A Suttogó módszerről őszintén, egy anyától, aki kipróbálta (beszélgetés)
Biztos vannak okos védőnők de a mienk nem az és ezért nem is érdekel.
Pl.olyan hogy adjak kabátot a gyerekre ha a pihenőszékbe rakom....megy a fűtés nálunk.
Na ez normális?
Valószínűleg könyv nélkül is ilyen lett volna. Nem tudjuk kipróbálni egy gyereknél a két módszert egyszerre (könyv vagy ösztön), ezért azt sem tudjuk, mitől lett olyan, amilyen. Nem tudjuk egyszerre sírni hagyni és felvenni, napirend szerint élni vagy anélkül, magára hagyni vagy mindig kézben tartani, stb. És ez mindenre igaz, kétféle módon semmit nem próbálhatunk ki, pedig sokszor jó lenne. Ha pl. nem hisztis a gyereked, nem biztos, hogy azért nem, mert könyvből nevelted, valószínűleg olyan típus. Ha nyugodt a gyereked, könyvvel vagy anélkül is az lenne, azt örökölte! Ugyanis a személyiség nagyon fontos! Az én fiam 3 éves, mindig volt napirend mai napig, mégis rossz alvó. És sok mindentől felborulhat az életük is, nekünk most az ovi, kis tesó vagy betegség jöhet közbe. Eddig sosem hisztizett, most igen, mert valszeg érzi a vesztét, vagy most jutott el abba a korba. Eddig olyan büszke voltam magamra, milyen jól neveltem, sosem hisztizik. Na, most megkaptam, pedig szerintem mindent ugyanúgy csinálok, csak éppen ő is változik.
Éppenséggel létezik. Van a babák között is olyan, aki nem tud ellenállni a habzsidőzsinek. Mondjuk ritkán fordul elő, mert ahhoz olyan anyuka is kell, akinek "túl sok" teje van.
Ha figyelmesebb lettél volna akkor észre vetted volna,hogy az a rész már nem neked szolt,de örülök neki hogy nem cumis a kisfiad!Az enyém még pici és igényli:)
szerintem lehet,hiszen mikor túlszopizta magát és felemeltem csak úgy jött ki a száján a tej. A párom örökbecsű mondása mai napig fel van írva:Te anya,ez normális? Folyik a gyerek mindenhol:)) Ezt büfiztetés közben jegyezte meg,mikor az én kincsem nemcsak büfizett,hanem kakilt is,ami szép folyt ki a pelusból:))
"nemhogy a védőnőre..."
Azért ez erős, legalábbis az én olvasatomban olyan, mintha a védőnők semmire se lennének jók. Ami persze nem igaz (még akkor sem, ha van köztük rá nem odaillő, de ezt bármely szakma esetében el lehet mondani).
Persze, hogy jó anya vagy! Ha a sajtodat látod a legeslegnek, akkor nem lehet hiba ;)
Az enyém már nem,mert oviba jár.Azt mondta ő már nagy fiú.
Ugye csak rosszul értelmezem a soraidat és nem azt akarod nekem bemagyarázni, hogy azért sírt különböző módon a gyermeked mert elolvastál egy könyvet???
Inci Orvosról senki sem beszélt!Hála égnek még nem volt beteg:)
Képzeld az én kisfiam is cumizós éppen azért mint a tied:)
Nem hiszem, hogy egy anyatejes babát túl lehet etetni. Az én lányom rengeteget volt cicin mégsem pukkadt ki. És engem nem zavart, hogy mennyit cicizik, csak az érdekelt, hogy ő boldog és kiegyensúlyozott legyen.
Biztosan hallottál már személyiségfejlődésről és életkori sajátosságról...
Nem azért hisztiznek a gyerekek (akár a boltban is), mert az anyukájuk tök hülye az egészhez. Ez nagyon összetett dolog, a hiszti és annak kezelése vagy éppen a látszólagos nem kezelése.
na ösztön az volt,mindkét fiamnál,de a második baba esetében még a könyv se tudott segíteni,3 hónapig sírt s hiába próbáltam kideríteni mi a baja,nem nagyon ment. Ugyanis folyton szopizni akart s én pedig tudtam,hogy ez nem helyes.Kipukkad,mint egy kis lufi.De ha meg nem adtam neki,akkor ordított,moncsizta a pólóm és dugdosta a szájába s elsőre lehet,hogy kegyetlennek hangzik,de azzal egyetértettek,hogy nem adom neki oda fél óránként csak azért mert üvölt és végül kiderült,hogy nekem volt igazam. A kicsi cumis baba volt és őt az nyugtatta meg,ha cumizhatott,csak ezt nem tudta elmondani,így azzal cumizott,ami volt,a cicivel,de ugye abból folyt a tej és ha minden egyes alkalommal odaadom,akkor túletetem,pedig ő csak cumizni akart s mikor erre rájöttem s megkapta az első cumit,mintha kicserélték volna. Mai napig szeret cumizgatni,3 éves és már mondja,hogy anya kérem a cumit,pelenkát,szeretnék kicsit cumizni:)
Khm, akkor én jó anyag vagyok! Vaaaagy az én fiam tényleg a legokosabb és legszebb!!! :)))
Akkor orvoshoz sem viszed?Ösztönből gyógyítod saját magad?
Na akkor én szar anya vagyok,mert én ha beteg elviszem dokihoz és kikérem a tanácsát.
Példa:
A első kisfiamnál már 1 hetes kortól alkalmaztam a módszer és nem volt sírós. Megértette,hogy figyelek rá és "beszélni" kezdett,más-más sírással jelezte a szükségleteit,később pedig kreatívan előbb mutogatással,majd már igazi beszéddel kommunikált(1 évesen összefüggően beszélt)A szoptatásról is maga döntötte el,hogy mikor nem kell több.! hetesen már végigaludta az éjszakát,pedig ő nem az a kisangyal babatípus volt,mai napig nem az,de tudta,hogy figyelek rá,bár lehet hogy nem egy szobában vagyunk,de ott leszek,ha valamire szüksége lesz.Épp ezért egy nyugodt kiegyensúlyozott kisfiú
Szerintem mindenki azt csinál amit akar én mindenesetre nem fogom a gyerekemet könyv szerint nevelni!Igaz vannak olyan dolgok amiket úgy csinálok de ez ösztön,soha nem olvastam ezeket és mégis nyugodt,kiegyensúlyozott babám van.
És még valami:soha nem hallgattam senkire...nemhogy a védőnőre...ösztön egy anyának tudnia kell egy idő után hogy éppen mikor mi baja van a gyerekének!
Tudod, csak az a gond, hogy az ilyen hozzáállást az a pici emberke szenvedi el és meg ...:SSS
Na hát én is ezt mondom.Nem kell senkit elítélni a nézetei miatt.Mindenki úgy csinálja,ahogy neki tetszik.
Sziasztok!
Nekem nagyon tetszett a könyv s ennek alapján neveltem/nevelem a gyerekeimet és olyan dolgok történtek,hogy mai napig nem nagyon hiszik még azok se akik látták. :)
Na pont ezt nehezményeztem anno az unokatesómnál én is. Rendben van, csinálja. De ne akarja már ránk erőltetni, ha én máshogy látom!
Szerintem is jó a könyv, mindenki azt alkalmazzon belőle, amire szükség van. Nem kötelező és nem is kell szó szerint követni mindent, de iránymutatásnak jó! És nem kell elítélni sem azt, aki alkalmazza, sem azt, aki nem, nem vagyunk egyformák. Az a lényeg, hogy a gyereknek jó legyen, megadjunk neki mindent, boldog legyen baba és mama egyaránt, nem? Nem mindegy, hogy könyvből vagy anélkül értük el, nem ez a legfontosabb?
Nem kegyetlen csak szerintem sokan félreértelnezik,pláne aki nem olvasta.Nem ír az író konkrétunot,hogy csak így csináljon valaki valamit vagy úgy,hanem alternatívákat mutat meg.Én eggyetlen dologgal kapcsolatban sem olvastam tőle olyat,hogy bármire is azt írta volna,hogy csak kizárólag így lehet nevelni.
Elárulná valaki, mégis miért "kegyetlen" ez a módszer?
Én sem azt mondom,hogy teljesen úgy csináltunk mindent,de sokmindenben nagy hasznát vettem.Az én fiam a könyvben leírt típusok közül a morcos fajta volt.Először meg voltunk rökönyödve,hogy mért üvölt mindenen,miért nem játszik el egyedül,miért nem jó neki kézben sem,mire ezt a könyvet a védő figyelmembe ajánlotta.Nagyon meglepett,hogy mennyire ráillett Bencusra amit az író írt.Nem szerette,ha bebugyolálgattuk például.Mire rájöttünk,hogy őt zavarja,ha a lába a takaró alatt van,egyszerűen nem tudja a mai napig elviselni.Úgy kell altatni,hogy a lába bokától lefele ki kell hogy legyen a takaróból,különben nyöszörög és vergődik éjjel.Vagy például,ha nem kapta rögtön az ennialót amikor felébredt üvöltött már csukott szemmel.Megtanultam,hogy igenis hozzá rögtön ugrani kellett,ha éhes volt,mert ő ilyen fajta.Nem gagyarászott nyugisan az ágyban evés előtt mint más babák.Vagy például az én gyerekem,ha üvöltött nem lehetett egy egyszerű csi-csi-csi vel megnyugtatni,mint más gyerekeket,hanem volt egy konkrét dal amit olyankor énekelgetni kellett neki.Szoval én meglepődtem,amikor a könyvben olvastam ezekről,mert nem gondoltam volna,hogy csak csupán ilyen problémái vannak a fiamnak.Ráfogtuk,hogy hasfájós és biztosan azért sír.Nem volt az.Nem azt mondom,hogy mindent alkalmaztunk a könyvből,hisz nem a mi mozgalmas családunknak van ez a könyv így kitalálva,de jó ötleteket adott,ha megakadtunk és nem tudtuk mi lehet a gond.
Sziasztok!
A vitába nem kívánok belefolyni, de arra azért felhívnám a figyelmet, hogy egy pici babának az anyatej (tápszer) az étele és az itala is egyben.
Ez alapján nem tartom helyesnek, hogy csak 4 óránként kapjon, különösen nyáron.
Persze akár nyithatnánk vitát a teáztatás helyességéről is, én nem teáztattam az enyémet, mások nyilván igen.
Soha, semmilyen körülmények között nem szabad elfeledkezni a gyakori folyadékbevitelről.
Ennyi.
További jó vitatkozást kívánok!
Érdekes cikk.. Nem olvastam a könyvet, de lehet, hogy majd ha alkalmam lesz rá belelapozok, DE! az, hogy elapasztottad a tejed, szerintem sem jó, mindenkinek fáj, nagyon fáj az eső pár hét, az én babám 8 hónapos múlt, szinte csak anyatejet kap, és még ennyi idő után is néha fáj, főleg amikor becsomósodik a mellem, de eszembe sem jutna elapasztani, pedig kijött 4 foga, és néha rá is harap, van, hogy csillagokat látok, de ez a dolgom, ezért is szültem, nem? ezzel jár.. egy gyerek sok lemondással jár, de nagyon sok örömmel is, és főleg az első hónapban, nem az számít, hogy te kipihent legyél, hogy kielégítő nemi életet élj, hogy eljárhass otthonról, hanem a pici..
8 hónapja nem aludtam át egy éjszakát sem, éjjelente 3x etetek legalább, nem járok sehova, csak a picivel, intimitás 0 (mert egyedül vagyok) de nem is hiányzik..
És az én fiam is szokott sírni, meg hisztizni, meg nyűgös lenni, elég ha front van, és van, hogy egész nap hisztizik.. De az a dolgom, hogy megnyugtassam, úgy ahogy ő igényli, nem úgy ahogy egy könyvben le van írva..
Én bevallom, nem vagyok tökéletes, és sz@rok rá, de a gyerekeim a lényeg, amíg kicsik, addig kell hajtani mint állat!
És egy könyvet, amit ráadásul nem is a magyar mentalitásra alapoztak, nem lehet ráerőltetni teljes egészében egy gyermekre, persze elég sok részt lehet alkalmazni, ami -én is úgy ondolom - jó is és előnyére válhat szülőnek és gyermeknek egyaránt, de akkor a könyvet alkalmazók is ismerjék el, hogy a könyvet NEM alkalmazók is lehetnek jó szülők - mert egyébként ez a normális.
További ajánlott fórumok: