Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » A savak és a rák kialakulásának összefüggése fórum

A savak és a rák kialakulásának összefüggése (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A savak és a rák kialakulásának összefüggése

1 2 3
35. ec63a7fc29 (válaszként erre: 34. - Pirosalma)
2007. nov. 10. 15:08

Ha bebizonyítod, hogy értesz hozzá, akkor folytathatjuk. Addig hallgatok.

Én benne élek a témában...

34. Pirosalma (válaszként erre: 30. - Ec63a7fc29)
2007. nov. 10. 10:59

Á, helló, Kleca!

Az elektroszmogos dologgal mi újság?

33. Pirosalma (válaszként erre: 29. - Earchee)
2007. nov. 10. 10:58

Szia!


Az egyik terjesztőhöz (elég sötét volt) volt szerencsém régebben.

Dr. Young pedig nem is tudom, létezik-e egyáltalán. Neki hallottam egy hanganyagát, elég sok tárgyi tévedés volt benne, és akkor még finoman fogalmaztam.


"Nekem az is a bajom, hogy annyiféle diéta van, ami sokszor összeütközik egymással, melyikre hallgassak." - nem kell semmi extra diéta, mindössze az egészséges táplálkozás elveit érdemes követni. Semmi vércsoportos dolog, semmi Atkins meg effélék.


Azért érzed így, mert úgy értelmezed a táplálkozász, mint egy merev szabályrendszert. Semmi cukor, semmi liszt stb. Hülyeség. Bármit lehet enni, a fontos, hogy miből mennyit eszel.

32. Pirosalma (válaszként erre: 28. - Fcf0c655e6)
2007. nov. 10. 10:49

Szia, Pupi!


Én sem értek ehhez, hidd el! Csak a meglévő csekélyke tudásom alapján próbálok gondolkodni.

Alaptalannak ugyan nem tartom ezt az elméletet (acidózis [savasodás] -> rák, egyéb problémák), de nem vagyok biztos abban, hogy hétköznapi esetekben ennek ilyen hatása lenne.


Pl. a testnedvek (pl. vér) pH-jának eltérése soha sem olyan nagy mértékű, mint állítják, és pl. az enzimek is ugyan csak meghatározott pH-n működnek jól (ún. pH-optimum), de ez a tartomány általában elég széles (pl. a gyomor pepszinjének pH-optimuma 1,8 és 3,8 között van, ami 100-szoros különbség!).


Na, mindegy, csak hangosan gondolkodtam:-)


Majd ha többet tudok, szólok természetesen!

31. ec63a7fc29 (válaszként erre: 29. - Earchee)
2007. nov. 10. 10:38
A pattanások nem csak az étkezéssel vannak összefüggésben. Van amikor az idegnyugtató hatására is elmúlik -- mellékhatásként , vagy ha a hormonok rendbe jönnek.:))
30. ec63a7fc29 (válaszként erre: 28. - Fcf0c655e6)
2007. nov. 10. 10:37

Honnét tudjuk, hogy jobban ért hozzá?

Többet olvasott róla? (Vagy ő írta a tk-et?)


Még ezek nem bizonyított dolgok. Sokminden csak feltételezés.

De köszi annak, aki indította a fórumot!!!

2007. nov. 10. 10:24

A savas - lúgos ételek megfelelő arányban fogyasztásáról most kezdek többet hallani, találkozni vele. Főként mivel megkeresett egy "tanácsadó", aki Dr. Young professzor által kifejlesztett készítményt ajánl.

Ez egy újabb "csodaszer" vagy valóban használ is. Ha valaki erről is tudna valami okosat megosztani, örülnék neki.

Az orvosokban igazán nem hiszek, de a kóklereknek sem. Annyit tudok, hogy hiába diétázok, tartok be bizonyos dolgokat, nem érzem sokkal jobban magam. Nem mondom,hogy nem javult a közérzetem, de még nagyon nem vagyok 100 %-os.

Nekem az is a bajom, hogy annyiféle diéta van, ami sokszor összeütközik egymással, melyikre hallgassak. Pl. most vércsoport szerinti diétát tartok, ez azt mondja, hogy szabad diót ennem. Most kiderül, hogy savas kategóriába tartozik. Oké tudom, hogy a mértékről sem szabad elfelejtkezni. De sok kicsi sokramegy szokták mondani.

Illetve tejterméket sem szabad fogyasztanom, kivéve natúr joghurtot és kefírt. Most akkor mi van a többivel pl. a vajjal, ami meg köztudottan a bőrnek nem tesz jót. Sajnos a pattanásaim, miteszereim nem akarnak elmúlni, pedig már nem vagyok tinédzser.

Mitévő legyek? Ez itt a kérdés.

(Egyébként mióta odafigyelek, hogy mit eszek, próbálok egészségesebben élni, sokkal sanyarúbbnak érzem életemet, miért van ez így?)

28. fcf0c655e6 (válaszként erre: 27. - Pirosalma)
2007. nov. 6. 16:21

Igazad lehet. En pusztan azt irtam le, amit olvastam errol a temarol,de nem vitatom, Te jobban ertesz hozza, mint en.


Mindenesetre erdekes dolog,es en,kivancsi termeszetemnel fogva, szeretek mindenrol hallani, es a masok tapasztalataibol tanulni.


Ha meg tobbet is tudnal irni errol a temarol, szivesen olvasnam..)))

27. Pirosalma (válaszként erre: 25. - Fcf0c655e6)
2007. nov. 6. 14:22

Szia!


Az alkálik a lúgok, de nem szoktuk használni (esetleg alkálitartalékok, de ez mást jelent).


Nem tudom pontosan, így van-e (emlékeim szerint mgedőlt ez az elmélet, egy rákkutató ismerősömmel beszéltem erégen erről), korántsem biztos, hogy bármi köze is van ehhez a rákos sejtek szaporodásának.


Ilyen történetet rengeteget lehet olvasni, és ha azt mondom, jobb fenntartásokkal kezelni az ilyen infót, akkor finoman fogalmazok. És különben sem valószínű egy csodaszer létezése, legalábbis mai ismereteink szerint, a ráknak sok fajtáját lehet gyógyítani, de mindegyikre más szer kell, pont amiatt, mert különbözőek a rákos sejtek, más-más módon sérültek, másra érzékenyek.

26. Pirosalma (válaszként erre: 23. - Ever)
2007. nov. 6. 11:57

Szia!


Nem akarom megmagyarázni, mert ilyen mértékben ez nem igaz.

Minden ételnek, élelmiszernek, ahogy tetszik (bár a 2 fogalom nem fedi egymást), van káros és hasznos oldala. Hogy melyik javára billen a mérleg, az a fogyasztás mértékétől függ.


Relatíve kis mennyiségben a tengeri hal egészséges, nagy mennyiségben nem.

A növényi olajok is inkább ajánlottak fogyasztára, mint a zsír, de nagy mennyiségben szintén károsak.


Igaz ez mindenre, nem csak ételekre, hanem a különböző tápanyagokra is.

A vízre is. Ha nem iszol eleget, különböző tünetek jelentkeznek, ha túl sokat iszol, idővel szív- vagy veseelégtelenséged lesz, egyszerre megiszol öbb liter, akkor meg tüdőödémád.


Mindenben a kulcs a mennyiség. A cukorral sincs az égvilágon semmi baj, ha nem eszünk belőle többet, mint kellene.


"De ha Te nem értesz egy területhez, akkor lehet, hogy veled is sikerül beetetni az álmaszlagot." - ezért kell tartózkodni olyan kérdések megítélésétől, amihez ne ért az ember.

2007. nov. 6. 03:29

En ugy hallottam,(egyszerubb szavakkal kifejezve, hisz nem mindenki olyan muvelt..)))),hogy a lugos szervezetben, tehat ahol joval nagyobb az alkalinok(?) mennyisege,a rakos daganatok nem tudnak kifejlodni, viszont a savas testben,(tehat allando kavefogyasztok,stb.),eseteben viszont a rakos daganatok "orommamorban" usznak, es egykettore kifejtik a hatasukat. A rakos sejtek villamgyorsan tudnak osztodni a savas kozegben, de a lugosban mar nem. Azt nem szeretik.


Egyebkent ezt nem en talaltam ki, hanem egy szovjet vegyesz mutatta ki 1968-ban a laboratoriumi kiserletei kozben. ( a nevet hirtelen nem tudom, de holnapra kikeresem!).


Ez volt az a vegyesz, aki azt is kimutatta, hogy a fokhagyma milyen hatassal van a sejtekre.

Ket uvegedenybe, (az egyikben rakos sejtek voltak, a masikban egeszseges sejtek),eros fokhagyma-kivonatot fecskendezett.

Az eredmeny:semmi!

Masodik alkalommal osszevegyitette a rakos es az egeszseges sejteket kozos uvegedenyben, es a hatas olyan volt, hogy nem is hitt a szemenek!

A fokhagymakivonat,(tobbnyire ken,ami azt a jellegzetes,eros szagat adja a fokinak),azonnal elpusztitotta a rakos sejteket, az egeszsegeseket meg "beken" hagyta.

Ekkor kiprobalta a feher egereken is a kiserletet, es amelyekbe rakos sejtek voltak beultetve, szinte perceken belul "rakmentesitette" az allatokat, mig az egeszseges allatokkal nem tortent semmi, mivel nem volt, amit a fokhagyma-kivonat elpusztitson.(legfeljebb levitte a vernyomasukat).

Ezt a kiserletet tobbszor megismetelte, azonos eredmennyel.

Amikor kozze akarta tenni a kiserleteinek eredmenyeit, hatalmas ellenallasba utkozott.

Mint kesobb kiderult, az ellenallas oka az volt, hogy amennyiben kozzeteszik ezt a hallatlanul egyszeru es biztonsagos gyogymodot,akkor mi lesz azokkal a bizonyos "Rakkutato Intezetekkel"?, amelyek tobb billio dollart vasalnak be evente az emberektol a rakkutatas celjaira az egesz vilagon?

Mehetnek utcat soporni!


Ma mar tudjuk, hogy elso szempont az uzlet, a masodik szempont az uzlet, es a harmadik az embereletek megmentese.


Durvanak hangzik talan, de lehet benne valami!


Nekem van egy foorvos baratom,aki szinten folytat kiserleteket amellett, hogy az emberek hasat felvagdossa. (sebesz az illeto).

Vele beszelgettem errol tobbszor es egy alkalommal nekiszegeztem a kerdest, amiben benne foglaltatott a valasz is:

-Ugy mondjak, ha az orvosok tudjak, mitol alakult ki a betegseg, az mar fel gyogyulas!Ti tudjatok a gyogymodot, miert nem teszitek kozszemlere, hogy az emberek meggyogyuljanak?

Valasza meglepo volt.

- Ha kozzetennenk minden egyes kiserlet vegeredmenyet, es az emberek elnenek is az alkalommal, hogy fel is hasznaljak azt a maguk erdekeben, akkor most a vilagon tobb, mint tiz billio ember elne!

Bizzar valasz volt, de nem tudtam ra mit mondani!


Az O szemszogebol igaza van, de nem az enyembol, meg a tobbi, tobb millio emberebol, akik elvesztik a hozzatartozojukat,pusztan azert, mert az "Orvosi Kozlony" szigoruan cenzurazott.


Hat erre mar nem volt mit mondanom!

2007. nov. 6. 00:39
Mostanáig azt hittem, hogy a hülyeségnek mégiscsak van valahol határa, de ez az elektromos margarin a csúcs!
23. Ever (válaszként erre: 22. - Pirosalma)
2007. nov. 6. 00:31

Amúgy, teljesen igazad van, nyilván van egy rakás helytelen mondat benne, de hogy magyarázod meg egy olyan embernek, hogy árt a margarin, akinek lövése nincs a kémiához, biológiához, élettanhoz, stb? Mondjuk, az meg a szerzőt minősíti, hogy mivel hozzá nem értő embereknek készült az iromány, nem ette a fáradságot arra, hogy igazat írjon. De ha Te nem értesz egy területhez, akkor lehet, hogy veled is sikerül beetetni az álmaszlagot.


A cikk szerintem a töltéssel annyit akart mondani, hogy a hidrogénezés során bizony lejöhetnek csoportok a szénláncokról, ha meg igen durán megkrakkolt a cucc, akkor akár karboxilcsoport is lejöhet, (Feltéve, hogy a margarint zsírsavakból csinálták, és nem elve valami jó kis kőolajból :D Hehe, volt már rá példa :) ), és kapunk egy tök semleges, rossz esetben teljesen telített szénhidrogént (aminek mondjuk tényleg nincs töltése, de az mellékes...), amivel kezdjen a szervezet azt, amit tud... Mondjuk, lehet, hogy fel se szívódik (Végülis, miért szívódna fel? És hogyan?), hanem szépen végigmegy az emberkén, ha végigmegy... (de szerintem az azért mégse király, ha a tápcsatornát belülről kőolaj borítja :D) NNNa, tök mindegy, persze, hogy nagy baromság az az iromány! Nekem vannak egyéb, tudományosabb okaim arra, hogy ne egyek margarint, akinek meg nincsenek, annak bőven megfelel, sőt még használ is az a cikk.

22. Pirosalma (válaszként erre: 21. - Ever)
2007. nov. 5. 20:23

Szia!


Magamban is megmosolygom:-)

Kevesebb ám a hozzászólás, mint a mosoly;-)


Hogy valami kézzelfogható is legyen (a teljesség igénye nélkül):


1. "Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül..." - értelmetlen a margarin töltéséről beszélni, mivel az nem egy kémiai részecske, hanem egy élelmiszeripari termék.


(Kivéve, ha elektrosztatikusan feltöltjük, mint amikor a hajunkhoz dörcsöljük a műanyag vonalzót, ki lehet próbálni margarinnal:-)


2. "...ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi problémák állhatnak elő." - sokezer töltés nélküli részecske kerül a szervezetbe, mégsem állítja le az anyagcserét.

(Az "anyagcsere leállítása" ez esetben túl tág, nem kellően definiált, de ha másként fogalmaznék, azt mondanám, értelmetlen, összefüggéstelen ez a kijelentés.)


3. "Mivel a margarinnak nincs elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben, le fog rakódni." - a töltést már írtam (és megint képbe jön, hogy a margarin nem egy récszecske, így pl. nincs olyan, hogy a vér margarinkoncentrációja:-).

Az érfal pedig nem lök vissza semmit, legfeljebb a sejtek nem engedik át (így pl. normális esetben a vérben lévő albumin nevű fehérje nem tud átlépni az érfalon), és legfőképpen meg a lerakódás nem így működik.


4. "A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a „Prostaglandin 2” és a „Thromboxan 2” kerülnek túlsúlyba." - ez még akár igaz is lehetne, de nem ilyen összefüggésben (kapcsolatban van az omega-6 és -3 zsírsavakkal).

És nem szabad elfelejteni azt az apróságot, hogy "Prostaglandin 2” és a „Thromboxan 2" nem létezik!!!

(Legfeljebb tromboxán A2, prosztaglandin F2-alfa stb., ez nem szőrszálhasogatás, ennek nagyon nagy jelentősége van, ezt egy orvos biokémiából és endokrinológiából elméletileg megtanulja...)


5. "Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén." - Joanna Budwig nem kapott Nobel-díjat, soha!!! Ez elég direkt hazugság szerintem.

(Aki gondolja, ellenőrizze - én megtettem - a www.nobelprize.org oldalon)


Várom az észrevételeket.

21. Ever
2007. nov. 5. 16:40
Szerintem jó a cikk, van benne igazság. A margarinos dologban is van. Persze, nem szakszerűen megfogalmazva. Úgy megfogalmazva, hogy annak az emberkének, aki mondjuk nem orvosit, vagy élelmiszermérnökit, vgay hasonlót végzett, is érthető legyen. És természetesen, mivel nem szakmailag hozzáértő olvasóknak készült, van benne pár elnagyolás, meg hiba, de attól még a lényeg ugyanaz, NE EGYÉL MARGARINT! Pirosalma, nem kellene mindig kötözködnöd, elég lenne az is, ha mondjuk magadban mosolyognád csak meg a téves kijelentéseket, vagy kissé finomabb stílusban javítanál valamit ki.
20. emagdi
2007. nov. 3. 21:37
nagyon jó cikk!
19. apokrif (válaszként erre: 17. - Pirosalma)
2007. nov. 2. 19:23

Kedves Pirosalma!


Lassan kibújik a szög a zsákból, még is csak jól éreztem, hogy te azt gondolod - ez a Fórum csak a tiéd, csak az számit amit te mentesz be.

Nem arról volt szó, hogy te ..., hanem a többiek.

Kezd az öntömjénezésed terjengeni.


Kezd úgy tűnni, mint a piros-alma, amelyik kívülről csillog, belül meg ...

18. Pirosalma (válaszként erre: 13. - Apokrif)
2007. nov. 2. 17:14
Ja, az üdvözletemet ne add ár, nyugodt lehetsz, ha orvos, tudja, miről beszélek.
17. Pirosalma (válaszként erre: 14. - Apokrif)
2007. nov. 2. 17:12

Manipulatív kérdés, persze.

Tetszik, hogy különböző szólásokkal, közmondásokkal, aranyköpésekkel élsz egyfolytában, ez azonban az igazsághoz nem visz közelebb.


Lehet, hogy nem teljesen érthető mindenkinek a cikk, én a táblázatok miatt linkeltem be elsősorban.

De legalább nem ír hülyeségeket.

Az értelme:

Lényeges, hogy a vese csak bizonyos pH-tartományú vizeletet képes előállítani. Vagyis ha sok a sav, akkor csak részlegesen tudja azt kiválasztani. Ezt segíti az a folyamat, hogy a vese egy részén (disztális vagy távoli tubulus) a glutamin nevű aminosavból ammóniát hasít le, az ammónia pedig köztudottan lúgosítja a vizeletet, így megnő a kiválasztható sav mennyisége (tehát amikor egy kritikus határt elér a pH, akkor az ammónia azt enyhíti, elősegítve a további savkiválasztást).

16. Pirosalma (válaszként erre: 13. - Apokrif)
2007. nov. 2. 17:03

Szia!

Hogy őszinte legyek, teszek rá, ki írta. Az írja, akit megfizetnek. Ha lenne halovány fogalmad az élettanról, biokémiáról és hasonló badarságokról, akkor értendé, miről beszélek.

15. apokrif (válaszként erre: 9. - Pirosalma)
2007. nov. 2. 15:54

„Az üzlet az üzlet” …, hát ez a szomorú.



„… a marketing- eszközzé vált. A termékhez és az alapanyagokhoz nincs is feltétlenül köze, önállósította magát.


Azok, aki soha vagy csak ritkán esznek friss málnát, lassan elfogadják azokat a mesterséges ízeket, amelyekkel állandóan találkoznak.


Az egyre nagyobb adagok iránti igény már Európáz is elérte. Errefelé a fiataloknak 20x olyan erős ízekre van szükségük az íz felismeréséhez mint tíz évvel azelőtt –állítja egy tanulmány.


A konzerveledel-ipar milliárdos költségekkel dolgozik ellenük, kutatja a gyermeki viselkedést, reklámokat helyez el …


A csokoládépudingot - hasonló összetevőkből keverik össze, mint a kutyaeledelt. A csemegebor ugyanazoknak az összetevőknek köszönheti zamatát, mint a szájöblítő. Az édes élet – mérnökök és szabadalmi jogászok karmai közé került.

Semmi tápanyag, semmi energia, csak vegyszerek …


… a világszerte elhatalmasodó eperfagylalt, eperjoghurt, eperdesszert iránti vágy az igazi epren keresztül már rég nem lenne kielégíthető. A világ teljes epertermése az amerikai epertermék-szükséglet 5%-ának fedezésére lenne csak elég.

Valódi gyümölcsökből csupán minden huszadik amerikai eperrajongót lehetne kielégíteni. Az olasz eperdesszert barátainak vagy a francia eperkrém-tisztelőinek nem maradna semmi.


Az ehető és ehetetlen határa is megszűnt.

A fűrészpor például az emberi táplálkozás számára mindeddig elérhetetlennek számított, alapanyagként csak pozdorjalapok készítésére volt használatos.

A Haarmann és Reimernél a fűrészporból eperaromát állítanak elő.

A pontos eljárás természetesen titkos. Mivel azonban az ízmérnökök is büszkék a maguk találmányára, a holzindeni urak egyike elárulja az eljárást.

Veszünk egy kis fűrészport, pontosabban ausztrál fűrészport. Elkeverjük alkohollal, vízzel és néhány egyéb összetevővel (titkos, titkos!). „Mindezt egy kicsit főzni kell – folytatja a Haarmann és Reimer művésze - és hamarosan kellemes, természetes eperaromát kapunk.” Kicsit megváltoztatott receptúrával a mutált fűrészpor málnaaromaként is szolgálhat, képes azonban akár a kakaóra, a csokoládéra vagy a vaníliára is megtévesztően hasonlítani.


Németországban az elfogyasztott élelmiszerek 75 százaléka ipari termelésből származik, az Egyesült Államokban, a modern élet őshazájában 95 százalékuk.”



Hans-Ulrich Grimm: A LEVES HAZUDIK – AZ ÉTELEK SZÉP ÚJ VILÁGA /kétezeregy kiadó/

14. apokrif (válaszként erre: 11. - Pirosalma)
2007. nov. 2. 14:30

Tisztelt Tanár Úr!


Nem is az a célja talán e Fórumnak, hogy a kérdéses "molekulát" meghatározza, hanem a tájékoztatás. De attól az még igaz, hogy a margarin "műanyag", ha történetesen "senki sem fog tudni választ adni", a figyelem elterelő, manipulativ kérdésre.

Mert ... "Attól még, hogy valaki nem tud, tojást tojni megmondhatja, hogy egy tojás büdös-e vagy sem!"

Azért még nem kéne minden gyanútlan, jóhiszemű vásárlót - történetesen egy gyerekének vásárló kismamát - a kémia tudorainak átrázni, mindenféle "műkajákkal"etetni, hogy nem rendelkezik vegyipari felsőfokú végzetséggel. Nem biztos, hogy mindenki egyetemi tankönyvvel jár vásárolni, vagy nem biztos, hogy egyből vágja vagy írja fel minden vegyület képletét, de ... a lényeg még lényeg marad!!!!


Egyébként újfent és figyelmesen tanulmányoztam a - Forumnak - általad javasolt irodalmat, ... Nem vagyok meggyőződve, hogy az ott közöltek mindenkinek egyből világosak és érthetőek, s ezentúl mindig mindent tudatosan vásárolnak, fogyasztanak.

A példa kedvéért egy részlet:

"A vese a H+ ürítést több módon is elősegíti, ebből az egyik lényeges mód a disztális vesetubulusokban a glutamináz enzim által glutaminból történő amino csoport lehasítás és NH3 képzés, ami H+ ionnal egyesülve NH4+ formájában a vizelettel ürül."

Remélem sokan értik - "a disztális vesetubulusokban a glutamáz enzim által glutaminból történő amino csoport lehasítás és NH3 képzés"-t, mert ha nem akkor ...

13. apokrif (válaszként erre: 10. - Pirosalma)
2007. nov. 2. 13:49

Kedves Pirosalma!


Bizonyára elhomályosult a tekinteted, nem nézted meg pontosan , hogy ez egy idézet, idézet egy orvos doktortól, én nem akartam módosítani, egy az egyben citáltam, idézöjelek között. Ha legközelebb találkozok vele átadom az "üdvözleted".

12. Pirosalma (válaszként erre: 5. - Gyopár)
2007. nov. 2. 09:51

Szia!

Ezt inkább ajánlanám:

[link]

11. Pirosalma (válaszként erre: 7. - Apokrif)
2007. nov. 2. 09:05

" A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen." - LOL.

És vajon melyik az az egy molekula? Gyanítom, hogy senki sem fogtudni választ adni.

10. Pirosalma (válaszként erre: 6. - Apokrif)
2007. nov. 2. 08:58

Szia, Apokrif!


Ne terjesszük már ezt a baromságot (elektromos töltés, érfal visszalöki stb.).

2007. nov. 2. 08:51

Sziasztok!

Ez az új biológia hülyesége.

Felháborító baromságokkal van tele.

Az üzlet az üzlet...

2007. nov. 2. 07:18

Ha ez tényleg így van, akkor rendesen mérgezzük magunkat naponta.


Pl ha ki akarnám próbálni ezt a lúgosító életmódot, akkor tudnátok ajánlani recepteket?


A tojás csak akkor savasít, ha főtt tojásként vagy rántottaként fogyasztjuk, vagy akkor is, ha egy elkészülő recept (PL piskóta ) alapja?


Nem olvastam sehol a tejet. Hova lehetne sorolni?


Mégiscsak a Norbinak lesz igaza? (Könyvében olvastam) Éheztetjük a sejtjeinket?


Én kipróbálom. Bár tudom, nehéz lesz. Cukor nélkül? Brrr.

Szeretem az édeset. Mazsola? Más, ami édes, jöhet?

2007. nov. 2. 07:18

Amit a margarinról még tudni kell

A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki. Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt, befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként. Hogy tetszik? Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között? Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!

- Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.

- A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gram, míg a margarinban 5 gram.

- A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri megbetgedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel, legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint. A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok felszívódását.

- A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.

- A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.

- A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre sem.

És most a margarinról...

- Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban. Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát. Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét, míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti. A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli. Rontja az anyatej minőségét.

- Csökkenti az immunrendszer reakcióját.

- Csökkenti az inzulin reakcióját.

És íme a legmegdöbbentőbb tény... EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!


- A margarint mindössze EGYETLEN MOLEKULA választja el attól, hogy MŰANYAG legyen. Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris szerkezetét megváltoztatják).


Ki lehet próbálni a következőt:

Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen.

Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:

- Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez azért sejtet valamit)!

- Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.

- Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem fognak rajta kifejlődni. Miért?

Mert a margarin majdhogynem műanyag!!!


Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra????

2007. nov. 2. 06:39

A „szívbarát” margarin

Legutóbb dr. Litsek Ákos megdöbbentő előadást tartott a helyes táplálkozással kapcsolatban, ezen belül is a margarinokról. Az elhangzottak annyira új és más megvilágításba helyezik a témát, hogy úgy gondoltuk, érdemes egy cikkben is felhívni ezekre az ismeretekre a figyelmet.


„A koleszterinnel kapcsolatos általános tévismeretet a margarin gyárosok használták ki hatalmas piacok megteremtésére azzal, hogy a margarin sokkal egészségesebb, mint a vaj, mert az nem tartalmaz koleszterint.

- Mindenek előtt is, a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcsere egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet.

- Másodszor, az ételben előforduló koleszterin nem tud a vérkeringésbe belekerülni, mert azt kizárólag a máj szabályozza. A máj a vérkoleszterint, ártalmas anyagok leküzdésére emeli fel, ha azok a szervezetbe kerülnek.


Az irónia ott van, hogy jóllehet a margarin nem tartalmaz koleszterint, de ha ez a szervezetbe kerül, a máj védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, tekintve, hogy a margarin egy ártalmas vegyi anyag.


Ahhoz, hogy a margarin mibenlétével tisztába kerüljünk, szükséges annak az előállításával megismerkedni.


A margarint a legolcsóbb olajból állítják elő, abból a szappanfőzéshez hasonlóan mindent kilúgozunk. Hátra marad egy természetellenes anyag mely, elveszítette az elektromos töltését, és „Transfetti Acid” néven ismeretes. Hogy megsűrűsödjön, és ne tudjon megromlani, félig hidrogénezik, majd különböző vegyi ízesítők és színesítők hozzáadásával a vajhoz hasonlóvá teszik. Így készül a margarin, ami végül is egy élelmiszernek álcázott vegyi termék.


A margarin négy féleképpen árt a szervezetnek:


1. Ahol az elektromos töltés nélküli margarin a szervezetbe kerül, ott leállítja az anyagcserét, és pangást okoz, így a legkülönbözőbb szervi problémák állhatnak elő. Ekkor a máj védekezés képen felemeli a vér koleszterin tartalmát, hogy azzal a margarin káros hatását csökkentse.


2. Mivel a margarinnak nincs elektromos töltése, ha az a koszorú-érbe kerül, azt az érfal visszalöki, mivel nem tudja felismerni és a margarin ott helyben, le fog rakódni.


3. A margarin felborítja a superhormonok egyensúlyát, ennek következtében a „Prostaglandin 2” és a „Thromboxan 2” kerülnek túlsúlyba. Az előbbi érszűkületet, a másik pedig vércsomósodást fog előidézni, ami előrehaladott érelmeszesedés esetén szívinfarktust okozhat. A margarin tehát nem szívbarát, mint ahogy azt hirdetik. Sőt, kimondottan káros és veszélyes!


4. A margarin kémiai rákokozó is, ha az immunrendszer le van gyengülve 70% alá.

Ezt Joanna Budwig Nobel díjas német biokémikus fedezte fel a múlt század végén.



Meglehetősen ironikus, hogy a margarint azzal hirdetik, hogy nem tartalmaz koleszterint, aminek még akkor sem lenne jelentősége, ha azzal a margarin telítve lenne. A máj viszont védekezésképen fel fogja emelni a vér koleszterin tartalmát, hogy a margarin káros hatásai ellen védekezzen.


/Ha valaki a konyhában letenne a földre egy kis margarint, ahol egerek vannak, csodálkozva fogja tapasztalni, hogy azok nem nyúlnak hozzá, mert érzékelik, hogy az nem étel./


Felejtsük hát el a margarint, még ha az olcsóbb is, mint a vaj, és fogyasszunk vajat. Ezzel tartozunk az egészségüknek.”


dr. Litsek Ákos

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook