Albérletből kidobták, jogosan? (beszélgetés)
Mindenképp írj majd, hogy mi lett...
Én bízom abban, hogy sírósból átmegy keménybe és befenyíti. :)
De a tulajnak fenyegetőzhet rendőrséggel!!!!
A tulajnak van vaj a füle mögött, ezt ő is tudja, nem barátnődnek! :)
Amúgy is... szó elszáll, barátnőd mondhatja, hgy szó sem volt 2 hétről, DE HA LETT VOLNA az hol szerepel a szerződésben???!
Ooohh... de tudnám mondani. Velem jól járna a tulaj.
El tudom képzelni a helyzetet :S barátnőd sír, fél, a tulaj leordibálja a fejét, a barátnőd beszélni akar vele, de a tulaj magasról kaksizik a fejére, mert csak magára gondol... hogy mi baja lehet ebből.
Szerintem vagy a sarkára áll barátnőd és sírás nélkül kijelenti, hogy marad és kész, ezért meg azért, vagy szedi a cuccait és sírva álljon tovább.
:S
Szerinted a sarkára fog állni???
Semmi közöm hozzá, de pl. te vagy valaki nem állhatna mellé, és beszélnétek a tulajjal erről?
Ismerem én is ezeket a papírokat. Ha nem jelenti be a tulaj, nem adóz utána, akkor ezzel a szerződéssel kitörölheti a valagát. Nem közjegyző által hitelesített, nem lejelentett, stb... :)
Ez csak a tulajnak lehet bukta, de ki lehet kerülni. Ha barátnőd a sarkára állna simán maradhatna.
Meg mi az hogy 2hét?ha nem rendkívüli felmondás,akkor van felmondási idő is,ami általában 30 vagy 60 nap. Ezalatt ő kereshet lakást, a tulajdonos pedig hírdetheti eladásra vagy kiadásra újra a lakást.
Egyszóval a felmondási idő letelte előtt nem rakhatja ki őket!
Egyáltalán van bérleti szerződésük? :)
Totál idióta... :S
Én úgy vagyok vele, hogy csepp a tengerben, biztosan nem néznek utána PONT NEKI, de HA MÉGIS, akkor viszont tényleg megütheti a bokáját.
IDIÓTA!
Attól a hónaptól gyorsan kiadott volna 1-2 hónapra bérleti szerződést nyugtával és annyi. Be lett volna biztosítva.
És barátnőd nem fenyegetőzött???? Ez azért durva... hogy emiatt 2 hetet ad nekik.
Igencsak visszaélhetne a helyzettel barátnőd, ő egyből bevághatta volna, hogy megy a hatóságokhoz köpni... Gondolom nem olyan típusú... de azért egy beszólást megért volna. :) Egyszerűbb lett volna a tulajnak pár hónapra legálisan bejelenteni őket és annyi.
nem értem,minek megmutatni mit ikszelt be?
Az egyik szomszédomnak én töltöttem ki az íveket,most tudtam meg,hogy 3 gyereke van,nem kettő!A férje sem tud róla! :)
Az ingatlan bérbeadásából származó jövedelem bevallásköteles - vagy adószám kiváltásához kötött nem vállalkozói tevékenység.
Ez lehetett a baj, de nem dobhatja ki, ha a szerződésükben nem szerepel, hogy "amennyiben bérlő a bérlemény címén őt, vagy bérbeadót felkereső harmadik, hivatalos vagy természetes személy kérdésére azt állítja, hogy az ingatlant bérbeadótól jogszerűen bérli súlyos szerződésszegésnek minősül és azonnali felmondással jár" akkor bérbeadó földbe rúgott.
Nem kell ám azonnal betojni a tulajtól, az albérlet nem szívesség, hanem törvényben szabályozott jogviszony, amelyben a felek kölcsönös szolgálatatásokkal tartoznak egymás felé.
További ajánlott fórumok:
- Csak nekem furcsa, hogy albérletben, bizonytalanságban élő, minden Ft-ot nehezen kiadó nők esküvőt rendeznek a párjukkal, és gyereket vállal
- Hol és hogyan lehet valakit felnyomni, hogy feketén adja ki a lakását albérletbe?
- Csótány az albérletben
- Télen, két kiskorú gyermekkel kitehetnek az albérletből?
- Hogyan lehet megélni albérletben havi fizetésből?
- Ti elköltöznétek saját lakásból albérletbe, az ország másik felébe, jobb megélhetés reményében?