A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig (beszélgetés)
Szia jakee!
Egyáltalán nem törvényszerű hogy leessen a hő ovukkor, van akinek nem esik le csak abból látszik hogy megemelkedik a hő utána.
Vagy ha nincs peteérés akkor abból sem lesz baba... Kellene closty+tüszőrepesztő+uh követés. És egyből kiderülne, hogy mi van :)
De én is azt mondom, hogy válts dokit, keress olyat, akiben megbízhatsz, mert ha sikerül a baba, akkor is jó, ha van már eleve egy dokid, akihez az első perctől fordulhatsz! :)
Hát akkor passz... csak azt tudom tanácsolni, hogy keress egy másik nőgyógyászt. Valahogy ki kéne deríteni, hogy mi a gond. Bár ugye Ti sem régóta próbálkoztok, de tudom, hogy ilyenkor minden sikertelen hónappal csak nő a bizonytalanság.
Esetleg petevezeték átjárhatósági? Lehet az a gond.
Igen, én nézettem magánban, tökjó az eredményem.
A doki meg hasraütésszerűen azt mondta tuti 20 fölött van az éhgyomri inzulinom, felesleges pénzkidobás megcsinálni... no comment.
Nála most voltam először, annyira biztosan állította az igazát, kíváncsi voltam mit hoz ki belőle. Uh-s képem van, amire állítja, hogy PCO. Megmutatnám valakinek, hogy mit mond rá...
aztán visszamegyek hozzá és szembesítem a labor eredményeimmel meg a másik doki véleményével és csináljon valamit. Csak hát oda megint 3 hét mire időpontot kapok és még én érzem kellemetlennek, hogy ő kezel félre??!! Nem akarok problémát meg okoskodni, én csak egy páciens vagyok, nem?? Én okoskodjak a dokinál, hogy nincs igaza?? Elég durva.
Nem kaptam még egyik dokitól sem, már én is azt hittem legutóbb azt fogja felírni, de csak a cukorbeteg gyógyszert írta fel PCO miatt, azt az M betűset. Ki is dobtam a receptet rögtön.
Nem az LH-m magasabb, hanem az FSH-m. És az inzulinom és a cukrom is tökéletes. Most megint menjek 16ezerért magán dokihoz?? Vagy egy újabb sztk-shoz. Már a harmadikhoz, lassan elfogynak a kerületben, már szinte mindegyiknél jártam.
Nekem sosem esett le a digitálissal ovukor. És szerintem nem törvényszerű, csak az, hogy utána fent maradjon 4-5 tizeddel az alaphő felett legalább 3 napig.
Most olvastam, hogy a ciklus 2. felének közepén egyszer leeshet a magasabb ösztrogén termelődés miatt.
Nézd, hogy a következő napokban fent marad-e 36,7 körül vagy fölé.
Szerintem semmi baj nincs a vitaminokkal, én már hónapok óta szedem és egész télen semmi bajom nem volt, pedig a környezetem mindent összeszedett.
Az a baj, hogy élelémiszerekkel nem tudsz annyi folsavat bevinni a szervezetedbe, mint amennyire szükség van...és a folsav fontos szerepet játszik az idegcső záródásában, ami már akkor végbemegy, amikor még nem tudsz róla, hogy babát vársz...
Lehet kapni külön folsavat is, ha nem szeretném komplex vimtaint szedni, párszáz ft csak...
Sziasztok csajok!
Olvasok és drukkolok szépen szorgosan :-)
Lenne egy kérdésem....az törvényszerű, hogy ovukor leesik a hő?
Elvileg tegnap volt pém, görcsöltem is rendesen, de nem esett le a hőm, viszont ma reggelre meg már magasabb, mint az alap....csatolom a görbém, ti mit gondoltok?
Lehet, hogy mégsem tegnap volt ovum?
Ebben a hónapban átálltam én is a higanyos hőmérőre, a digitális csipogásától már falnak mente. Viszont a ciklus legelejétől higanyossal mérem, tehát nem közben váltottam...
Ez most ilyen nézd :)
Igen 18 kellene jönnie :) Nem érzek még semmi tünetet, a kedved tök jó, kicsit fáradt vagyok néha, fáj oldalt a cicim néha belenyilal.. Amugy semmi extra meg fel vagyok kicsit puffadva ugy érzem.
Én már úgy megszoktam, hogy kinyitom a szemem, ránézek az órára, hopp, reggel van, idő van, számba bedug és már mérek is. Néha visszaalszok utána. Csak ne digitálist használj.
Mérd legalább 3 hónapig, akkor ad tuti képet, hacsak nem leszel babás addig :)
Az lehet ovu miatt, bár azt ahogy olvastam egy pecsét vérzés szokott lenni, nekem sosem volt még. Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid?
Az ovu után általában 14. napra jön a mensi. Akkor olyan május 18-a körülre nem várod.
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei
- A terhesség korai jelei és a terhesség maga:)
- Nálad mik voltak a terhesség első jelei?
- A fogantatástól számított hány nap múlva jelentkeznek a terhességi korai tünetek, és mik azok, amik legelsőnek jelentkezhetnek?
- A fogantatást követően mennyi időn belül jelentkezett a terhességed alatt hányinger?
- Ha ez terhesség, akkor mikor volt a fogantatás?