Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet? fórum

Állandó jobboldali hátfájdalom reggeltől, másnál volt már hasonló, mi okozhatja, mi segíthet? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
2023. jan. 23. 14:36
Fejlemény: tegnap előtt ahogy írtam elkedztem használni a zselés melegítő párnát. Nem sokkal után enyhültek a panaszaim, másnapra drasztikusan jobban lettem. hm. De nem mertem előre inni a medve bőrére, tanulva a pár nappal korábbi esetből, viszont ami tény, ma is jó az állapotom. Tudok mozogni, járni, köhögni trüszkölni és nem fáj. Egyedül ha nagyon mély levegőt veszek érzem hogy ott picit még van valami. Minden esetre ma is bevettem még a gyulladásgátlót. És egész nap melegítem a hátam, azon fekszem, este is.
64. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 62. - Katt2)
2023. jan. 21. 18:10
Nehéz dolgok ezek. Es mennyire megfeledkezünk ilyen dolgokról, mikor látszólag olyan rossz minden körülöttünk - mármint érezzük mi, de az nem jut eszünkbe milyen jó egészségesen lenni fájdalmak nélkül.
63. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 62. - Katt2)
2023. jan. 21. 18:06

Erdekes most megint jobb estére. Eddig legalábbis. Kopkopkop:)

Párnával is melegítgetem, es kenem cartidol.

Na jó nem vizslatom ennyire hagyom h gyógyuljon, es belevágok azokba amiről beszéltünk.

62. katt2 (válaszként erre: 57. - Channa*)
2023. jan. 21. 18:03

Csak elmismásolták a dolgot. Hogy biztos megeröltette és csak lassan gyógyul. Ennek van vagy másfél éve. És még nincs teljesen rendben.


Nekem kb. 8 éve volt ilyen. Akkor mentem masszőrhöz, két percig tartott, mire felfeküdtem az asztalára. Kb. két hétig nagyon hykomat voltam. Aztán torna, nyújtózkodás, hátúszás és két hónap múlva már teljesen rendbe lettem. Az első két hét viszont feledhetetlen volt, azt hittem megpusztulok... Autót úgy vezettem, mint aki kardot nyelt, csak nehogy meg kelljen mozdulni valamelyik irányba... az éjszakák még csak hagyján, de reggel 5 percig tartott, mire lábra álltam. És utána a vizesblokk. Álmomba ne jusson eszembe mennyit kínlódtam.

2023. jan. 21. 17:06
így ahogy visszakerestem a történéseket, akkor ez 1 hét alatt lement. Sőt 5-6 napon már jöttem mentem.
2023. jan. 21. 16:49
Megtaláltam az ambuláns lapot. visszakerestem , majdnem pont 2 éve hogy ugyan ez panaszom volt. akkor 02.14 én voltam be a sürgőségire. 4.ik napja tartott a fájdalom akkor (ugyan így volt mint most, ugyan ott fájt), arra emlékszem hogy ott fetrengtem a váróban sehogy nem volt jó, kis levegővételre is fájdalom. Ráadásul 2 órát is ott vártam míg szóba álltak velem. Csináltak akkor fizikális vizsgálat labor rgt, minden rendben volt. Pihenésst fájdalomcsillapítót és izomrelaxánst javasolt a végén. Azt nem tudom meddig tartott.
2023. jan. 21. 16:34
Nem tudjátok mi az az oldal ahol vissza lehet nézni mikor voltam háziorvosnal? Vagy kórházban vizsgálatra?
58. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 57. - Channa*)
2023. jan. 21. 16:01
Hat most mit tud mondani a háziorvos is, tippel a tünetek alapján. Ő is azt mondta valószínüleg becsipődött az ideg.
57. Channa* (válaszként erre: 52. - Katt2)
2023. jan. 21. 15:52

És megmondták, hogy mi a baja?


Az biztos, hogy a deréktáji sérv a lábakat kínozza. Nekem tulajdonképpen nem is a derekam szokott fájni, hanem a jobb lábam.


A nyaki sérvnél pedig a hát és a kar szokott fájni.


Ha begyullad az ideg, akkor az bizony hetekig fáj, és igen, az orvos nem tud semmit tenni...

56. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 54. - Katt2)
2023. jan. 21. 15:34
Igyekszem nyujtani ahogy tudok kicsit
55. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 54. - Katt2)
2023. jan. 21. 15:34
Hát vagy a fájdalom csillapíto ment ki, tegnap reggel algopyrin reggel, 13h zadex, este 20h zadex.
54. katt2 (válaszként erre: 53. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 21. 15:25
Hát, ha estére kissé megnyugodott, akkor az a napi mozgástól van. Reggel persze újrakezdődik, hiszen egész éjjel nem mozogtál semmit. Szerintem, ez bíztató. Ha éjszaka felébredsz, akkor egy kicsit mozogj, mielőtt visszaalszol. Hátha segít.
53. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 50. - Katt2)
2023. jan. 21. 15:08

Nem is tudom. Hátul a hátam, lehet hogy akaratlanul is be van gorcsolve a kornyező izomzat pas így nyomja az ideget. Ha nagy levegőt veszek megint csak fáj, ha fekszek akkor is fáj. Csak felmelegítettem a zselés párnát es beraktam alá, valamit segít.

Eddig enyhébb volt sztem mert ha elhelyezkedtem fekve úgy ahogy jó volt de mostanra az sem használ. Földön nyujtas sem. Ez a melegített párna egész jót tesz. Körülbelül a jobb hátam olyan lapocka kórül tüdő magasságban, talán mintha húzna a görcs is, tényleg nem tudom megmondani.

Tegnap este egész készünt nap végére ma regeltől vissza. A stressz rossz hatással van rá, mert reggel is befeszültem a fájdalomra, fáztam es az izmok biztos megmerevedtek..nőtt a fájdalom is. Tegnap este teljesen lenyugodtam lazultam estére.

52. katt2 (válaszként erre: 45. - Channa*)
2023. jan. 21. 14:55
Van egy ismerősöm, annak valami hasonló nyavalyája lett, mint FI-nek. Mozogni is alig bírt, 2 hétig volt kórházban vele és alig javult valamit az állapota. Neki a jobb lábára is ráment, menni alig tudott az első napokban. Most dolgozik, de azt mondta, hogy ha javul is az állapota, az nem a dokiktól van...
51. Léna123 (válaszként erre: 49. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 21. 14:53
Ha gyulladás van, szerintem nem jó a meleg. Meg biztos nagyon jó a torna és az úszás az izmokra, meg az izomlazító is, de előszőr jó lenne tudni mi fáj, mert ha nem izom, akkor semmit nem fog érni. Ha erősen fáj, menj vissza a dokihoz. Amúgy azt nekem is mondták, mivel panaszkodtam, semmit se ér a fájdalomcsillapító,hogy mellé mehet még algopirin. Esetleg próbáld meg.
50. katt2 (válaszként erre: 48. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 21. 14:46

Nem hiszem. Nincs eltörve semmid, a nyújtózkodástól nem hinném, hogy rosszabb lenne.


Valamit írj, hogy milyen jellegű a fájdalom? Van e olyan pont, amit meg tudsz határozni, hogy talán az a gócpont?


Néha nekem is görcsbe mered egy túl nagy nyújtózástól a hátamban valami. Többnyire zuhanyzás közben, de újra nyújtózva, vagy másik irányba, a meleg víz alatt, kiáll a görcs. De ennek a görcsnek pontosan érzem a helyét.


Hogy a meleg jó e neki? Először a bal kezem hüvelykujjában volt ínhüvely gyulladás, de azt tudtam, hogy mitől van. 3 év alatt egész jól elmúlt. Majdnem. Igazán elmúlni sosem fog. Most ez átment a jobb kezemre. De nem tudom mitől van... Használok olyan kesztyűfélét, ami arra jó, hogy nem tudok hirtelen mozdulatokat tenni. Erre azt írták, hogy ebben a kesztyűben az is jó, hogy melegen tart. A torokgyulladásra meg azt mondják, hogy fagyit kell enni. Ebből nem tudok okos lenni. A görcsre biztosan jó a meleg, de neked már rég nem görcsöd van. Nem tudom mi lenne a jó.


Ha a fájdalom nem akarna enyhülni, akkor menj vissza a dokihoz és kérd, hogy valami szteroid alapú gyulladáscsökkentőt, fájdalomcsillapítót írjon fel. A fiam annyira alleregiás a növényi pollenekre, hogy júniusban beleböknek egy szteroidos injekciót, azzal el van augusztusig, amikor előjön az allergia, akkor elmennek nyaralni valahova a tenger mellé és ott rögtön elmúlik. Ugye, ez sem perspektivikus? De legalább a szteroidtól jobban megy az edzés... :(


Talán legyél egy kis türelemmel. Nem egyszerű, de vigasztaljon a tudat, semmi sem tart örökké...


Figyelemelterelésnek hallgasd meg ezt a dalt. A címe: türelem.


[link]

2023. jan. 21. 13:53
Szerintetek ilyenkor a meleg árt vagy jót tesz neki? Van ilyen zselés valamim amit mikrozni lehet es meleg lesz. Azt betenni, vagy a gyulladás miatt csak artana?
2023. jan. 21. 12:53
Nagyon fáj most. Lehet rosszul tettem tegnap hogy nyújtózkodtam..
47. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 45. - Channa*)
2023. jan. 21. 12:51
Érdekes anno mikor a mellkasom fájt egyszer munkahelyen éjszakás szolgálatunkba durran be, ki kellett hívni az ügyeletet akkor a kiérkező ápoló adott nekem egy injekciót azt mondta ez segíteni fog. ( valami koktélt mondott ő is) Hát Semmit nem segített de arra emlékszem hogy nagyon rosszul voltam tőle ájulás kerülgetett. Levert a víz. Aztán itthon Vettem be egy tasak xilox ot és ez az utolsó emlékem hogy az segített. Illetve hogy ezt egy jó darabig még szedtem de aztán elmúlt.
46. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 45. - Channa*)
2023. jan. 21. 12:48
Múlt hét szombaton kezdődött, csütörtökig javultam napi 1 fájdalomcsillapító mellett. Határozottan éreztem hogy jobban vagyok azonban csütörtök éjszakára visszajöttek a tünetek. Este már alig tudtam aludni. Pénteken elmentem a háziorvoshoz, elmondtam neki a tüneteimet hogy mikor kezdődött hogy már 6 napja.. es zadex et irt fel 2x1 , illetve sirdalud 1x1 ejszaka ( én ezt nem merem bevenni mert nagyon sok rosszat olvastam róla) ezért érdeklődtem hogy inkább a mydetonnal próbálkoznék az 50mg. ossal. Aztan abbol lehetne pl napi 2.
45. Channa* (válaszként erre: 44. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 21. 12:34

A mydeton, izomlazító. Én 150 mg-ost szoktam szedni+fájdalomcsillapító. A legjobb a donalgin, de ha nincs, akkor mehet más is, de xiloxot ne szedj, mert az inkább torokfájdalomra jó;)


A donalgin kifejezetten ízületi problémákra van.


Szedhetsz még algopyrint is esetleg. Ügyeleten, ha ilyen gondja van az embernek, akkor adnak injekcióba egy lidocain+mydeton+algopyrin koktélt.


Egyébként egyik helyen sem kaptál injekciót? Vagy nem voltál még olyan helyen?

A háziorvod nem javasolt ilyet? Ő még infúziót is írhatna fel, amit ott helyben több napon át beadnak.

Nem értem az orvosokat, hogy miért nem foglalkoznak a betegekkel kellően...

44. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - Channa*)
2023. jan. 21. 12:19
A mydeton az gyengebb am nem?
43. Channa* (válaszként erre: 42. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 21. 12:00

Naponta 3x vegyél be!

Reggel, délbe és este, akkor is ha nem fáj A fájdalomcsillapítók gyulladás csökkentők is, ezért fontos a rendszeresség!

És az izomlazítót se felejtsd el!

2023. jan. 21. 11:58
Kárnak szóltam rá tegnap. Most még rosszabb Most vettem be fájdalomcsillapítót. Fekve is nagy fájdalom..fene megette
41. Channa* (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 21. 07:56

Ha van nyaki sérved, akkor már tudod is az okot, de sokszor semmi nem kell ahhoz, hogy a tested szerint egy rossz mozdulat miatt megtörténjen a baj.

Lehet, hogy észre sem vetted, hogy túl sokáig tartottad magad egy nem túl kényelmes pózban vagy, ahogy nyúltál valamiért rosszul mozdultál.

Szerintem az sem tett jót, hogy utána próbálgattad a köhögést és tüsszentést.


A frontokra is ráfoghatjuk, most van bőven!

Nekem is piszkálja valamelyik a gerincemet, de nem tudom, hogy melyik, mert van amikor nagy szélben el kezd fájni a derekam, de a legtöbb szeles időben meg nem, így nem foghatom rá;)


Az ok egyszerű! Sokat ülsz, nem sportolsz és van a sérved. Ez pont elég ahhoz, hogy bármikor elkezdjen fájni.


Nekem volt olyan, hogy reggel felkeltem semmi bajom nem volt. Elmentünk vásárolni a férjemmel és amikor először kiszálltam a kocsiból már éreztem, hogy valami gond van a derekammal, simán végig jártuk a piacot, bár kicsit sziszegtem, majd újra be a kocsiba és a következő helyen már nagyon fájt, mire haza értünk, alig bírtam kiszállni a kocsiból és felmenni az elsőre.

Kb. 1 óra alatt eljutottam egy olyan állapotba amilyenben csak akkor voltam, amikor még nagyon sokat fájt. Ez 2 napig tartott. 2 nap után pedig mintha elvágták volna. Egyik pillanatról a másikra megszűnt a fájdalom.


És fogalmam sincs, hogy miért indult be.


Egyébként ez is jobb volt mint az említett 11 évben, mert akkor volt olyan, hogy annyira fájt a lábam, hogy nem tudtam bevenni gyógyszert, mert nem tudtam bemenni a fürdőbe, ami azért volt, mert nem tudtam felemelni annyira a lábam, hogy átlépjem a küszöböt.

Na, azóta nincs küszöb a lakásainkban;)

40. Csillagszem38 (válaszként erre: 30. - Channa*)
2023. jan. 20. 22:54
Szuper vagy 👌
2023. jan. 20. 22:20
Rendben.
38. katt2 (válaszként erre: 36. - Fórumnyitó (anonim))
2023. jan. 20. 22:09

Ámen! Vagyis úgy legyen!


Azért számolj be, hogy haladsz.

2023. jan. 20. 21:36

Ha az ember szeret valamit csinálni megtalálja szépségét a dolognak akkor nem is erre gondol hogy erö kell hozzá stb..meg kitartás. Az úszást is nagyon szeretem, Azért is írtam nem értem miért nem jutott eszembe eddig.

Kerékpározás is így jött be az életembe És most ilyen hideg időben is vágyok hiába a minusz 3 4 fok...(egyébként ennek is megvan a szépsége, én nagyon szeretek hidegben is menni, este is, ugyan olyan jó mint nyáron a maga módján, kivéve ha esik latyak van) és 60 70 80 kmt is tekerek egyhuzamba. Nyáron 100 felett is. Imádom.

36. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Katt2)
2023. jan. 20. 21:31
Nem lesz vele probléma ebben biztos vagyok.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook