A Kaáli intézet (beszélgetés)
Szia!
Az én dokim a fehérje port ajánlotta még ... és bevált :-)
Szia,
Ez a fehérjemennyiség a normál felnőtt napi kívánt mennyisége? Vagy ezt már a stimus időszakra írtad? Ha ez a normál, és a stimuláció alatt még többet kell enni, akkor azt hogy lehet megcsinálni tejtermék nélkül?
Tud valaki tanácsot adni, mi a legjobb fehérjepótlás (mondjuk mit tanácsolt a dokija), ha tejtermékből nem tudom pótolni? Húst enni meg tojást egy nap alatt olyan mennyiségben azért kicsit kikészítő....főleg 2 hétig...
Szia! Stimu alatt kétnaponta volt vérvétel, de csak LH-t es ösztrogént néztek. Stimu előtt kellett kovetlenul teljes vérkép az altatás miatt.
Amikor eloszor mentünk hozza, akkor volt feleves a hormonleletem, ezert azt nem kert újat, kert viszont AMH-t, Chlamidiat, Hepa B-C-t, vércsoport, rubeola szűrést, es csinalt sooldatos mehfeltoltest. Azert majd mielott ujrakezdjuk, én csináltatok egy 3. es 21. napi hormonsort, bar o nem kérte, én azert szeretnek biztos lenni benne, h minden oke, mielott megint belevagunk.
Hol/ kinel volt az elozo lombikod, miert igazoltok at? Es nálatok mi a gond?
Köszi, gyujtom az infót, kinek mi válik be. A sikertelen lombik utan azt mondta a doktornő, hogy legkozelebb talan csak Gonal lesz, hogy ne húzzuk el annyira a tuszoerlelest, ezek szerint ez jo módszer lehet, az elejen én csak 150 Gonalt kaptam, kesobb jott hozza a Merional, de akkor mar le voltunk maradva, es nem értek meg a peték 17.napra sem, csak 5db. Femibiont én is szedek, szedtem is, mehfeltoltes is volt, de nem az elotte levo hónapban.
Ez hanyadik lombikod lesz?
Szia nikike!
Örülök, hogy szimpatikus volt a doktornő.
Akkor hamarosan újra találkoztok vele. Hamar eljön a szeptember. ;-)
Azért kell szednem fogamzásgátlót, mert endometriózisom van, és erre a 3 hónapra leállítja a petefészkeimet a fogigátló, hogy mire lesz a beültetés, újra fölébredjenek :)
Mert az endometriózis érintette a petefészkemet, a balt, volt benne egy csokiciszta, 2x is, ez ugye azt jelenti, hogy 2x lett szétvágva a petefészkem, ami alapból nem jó, mert rontja a petefészek állományt...
Örülök h tetszett, mi is szeretjük, bar egy kicsit túl óvatosnak érezzük, legközelebb már valószínűleg bátrabbak leszünk a stimuval. Mi ott tartunk, ahol kettővel lejjebb leírtam: Túl egy sikertelen beultetesen, varva a következő alkalomra.
Miert kell fogamzásgátlót szedned ilyen sokáig, mit mondott?
Szia! :)
Jó volt, tetszett. Komoly, megfontolt, érthetően elmagyarázta a dolgokat. Nálunk beültetés lesz, mert endometriózisom van, így csak kisérletezés lenne az inszem. Majd 3 hónapig fogamzásgátlót kell szednem, a beültetés előtt.
Augusztusban szerintem meglesz minden eredmény, és szerintem szeptember elején mehetünk vissza.
Ti most hol tartotok?:)
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az embrió glue-val? A Kaaliban szokták alkalmazni? Júniusban volt az első (és sikertelen) lombikunk, de ez fel sem merült. Viszont szinte biztos h megtapadasi probléma volt, mert beulteteskor csak 8mm volt a mehnyalkahartyam. Most szedek baratcserjet, es legkozelebb Aspirin Protectet is szedek majd a lombikos ciklusban(ezt az orvos javasolta). Októberben megyunk újra, mert fagyibabank sem maradt 😞
Nekünk novemberben elvileg. TB -re. Az elsőnél összesen egy petesejtet tudtak leszívni, ami megtermékenyült, de nem kezdett el fejlődni, így vissza sem kaptuk. :( Ilyen sikertelenség után pedig semmiképp sem akartuk a fizetőset bevállalni.
Most én is endokrinológiai vizsgálatok alatt állok, majd meglátjuk, hogy mi lesz a végeredmény.
Szia, de örülök, hogy azt írod kedves és mosolygós, ma jelentkeztem be hozzá! :)
Azt szeretném még kérdezni, hogy tényleg kell közjegyzői papír arról, hogy élettársi viszonyban vagyunk az első konzultációra? Ezt mondta a hölgy a telefonban, de mi van ha pl. a konzultáció után úgy döntünk nem is akarunk ott beavatkozásokat elvégeztetni? Máshol pedig azt olvastam, hogy csak az inszem/lombik előtt kérték..
Menjel el mind a kettobe. Ha lombikra lenne szukseg, akkor arra hosszu a tb-s varolista. De a lombikba ne vagj ugy bele, hogy esetleg nem jok a hormonjaid, inzulinod. A Kaaliban szerintem nem sokat vizsgalodnak. Ok elsosorban az elvegzett meddosegi beavatkozasokbol elnek es nem abbol, hogy a meddoseg valodi okat megtalaljak es kezeljek.
Tobb olyan esetet tudok, amikor tobb sikertelen lombik utan spontan osszejott a terhesseg. Szoval nem mindig a lombik (vagy inszem) a megoldas.
Úgy kezdte az 1stimut,hogy a hormonpanel eredményét nem várta meg...FIZETŐSŐN voltunk...magas lett a prolaktin...persze nem sikerült:(
A 2-nál azt mondta,hogy minden ok.,de saját szakállamra csináltattam hormonpanelt 3.és 19.napit,csupa sz@r lett,szintén magas prolaktinnal és úgy kértem rá megoldást(gyoygyót).A stimut elkezdte,kértem egy kontroll prl. vv-t,jó lett a szint,de a többi értékem sz@r lett,nos ez sem sikerült és csak 1-et kaptam vissza...nem volt jó a stimu.
Szóval most "kezelem" magam...a következőt szeptemberben akarja FIZETŐSET,de én nem akarom tb-s pedig december...Remélem addig összejön...
Neked mikor lesz a 2.?
Szia,
Bocsánat, megkérdezhetem, hogy ennek a pajzsm. gyulladásnak vannak tünetei? Ahogy rákerestem a neten, nem volt egyértelmű, hogy én magamon ezt észrevenném-e, van-e egyértelmű tünet, vagy csak vérvétel mutatná ki. Még a lombik legelején csináltatott a doki 1-2 vérvételt, de azóta se semmit, és nem tudom, hogy ilyen gond lehet-e nálam vagy sem.
köszi
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben