Ezért nem is ajánlottam senkinek. De a gyulladásokról, hogy hideg, vagy meleg kell neki, mindenfélét lehet olvasni. Inkább nem ajánlok ilyesmit, mert nem értek hozzá. És ugye benne volt a pakliban, hogy FI-nek esetleg valami gyulladása van... akkor inkább valami doki javasoljon valamit.

73. katt2 (válaszként erre: 68. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 23. 20:11

Ha már tudsz mozogni, akkor nem kell fekve csinálni semmit. Mindent csak óvatosan, lassan. Szerintem mehetsz úszni is, persze azt is csak lassan, de úgyis fogod érezni, hogy mennyire hajlanak, nyúlnak az izmok. Erőltetni nem szabad. Még pár nap és teljesen rendbe jössz. A jövőben meg torna, nyújtások, bicaj, úszás, szóval az nem megy, hogy napi 12 órát gubbasztasz a számgép előtt.

Gondolj a macskára. Egész nap döglik a fotelban, aztán amikor felébred, felkel, nyújtózkodással kezd...

72. Channa* (válaszként erre: 71. - Katt2)
2023. jan. 23. 20:10

Ááá, ilyeneket az mond aki azt sem tudja, hogy milyen a hatása.

Soha nem volt, hogy emiatt nem tudok lábra állni, de olyan volt, hogy annyira fájt, hogy tényleg nem tudtam.


Ige, a mozgás a legfontosabb!


És Fi, amit írt a melegről. Bár azt mondják, hogy a gyulladásra nem jó, de az én derekamnak is mindig jól esett a meleg, még 40 fokos hőségben is takarom a derekamat. Szeretem a nagyon meleg vizes fürdőt is, mert úgy érzem, hogy jót tesz a derekamnak. Gondolom ezek is inkább az izmot lazítják...

71. katt2 (válaszként erre: 70. - Channa*)
2023. jan. 23. 20:06

Nekem azt mondta a doki, hogy éjszakára szedjem be, mert esetleg annyira ellazít, hogy lábra sem tudok állni. Én arra gondoltam, hogy anélkül is jobban leszek, így meg sem próbáltam. De az is lehet, hogy hatékonyságukat tekintve több fajta van. Inkább nem kísérleteztem, hiszen pontosan tudtam, hogy mitől vagyok kókadt. Aztán rendbejöttem.

A masszőr K2D2-t javasolt, meg magnéziumot. Szedtem ezeket, de nem hiszem, hogy bármi értelme lett volna. Ami segít, az a mozgás. Ez azért nem egy nagy titok...

2023. jan. 23. 17:17

Nem értem mi félelmetes van az izomlazítóban.

11 évig naponta több szemet beszedtem, az elmúlt 23 évben is néha szedtem belőle. Semmi gondom nincs, max. hamarabb rendbe jövök;)

2023. jan. 23. 14:45
kopkopkop:)
2023. jan. 23. 14:43
+ napi 2,3x földön fekve nyújtózgatok kicsit.
2023. jan. 23. 14:42
tényleg, kérdeztem az úszó bérletet is, teljesen jó áron adják, szép kártyát is elfogadnak ami tök jó :) már várom hogy mehessek.
2023. jan. 23. 14:40

még nem akartam elküldeni(véletlen volt), szóval este is azon fekszem. Lehet vissza esek megint szóval nem lehet már itt kiindulni abból hogy javul az állapot..de hátha nem. Szerintem most mikor csütörtökön visszaestem, azért éreztem én hogy kicsi más jellegű ez a fájdalom most, mert görcsölt ott az idegnél az izom, és az egyben nyomta is az ideget. A melegítő párna meg szerintem serkentette a vérkeringést ott, és ellazította, ezért enyhült a fájdalom. Izomlazítót nem vettem be egyet sem, tartottam tőle, kár volt utána olvasni itt a hoxán:) mind1. Meglátjuk mi lesz. Már mennék kicsit mozogni, kerékpározni vagy úszni.. de nem merek még.

Cartidol-al kenegetem mellette.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook