Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A tökéletes rizs titka fórum

A tökéletes rizs titka (beszélgetés)

1 2
16. Zséka198 (válaszként erre: 10. - Tamtamano)
2014. okt. 10. 11:37

Mikróban nem kapja oda..

Egy pohár olajban pirított rizs, csipet só, két pohár víz, 15 perc mikró. Ennél egyszerűbb nincs.

15. zebracsikó (válaszként erre: 10. - Tamtamano)
2014. okt. 10. 11:37

kevergetni????

sosem keverem a rizst, kis lángon, fedő alatt fő, fakanalat távolról sem lát

2014. okt. 10. 11:36
(persze nem a legolcsóbb ócska rizst kell venni hozzá)
13. zebracsikó (válaszként erre: 1. - Ildi992)
2014. okt. 10. 11:34

a rizst szűrőben lemosom forró vízzel

kis olajon előpirítom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, sózom, lefedem , kis lángon megfőzöm

egyszerűbb, mint a zacskós rizs, esküszöm

2014. okt. 10. 11:29
Megpirítottam, felöntöttem kétszeres mennyiségű vízzel, és nem főtt meg, de már beitta a levét. Ezek szerint az lehetett a baj, hogy nem tettem rá fedőt, hogy puhuljon.
2014. okt. 10. 11:29
Én egy ideig pirítgattam, nem volt jó. Aztán áttértem a szűrésre, de úgy sem ízlett, túl "vizes" volt. Aztán kaptam egy rizsfőző-pároló edényt (ilyen elektromosat), na azóta szeretem a rizst :) kis olaj alá, kétszeres víz, só, bedugom, bekapcsolom, 15 perc alatt készre párolja, és nem tapad, nem pereg, nem túl szüttyős, nem túl száraz, imádom :)
10. tamtamano (válaszként erre: 9. - Angelic smile)
2014. okt. 10. 10:43
Az lehet, de a franc aki mellette áll, és kevergeti, h oda ne kapjon! Meg különben is, vagy 2x-er próbáltam, nem olyan lett mint ahogy szerettem volna, ezek után vesződjön vele az, akinek 3 anyja van.. :D
9. angelic smile (válaszként erre: 7. - Tamtamano)
2014. okt. 10. 10:40
De hiszen nem is tart sokkal tovább a hagyományos rizs! :DDD
8. Csicsi25 (válaszként erre: 7. - Tamtamano)
2014. okt. 10. 10:21
Csatlakozom! Sosem lenne nálunk rizs, ha a hagyományos módon kellene vele szórakozni. Minek idegeljem magam, ha egyszerűen is meg lehet főzni?
2014. okt. 10. 10:17
Vizet forralok, bele a félkész / zacskós rizst/ , 16-18 perc múlva kész . :D A franc aki vesződik a sima rizzsel.. :D
2014. okt. 10. 10:15

Ha ennyire kezdő vagy, akkor forralj sok vizet, szórd bele a rizst, és ha megpuhult, akkor egyszerűen szűrd le.

Ha ezt már jól megtanultad, akkor jöhet az, hogy egy bögre rizst 2 kanál olajon jól megpirítod. Folyamatosan kevergeted, hogy ne égjen le. Akkor lesz jó, ha csomókba áll össze a rizs. Ekkor felöntöd 1,5 bögre forró vízzel, és teljesen kis tűzön, fedő alatt hagyod. Nem kell többet kavargatni, ne is emelgesd a fedőt sem. Akkor lesz jó (kb. 15 perc), amikor kb. 1 cm-es, elszórt lyukak lesznek rajta.

2014. okt. 10. 10:13
Olajban megpirítom, kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntöm, mehet bele 1 fej hagyma egészben, fedő a tetejére, be a sütőbe, és ott párolom készre.
2014. okt. 10. 10:12
viszont van ojan rizs amejiket nem kell sokáig fözni és nem kell atol el lenni hogy esetleg lekapja fözésközben
3. angelic smile (válaszként erre: 1. - Ildi992)
2014. okt. 10. 10:12
Egy bögre megtisztított rizst kevés olajon pirítom, majd kétszeres mennyiségű vízzel, azaz két bögrével felöntöm. Sóval, borssal, majorannával ízesítem. Kb. 5-8 percig magasabb lángon hagyom, majd utána takarékra veszem. Így tanultam anyukámtól és még soha nem volt panasz az általam készített rizsre. :)
2014. okt. 10. 10:10
Nem az, ha előtte kicsit megpirongatod serpenyőben. Egyébként van rizsfajta, ami összetapad, ha a fene fenét eszik is.
2014. okt. 10. 10:08
Osszátok meg légyszíves a tökéletes rizs titkát, ti hogyan készítitek? Arányok, praktikák?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook