A sertéskaraj és a sertésborda az ugyanaz? (tudásbázis)
Azt írta,kijavította magát!
Nem vettük észre? :))
:))
Én is szeretlek! Szép napot!
"Úgyhogy eddigi ismereteimet felülbírálva a borda az oldalas, és a karaj az borda is."
Ezt elmagyaráznád, ha megkérhetlek?
Nem ordítottam (oké, tudom mit jelent a nagybetű), de utána levő hozzászólásomban megindokoltam, hogy miért bátorkodtam nagybetűt használni.
Mindezek után jössz Te, és lököd a hülyeséget. Na akkor akár ordíthattam volna. :)
A 18-as, és a 20-a hozzászólásod szöges ellentétben áll egymással.
Az a vicces, hogy amíg én mondtam, nem hitted el. Miért??
Igazad van! Ennyi a megoldás! :)
A karaj más néven borda...Ha rajta van a csont,akkor szerepel az étlapon rántott bordaként!
Amiről sokan beszélnek az az oldalas!
OKÉ, felülbírálom magam, és meghajlok azok előtt, akiknek ebben magasabb szintű tudása van. Gugli bácsi szerint (hiszek neki, jó barátom), a tankönyvekben a következő van:
Hosszú karaj
Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyének - ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva
Rövid karaj
Felhasználható: egészben sütve, szeletben frissen sütve, rántva, füstölve, aprópecsenyének - ha az állat öreg: csakis elősütve és párolva
Borda: a karajból levágott szelet.
Része: Szűzpecsenye: a rövid karaj alatt elhelyezkedő színhús.
Felhasználható: egészben sütve, frissen, szeletben, rántva, érméknek és töltve.
Oldalas
Felhasználható: sütve, füstölve, pörköltbe, tokányba, vagdaltnak
Úgyhogy eddigi ismereteimet felülbírálva a borda az oldalas, és a karaj az borda is.
Azért majd ha ilyesmit kérsz hentesnél, figyled hogy mit ad :)
A karaj általában sokkal drágább mint a borda (ergó tök más). :D
De viccet félretéve:
A borda (mint a nevében is benne van), a sertés bordája, fel szokták darabolni, és fokhagymásan kisütni pl., de alig van rajta hús, és az is zsírosabb, valamint tutira csontos és porcos.
A karaj a sertés hátán van a gerinc mellett. A csontoson rajta van a hús (én ezt le szoktam venni, ha ilyet sikerül venni, és szó szerint megy a levesbe), a csontozott esetében pedig színhús van, és azért mondom, hogy színhús, mert a karaj tényleg színhús, egy kisebb külső rétegtől eltekintve teljesen sovány :)
További ajánlott fórumok:
- Írj egy országot, egy várost, fiú és lánynevet, növényt és egy tárgyat ugyanazzal a kezdőbetűvel!
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Felháboritó, hogy minden tv-csatornán ismétlések mennek és ugyanazok a filmek, müsorok!
- Ha több jós is megjósolja ugyanazt a dolgot, lehet véletlen?
- Csirkemell, pulykamell, sertéskaraj.........
- Bőrös sertéskaraj teteje hogyan lesz igazán ropogós?