Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok? fórum

A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok? (tudásbázis kérdés)

1 2
2012. jan. 21. 18:12
Csinálhatod párolva ,fokhagymásvízben főzve-köretnek ,töltheted levelestésztába szintén fokhagymásan,rakhatod tésztára (mondjuk penne )és számos variáció van még !Popej is szerette !!:)))
2012. jan. 21. 18:12
Tejbe áztatok 2 zsemlét,jó sok átnyomott fokhagymával.Lobogó forró vizbe dobom a spenotot(parajt)1-2 perc után leszűröm és a zsemlékkel és annyi tejjel összeturmixolom amilyen sűrüre szeretem.Sóval, borssal,Pici ételízesitővel,csippet cukorral megszórom, összeforralom.Szép halványzöld lesz így,és nem olyan vad ízű.A mángoldot is így készítem.
23. bige (válaszként erre: 19. - K_nm)
2012. jan. 21. 18:04
ott a boltos volt a hülye, nem Te :))
2012. jan. 21. 18:03

Gyerekkoromban a kedvencemet grízes tésztának hívtam, az unokatesóm meg darás tésztának.

Persze én meg úgy értettem, hogy darázs tészta... :D

2012. jan. 21. 18:02
Delikátos vízben megfőzöm. Közben 1-2 kerezd fokhagymát pici olajon (kacsazsíron) megfonnyasztok, rá 1 evőkanál liszt, megforgatom és felöntöm a már közben összetört spenóttal. Egy doboz tejföllel elkeverem. Van, aki tükörtojással, más egész főtt tojással, krumplipürével köríti, ha nincs mellé sült hús, fasírt.
2012. jan. 21. 18:01

Szóval...Mezei Spenót:)

Ahány ház, annyi szokás az elkészítési módja.

Ki hogyan szereti, csak ki kell kísérletezni.

Van, aki szimplán vízzel főzi össze---> Eredeti méregzöld, számomra ehetetlen.

Számomra a szelídebb ízű tejes/fokhagymás rántás a favorit némi borssal vagy fehér borssal.

Megkóstoltam nyersen is, úgy is meg lehet enni.

A finom szó szerintem nem igazán találó, de kellemes ízű főzeléknövény.

19. k_nm (válaszként erre: 13. - Bige)
2012. jan. 21. 18:01
igen, én hasonlóképp jártam: átküldött anyu a boltba grízért, de a boltos mondta, hogy az nincs, csak búzadara. Én meg nagy szomorúan hazaballagtam, hogy nincs gríz. Ezt azóta is emlegetik
18. k_nm
2012. jan. 21. 17:59
ugyanaz a különbség, mint a prézli meg a zsemlemorzsa között...kb...:-DDDD
17. féknyom (válaszként erre: 15. - 5bfba16667)
2012. jan. 21. 17:59
Hinye no, akkor most vesztette el.^^
16. 5bfba16667 (válaszként erre: 14. - Féknyom)
2012. jan. 21. 17:56
^^
2012. jan. 21. 17:55
A paraj nagyon finom!!!:)
14. féknyom (válaszként erre: 10. - Andi6020)
2012. jan. 21. 17:54
Nem, nem derült ki, hogy finom-e.
13. bige
2012. jan. 21. 17:54

szerintem is aranyos.:) lehet, hogy olyan helyen lakik, ahol nem használják a paraj nevet.

igaz, hogy én kisebb voltam ( 5 éves) , mikor a nagymamám elküldött a boltba parizert venni. mondtam,hogy kérek 10 deka parizert. mire az eladó ismételte - 10 deka párizsi. Erre én kijavítottam, hogy nem párizsit kérek, hanem parizert:)

12. 83e25137af (válaszként erre: 4. - Csirivirir)
2012. jan. 21. 17:51
heh, de aranyos :) de most nem gonoszkodásból ez olyan bájos volt :)
2012. jan. 21. 17:49
azta, nem gondoltam volna, hogy ezt megérem :)))
10. andi6020 (válaszként erre: 8. - Csirivirir)
2012. jan. 21. 17:47
Ha jól sejtem ezzel a felismeréssel aktualitását vesztette a fórum.
9. 5e48d37001 (válaszként erre: 4. - Csirivirir)
2012. jan. 21. 17:46
Ugyanaz a kettő:-)
2012. jan. 21. 17:46
Hát lehet hülye vagyok, de sosem tudtam. Nálunk a spenót az spenót. Hát köszi! :)
2012. jan. 21. 17:46

Ki ,hogy szereti. Szokták édesen,vagy sósan-fokhagymásan készíteni,rá tükörtojást,vagy fasírtot.

Én főzeléknek szeretem,és édeskésre készítem.

Tejben felteszem főzni,mikor felforrt,pici sót,cukrot,és lisztes habarással besűrítem.

6. andi6020 (válaszként erre: 4. - Csirivirir)
2012. jan. 21. 17:45
Az bizony. Ravasz, mi?
2012. jan. 21. 17:45
A paraj az a spenót. Tudod, ahogy a krumpli is burgonya.
4. Csirivirir (válaszként erre: 2. - Kacsa118)
2012. jan. 21. 17:44
Az ugyanaz? De hát a spenóton, spenót felírat van.
2012. jan. 21. 17:43

Soha nem kóstoltam és nem is készítettem.


Tapasztaltabbak írnátok róla, kérlek!

2. kacsa118 (válaszként erre: 1. - Csirivirir)
2012. jan. 21. 17:43
Nem ettél még spenótot???
2012. jan. 21. 17:42
A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook