"AFTA"-mindenét! Mivel kezelitek? (tudásbázis)
A fogkrémedben nincs az az anyag ami hajlamosít az aftára elfelejtettem a nevét, de lehetsz érzékeny a benne lévő tartósítószerre, vagy ízesítő anyagra. Ha gyanús hogy a fogkrém a ludas, érdemes lenne visszaállni a régebbi fogkrémedre.
De olvastam hogy aftát okozhat folsav hiány, B 12 hiány is. Hormonális változások is előidézhetik, pl. menzeszkor.
Én az aftáról eddig csak olvastam, viszont ínygyulladásom már volt, és Strepsils szopogató tablettát használtam. Mivel ez antibakteriális, gomba- és vírusellenes hatású, hatással van a szájban előforduló minden féle fertőzésre. Én ajánlom kipróbálásra. Előírt használat mellett nagyon gyors. Talán 2 nap.
Sziasztok!Kb egy 2 hónapja, kórházba voltam majdnem egy héti. Megfázással kezdődött, aztán gyakorlati vizsgára kellett mennem, és hideg volt, fújt a szél.Vizsgák után rögtön haza mentem, nem maradtam ott az iskolába a hét többi napján. Másnap reggelre a számon, volt egy bub, amit elharaptam, és valami genny, vagy váladék, nem tudom micsoda, ki folyt belőle...Majd az ezt követő reggelen, a szám tele lett aftával. És ez csak egyre rosszabb lett, nem használt neki semmi. A kórházba, szerencsére sikerült elmúlasztani, az allergiás tünetekkel együtt, mert nekem az is kialakult.
Ez a betegségem elmúlt, nem is volt semmi probléma,De ezen a héten, a kollégiumba megin előjött...Ugyan így meg voltám picit fázva, köhögtem. Kedden éreztem, hogy valami nincsen rendbe a számban. Aztán szerdára még rosszabb lett. Tegnap reggel haza jöttem, és ma reggelre még rosszabb lett. Anaftin öblögetőt és ecsetelőt használok rá, illetve Glycoseptet, meg valami Borax-ot is írtak fel még múltkor amikor ez megkezdődött..10kg-ot le is fogytam, mert nem tudtam enni...Most még valamennyire tudok, de érzem, hogy egyre jobban fáj. Tudtok valami hatásos szert, amitől ennek az aftás fertőzésnek, véget tudok vetni?:( Nagyon fáj.:(
Sziasztok!
Recept nélkül kapható a gyógyszertárban a CORSODYL öblögető, nekünk bevált, 1-2 nap alatt elmúlik az afta, de csak öblögetni utána kiköpni lenyelni semmiképp nem szabad.Eléggé mentolos a tetejében van egy jelzés annyit kell egyszerre elhasználni, miután végeztél még 1-2 percig gyűlik a nyál a szájban, addig a fürdőben maradok és köpködök :)
Utána 1-2 óráig nem szabad enni és inni, naponta 2x reggel-este használni, igaz eléggé drága, 1900 ft, de sokáig elég mert 300 ml, én a lomosban tartom és bármeddig fel lehet használni, de a neten biztos van róla ismertető, nekünk a szájsebészeten ajánlották az aftára.
Egy korábbi hsz-ben leírtam,hogy a kislányomnak a grapefriutmag csepp teljesen elmulasztotta,majdnem 1 évig adtam neki immunerősítés céljából.
2,5 évesen korházba kerűltünk mert tele volt a szája,nyelve,és nem tudott enni-inni.
már 7,5 éves de évek óta nem találkoztunk az aftával.Mi mindvégig egy flét használtunk,nem tudom hog ymindegyiknek egyforma-e a hatása..
Jobbulást mindenkinek!
Sziasztok!
Eladásra kínálok Dr Juice ezüstkolloid száj és torok öblögetőt. 200 ml-es, egy fújásnyi hiányzik belőle.
2800,-ért vettem 2300,-ért eladnám.
Kezdtem klumszkival,aztán dologél,próbáltam már hyperol fertőtlenítővel is,meg sós langyos vízzel öblögetni.
A hyperol semmit nem használ,a dologél csillapítja egy kicsit a fájdalmat.A sós vizes öblögetés az olyan mint a halál,igaz utánna egy 10 percig nem fáj.A klumszki nagyon csíp,de ha lekenem akkor utánna legalább tudok enni.Mivel már az egész fogsorom fáj,így mellé szedek algópyrint.
Holnap elmegyek a szájsebészetre,mert ha már fizettetik velem a tb-t ,nehogy már még fizetős dokihoz keljen mennem.
A kisfiamnak is szokott lenni,elviszem az iskolafogászatra és ott egy szó nélkül leecsetelik,másnapra már semmi sincs neki.
A magánrendelést nem engedheted meg magadnak? sajnos ilyen a legtöbb az orvos, elzavar, e ha adsz pénzt, akkor megvizsgál....nem tudunk mit tenni.
Mivel kezeled az aftádat? Van valami fertőtlenítőd?
Szombaton már nem bírtam a fájdalmat,ezért be mentünk a fogorvosi ügyeletre.Persze az orvos meg sem nézett,úgy penderített ki,hogy a lábam sem érte a földet,mondván,hogy ez nem sürgősségi eset,és nem lehet mit tenni vele,kenegetni kell.
Oké,mondtam neki,hogy kenegetem,de semmit nem ér,mert már az egész állkapcsom fáj,és ahol eddig 3 afta volt,ott most kezd egybe olvadni.most 1 van de az 5cm átmérőjű.
Végig szenvedtem pünkösdöt.Ma el mendtem a körzetis fogorvoshoz,de ő sem nézett rám,mert 12-ére van hozzá időpontom,és majd mennyek akkor,ő most nem ér rá.Most szenvedek addig.Köszönöm az orvosoknak a gondoskodást,és,hogy fizethetem a tb-t de minek. :D
Sziasztok!
Múlt hét hétfőn voltam fogorvosnál........szerdára ki jött 3 afta a számban.Clumski nekem mindig bevált,de most semmi.Talán még rosszabb.Most ott tartok,hogy enni is alig bírok,és már a torkom is fáj.Mind a 3 borsószemnyi!
Jelentem, hogy az éjszaka folyamán látványos javulás következett be nálam. A nyelvemen lévö afták nagyon összezsugorodtak, a nyelvem alatt meg az ínyemen lévök még nagyok, de közel sem fájnak már úgy. Igaz, a mandulám még fáj, de az kibírható. Ha ez így megy tovább, akkor ma enni fogok. :))))
Jobbulást nektek is!
Hello ujra , mar kb fel eve nem irtam ide s azota csak kisebb problemaim voltak az aftaimmal ezidaig.
Multhet szombaton volt a lagzim, elotta hetekig nemvoltak aftaim aztan ra 1 napra elojott egy (innen kovetkeztetek arra, hogy a stresz jatszhatott kozre) az also ajkamon, ra 1 napra ereztem , hogy kezd fajni a torkom s csak egyre jobban jobban faj... reggelre mar teljesen elojott egy afta a torkomban s ra nemsokra egy masik is :( ennyire brutalisan meg sosem fajt, lazzal , fejfajassal levertseggel egyutt van jelen mar tobb mint 1 hete :( enni inni alig tudok , iszonyatosan faj. A torkomon meg sosem voltak aftak s eddig mindig kibirtam, hogy ne menjek dokihoz, de hetfon mar annyira brutalisan fajt hogy elmentem a ful orr gegeszhez s o irt nekem valami gombaoloket (Augmentin ebbol 12 orankent egyet , Aciclovir ebbol 4 orankent kettot kell bevennem) hetfo ota szedem de meg nem eszleltem javulast :( ha szerdaig nem enyhul akkor irany a korhaz mert alig ettem valamit ez idoszak alatt :( Senkinek nemkivanom
Sziasztok,
régen írtam már ide...hát a helyzet azóta is változatlan(mindennek már 9 éve).
Azóta sem sikerült rájönnöm mi is okozhatja az aftáimat...:/
Ami nekem bevált az a Listerine Total Care(lila,és nem a zero) szájvíz....ezzel öblögetve sokkal elviselhetőbb,bár még így is 7-10 nap mire elmúlik...szóval aki még nem tette,az próbálja ki
Sziasztok!
Én múlt héten kedden voltam fogorvosnál, utána jöttek afták a számba. Az ínyemen van, a nyelvemen, a nyelvem alatt. Nagyon nagyok és örjítöen fájnak. Se enni, se beszélni nem tudok. Inni is csak úgy, ha elötte valami ecsetelövel elzsibbasztom.
Jelenleg ezüstkolloiddal öblögetek, Carbosan gel-lel kenegetem, sok c vitamint szedek, ezen kívül q10-et.
Ma szétvágtam egy e vitamin kapszulát és rákentem az olajat. Nem csípte és mintha nem fájt volna annyira egy ideig. De látványos javulás még nem következett be.
További ajánlott fórumok:
- Ti hogyan kezelitek az írígységet?
- Ti hogyan kezelitek gyermeketek hisztijét?
- Mivel kezelitek a tág pórusokat?
- Mivel kezelitek a mogyoróbokrot a mogyoróormányos bogár ellen? Mi hatásos?
- Mivel kezelitek le a dísznádat, hogy tartósabb legyen?
- Kertészkedjünk!! Melyik bokrot, fát mikor metszitek, mivel kezelitek?