Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok? fórum

A paraj finom? Hogyan kell elkészíteni, ti hogy szoktátok? (tudásbázis kérdés)

1 2
2012. febr. 9. 14:26
nekem a tejszínes parajkrémleves az egyik kedvencem!
54. gyöngyszemü (válaszként erre: 51. - Csirivirir)
2012. jan. 21. 23:26
Jaj tényleg a fokhagymát kihagytam belőle, azt is szoktam tenni bele.
53. Tótágas (válaszként erre: 42. - SzeszakAdri)
2012. jan. 21. 21:55
kb 1/3
52. Dolores007 (válaszként erre: 51. - Csirivirir)
2012. jan. 21. 21:19
Jaja!
2012. jan. 21. 19:45
Fokhagymásan nagyon finom szerintem.
2012. jan. 21. 19:41
Én is nagyon szeretem, de másképpen készítem magamnak és a családomnak. A kisebbik fiam gyerekkora óta imádja, a nagy már kevésbé.
2012. jan. 21. 19:07

Látom, megoszlanak a vélemények:)

Két lányom van, már elég nagyok....kisgyerekként szerették a spenótot, mire tinik lettek, már száműzték az étlapról. A kisebb helyenként megeszi, de azt mondta, ha mirelitből főzöm, azt jobban szereti...ki érti ezt:)

Itt egy Stahl-féle recept, a családom nem szavazta meg, de én szívesen kipróbálnám:

[link]

48. gyöngyszemü (válaszként erre: 45. - Dolores007)
2012. jan. 21. 18:49
Pontosan! én is így vagyok vele!
2012. jan. 21. 18:48
a világból lehet a spenóttal kikergetni, még az illatát se bírom, a páromnak megfőzöm, de ő kóstolja közben!!
46. gyöngyszemü (válaszként erre: 41. - Tótágas)
2012. jan. 21. 18:48
Volt már hogy úgy csináltam de úgy nem volt nekem finom.
45. Dolores007 (válaszként erre: 41. - Tótágas)
2012. jan. 21. 18:46
Én szeretem a rántásnak az illatát és az ízét.
2012. jan. 21. 18:43
Pfúj:)
2012. jan. 21. 18:41
Nem finom!
42. SzeszakAdri (válaszként erre: 41. - Tótágas)
2012. jan. 21. 18:41
Okos:-) És kb. hány százalékát veszed ki ahhoz, hogy megfelelő állagú legyen?
41. Tótágas (válaszként erre: 37. - Gyöngyszemü)
2012. jan. 21. 18:37
Én sose rántom a főzelékeket,sokkal egészségesebb saját anyaggal sűriteni.Kiveszek belőlűk,összeturmikszolom és visszateszem.Persze igy nem kell annyi vízzel főzni őket,csak épp ellepje.Nem lesz liszt ízű,se csomós,se nehéz.Egyszer próbáld ki,megéri.
40. Tótágas (válaszként erre: 34. - Syksy)
2012. jan. 21. 18:33
mert még biztos csak a menzai,tömör sötétzöld trutyit ettél. :-)))
39. gyöngyszemü (válaszként erre: 19. - K_nm)
2012. jan. 21. 18:33
Én pont így jártam csak nekem a mamám beküldött a spezba hogy hozzam ki a grízt, nem találtam, mire mérgesen kihozta a búzadarát. :-)
38. gyöngyszemü (válaszként erre: 34. - Syksy)
2012. jan. 21. 18:30

Mert még nem ettél jót! :-) Legalábbis jól elkészítettet!

Nekem a férjem ugyanezt mondta és az enyémet imádja, meg a gyerek is.

37. gyöngyszemü (válaszként erre: 30. - Tótágas)
2012. jan. 21. 18:29
Mert még finomabb ízt ad neki, meg sűrűbb lesz. Volt már hogy kihagytam és híg lett, vagy utólag rántottam be akkor meg csomós lett. Mostanában szoktam a főzelékeket rántásra tenni, és utólag nem kell izgulnom hogy csomós lesz..... Persze nem muszáj a rántás ha "szigorúan" fogyózik valaki.
36. Dolores007 (válaszként erre: 33. - Cucicsillag)
2012. jan. 21. 18:23
q:D
2012. jan. 21. 18:23
Én csakis anyuét eszem meg, a többi télleg xar.
34. Syksy
2012. jan. 21. 18:23
A paraj nem finom, hanem ehetetlenül rossz. :D
33. Cucicsillag (válaszként erre: 22. - Dolores007)
2012. jan. 21. 18:22
XD lódará(z)s :o)
32. Trinitas (válaszként erre: 13. - Bige)
2012. jan. 21. 18:21
:)))))))))
31. Trinitas (válaszként erre: 5. - Remoni)
2012. jan. 21. 18:20
:DD
30. Tótágas (válaszként erre: 28. - Gyöngyszemü)
2012. jan. 21. 18:19
minek a rántás ha zsemle van benne?Dupla CH
29. Dolores007 (válaszként erre: 26. - Zani)
2012. jan. 21. 18:16
Vajon párolt spenótlevelet szoktam a sült hal mellé enni.
2012. jan. 21. 18:16
Zsömlét beáztatok tejbe, épp annyiba amit felszív. A mirelit parajt (spenótot) amikor kiengedett beleteszem egy turmixgépbe, teszek hozzá sót borsot egy tojást ütök bele. Jól össze turmixolom. Csinálok egy kevés rántást, és ráöntöm a turmixolt spenótot, aztán össze turmixolom a tejes zsömit is, azt is beleöntöm a spenóthoz, majd megfőzöm nem kell sokáig, picit forralni, vigyázat mert bugyog, kevergetni kell folyamatosan. Ha kell még ízesíteni sóval ízlés szerint. Nekem anyukám csinálta így, bár ő nem turmixolgatta, de így finom krémes lesz! Fasírttal, vagy főtt, vagy tükörtojással finom. Szokták még bundás kenyérhez is.....
2012. jan. 21. 18:14
Bocs, de én még nem igazán hallottam itt a paraj megnevezést. :)
26. zani
2012. jan. 21. 18:13

épp a spenótos receptek közt kutakodok, van még a fagyasztóban.

szimpatikusnak tűnik a parajgombóc hagymaszósszal. a parajkrémet összekeverjük fokhagymával, zsemlemorzsával, 2tojással, sóval borssal szerecsendióval ízesítjük, gombócokat formázunk és vízben kifőzzük. hagymamártással nyakon öntjük. el tudom képzelni a holnapi sült halfilé mellé.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook