Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Kislányom képes reggeltől estig cirkuszolni a semmin! Mit tehetnék? fórum

Kislányom képes reggeltől estig cirkuszolni a semmin! Mit tehetnék? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
2013. aug. 23. 15:20
Értem én,de örülnék,ha megtanulná,hogy egy játék miatt nincsen jogos sérelem érzet! Sértődjön meg,ha véletlenül nekiszalad az öccse,és nem kér bocsánatot (a picikém esetében ez egy puszi és ölelés,szavak híján). Egyébként még a szakember szerint is okosabb az átlagnál,tehát tudta ő,hogy nem kell a műsor,csak próbálkozik! :-)
2013. aug. 23. 12:50
A jogos sérelmet nem úgy értettem, hogy valós, hanem mert ő annak érzi.
93. anya4005 (válaszként erre: 92. - Loch ness)
2013. aug. 23. 12:31
Szerintem azért nevezzük hisztinek,mert nincs alapja! Nálunk előszőr volt kinevetés alkalmazva,és jól sült el! Nem hiszem,h jogos sérelmen alapúl a balhézás,ha egy játékról van szó! Illetve,nem szeretném,ha ez rendszeressé válna: ő a nagyobb,hát használja a több eszét! Amúgy még a kicsi egyáltalán nem beszél,tehát elkérni sem tudja. Nyilván ez nálunk napi esemény,de eddig nem volt hiszti: lejátszották a meccset a játékért,aztán ki-ki ment a maga útján! (Kegyetlenűl hangzik,hogy hagyok egy 3 és egy 1,5 éves gyereket "erőt fitogtatni",de azt tudni kell,hogy szó szerint egy súlyban vannak,mert a kisebb egy óriás!)
2013. aug. 23. 09:12
A kinevetéssel azért óvatosan kell szerintem bánni. Ha nevetsz rajta, akkor remélhetőleg tényleg közös nevetésbe fullad az egész. De ha kineveted, amikor pedig neki komoly sérelme és baja van (mert ő annak érzi), akkor gyakorlatilag kigúnyolja az ember a kinevetéssel, márpedig kigúnyolni a gyereket (sem) sosem szabad. Javítsatok ki, ha csak rosszul értettem valamit a megfogalmazás miatt.
91. anya4005 (válaszként erre: 89. - 5427edee11)
2013. aug. 22. 23:42

Épp jártattam a számat nagy büszkén,hogy nálunk a nagy már kinőtte a hisztit (holnap lesz 3),mire ma elkezdett nyekeregni,mert a kicsi elvette a játékát. Na,én hangosan kinevettem (most próbáltam először),és fél perc múlva már fuldokoltunk a röhögéstől,aztán ment,és szerzett más játékot.

Ebből is látszik,minden gyerek más és más! A nagyfiam,ha a seggére csapok,még morgolódik egy kicsit,a kicsinek csak hirtelen lesodortam a kezét a kilincsről,hogy ne játszon vele (persze előtte négyszer szóltam),és sírva fakadt. Ő még nem beszél,de mindent ért,bólogat,és még bólogatva is próbál ellenkezni.

Azt sem szabad (szerintem) elfelejteni,hogy mi,szülők is mások vagyunk. Máshol vannak a határaink,mások a normáink,az értékrendünk,tehát máshogy is reagálunk. Én hirtelen ember vagyok,gyorsan reagálok,leginkább indulatból,de van annyi önuralmam,hogy a gyerekeimmel ezt ne így csináljam (nem csak a pofozkodásra gondolok,hanem mindenre),hiszen imádom őket! Azt meg,hogy mi a jó,hogyan neveljük őket helyesen,majd csak az idő fogja elárúlni! :-)

2013. aug. 22. 16:21

Teljesen figyelmen kívül kell hagyni, mikor hisztizik....levegőnek kell nézni.

Hamar megunja majd.

89. 5427edee11 (válaszként erre: 79. - Anya4005)
2013. aug. 22. 16:18

Biztosan van igazság ebben, amit írsz. Éppen erről beszéltek az anyósomék.

Anyósom és a testvére már 3-3 gyermeket felneveltek. Ők is tudják milyen ha kapnak és milyen ha bizony odasóznak. Mi a külonbség a verés és a pofon kozott.

A verésnek semmi haszna /szerintük, szerintem se/, abból nem tanultak ők sem és a gyerekeik sem. De a pofon, erélyesebb hangnem hatásosabb és ott nem a düh uralkodik el a gyereken, hanem egy kicsit magába száll.


Kipróbáltam, hogy hangosan kinevettem a fiam egy hiszti kozben, olyan dührohama volt... Soha tobbet. A hangosabb hisztit sem értékelte...

88. 5427edee11 (válaszként erre: 2. - Jéghegy)
2013. aug. 22. 16:11

Tuti valami korral járó nyavalya, mert az én 6 és fél évesem is ilyen!

Bár ő egy fokkal jobb változat, valószínűleg a tesó miatt, de pl. most is vitáznak, hogy mi kié legyen. Ha kettő van is vitáznak rajta...

Nem értem...


Abban bízok azért, hogy 8 évesen már csak nem fognak vitázni minden apróságon és nem tőr ki a hiszti.

87. asszonyka (válaszként erre: 55. - Loch ness)
2013. aug. 22. 15:56
Pontosan erről van szó!!!!!!!!!!!!
86. csorenehomororsi (válaszként erre: 85. - Anya4005)
2013. aug. 22. 10:17
:-)))en sem;-))
2013. aug. 22. 10:11

Nálunk a kistesó érkezése borította fel a nagy viselkedését,ezért is szokott át a mi ágyunkba! Lehet,hogy 3 nap alatt vissza szokna a sajátjába,de egyenlőre közös szobájuk van,nyilván a kicsit is felkeltené a hisztivel,két kialvatlan gyerekkel pedig elég nehéz lenne napközben!

Amúgy azt olvastam,h 6 éves korig normális,h igényli a közelségünk,és nem aggódom túlzottan,mivel még nem hallottam olyat,h valaki 40 évesen az anyjával alszik!:-)

2013. aug. 22. 06:43

Ebbol tanulja meg a gyerek,h erdemes jol viselkedni mert van reakcio(pozitiv).

Akarki akarmit mond,a szuperdada mukoduk.kitartassal!

Te vagy a fonok,nem a gyerek.

2013. aug. 22. 06:40

Nekem ikreim vannak,egyedul alszanak az elejetol kezdve,semmi potcselekves,ringatas kutyafule.

Elejetol fix naporend van es nyugodtak is,tudjak h pancsi utan vacso,aztan alvas.ldtesszuk oket es 10 perc mulva siri csend van.

Es ket gyerek....nem egyforma mentalitassal....megis mukodnsk adolgok.

Pl:mikor elkezdtek maszni,probalkoztak a konyv leszedessel,ha egynap 100* kellett elmondani es megmutatni h nem,akkor 100* mondtam el..2 het utan elmasztak a konyvek mellett,teljesen erdektelenne valt nekik,mert nyugodt maradtam.csak kovetkdzetes.

Nalznk is feyzegetik a hatarokat,de mo abszolut egy neveleyi elvet osztunk a ferjunkkel,es nem hagyjuk mafunkat.nalunk is volt foldhozvsdem magam mert nem lehet ezt v azt....nem reagaltunk.

Abbamaradt...aztan jatszottunk tovabb.

Azzal nem serul a gyerek h a szamodra elfogadhatatlan viselkedest nem jutalnazod figyelemmel!!!!

Azt kell megtanulnia,h csak es kizarolag a pozitiv viselkedessel tud figyslmet kicsikarni.

Sok szulo ezt ott rontja el,h nem dicseri a gydreket ha elvan mondjuk fel orat nyugiban,pedig ez a legjobb modszer h ezt megtanulja.

En rendszeresen dicserem es megerositem oket.

2013. aug. 22. 06:32
Amugy minden a kovetkezetessegen mulik
2013. aug. 22. 06:31
A buntihelyet sem kellett volna feladni,hanem atgondol i,h akkor elteyzem a stokit v barmit a gyerek elol es csak akkor kerul elo,ha stukssg van ra!
80. csorenehomororsi (válaszként erre: 79. - Anya4005)
2013. aug. 22. 06:30

Nem kritika felre ne erts,mert itt mar mindenki fel van paprikazva,de miert szokott oda hozzatok a gyerek???

A masik,latod te tortel meg az altatasnal is,nem o...es nem te kinoztsd a gyereket,hsnem o sajat magat,konkretan a ledvegsokig elment a hanyos sirassal,h megnezze hol a hatar.

Egy gyerek,barmilyen,3 nap alatt hozzayzolik barmihez.

Kitartonak kellett volna lenned,elhiszem h megszakadt a szived,de latod o gyozott.ennyi,pont.

O kovetkezetesen kitartott az akarata mellett,eros jellem,de te megtortel...hat ezert mondjak h a gyerekek baromi okosak.

Amugy a stuperdadaban is volt ilyen,h anyuka ott bogott astobAjto elott,ahogy vegighallgatta a brutalis musort es o is par ora mulva feladta volba,de a dada nem engedte ....ket ejszaka meg ez volt,de mindig csokkent a szintido,es lass csodat a gyerek elfogadta.

A buntihel

2013. aug. 22. 04:04

Na,végig olvastam a hsz-kat,és meg kell mondjam:

szuper dadának a büntiszékes,illetve az altatásos módszere sem jött be a 3 éves fiamnál! A büntiszék akkor bukott meg, mikor már hobbiból is kiült rá játék gyanánt,az altatás (némán vissza teszem az ágyába százszor) meg ott dőlt meg,mikor már hányt és remegett a sírástól a gyerek,és úgy döntöttem,ezt nem bírom tovább! A mai napig köztünk alszik,és valószínű,így nem sérül a lelke annyira,mintha minden este "tudatosan kínoznánk"!

A verés és a seggrecsapás pedig szerintem ég és föld! Engem lekvárfőző fakanállal vert hurkásra részegen az anyám. Utána az arcába nevettem,és bementem a szobámba. Ő sírt,én semmit nem tanúltam az esetből! Nem utálom,nem neheztelek,jóban vagyunk! Lehet,h egyetlen pofonnal elért volna valamit,így csak dacos lettem!

A fiaimnak elég,ha felemelem a hangom (attól egy felnőtt férfi is berosál),bár eljárt már a kezem is (konektorral való játékért pl). Igyekszem erről teljesen "leszokni", mert nekem sem jó,ha bántom őket,bár a fiam még ilyenkor sem akar lecserélni!

Am hisztire hallottam még 2 módszert: jó hangosan kell nevetni,vagy még nála is hangosabban hisztizni! Mivel nem fogja érteni a szülői reakciót,befejezi a visítást! (elméletileg)

2013. aug. 22. 03:12

Nekem 2 fiam van. Vannak gondok a nagy viselkedésével,de MÁR nem a hiszti!

Annó,ha hisztizett,némán leültem elé,és vártam,hogy befejezze. Amikor fröcsögve üvöltötte,hogy anya,én halkan közöltem, mondjad. Ez kb négyszer fordúlt elő,mert az ötödiket fel is vettem videora,és megmutattam neki,milyen mókás,mikor hisztizik- soha többé nem csinálta!

77. 2dcbbf1f9f (válaszként erre: 72. - Bd55e3f068)
2013. aug. 22. 00:08

Egy történet jut eszembe erről.


Keresztlányom, igazi kis hisztérika. Ha kimondott egy kérést máris teljesítve volt. Ha anyuka két kézzel turkált a mosogatóban és a gyerek enni, írni kért, esetleg rajzolni, festeni akart, azonnal ugrott. Megtörölte a kezét és máris rendelkezésére állt. Ha nem így volt, ment a hiszti.


Egyszer nálunk voltak. Anyuka, apuka a házban volt. A kislány elkezdett kiabálni:

-Inni kérek.....

- Várj egy picit, pont főzök. (bográcsoltunk)

- INNI KÉREK!!!!!!!

- Egy perc ez még befejezem és adok inni.

- Na jó..... megvárom, neked nem hisztizek, anyánál sírni szoktam.


Nem volt még három éves. De tudta kinél hol a határ.

2013. aug. 21. 22:01

Húúú, kicsit elkanyarodtunk... :)

De egyvalami megfogalmazódott bennem, amit most le is fogok írni, habár szintén kb. semmi köze sincs a fórum kiinduló témájához.


Amikor mi, ill. a szüleink gyerekek voltak, a verés teljesen elfogadott nevelési eszköz volt. Most nem elfogadott (még ha a "komolysági" szintjéről vitatkozunk is), így a legerősebb büntetés a sarokba állítás ill. hasonlók marad.

Eltelik pár év, 1-2 emberöltő, és a fenenagy pedagógiai sokszínűségben majd már ez is tilossá válik? Hiszen tulajdonképpen a sarokba állítással a személyi szabadságát korlátozzuk!


Mindazonáltal én sem tudom, mi lenne a jó megoldás.

Mi most a sarkot alkalmazzuk, egész jól bejövősnek tűnik - remélem, az is marad, de méginkább, hogy nem sokáig lesz rá szükség. :)

75. bd55e3f068 (válaszként erre: 69. - Panka78)
2013. aug. 21. 20:09

Azt megértem, ha valaki egy kicsi gyereknek egyszer-kétszer a fenekére csap, ha súlyosan veszélyezteti a testi épségét. Pl. egy 2-3 éves gyerek nem fogja fel, hogy a határait próbálgatva mekkora különbség van aközött, ha dacból az úttestre szalad vagy ha a földhöz vágja a játékát. Neki ebben annyi a lényeg, hogy ellenkezik, és hiába magyarázza el az ember a lendületmegmaradás és tehetetlenség törvényét a súrlódási tényezőkkel tarkítva, nyomakékosan kiemelve, hogy nagyon veszélyes, mert még nem érti meg.

Egy tinivel viszont már nagyon is lehet beszélni.

74. jozsi.38 (válaszként erre: 67. - Floracska)
2013. aug. 21. 20:08
el vagy tájolódva. láttam igazi kemény verést, akkor fogadtam meg, hogy én kerülöm, ha csak lehet
73. jozsi.38 (válaszként erre: 64. - Panka78)
2013. aug. 21. 20:04
nem nem reagál, hanem közölni kell a delikvenssel, hogy ebben a másik fél nem hajlandó részt venni, ezek után kell ott hagyni :) ilyenkor persze tovább folytatja, de én azt szoktam mondani, ha lehiggadt, beszélhetünk
72. bd55e3f068 (válaszként erre: 71. - Éva82)
2013. aug. 21. 19:58
A piszok hisztis kisgyerek nekem nem üvöltött, rám hallgatott, tőlem kért, nem követelt. Innentől kezdve nem igazán érdekel, hogy valaki egy íróasztal mellett merengve milyen eméleteket gyárt.
71. Éva82 (válaszként erre: 70. - Bd55e3f068)
2013. aug. 21. 19:49

Ez is egy álláspont, viszont ezt a pszichológia úgy értelmezi, hogy lelki sérülést okoz, önbizalomhiányhoz vezet, ha nem reagálsz/reagálok semmit bármilyen (legyen az hiszti)tevékenységre. Sokan mondják azt is, hogy ha nem akar beszélni a gyerek, akkor "ne értsük meg" ha beszéd helyett pl. mutogatással akarja kifejezni magát. A pszichológusok szerint ettől "beszűkül a tudat", rám nem figyel senki, nem érdekli, hogy mit akarok...stbNa, most akkor melyik a helyes megoldás????? :)

70. bd55e3f068 (válaszként erre: 65. - Éva82)
2013. aug. 21. 19:37
epp ez a lenyege. A hiszti nem erdekel, nem foglalkozok vele, es igy a gyerek abba fogja hagyni. Lehet hogy az elejen lilara uvolti a fejet, vagy a vegen alomba merul, ugy kufullad, de aztan megtanulja, hogy adott szemelynek hiaba csinalja a musort, viszont ha normalisan ker vagy ellent mond, annak lesz hatasa.
2013. aug. 21. 19:37

Én is volt, hogy kaptam a fenekemre, de ez kb. max. 5x fordult elő, az is tiniként. Itt vagyok, nem haltam bele, viszont a barátnőmet volt, hogy úgy megverte az apja, hogy akár 3 napig sem tudott suliba jönni..

Én ezt tartom verésnek, és a lelki terror még sehol nem került szóba!

68. Panka78 (válaszként erre: 67. - Floracska)
2013. aug. 21. 19:32

Szerintem sincs gond a fenékre csapással. Néha kell.

A pofonnal már nem értek egyet, de ez csak az én véleményem, én úgy tartom, hogy a gyerek fejét nem verjük!


Egyébként egy nevelő popsipacsi, és a megverés ég és föld!

67. floracska (válaszként erre: 47. - Jozsi.38)
2013. aug. 21. 19:26

Milyen szövegértés? A saját mondanivalódba gabalyodsz már bele. Te mondtad, hogy azok csak FOKOZATOK. Konkrétan 3.-ot nem, én a 3-as számmal az általad felsorolt 3.-ra gondoltam. Szövegértés, ugye....


Mindenki olyan módszerrel neveli a gyerekét, ahogy akarja, de azért egy fegyelmező pofon és egy "verés" között hatalmas a különbség. Ezt tudom, mindkettő végletre láttam már példát.


No de én nem vitatkozom, mert túl sok itt a "szuper anyuka", és még a végén az lesz az erőszakos, durva, aki rá mer csapni a gyerkőc fenekére. Aki így gondolja, az nem látott még igazi erőszakot.

66. Panka78 (válaszként erre: 65. - Éva82)
2013. aug. 21. 19:24
..de mit lehet tenni, ha a gyereked direkt provokál?! Erre mit reagálsz? Bármit mondasz v. teszel (Jót v. rosszat) csak olaj a tűzre.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook