A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok? (tudásbázis)
Gyerekkoromban a kedvencemet grízes tésztának hívtam, az unokatesóm meg darás tésztának.
Persze én meg úgy értettem, hogy darázs tészta... :D
Szóval...Mezei Spenót:)
Ahány ház, annyi szokás az elkészítési módja.
Ki hogyan szereti, csak ki kell kísérletezni.
Van, aki szimplán vízzel főzi össze---> Eredeti méregzöld, számomra ehetetlen.
Számomra a szelídebb ízű tejes/fokhagymás rántás a favorit némi borssal vagy fehér borssal.
Megkóstoltam nyersen is, úgy is meg lehet enni.
A finom szó szerintem nem igazán találó, de kellemes ízű főzeléknövény.
szerintem is aranyos.:) lehet, hogy olyan helyen lakik, ahol nem használják a paraj nevet.
igaz, hogy én kisebb voltam ( 5 éves) , mikor a nagymamám elküldött a boltba parizert venni. mondtam,hogy kérek 10 deka parizert. mire az eladó ismételte - 10 deka párizsi. Erre én kijavítottam, hogy nem párizsit kérek, hanem parizert:)
Ki ,hogy szereti. Szokták édesen,vagy sósan-fokhagymásan készíteni,rá tükörtojást,vagy fasírtot.
Én főzeléknek szeretem,és édeskésre készítem.
Tejben felteszem főzni,mikor felforrt,pici sót,cukrot,és lisztes habarással besűrítem.
Soha nem kóstoltam és nem is készítettem.
Tapasztaltabbak írnátok róla, kérlek!
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Spenótot hogyan lehet finoman elkészíteni?
- Ti mit szoktatok a toast melegszendvicsbe tenni, amikor a "háromszög" szendvicset sütitek? Tippek, ötletek, finomságok...
- Sütemények, amiket nagyon könnyű elkészíteni, mégis finomak
- Hogy szoktátok elkészíteni a fagyasztott halat? Kiengeditek mielőtt fűszerezitek/sütitek vagy fagyosan?
- Fánkot szeretnék sütni de nincs megjelölve milyen lisztből kell készíteni.... Ti rétesből szoktátok vagy finomból?