Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alföldi pulykaraguleves recept

Alföldi pulykaraguleves recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Alföldi pulykaraguleves hozzávalói:
-30dkg pulykamell vagy comb
-1közepes fej vöröshagyma
-2-3gerezd fokhagyma
-1zöldpaprika
-1paradicsom
-olaj
-pirospaprika
-25dkg zöldborsó
-25dkg krumpli
-2dl tejföl vagy 1dl főzőtejszín
-1teáskanál liszt
-borsikafű,só,bors,kapor


Az Alföldi pulykaraguleves elkészítési módja:
A hymát apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk majd a kockára vágott pulykahúst rádobjuk és megpirítjuk.Meghintjük pirospaprikával,a karikára vágott paprikát és hámozott,felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk,és az áttört fokhagymát is,sózzuk,borsozzuk,majd puhára pároljuk.A krumplit enyhén sós vízben félig megfőzzük majd hozzáadjuk a borsót ,borsikafűt és puhára főzzük.Ha kész hozzáadjuk a húshoz,ha szükséges felengedjük vízzel és összeforraljuk.Végül a tejfölt vagy tejszínt összekeverjük a liszttel és ezt hozzáadjuk a leveshez!Kaporral ízesítve tálaljuk.

A paradicsomot úgy a legkönnyebb hámozni ha x-et vágunk a tetejére,és leforrázzuk.Így könnyen lejön a héjja!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alföldi pulykaraguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook