Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A sertéskaraj és a sertésborda az ugyanaz? fórum

A sertéskaraj és a sertésborda az ugyanaz? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4 5 6
77. andi6020 (válaszként erre: 76. - 190124133c)
2011. febr. 5. 15:35
Elgurult a gyógyszered? :)
2011. febr. 5. 15:34
Nem a nyári utazásom tervezetét.Miért van az az érzésem,hogy ahol te megjelensz, ott balhé van????Lehet küldeni a felkiáltójelet!
75. andi6020 (válaszként erre: 72. - Jozsi.38)
2011. febr. 5. 15:33

Vaksi vagy? Vissza tudsz olvasni az 51-es hozzászóláshoz?


Amúgy ha nem tűnne fel, egyedül maradtál ezzel az ostobasággal! :P

74. andi6020 (válaszként erre: 73. - 190124133c)
2011. febr. 5. 15:30

Mit szeretnél azzal a hozzászólással közölni?

Válasz az a fórumindító kérdésére? :)

73. 190124133c (válaszként erre: 68. - Andi6020)
2011. febr. 5. 15:28
Mi és?
2011. febr. 5. 15:22
de andi 6020 is úgy látom csak tanulta de nem gyakorolja a szakácskodást... különben ismerné a többi részét is nem csak a karajt combot, oldalast körmöket :O)
71. andi6020 (válaszként erre: 69. - Salabakter)
2011. febr. 5. 15:22
ezért igazán kár volt töröltetni magát
2011. febr. 5. 15:17
Hááát,nem is gondoltuk,hogy a csülkén van a karaj(vagy borda):).Bocsi
69. salabakter (válaszként erre: 68. - Andi6020)
2011. febr. 5. 15:15
A vadasztmaria már töröltette is magát!Az okosságai elől megfutamodott!
68. andi6020 (válaszként erre: 67. - 190124133c)
2011. febr. 5. 14:54
és?
2011. febr. 5. 14:45

Nagyon egyszerű képzeljetek el magatokkal szemben egy álló disznót!:-)

Van a feje,azután a nyaka ami a tarja,majd jön a hosszú karaj,rövid karaj,majd a combja,azután megyünk a malacon lefelé a hasa felé.Csontos rövid oldalas,kövér oldalas,ami a dagadó,lapocka ami az első combja,toka ami nyaka alja.Aztán lent amin jár az a csülke,és azon vannak a körmei.Ja és a farka.:-)))

66. andi6020 (válaszként erre: 59. - Kamillka)
2011. febr. 5. 14:41
na az lehet
65. salabakter (válaszként erre: 64. - Ogrené)
2011. febr. 5. 14:30
Oké,előbb is értettem:)
64. ogrené (válaszként erre: 63. - Salabakter)
2011. febr. 5. 14:28
Nem neked irtam annak aki nem tudja!
63. salabakter (válaszként erre: 61. - Ogrené)
2011. febr. 5. 14:25
Nekünk nem kell megnézni,csak józsinak,meg vadásztmarianak!
62. salabakter (válaszként erre: 60. - Jozsi.38)
2011. febr. 5. 14:24
Ez hogy jön ide?
2011. febr. 5. 14:21

Nézzétek meg a gasztrologiai ábct

Borda = (sertés) karaj, frissensült húsok készítésére használjuk.

2011. febr. 5. 14:09
drága szívem a gerinc résznél kétféle képpen lehet bontani. azt, hogy te ezt nem tudod egy dolog.apám is tudja ezt a kéféle bontási módot , igaz csak böllérkedett amíg fiatal volt és bírta. más kategória
59. Kamillka (válaszként erre: 58. - Andi6020)
2011. febr. 5. 14:04
Sőt, biztosan vannak különböző formái és húsporból önti ki az egyes részeket:PP
58. andi6020 (válaszként erre: 57. - Kamillka)
2011. febr. 5. 14:02

És ahhoz mit szólsz, hogy egyesek szerint a hentes dönti el, hogy a húsrészt karajnak bontja le, vagy tarjának?? :)

Ennyi erővel mondjuk lebonthatná csülöknek is, annak sincs több köze a karajhoz, mint a tarjának.

57. Kamillka (válaszként erre: 48. - Jozsi.38)
2011. febr. 5. 13:33

Az azért elég csücskös lenne, ha egy szakácsnak is mást jelentene a sertés borda meg egy hentesnek is. Ha a konyhafőnöknek rendelnie kellene 5kg sertés bordát, akkor hogy csinálja, hogy ne oldalast kapjon helyette? Ha egy szállító ekkora hibát ejtene, hogy oldalast adna sertés borda helyett, valószínűleg bezárhatná a bazárt, mert egy étterem sem rendelne tőle többet. Ugyanígy ha egy szakács is rántott oldalast tolna oda mint rántott sertés bordát a vendég elé, lehet nem járna senki az éttermébe:-)


Amúgy gasztronómia órán nekünk is meg kellett tanulni az alapanyogakat, ill mi miből készül. Még német nyelven is sertés borda a neve csontos karaj szeleteknek. A tanárom pedig a Belcanto-ban volt étteremvezető, tehát rendelkezik némi szakértelemmel. Nehogy már egy hentes ne legyen tisztában ilyenekkel. Ha meg nincs, vegye elő a könyvét és ismételjen egy kicsit;)

56. Kamillka (válaszként erre: 40. - Nyafa)
2011. febr. 5. 13:21
Karácsonykor én is Óvári sertés bordát csináltam és csontos karajból, mivel az a sertés borda:-)) Jól írta Laci báci is:P Amúgy nagyon finom:-)
55. salabakter (válaszként erre: 53. - Andi6020)
2011. febr. 5. 12:05
Kár,hogy már nincs fejsze jel,különben azt kaptuk volna:)
54. salabakter (válaszként erre: 46. - Jozsi.38)
2011. febr. 5. 12:04
Itt van mellettem egy hentes (is),20 éve vágja itthon a sertést,de meg is tanulta a húsrészeket!
53. andi6020 (válaszként erre: 52. - Salabakter)
2011. febr. 5. 12:01
Én is kaptam felkiáltó jelet! :)
52. salabakter (válaszként erre: 44. - Bf5264a5b9)
2011. febr. 5. 12:00

SZELETRE?? Kisebb darab az nem szelet.


És ne küldj felkiáltó jelet nekem,mert az a tiéd.

Azért,hogy többet olvass!

2011. febr. 5. 11:56

Félsertés részei:

fej, tarja, karaj, hátsócomb, lapocka, oldalas, hasaalja, felsőcsülök, alsócsülök és a lábak körmökkel.

Nincs itt mit a hentesnek eldönteni, ez van, és kész.

2011. febr. 5. 11:52
Az a zavaró, hogy étlapon is sokszor úgy szerepel, hogy rántott borda (de valójában karaj, szóval hülye elnevezés.)
49. andi6020 (válaszként erre: 48. - Jozsi.38)
2011. febr. 5. 11:52

Ne haragudj, de enné nagyobb baromságot még nem olvastam ezen a fórumon.


SZERINTED A HENTES DARABOLÁSSAL DÖNTI EL, HOGY A HÚSRÉSZ KARAJ LESZ VAGY TARJA???????????????

2011. febr. 5. 11:48
én csak azt mondom, hogy a sertés borda ami konkrétan a sertés bordája bizony oldalas néven fut :) a gerinc mellett futó húst vághatják karj, illetve tarja formára is csak a hentes dönti el mi lesz belőle, amikor szétszedi a jószágot :)
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook