Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A tökéletes rizs titka fórum

A tökéletes rizs titka (beszélgetős fórum)


1 2
46. rinike (válaszként erre: 33. - Lilimami)
2014. okt. 17. 00:45
Mi is hasonlóan csináljuk, két különbséggel: másfélszeres vízzel öntjük fel, és 10 perc után egyet keverünk rajta, majd újabb 10 perc után megnézés nélkül lekapcsoljuk, és ekkor terítjük rá a konyharuhát 10-20 percre. Nekem a 21 éves fiam szinte csak rizst tud főzni, de el vannak ájulva tőle, hogy ilyen jót.
45. 072cf695c1 (válaszként erre: 44. - 072cf695c1)
2014. okt. 13. 05:55
Pandam
2014. okt. 13. 05:55

A jó rizs.

Pandák vagy basmati.

El sem lehet rontani.

2014. okt. 13. 00:10

Mindig is utáltam rizst főzni, mert sosem sikerült. Vagy kemény maradt, vagy túl vizes volt. Vagy oda égett, vagy összetapadt.

Aztán az esküvőnkre kaptunk egy rizsfőzőt, azóta szinte mindenhez rizst eszünk, és tökéletesen minden szem külön áll, meg is lehetne számolni őket :D

42. Mazsinka (válaszként erre: 36. - C1307368b9)
2014. okt. 12. 08:24
Én is így készítem,de az enyém sosem pörgős.
2014. okt. 11. 14:47

Nem szabad semennyire keverni,előtte pirítani mert ragacsos csirizes lesz!

Megmosod,utána felöntöd vízzel,bele olaj,zsír vagy amit használsz és só ízkés szerint.

Takarékon,fedő alatt,de egy kicsit félre a fedőt,hogy kapjon levegőt mert kifut,így szépen különállóak maradnak a szemek és nem ragadnak össze.

40. michelle.r (válaszként erre: 39. - Michelle.r)
2014. okt. 11. 09:47
Ja, és kizárólag kerek szemű SOS rizzsel működik :DDD
39. michelle.r (válaszként erre: 24. - Andi6020)
2014. okt. 11. 09:45

Én csak AMC fazékban tudok rizst főzni :)))) Évekig csak zacskóssal próbálkoztam, aztán a barátnőm megmutatta: rizs picit megpirirít, másfélszeres vízzel leölt, sóz, rá a fedőt, lángot a legkisebbre visza, 5 perc után lezárni, és tíz perc múlva ott a tökéletes rizs.


Ezt a sütős módszert kipróbálom.

38. L.Ann (válaszként erre: 35. - Andi6020)
2014. okt. 10. 20:19
köszi
37. Amby
2014. okt. 10. 18:41
Akkor teszem bele a vízbe ,amikor már forr a víz.
2014. okt. 10. 18:07
Ahogy tanultam,és jó is:Megpirítom némi zsiradékon.1 csésze rizshez 2 csésze víz megy.Miután vízzel,vagy húslevessel felöntöttem,takarékon fôzöm.Só,bors,petrezselyemzöld az ízesítése.20 perrc után lezárom,hadd szívja magába a nedvességet,fedô alatt.Mindig ízes,és pörgôs.
35. andi6020 (válaszként erre: 34. - L.Ann)
2014. okt. 10. 18:01
180 fok, gázsütő, passz, amíg jó nem lesz.
34. L.Ann (válaszként erre: 24. - Andi6020)
2014. okt. 10. 17:42
hány fokon, hány percig, milyen sütőben csinálod? :)
2014. okt. 10. 17:35

Én is nemrég döntöttem úgy,hogy most már pontról-pontra kipróbálom a pergős rízs (mint régen a menzán) receptjét, amit imádtam mindig is. De egyszerűen nem hittem el,hogy ilyen egyszerű és tényleg ugyanolyan lesz:

általában 1 pohár rízst jól megpirítok olajon sóval,majd utána FORRÓ (direkt fel szoktam külön egy lábasban forralni), dupla mennyiségű vizet hozzáöntök és lefedem. Nem nyúlok hozzá,nem nyitogatom,kevergetem..Amikor már látom,hogy nincs víz alatta, leveszem a tűzről és két konyharuhát terítek pluszban rá.15-20 percig hagyom állni.

Utána megkeverem, és kész is. Annyira tökéletes,hogy amióta ezt kipróbáltam,hetente többször is megcsinálom, egyszerűen nem lehet megunni. Gyorsan megvan és nem is kell a tűzhely mellett állni.

Véleményem szerint az ízéért a pirítás és a megfelelő mennyiségű só,míg az állagáért a forró víz és a "nem kevergetés" felel.

2014. okt. 10. 16:00
Lehet kapni elekromos rizsfőző edényt....el sem lehet rontani benne a rizst,mert automatikus.
2014. okt. 10. 15:25
Meg kell pirítani, dupla víz kell, mint amennyi rizs van. Amikor majdnem beitta az összes vizet, elcsapni a gázt, fedő alatt hagyni. Gyönyörű pörgős lesz-------a mesében, de nem az én konyhámban, mellesleg szakácsoktól tudom az infót.
2014. okt. 10. 15:22
picit meg kell pirítani kevés só kétszer annyi víz kevergetés és fedő alatt lassú tűzön puhul...egy kis friss apróra vágott petrezselyemmel..tökéletes
29. Cippora (válaszként erre: 8. - Csicsi25)
2014. okt. 10. 12:25
Talán azért mert a gyors rizs fele annyira nem finom :)
28. tamtamano (válaszként erre: 26. - Zséka198)
2014. okt. 10. 12:02
Szted hogyan lehet megállapítani? Kóstolással?
27. f52a98b214 (válaszként erre: 1. - Ildi992)
2014. okt. 10. 12:01

:-) Az a titka, hogy szementént kell megfőzni és akkor nem tapad össze!!


.. na jó nem! Én főzés előtt jól megpirítom ! Pohárral mérem ki az adagot és dupla annyi poháv vizet öntök rá. Majd takarékon főzöm kevergetés nélkül.

26. Zséka198 (válaszként erre: 23. - Tamtamano)
2014. okt. 10. 12:00
De azért legyél óvatos.. azt nézd meg, hogy MENNYIRE használt:(
25. globus (válaszként erre: 24. - Andi6020)
2014. okt. 10. 11:58
Én is sütőben csinálom. Tökéletes.
2014. okt. 10. 11:57
Csak én csinálom sütőben. De furi.
23. tamtamano (válaszként erre: 22. - Zséka198)
2014. okt. 10. 11:56
Tudom! Észrevettem! :D De már késő volt elküldtem! De egyébként nem kizárt, h a zaciban is lehet kapni! Munkába menet beugrom, és megkérdezem! Hátha nem néznek hülyének! :D
22. Zséka198 (válaszként erre: 21. - Tamtamano)
2014. okt. 10. 11:55
Úgy írtad, zaciban:) (Ami ugye a zálogház.) Ééérted?!:))) Vajon ki tenne be használt rizst?:)
21. tamtamano (válaszként erre: 19. - Zséka198)
2014. okt. 10. 11:51

Mit kapni? Hol kapni? Zacsis rizst? :D lehet kapni, polc/ pult alól, mint régen a banánt és a mandarint! :D


De én találtam egy nénit aki zacskózza a rizst! Tőle veszem! :D

20. Zséka198 (válaszként erre: 18. - Zebracsikó)
2014. okt. 10. 11:47

Nyers rizs?:o

Blöe:(

:)

19. Zséka198 (válaszként erre: 17. - Tamtamano)
2014. okt. 10. 11:46
Nem mondod, hogy ott is kapni?:)
18. zebracsikó (válaszként erre: 16. - Zséka198)
2014. okt. 10. 11:40
brrrrrrrr még olvasni is rémes volt.... mikróban sosem főznék, akkor inkább a nyerskoszt
2014. okt. 10. 11:40
Nem tudtok meggyőzni! :D Maradok a megszokott bevált zacis rizsnél.. :D
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook