Akik a SOTE I-en szültek! Vagy ott fognak! Beszélgessünk! (beszélgetés)
sziasztok. ismeri valaki stefanik szilvia szulesznot?? a dokim ot ajanlotta. kivancsi vok velemenyekre.
koszi
szio,
fu nem tudom, nekem a dokim magánban csinálta meg. Szerintem igen. kérdezz rá amikor mész terhesgondozásra
Sziasztok!
Már másodszor kellett csalódnom az orvosomban, így most azon gondolkozom, hogy szülésznőt választok csak, orvosból meg jó lesz az ügyeletes. Ezt lehet? Tud valaki ajánlani olyan szülésznőt a SOTE 1-en, aki jól ért a gátvédelemhez?
sziasztok. azt szeretnem kerdezni hogy a sote-n szurnek streptococcus ellen??
elore is koszonom a valaszt
Én is nála szültem, terhesgondozásra a maszek rendelőjébe jártam.
Csak ajánlani tudom!
Sziasztok!
Szülés után három héttel is ugyan az a véleményem, ami akkor volt.:)
Ha minden egészségügyi intézményben ennyire odafigyelnének az emberre, mint a SOTE I-en, a várandós osztályon, maximálisan elégedett lennék a magyar egészségüggyel.
A gyermekágyas osztályon viszont elbeszélgetnék a kedves takarító személyzettel, akik reggel 6-7 óra tájban, csörtetve, csattogva rontanak rá az amúgy is kába kismamákra és babákra. Az ajtó otthon minden bizonnyal önműködő mindegyiküknél, mert valahogy becsukni mindig elfelejtették. Ordítani meg persze csak a nyitott ajtóban lehet. :@
A csecsemős nővérek összességében kedvesek. A kedvencem egy 50-60 év körüli, szemüveges hölgy volt, de sajnos a nevét nem tudom. :( Valahogy majd kiderítem. :) Annyira kedves és segítőkész volt! De szerintem ez mindenkire igaz egyébként, akivel az ember maga is kedves. :)
Szóval soha, rosszabb körülményeket!
Az orvosomat, Dr. Szakra Andrást pedig bátran ajánlom mindenkinek!!! Minden nap benézett hozzám, mindig volt egy-két jó szava! Nekem ő a "főnyeremény"!!! Még sok ilyen orvost kívánok az országnak! :)
Túl vagyok a szülésen és két dolgot szeretnék megjegyezni a kórházzal kapcsolatban.
Az egyik a látogatás.Ami nem tetszett benne,h ki kell vinni az újszülötett a látogatók közé,ami nem biztos,h kedvez a kicsinek főleg ilyenkor ősszel,télen.Tüsszög-prüsszög mindenki..
A másik,h olyan hashajtót adnak az anyuciknak,ami anyatejen keresztül átjut a babákba is és amelyik baba érzékeny rá,ordít torkaszakadtából egész éjjel..Szörnyű volt látni,ahogy szenvednek.
Igazából minden jó,csecsemősökről is csak jót tudok mondani,és a szülészetről is.
Sziasztok!
Még csak tervezzük a babát,van már egy kislányunk,aki most múlt 1 éves.
Ajánlották dr. Szabó István docenst,tudtok róla tapasztalatokat írni?
Illetve minden érdekel,mert mindenképp nála szeretnék szülni(az első szülésem elég "horror" volt,ezért szeretnék váltani orvost és kórházat is.)
Előre is köszönöm!
Ok,köszönöm!
Volt ahol adtak ilyen óriás betétet,de vhol vinni kell.Viszont egy darabért megvenni egy egész csomagot....Sztem marad a Tena,azt eltudom használni később is.
Köszi még egyszer! :)
Vinni kell betétet, én Tena-t vettem, de elég lett vna sima is, nem véreztem annyira. Tena volt nálam és hálós bugyi a császár után, azt mondták az jó.
Babának pelenka kell, és popsi törlő, popsikrémet adnak, és sterilizálási lehetőség is lesz.
Kis ruhát én is vittem és amikor elviszik fürdetni akkor kell odaadni a tisztát, a szennyest pedig a babával együtt vissza hozzák. és igen, textil pelust is érdemes vinni, meg ahogy a listában is van írva, cumisüveget is érdemes vinni sajátot, mert ott azt az ezer éves gumi cuclis üveget adják és abból én pl nem tudtam megitatni, de nem is akartam, mert nem túl bizalom gerjesztő :S
Tényleg nagyon megy az idő, hihetetlen, nemrég tudtam csak meg h babát vársz, és mindjárt szülés :))
Hú Belly,nagyon szalad az idő...most lépek a 33.hétbe,és el kellene kezdenem pakolászni.
Szülés után betétet (pelenkabetétet)itt adnak,vagy vinni kell?
Illetve babának ruhát?
Szülőszobára csak tisztasági csomag kell, ásványvíz és ha Apuka is bent lesz akkor neki amire szüksége lehet, szintén innivaló, rágcsálni való, papucs. köpenyt kap ott, nem kell vinni
ez a kis csomag olyan legyen h ha esetleg császárra kerül a sor az intenzívre is ezt viszed, ne legyen benne túl sok minden, mert csak pici szekrény van ott és a földön nem lehet semmi. én ezzel megszívtam mert nagy pakkom volt és a párommal elvitették, gyakorlatilag semmim sem volt, mert erre nem készültem fel
Már itt tartasz Borsikám? :)
Nekem több listám volt, de ez egy elég jó, írok majd még kommentet, és kérdezz bátran :)
Mamának
•Iratok
•Személy igazolvány
•TB kártya,
•Házassági anyakönyvi kivonat (300 napnál nem régebbi, van ahol 30 napnál nem lehet régebbi, kórháza válogatja)
•Amennyiben a szülők nem házasok apasági elismerő nyilatkozat
•Terhes kiskönyv (vércsoportot igazoló papír, Hep. B. szűrővizsgálat papírja)
•Korábbi leletek (Az utolsó vérkép, az utolsó uh-s lelet)
•Borítékok
•Ruhaneműk
•3 db hálóing vagy pizsama - elől kigombolható, a szoptatás miatt( van olyan kórház ahol nem veheted fel a sajátodat)
•Köntös
•Zokni
•Papucs - egy amiben zuhanyzol, és egy amiben jársz-kelsz
•szoptatós melltartó
•Melltartobetét: textil, mosható (Avent, Medela) vagy eldobható (Mimi, NUK, Fixies, libero)
•Bugyik (nagy, sötét színű), Tena bugyi (gyógyszertár)eldobható
•Esetleg hasleszorító bugyi (Gyógyászati segédeszköz boltban kapható, vagy van az Anitának is ilyen bugyija. Segít megtartani a szöveteket, amíg a helyére vissza nem rendeződnek a szervek. Nem szabad császárosoknak használni, és a hüvelyen szülteknek sem egész nap!)
Tisztálkodó szerek
•Tusfürdő
•Intim mosakodó gél
•Fésű
•Fogkrém, fogkefe
•Egyéb kozmetikai szerek (sampon, krémek, testápoló …)
•Hajszárító
•Hajcsat, hajgumi
•Egy csomag (18 db) Tena Lady Extra
•Törölköző - külön az alsó, a felső testrészeknek ill. külön a mellnek)
•Több (!) csomag nagyon-nagyon puha WC papír (pl rózsazsín tollpelyhecskés ZEWA soft vagy nedvesített Kamill)
•WC ülőkére helyezhető papírülőke
•intim törlőkendő
•Papírzsebkendő
•Mellszívó
•Esetleg bimbóvédő, bimbókiemelő
Gyógyszertárból beszerzendő dolgok gyermekágyas mamáknak
•Hypermangán: ez egy fertőtlenítő szer, amit halványrózsaszínre kell higítani, és a gáttájék lemosására alkalmas
•Dermoforin: tiszta intimbetétre kell rászórni
•„Szoptatós” tea: Laktoherb (filteres), Milla (instant tea), Naturland tea, hipp tea
•Orbáncfűolaj - a gátsebre, gyulladáscsökkentő, aranyér ellen
•Garmastan, vagy Bepanten kenőcs mellre
•Arnica Montana C30 (A sebgyógyulás segítésére szolgáló homeopátiás szer. A szülés megindulásakor érdemes bevenni 5 golyócskát, a szülés után 1-2 napig (amíg nagyon fáj a seb) 2*5-öt, majd a teljes gyógyulásig 1*5-öt.)
Kényelmi eszközök
•2 dl-s dobozos üdítő, mert szülés után két órával már lehet inni
•Ásványvíz a vajúdáshoz
•Csoki, szőlőcukor
•Ülőpárna(gátkímélő párna) / szoptatós párna
•Kispárna
•Olvasnivaló
•Fényképezőgép
•Óra
•Mobil + töltő
•Evőeszközök, kistányér, pohár, bögre, szalvéta, konyharuha, konzervnyitó
•Íróeszköz, papír
Papának
•Harapnivaló, innivaló
•Fényképezőgép
•Papucs
Babának
kórházfüggő, van, ahol mindent adnak)
•Pelenka
•Pospsitörlő,
•5 db textil pelus,
•Kis zokni a kezére, hogy ne kaparja össze magát, és majd ha hazaviszed ruha.
•Takaró és vékony sapi a fürdetés utánra, mert nagyok a hőm. különbségek!
•Esetleg cumi, pólya
•Cumisüveg (Biztonságosabb, ha odaadod a kisterilizált nagyon kislyukú cumit, hogy ha nagyon muszáj, csak ebből adják a vizet a kicsinek.
Sziasztok!
Néhány hét múlva szülök a SOTE I-en.Esetleg vki megosztaná,h miket tett be a szülőszobai ill.a kórházi tatyójába?Mintha olvastam vna már itt ilyen listát,de nem vk biztos benne..
Köszönöm! :)
További ajánlott fórumok:
- Akik a II.női Klinikán szültek vagy szülni fognak
- Akik az István kórházban szültek vagy fognak szülni!
- Akik a SOTE I-en szültek, és 2008 ban fognak szülni
- Akik 2012 március, áprilisában fognak szülni, gyertek beszélgessünk...
- Orosházi Anyukák, akik 2009-ben szültek, gyertek és beszélgessünk!
- Fiatal kismamik és akik szintén keszthelyen fognak szülni gyertek beszélgessünk