Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A sertéskaraj és a sertésborda az ugyanaz? fórum

A sertéskaraj és a sertésborda az ugyanaz? (tudásbázis)


1 2 3 4 5 6
47. andi6020 (válaszként erre: 46. - Jozsi.38)
2011. febr. 5. 11:31
Persze! Szerinted téved a szakács, téved a recept, mindenki, csak Te nem?
2011. febr. 5. 11:25
szerintem erről egy hentest is meg kellene kérdezni, nem csak szakácsot :) lehet hogy ő is mást mondana
2011. febr. 5. 11:23
Egyébként én az oldalast egyben sütöm. Illetve akkora darabban, amekkora a tepsi, de ennek semmi köze a húsrészekhez.
44. bf5264a5b9 (válaszként erre: 41. - Salabakter)
2011. febr. 5. 11:01
Miért, a sült oldalast, te úgy egyben sütöd? Nálunk feldaraboltatjuk 10 centi szélességűre a hentessel, és két csont között szétvágjuk még kisebbre...
43. salabakter (válaszként erre: 42. - Andi6020)
2011. febr. 5. 10:38

Azt írta,kijavította magát!


Nem vettük észre? :))

42. andi6020 (válaszként erre: 41. - Salabakter)
2011. febr. 5. 09:58
Na igen, ez volt az a hozzászólás, amire már inkább nem is reagáltam semmit. :)
41. salabakter (válaszként erre: 37. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 09:49
Húúúú,azt a betyárját!Oldalas szeletelve???
40. Nyafa
2011. febr. 5. 09:31
Jól feltettem a kérdést. Köszönöm mindenki válaszát. Az bizonytalanított el,hogy vettem tegnap egy szakácskönyvet. Laci bácsi sertésreceptjei a címe. Az elején levan vezetve,hogy a disznó melyik részéhez milyen recept tartozik. Na,vettem 1,5kiló karajt. Megakartam nézni,hogy ahhoz milyen recepteket ír.. Így ilyen nincs,csak borda 12-18 oldalig.. Na az egyik borda recepthez volt írva ( Óvári sertésborda ) , hogy a sertéskarajt felszeleteljük , stb. Na, itt tettem fel a kérdésem az oldalon. Az oldalas külön csoportra van osztva,ezt rögtön kizártam. Mégegyszer köszi a segítséget.
39. bf5264a5b9 (válaszként erre: 38. - Kamillka)
2011. febr. 5. 08:58
Feltűnt, hogy kijavítottam magam?
38. Kamillka (válaszként erre: 27. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 08:36
Ha valamiben meg nem vagy biztos, akkor miért állítasz hülyeséget?? Akkor ellenőrizd az ismereteidet először a google segítségével;)
37. bf5264a5b9 (válaszként erre: 35. - Salabakter)
2011. febr. 5. 08:27
Megnéztem... tényleg a disznó bordáját oldalasnak hívják. Az embernél a borda az borda :) És tényleg a disznóborda, az egy gerinc melletti rész, konkrétan oldalas szeletelve.
36. bf5264a5b9 (válaszként erre: 30. - Andi6020)
2011. febr. 5. 08:26
Amiről eddig azt hittem, hogy borda az az oldalas (vagyis más a kettő, de eddig az oldalast hívtam bordának), és a karaj az borda is (mert a borda tulajdonképpen karajszelet).
35. salabakter (válaszként erre: 30. - Andi6020)
2011. febr. 5. 08:24
Akkor a sovány embernek nem a bordáján lehet zongorázni,(gerinc)hanem az oldalasán??
34. andi6020 (válaszként erre: 33. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 08:23

:))


Én is szeretlek! Szép napot!

33. bf5264a5b9 (válaszként erre: 32. - Andi6020)
2011. febr. 5. 08:22
Figyelj, piszkáld azokat, akik még mindig azt hiszik, nem neked van igazad. Beláttam, akkor hagyjál már békén légyszives!!!!
32. andi6020 (válaszként erre: 31. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 08:21
sejtettem.....
31. bf5264a5b9 (válaszként erre: 30. - Andi6020)
2011. febr. 5. 08:20
NEM :P
30. andi6020 (válaszként erre: 20. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 08:19

"Úgyhogy eddigi ismereteimet felülbírálva a borda az oldalas, és a karaj az borda is."


Ezt elmagyaráznád, ha megkérhetlek?

29. bf5264a5b9 (válaszként erre: 28. - Andi6020)
2011. febr. 5. 08:19
Ordítsál nyugodtan... látom nagyon feszült lettél :)
28. andi6020 (válaszként erre: 25. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 08:17

Nem ordítottam (oké, tudom mit jelent a nagybetű), de utána levő hozzászólásomban megindokoltam, hogy miért bátorkodtam nagybetűt használni.


Mindezek után jössz Te, és lököd a hülyeséget. Na akkor akár ordíthattam volna. :)

27. bf5264a5b9 (válaszként erre: 23. - Andi6020)
2011. febr. 5. 08:13
Mert nem vagy számomra autentikus forrás. A Google az, így rákerestem, és rájöttem, hogy mi a tankönyvi forma (hogy az emberek mit hisznek az tök más sztem, de nem is ez a lényeg).
26. Tikka
2011. febr. 5. 08:13
:D
25. bf5264a5b9 (válaszként erre: 22. - Tikka)
2011. febr. 5. 08:12
(jaja... igaza van, belátom, a szakmája, de miért kell ordítani? :D)
24. andi6020 (válaszként erre: 22. - Tikka)
2011. febr. 5. 08:12
Köszi.
23. andi6020 (válaszként erre: 21. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 08:12

A 18-as, és a 20-a hozzászólásod szöges ellentétben áll egymással.

Az a vicces, hogy amíg én mondtam, nem hitted el. Miért??

22. Tikka (válaszként erre: 13. - Andi6020)
2011. febr. 5. 08:09

Igazad van! Ennyi a megoldás! :)

A karaj más néven borda...Ha rajta van a csont,akkor szerepel az étlapon rántott bordaként!

Amiről sokan beszélnek az az oldalas!

21. bf5264a5b9 (válaszként erre: 19. - Andi6020)
2011. febr. 5. 08:08
Szerinted ebben mi a vicces?
20. bf5264a5b9 (válaszként erre: 18. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 08:08

OKÉ, felülbírálom magam, és meghajlok azok előtt, akiknek ebben magasabb szintű tudása van. Gugli bácsi szerint (hiszek neki, jó barátom), a tankönyvekben a következő van:


Hosszú karaj

Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyének - ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva


Rövid karaj

Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyének - ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva


Borda: a karajból levágott szelet.

Része: Szűzpecsenye: a rövid karaj alatt elhelyezkedő színhús.

Felhasználható: egészben sütve, frissen, szeletben, rántva, érméknek és töltve.


Oldalas

Felhasználható: sütve, füstölve, pörköltbe, tokányba, vagdaltnak


Úgyhogy eddigi ismereteimet felülbírálva a borda az oldalas, és a karaj az borda is.


Azért majd ha ilyesmit kérsz hentesnél, figyled hogy mit ad :)

19. andi6020 (válaszként erre: 18. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 08:05
Ne viccelj már!!!
2011. febr. 5. 08:02

A karaj általában sokkal drágább mint a borda (ergó tök más). :D


De viccet félretéve:


A borda (mint a nevében is benne van), a sertés bordája, fel szokták darabolni, és fokhagymásan kisütni pl., de alig van rajta hús, és az is zsírosabb, valamint tutira csontos és porcos.


A karaj a sertés hátán van a gerinc mellett. A csontoson rajta van a hús (én ezt le szoktam venni, ha ilyet sikerül venni, és szó szerint megy a levesbe), a csontozott esetében pedig színhús van, és azért mondom, hogy színhús, mert a karaj tényleg színhús, egy kisebb külső rétegtől eltekintve teljesen sovány :)

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook