Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Pusztulnak a halak az akváriumban - mivel, hogyan takarítsak? fórum

Pusztulnak a halak az akváriumban - mivel, hogyan takarítsak? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
518. _A.A._
2011. máj. 29. 12:28
Sziasztok! Több mint egy éve van aksim. Guppikkal, mollykkal, dániókkal kezdtem, aztán voltak sügereim is, most visszatértem a kicsi halakhoz.:))) Tegnap vettem párat, köztük egy kék guppi fiút, aki el is pusztult ma reggelre. Tegnap este már csak a vízfelszínen volt, nem evett.... Ma reggel szintén ott volt, kivettem, külön tettem, rá fél órára el is pusztult.:( A sors fura fintora, hogy régebben is vettem egy kék fiú guppit, aki szintén másnapra, harmadnapra elpusztult. Minden más halam megmaradt!!! Volt egy narancssárga guppi fiúcska, annak semmi baja nem volt. :) Most is, minden halam jól van, régiek, újak egyaránt, csak ez az egy nem bírta. Nem tudom mi lehetett a baj. :(
2009. jún. 6. 13:03

Ha engem kerdezel,vigan ficankolnak a picikek, reggeltol estig csak zabalnanak,ha lehetne:)) Most akarok neki ugrani kitisztitani az akvariumot,mert ettol a gyogyszertol valami irto koszos az akvarium.

Itt pecazas lesz azt hiszem:)) Nalad mizu?

516. bajusz9
2009. jún. 5. 22:32
Mizújs?
2009. máj. 28. 01:45
Elmentem egy szakertohoz,gyogyszert ajanlott,de meg mindig az uj torpeharcsaimra gyanakszom,pedig mindenki azt mondja nem agressziv fajta.. A viz a gyogyszertol olyan mintha halak helyett kis shrekkek lennenek,de remelem helyre jon a kis kedvencem:D
514. bajusz9
2009. máj. 27. 18:55

Bocsi, de aranyhalam még sosem volt.

Esetleg próbáld meg itt:

[link]

Bár úgy látom újabban nincs túl nagy mozgás itt.

Vagy itt:

www.forum.akvarisztika.info

Bár itt meg nincs túl sok aranyhalas.

De hátha.....

2009. máj. 27. 01:24
Orulok,legalabb ennyit akkor jol csinaltam. :) Viszont fura dolgot vettem eszre az egyik fatyol farkunal. Szurkes a farka vege es nem ertem ez mitol lehet.Csak egy ilyen. Mit csinaljak szegenykemmel? Maskulonben ugyanolyan virgonc mint eddig,csak a szurkes szin zavar ,mert eddig gyonyoru egeszseges volt. Banthatja valamelyik? Bajusz,tudom te most is segitesz,bizom benned;)
512. bajusz9
2009. máj. 22. 09:11

A legcsendesebb sarkot szokták ajánlani. Ami előtt nincs nagy "forgalom". A fénykérdés, az már bonyolultabb. A közvetlen napfény, az tényleg nem jó, fokozza az algásodást, és melegíti a vizet nyáron. Az sem mindegy mennyi növényed van, és milyen a világításod. Optimális világítás mellett a legsötétebb sarok a legmegfelelőbb. Nálam ott van, de most nyáron gondjaim lesznek, mert a világítás több fokot melegít a vízen, tehát csak ritkán kapcsolhatom fel, viszont így meg kevés lesz a fény a növényeknek...

Tehát valószínűleg Nálad jó helyen van.

2009. máj. 22. 02:41
Azota minden rendben,vettem nekik ma egy szurot es nagyon tetszik neki,igy szerintem mar nem lesz gond. Van 2 uj lako is akik lathatoan elvezik az uj helyet.Masik kerdesem az lenne,hol a legjobb helyuk a lakasban? Itt a napfenyre gondolok. Most egy vilagos helyen vannak,de direkt napfeny nem eri oket.ez igy megfelelo?
510. bajusz9
2009. máj. 15. 07:58

A berendezések kora szerintem nem számít, csak azért le ne cseréld őket.

Jóval fontosabb az akvárium mérete, és a vízcserék gyakorisága.

Ha hirtelen pusztultak el szegények, akkor szerintem inkább megfáztak az átköltözés során, bár az is előfordulhat hogy már a boltban betegek voltak, de az nem lett volna ilyen hirtelen. Szerintem.....

2009. máj. 15. 03:24
Bajusz9,koszi a valaszodat,nagyon kedves toled! A halacskak komolyan mondom egyik percrol a masikra pusztultak el. En arra gondoltam,lehet betegek voltak,igy vehettem oket?! Lehet most hulyeseget irtam,de nem tudom megmagyarazni.Az biztos,maradok a megszokott aranyhalaknal es mellejuk par kis tisztito halacskat telepitek.nem birnam ki,ha ujbol igy jarnek.A berendezesem regebbi tipusu,igy nem tudom elmagyarazni neked milyen pontosan,de azt tudom,hogy jol mukodnek es persze ahogy a penztarcam megengedi kicserelem oket ujabbra.
508. bajusz9
2009. máj. 12. 08:25

Bár ezeknek a halacskáknak már tényleg mindegy, sőt valószínűleg már így is, úgy is mindegy lett volna, azért a következők védelmében írd le a körülményeket, lehet hogy ott a hiba.

Értem ezalatt:

- mekkora az aksi?

- milyen szűrés van?

- milyen gyakran van részleges vízcsere?

- a szűrőt hogy, és mikor pucolod?

- milyen halak, és mennyi van benne?

- mit és hányszor esznek?

- mennyi növény van?

- a hőfok (ezt írtad)

Most olvasom, hogy újak voltak. Akkor egészen biztosan a költözés viselte meg őket. Vagy megfáztak, vagy a két víz közti nagy különbség.

Csak csendben: az aranyhalak szokták bántani a kisebb halakat, de ha jóval nagyobbak, akkor már csak a méretük miatt is stresszelhetik a neonokat, amik ebbe bele is pusztulhatnak. Sokak által nehezen elfogadható tény, de az aranyhalakat nem szabad meleg vízi akváriumba való halakkal összetenni. Max. valami hideg vízivel, de abból elég kevés van.

2009. máj. 11. 23:32
Mar keso,mind elpusztult,ugyanugy egyik percrol a masikra:((
2009. máj. 11. 19:23
Segitseget szeretnek kerni! Az uj kis neon halacskaim sorban elpusztultak. Mellettuk volt meg 4 fatyol farku aranyhalam. 4 neon halacskambol 3 elpusztult,egy meg megvan.Furcsan mindegyik egyik percrol a masikra dobta fel az uszonyat. Minden rendben volt 1 hetig. A viz homerseklete 22 fok,a kaja nekik valo,vizcsere normalisan. Mi lehet a gond?
2009. ápr. 10. 22:05
Kellemes készülődést mindenkinek!
504. 3a0842d373 (válaszként erre: 503. - Obsoleta)
2009. márc. 3. 14:57
Hát, ha már túl van az étkezési méreten :)
2009. márc. 3. 14:44
Nekem a jelenlegi legnagyobb gondom, hogy 1 lány guppim van, és a 4 fiú halálra molesztálja. Nagyon sajnálom szegénykémet. Remélem kihúzza, amíg megnőnek a kicsik, és jön egy kis friss hús.
502. 3a0842d373 (válaszként erre: 501. - 3a0842d373)
2009. márc. 3. 14:37
szóval a vízleeresztés után el kell húzni az akvit a helyéről és még az állványt is arrébb kell lökni.
2009. márc. 3. 14:36

Átok ülhet az akvin?

Feldobta a pacskert a nagyobbik szűrő, nem szuszog, nem pöfög, teljesen kuka. Kiszedtem és egy vödörbe tettem az állvány mellé, mert úgy sikerült elrejteni a kábelt, hogy ha ki akarnám szedni, le kéne engedni a 110 liter vizet.

Ti gondoltatok erre? Én nem :(

Majd megsímogattam a lelkem, hogy bár kicsi a második szűrő a nagy akvihoz, elrohanni nem tudok másikat venni ..... frappánsan leengedtem egy kislavór vizet, hogy a meglévő szűrő elbírja a szuttyot.

Mert hogy nálunk mindig történik valami.

Például jött ma 4 anci, 6 ...... hú valami aljzattúró-evő csodalény: két albínó, két aranybarna és két sötétbarna, illetve elkülönítőben van 8 platti, akik stresszelték a kis guppikat.... lehet visszaviszem őket és becserélem tápra. (ettől most jól megijedhettek, mert nyugi van a kis babyhordozóban-vmi műanyag halszállítódoboz)

És új növény is van - már ha túlélik a lakberendezésemet :)


Veletek mi van? És az akvikkal? :)

500. bajusz9
2009. márc. 1. 21:42
:-)
2009. márc. 1. 21:00

Akkor teljesen rendben csináltam mindent :)

még gyerekünk is van hozzá :)

498. bajusz9
2009. márc. 1. 20:03
Semmi különöset. Megvárom amíg letisztul a víz, és ha szemmel láthatóan romlik a teljesítménye a szűrőnek (és csak is akkor), kiveszem a szűrőt, szétszedem, kitisztítom, különös tekintettel a mechanikus részekre. A szivacsot csak nagyjából kinyomkodom, hogy a hasznos bacikat ne mossam ki mindet. Lehet az egész csak illúzió, mert leginkább akváriumvízben kellene kimosni, és nem is biztos hogy ezekben a kis, gyors áramlású belő szűrőkben egyáltalán kialakul valami biológia. Ki tudja, nekem van még egy nagy szivacsom egy szívófejjel.
497. 3a0842d373 (válaszként erre: 496. - Bajusz9)
2009. márc. 1. 19:31

Eddig jól hangzik, én is így tettem.

A spanyol viaszt meg majd megpróbálom pszichológus nélkül feldolgozni :)


DE: az utolsó mondatodat részletezd légyszi, mit jelent a kicsit később pucolom.

Mit, mivel, hogyan? (több kérdésem nincs:)

496. bajusz9
2009. márc. 1. 18:08

Aranyos vagy, és nem is szívesen ábrándítalak ki, de a cél szentesíti az eszközt.

Ezt a spanyol viaszt én is feltaláltam, de aztán odaszívta a kishalat, ami úgy rátapadt, hogy azonnal fel is dobta az uszonyát. Akkor döntöttem úgy, hogy inkább szívja be a cső, majd kihalászom a vödörből, mint hogy agyonnyomódjon a nagy szívóhatás miatt.

Régen leszívtam az aljzatról a szmötyit minden vízcserekor, de aztán megszületett a kisfiam, és elfogyott az időm, így erről lemondtam. Mostanság már csak egy 2 literes kancsóval merem ki a vizet, és azóta sincs több trutyi az alján. Visszafele viszonylag nagy sugárban öntöm a vizet (úgy, hogy azért a berendezések ne repüljenek el), ezzel fel is kavarodik a szutyok, amit beszív a szűrő. Azt azután kicsit később pucolom.

2009. márc. 1. 15:01

Azt hiszem SPANYOL VIASZ! :)


a pici guppik beszippantása ellen a szívócső végére kétrétegű gézlapot gumiztam és úgy szipókáztam a vizet.


Lányok, amikor leszívjátok a vizet, csak a vízre fókuszáltok vagy egyéb helyeken, aljzaton köveken is kotorásztok a csővel?


A felkavarodott szuttyot rábíztam a szűrőkre.


Jó így? Vélemény?

494. 3a0842d373 (válaszként erre: 493. - Bajusz9)
2009. febr. 27. 10:45

Tetszik ez a visszakaptam-történet :)))

Hugom a kutyája kis kölykét kapta vissza, mert az új gazdi a földön, ágybetéten aludt és éjszaka a kiskutyi az új anyu kontyos haját vélte prédának. Nekifutott, megtámadta, húzta-vonta a frizurát...

aztán egy hónap után visszaadták. Érdekes, hogy a második gazdinál már semmi ilyennel nem próbálkozott.

Pesti vagyok amúgy :) :(

493. bajusz9
2009. febr. 27. 08:09

Nem tudom hol laktok, de sejtem hogy messze, ami kár, mert van 2 elajándékozható sügim. Olyanok, mint aki a profilomban van a képek közt. Vagy is nem teljesen olyanok, mert vagy lányok, vagy fiúk, csak nem tudtak teljesen kiszínesedni.

Nagyon agresszívak voltak az új gazdinál (nálam születtek), és ezért visszakaptam őket. Nekem meggyőződésem, ha egyedül mennének egy akiba, nem párban, akkor nem lenne gond, sőt ki is színesednének. Most betettem őket az enyémek közé, hát nem ők az urak..... Sőt, rendesen le lettek kezelve, lehet túl sem élik ezt a kalandot, de a gazdájuknál a biztos halál lett volna a sorsuk.:-(

Tehát ha van Békés megyei köztetek, nagyon szívesen odaadom őket.

492. 3a0842d373 (válaszként erre: 491. - Obsoleta)
2009. febr. 27. 07:15
Nem, nem voltak képek, mert nem vagyok elég képzett egy informatikus férj mellett. Kedvenc mondásom szerint "sebész özvegye sem műt" :)
491. Obsoleta (válaszként erre: 490. - Obsoleta)
2009. febr. 26. 22:44
Voltak fent képek, ugye? Vagy megint csak az emlékezetem viccelt meg?
490. Obsoleta (válaszként erre: 489. - 3a0842d373)
2009. febr. 26. 22:42
Basszus, ez a méreg, nem a cián! Hogy irigyeltem őket pedig! De nem rosszból, csak baromi szépek voltak. A kutya életbe!!!
2009. febr. 26. 21:51

Elszenderültek .... jobblétre ... testületileg ..... komplett vízcsere után túl korán raktam vissza őket .... Három napig idegbajos voltam a hülyeségem miatt.

A férjem kollégájától kaptuk most a babaszoba lakóit. Azzal a feltétellel vettük át a guppikat, ha jövő hónapban nem ráncolja össze a szemöldökét, ha ismét elkérjük a szaporulatot.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook