A takarítónőd (ha van) mennyiért vállal heti 1 alkalom takarítást? (tudásbázis)
Igen, 2 óra. 4 hálószoba, nappali, két fürdőszoba, konyha, ebédlő és 2 előszoba van a házban, tehát nem egy kis házról van szó. Nekünk nem érdekünk, hogy a takarítónő itt töltsön egy fél napot, vagy akár egy egészet. Éppen ezért fizetünk jóval többet óránként, mint amit máshol fizetnek. Ez a két óra alatt gyorsan dolgozik a takarítónőnk, mint ahogy a korábbi két takarítónőnk is és képesek ennyi idő alatt rendet és tisztaságot varázsolni. Én is takarítok egyébként, a takarítónő csak hétvégenként jön, hogy akkor mikor a gyerekek egész nap itthon vannak, ne kelljen tőlük elvenni az időt, egész nap játszhatunk meg mehetünk bárhová.
De felénk eleve úgy szokás dolgozni, hogy az emberek sietnek, nem lassacskán, tönyögősen, hanem úgy, hogy szépen felemelkedik a pulzusszám és még verejtékezik is az ember egy kicsit.
Igen, én is képes vagyok ennyi idő alatt kitakarítani egy ekkora házat. Ablakot nem kell pucolni, mert azt az ablakpucoló ember csinálja és tényleg pillanatok alatt végigmegy rajta. Aki ezzel foglalkozik, az tudja, hogy milyen módon kell gyorsan megcsinálni. Nagyon egyszerű egyébként. Egy vödör vízbe egy csepp mosogatószert tesznek, van egy nyeles mosójuk, az egyik oldalán szivacs, a másikon lehúzó. A szivacsossal végigmennek az ablakon, majd a lehúzóval, amit minden alkalommal mikor lehúzzák a vizet megtörölnek egy ronggyal. Pikk-pakk kész az ablak. Látom saját magam, hogy mennyi idő alatt végez vele a pasas, mert itthon vagyok a kicsivel. Szóval a takarítónő nem kell, hogy ablakot pucoljon, mert más megcsinálja. Mosogatás sincs benne neki, mert van mosogatógépünk, azt az 1-2 dolgot meg, amit nem lehet betenni a mosogatógépbe, azt elmosogatom én vagy a párom. Vasalni sem kell, egy héten egyszer kell a gyerekek egyneruháját kivasalni csak, azt meg általában a párom csinálja, néha én.
Hosszú évekkel ezelőtt pl én is jártam takarítani. Érdekes, hogy fordult a kocka, és most már hozzám járnak. :) Ha képes voltam egy 8 szobás hotellal 2 órán belül végezni, akkor más is képes erre. Ezt csináltam kiegészítő állásként a teljes munkaidős állásom előtt heti hét nap.
Egyébként a párom családjánál általános, hogy takarítőnő van, mindenkinek nagy a háza és az összes takarítónő képes gyorsan végezni. Persze nem olyan emberek vagyunk, hogy mindent gusztustalan módján hagyunk, igyekszünk rendet tartani. Bár a gyerekeket sokszor noszogatni kell, de egy kis zsebpénzért cserébe megcsinálják a feladataikat, mint pl szobájukban rendet csinálás, asztal megterítése, leszedése, mosogatógépbe bepakolás, kutyák megetetése.
Jó ám! Utána napokig alig tudok mozdulni:DDDD
Nekem szokott lenni porszívózos izomlázam is:DDD
Na azért!
Azt hallottam, hogy a műanyag ablakokat jobb tisztítani, bár ha egy másik lakásunkban lévő műanyag ajtóra gondolok, akkor nem igen hiszem el.
A mi ablakaink fából vannak. Persze egy festés is lassan időszerű lesz. Lehet rábeszélem a férjemet, hogy fesse le és akkor nem kell nyáron lemosnom:DDDD
Adna valaki tippet arra, hogy ablak keretet és tokot, hogy lehet gyorsan mosni?
Rengeteg ablakom van és a fa részeket mire lemosom az több óra.
Ahogy szoktam: mosószeres víz a lavórba, ezzel lemosom a keretet, majd szárazzal áttörölgetem. Persze ez így gyorsnak tűnhet, de régi tíőusú ablakaink vannak és nem alacsony a belmagasság sem. tehát létrára fel, majd le. Persze közben becsinálok:D Az üveg nem gond, mert ezer éve kitaláltam, hogy nem fogok én ecetes vízezni mag újságpapírozni, stb., hanem csak lefújom, összemaszatolom és lehúzom. Szép lesz:) Szebb, mint a régi módszerrel, mert azzal képtelen voltam csíkmentesre csinálni...
De én már vettem ilyen gumisat, rövid, hosszú nyéllel, csak nem megy igazán.
Kata meg tényleg percek alatt.....
Én még 9-10 éve az újságpapírra esküdtem, amíg nem jött egy ilyen csaj.
De ő plázában dolgozott, látszott is a munkáján. :))
Ablaktisztítás nem kell?
Egyébknt nekem 600/ óra
További ajánlott fórumok:
- Elvállalják ezt így a takarítónők?
- Akupunktúra - Hol? Milyen? Mennyiért?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Mesterséges megtermékenyítés hol és mennyiért?
- Ha kettesben élsz a pároddal egy egyszobás albiban, akkor a takarítás, rendfenntartás...
- Szuper hatékony és nem túl munkaigényes takarítási eszközök és módszerek érdekelnének, amit az egész házban alkalmazni lehet!