Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Fácán (pulyka) becsinált leves Gábor kedvenc levesbetétjével recept

Fácán (pulyka) becsinált leves Gábor kedvenc levesbetétjével recept

A Fácán (pulyka) becsinált leves Gábor kedvenc levesbetétjével hozzávalói:
2 fácán összedarabolva vagy pulykamell kockára vágva
olaj
1 kanál liszt
1-2 dl főzőtejszín
sárgarépa ízlés szerint (20 dkg)
petrezselyemgyökér (10 dkg)
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
10 dkg gomba
pici őrölt fehér bors

A levesbetéthez
5-6 áztatott zsemle
ugyanennyi egész tojás
1 fej vöröshagyma apróra vágva
jó sok petrezselyem zöldje

bors
1-2 gerezd fokhagyma
3-4 csirkemáj ledarálva, összeturmixolva
kevés liszt hogy összetartsa


A Fácán (pulyka) becsinált leves Gábor kedvenc levesbetétjével elkészítési módja:
Ha fácánból főzzük, akkor a fácánt hideg vízben feltesszük főzni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízben feltesszük főzni. (Pulykát nem kell leszűrni) Sózzuk, őrölt fehér borsot adunk hozzá és fedő alatt lassan főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret gombát megtisztítjuk, összedaraboljuk, belerakjuk a levesbe. Világos rántást készítünk,amibe reszelt vöröshagymát és összenyomott fokhagymát is teszünk. Berántjuk a levest, és hozzáadjuk a tejszínt,összeforraljuk. A levesbetéthez a hozzávalókat összekeverni, egy darab folpackba tekerni rúdformájában és a két végét összecsomózni. (úgy néz ki mint a szaloncukor) Leveskockával ízesített forrásban lévő vízben kifőzni. Ez elég sokáig fő, (kb 20 perc) attól függ milyen vastag tekercset csináltál. A fólia leválik róla. A rudat felszeletelve tányérokba osztani és rámerni a levest. Lehet ebből a masszából galuskának is kiszaggatni levesbe, vagy gombócokat csinálni belőle. Jó mártásos húshoz is. Ha marad a levesbetétből lefaszthatod.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A fácán (pulyka) becsinált leves gábor kedvenc levesbetétjével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook