Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk! (beszélgetés)
Ja! Nekem császárom volt. A műtéthez kell vinni 2 rugalmas fáslit (a lábadra tekerik, hogy elkerüljék a vérrög képződést - azt hiszem), az intenzívre meg Tena intim betét (nagy méretű, nekem köldöktől hát közepéig ért, de KELL), meg Tena eldobható bugyi. Amíg nem mozdulhatsz, ők pelenkáznak, ezt kérik. Szénsavmentes ásványvíz, szívószál (nem emelheted a fejed azt hiszem 3 óráig), pogácsa.
A mellszívó (későbbre) csak akkor ér valamit, ha van némi tejed. Nekem nem akart beindulni, sírtam, mikor azzal szenvedtettem magam... Kirepedt a bimbóm, rettentően fájt. Fölöslegesen kínoztam, és amikor a kicsi kezdett volna rákapni, már szinte reflexből el-elrántottam, úgy megszívtam a fejővel...
Ha a bimbód nem jó (nem áll RENDESEN ki), vegyél AVENT (tényleg ez a jó) bimbókiemelőt. 2000 körül van, és erre sokkal könnyebben rákap a baba, ha nem RENDESEN kiálló a bimbód, és védi a repedéstől is!!!
NEke m szerintem itt "ment el" a szoptatás... :(
Hát én csak pelenkát vittem be. Gyógyszertári popsikrém van (én mai napig azt használom), Johnsons's popsitörlő, pelust is adnak, az Libero, de azt az egyet én vittem be. ALkoholt is adnak.
Én kisruhát ajánlok vinni, rugit, vagy hosszúujjú bodyt, mert egy nagyon vékony rékliben van a kicsi. Bár nem tudom, milyen a fűtés (azért erre csak figyelnek), de azért ők a "benti" 36-37 fokból jöttek ki, vékonykák... Nekem ennyi a tapasztalatom (április végi a Fiam).
hmm pelenka na ez nagy dilemma:)én az égvilágon mindent kipróbáltam,jelenleg egy kis boltba veszek francia légáteresztős pelust ezeket pestnek szinte minden kerületébe megtalálod és 50 db 2150 ft sok esetben ingyenes házhoz szállítás van:)tehát kb egy hónap alatt a kis fenekük egy főre 100 db pelust használnak el számold ki a pampers árát és ezt, minőségileg persze a márka van a toppon na de ha találsz olyant ami beválik akkor már nincs akadály.Érdemes körülnézned minden felé pl pelenkafutár,peluskirály,....stb.popsitörlőbe a tes-ósat használyuk a My baby-st mert volt egy akciójuk 250 ft volt egy csomag hát amennyit tudtunk annyit vettünk minőségileg ugyanaz mint az említtet pampers.Amire érdemes belefektetned az egy orrszívó...orszívó porszívó nagyon jó de iszonyatosan sírnak tőlle a picik van a teszveszen bőven amihez jó áron hozzá juthatsz pl a pesztonka vagy az elemmel müködő két fajta hidd el nincs olyan hogy nem lesz beteg,náthás a pici és kitörölni nem tudod,kézi szívó semmit sem ér tehát ezen gondolkodj el.Mondanám hogy van babakádam mi már kinőttük ha érdekel írj privibe esetleg ha nem vagy messze és érdekel egyszer utbaejthetünk:) ááá ez nem volt reklám:D
köszike!!! nagyon sokat segítesz...azt hiszem sejtem milyen lehet az a fürdető, tényleg elég borzasztó állagú, olyan kenőcs szerű azt hiszem, ja és úgy tudom, hogy ez a gyógyszertári kencefice se olyan olcsó móka, bár az egészben semmi sem az, csak kérdés mi az ami felesleges abszolút, mondjuk a védőnő nem tud rajtam olyan hülyeségeket keresztülverekedni, hogy pelenkából csak pampers, mert ő ahhoz ragaszkodik, akkor vegye meg!!!
Én ajánlom neked a sudokrémet az egyik legjobb igaz nem is olcsó viszont egy dobozzal több hónapig is elég és nálam sose fordult elő hogy piros lett a popsija a kicsinek amíg ezt használtam.Az olcsóbbakból a johnson popsikrém is jó.A gyógyszereket akkor kell kiváltsd amikor felírják ez lehet hogy már a szülés előtt felírja a gyerekorvos lehet hogy csak utána.Amit ajánlani tudok ír fel baba fürdetőt gyógyszertárit hát az olyan mint egy kalap s.ar:) először is beleteszed a vízben és csak uszkál a fürdető és nem mállik szét aztán meg ha a babára kened az rajta is marad én efektive lelőném azt a ki kitalálta:) Tehát szerintem ne váltsd ki mert fölösleges:) Én első perctől johnsont vagy baba könnymenteset használok:)Sokan félnek a baba köldökétől max egy hétig kell nagyon vigyázz rá hogy ne nedvesedjen be és ha szépen kezeled pillanatok alatt leesik csak ehez tényleg rendszeres tisztítás kell.Ez is tök nevetséges hogy a hintőpor akkora adag hogy kb durván a negyedét használod el a többi a nyakadon marad:) mert ha a popsira hinted kiszárítja a bőrt és az viszketni fog:(
nagyon köszi, ez mind nagyon jó és hasznos tanács, jövő héten megyek be a klinikára, most már kiváncsi vagyok, mert volt egy nagy szünet, amikor nem kellett semmilyen vzsgálatra se mennem, de most már azt érzem megnyugtatóbb lesz, ha megvizsgál, mi is van odalent, remélem zártság és béke :-) meg persze sok mindent akarok kérdezni, és ezeket amiket írtál majd úgyis átbeszélem még a szülésznővel...
a popsikrém, amit írtál, hogy vigyek, milyen? gyógyszertári vagy sima???
és tényleg a gyerekorvos, még szülés előtt fel kell hogy írja a babápoló gyógyszertári kencéket?
köszike
Ha simán szülsz kérj nyugodtan labdát sokat segít ,rugalmasak ugyhogy meg lehet velük mindent beszélni.A beöntés és a borotvállás nem olyan rossz mint ahogy azt sokan elmondják ez kötelezző de semmi extra
pelust vigyél,tisztasági betétet egy halommal,popsikrémet,popsitörlőt.Amit bent kapsz az köldök kezelésére vatta,fertőtleníttő,hintőpor steril mullap.Ruhát ha akarsz adhatsz a asjátodból a picire de én kifejezetten élveztem az ottani pólyát ojan édes volt benne a két pici.Fürdetni ők fürdetik,ehez sem kell semmit adj ilyenkor általában a korház pelenkájába teszik vissza a picit.Vigyél kis kesztyüt vagy zoknit a kezére mert általában nagy körömmel születnek és hát csunyán össze tudják karmolni magukat,mivel fojamatosan simizik magukat.Sok gyümölcs levet,szénsav mentes vizet vigyél szükséged lesz a tej beindulásához a fojadékra esetleg fejőt de nem szükséges.Ha azt akarod hogy a babád szopizzon ne fogadj el teát a korháztól annyi tartalékkal születnek a picik hogy 48 órára elegendő forrásuk van.Tedd sokszor a melledre végszükség esetén adj neki cumis üveget...Gergőnek első nap adtak teát 2 hónapig kész kinszenvedés volt a szoptatás mert csak a cumis üveget akarta elfogadni két hónap után feladta végleg:( Hunornál már nem engedtem hogy itassák 20 percenként tettem mellre és ugy beindult a tejem hogy 1 hét alatt 8 litert fagyasztottam le és most 8 hónapos és szépen szopik még mindig:)
egyszer majd össze is futhatunk, tényleg egy kicsit mesélhetnél a kórházról, milyen volt itt szülni, mire kell figyelni, egyáltalán mit jó ha beviszek magamnak a babának, mit adnak és mit nem, milyenek a tapasztalataid?
nagyon köszi!!! és nagyon aranyos a kisfiad, megnéztem a képeket :-)
Én kb 10 percre lakom a kórháztól! :D
Hoppá.hoppá... Tényleg nem...
sajnos tényleg nem nagyon lehet húzni a műtétet, azt hogy ki vigyáz rá pontosan, még nem tudom 100 %-ig, valószínűleg barátnők, itt nálam és még azt sem tudom be lehet-e hozni hozzám, amúgy 5 percre lakom a sote-tól, szóval nincs messze, de a nőgyógyászatra fognak fektetni és nem tudom oda be lehet e hozni a csecsemőt, mert elvileg a látogatók sem jöhetnek be, jó lenne azért valami elfogadható megoldást találni, illetve némi rugalmasság a kórház részéről, jövő héten megyek a dokimhoz és a szülésznőhöz, erre is rákérdezek, tényleg ti kinél szültetek ill. fogtok??? :-)
Nagyon sajnálom! Akkor tényleg nem nagyon halogathatod... :(( És ki fog addig vigyázni Nádjára, ha nem viheted magaddal be? Azt akarom kérdezni, hogy fizikailag messze lenne tőled?
Hoppá - hoppá! Ezt nem ide akartad írni! :))
gratulálok, lassan majd képbe kerülök, kinek van már és mekkora babócája és kik azok akik még várakoznak :-)
Szimonic: mivel készíted a videóidat? Nagyon jó?
Egy gyönyörű 6 hónapos Bencém van!!! :)
szép név habár én ragaszkodom a magyar nevekhez:)
a Nadin is nagyon tetszett, de a Nádjás verzió még jobban...bízom benne, hogy egészséges szép baba lesz, az előbbi a fontosabb:-)
és nálatok??? kisfiú, kislány????
NAgyon szép név. Van egy másik fórum, ahol Lemivel "futunk" (2009 áprilisi babák), és ott van egy Nadin nevű pici lány! Nagyon tetszik az ő neve is! (És nem mellesleg a kislány is mesébeillő...)
André Breton: Nádja c. szürreális regénye alapján tetszett meg a név..., ill. Mihalkov: Csalóka napfény c. filmjében, Nadjának hívják a nagyon jófej kislányt :-)
hogy találtad a Nádja nevet?
azt mondták, nem nagyon tűr halogatást, amúgy már rég megcsinálták volna az újabb műtétet, műtéteket, ha nem várnék kisbabát, persze rákérdezek, de nagyon nem lehet tologatni, tényleg nagyon rossz lett a citológia, ez most egy rákmegelőző stádium, de ahhoz hogy ne kattanjak be, most csak (és ezt csinálom 3 hónapja, amióta műtöttek és mindezeket tudom), az egészséges terhességemmel, babámmal foglalkozom, és utána jönnek a fent említettek, viszont ha időben nem kezelik súlyosbodhat...ebbe meg nem is akarok belegondolni....
de se a saját hangulatomat se másokét nem akarom most lelombozni, mert ami most van, a várandósság és bennem a pici Nádja csodálatos...és ez fog majd a szüléssel kiteljesedni...
És mindenképp muszáj olyan kiskorában megcsinálni a műtétet? Már bocs a kérdésért... Nem tűr halasztást?... Mittudomén, mondjuk addig, amíg nem szoptatsz már...
Ja, 38 fok... Pécsen tartottuk. A fotózás közben is csak egyszer lettem rosszul... de üldögéltem egy sort a hűtőtáskán, és minden rendben lett... :)))
Mondtam annakidején, hogy könnyű lesz megjegyezni a dátumot: 1x7, mégegyszer 7, és 3x7! :))) (07.07.21.)
húúú köszi a hozzászólásokat, igen azért is parázok ennyire, mert nincs tapasztalatom, meg perzse ilyenkor az ember azt szeretné, ha minden a legjobban, legkönnyebben történhetne, de abban igazatok van, hogy nagyon sok minden ott derül ki, ma voltam szül. felkészítőn és pont a fájdalomcsillapításról volt szó, szóval az megnyugtatott, az is jó, hogy van a dúla, de persze szülés előtt egyezetek dokival és szülésznővel, hogy én pl, szeretnék EDA-t, ha természetese úton szülök akkor is, először is a legnagyobb kérdés még a császár lesz-e vagy sem,ez is nemsokára kiderül...
a babától, ha minden jól megy 3-5 napra kell elszakadnom, de minden nap rengeteg időnek tűnik baba nélkül, viszont most még ezen előre annyira nem akarok parázni, idegeskedni pláne nem, az első kör még mindig a szülés...csak közben a későbbiekre vonatkozó dolgot is igyekszem kipuhatolni, az az igazság össze vagyok zavarodva, annyi az info, pro és kontra, hogy már nem tudom mi lenne a helyes, bízzam magam teljesen a dokikra, fogadjam el a döntésüket, maradjak itt szülés után vagy keressek más helyet, ahol jobban állnak a baba bevitele kérdéshez
ahogy látom ti annyira nem pánikoltatok:-) ez a helyes hozzáállás!!!
Semmi baj, legalább észrevetted! :) Nálatok is olyan meleg volt, mint a miénken? Állítólag az volt az év legmelegebb napja... Jól kiválasztottuk! :)
Nekem a betöltött 39. héten derült ki, hogy nem természetes úton szülök, egyébként VÉGIG úgy volt...
Nézd a jó oldalát,legalább volt aki megvegye:):):)
Én is mindennap pakolok,de még egy 2 dolog hiányzik,de azokat már apa is megtudja venni,ha szükség lenne.
Szüléstervet meg szerintem fölösleges,mert adódik minden amikor ott vagy,kivéve persze ha előre tudva van,hogy császáros lesz.
Hát nem tudom... Nekem nem hogy szülési tervem nem volt, de még a cuccom se volt összepakolva otthon... MErt hát ugye a 36. héten én még bazira ráérek... Ahha! LEgközelebb 30 hetesen összepakolok esküszöm! (Na jó, max 32) És akkor nem anyós vette volna a hálóingem és nem lett volna 3 számmal nagyobb rám! :DD És nem anyós vette volna a gyerekkádat, "de édes rajta a minta" felkiáltással, és nem nőttük volna ki szinte mostanra, merthogy én nagyobbat vettem volnaaaa! :DDDD
További ajánlott fórumok: