A Kaáli intézet (beszélgetés)
Sziasztok!A mèhtükrözèsről tudna nekem vki mesèlni?Milyen vizsgálatok kellenek előtte?Meddig tart a műtèt?Mensi utàn kell csinàltatni?
Lombikhoz kellene,a pesti káliban írta ki a doktornő.
Szia! Az én orvosom (Dr. Vesztergom Dóra) nem kert atjarhatosagit, mert alapvetoen a ferjemnel van gond, igy a beültetés szempontjából teljesen lényegtelen, h átjárható-e a petevezetekem, vagy sem, mert az nem kell se a stimuhoz, se a leszivashoz, se a beulteteshez. De ez lehet h fugg az életkortól, és attól h nalad van-e gond.
Veletlenul nem hozza kaptál szept.re időpontot?
7.naptol mar kapod a Cetotridet? Biztos megijedt, hogy mennyire beindultak az elejen 😊 Igy viszont eldurranni biztos nem fognak.
Nagyon szorítok neked, olyan jól indultál 😊
Szia! Igen, mikroszkóp alatt megnézheted őket. Es tenyleg kb.2 órát vagy bent meg a műtét utan, mig ebredezel, eszel kekszet, perecet, teát iszol. En is vittem mindenfélét, de az egyetlen, aminek haszna lehet, az a zokni, hogy ne mezítláb vedd fel a műtős zoknit.
Változtak vmit a gyogyszereid, módosított vmit a doktornő?
Szia! Valóban elég nagy adag stimu...és a csak amikor a clostyt szedtem napi 1-et,attól túlstimus lettem....
Egyébként azt mondják,hogy a dokinő rendes és ért a dolgához...én is gondolkodom,hogy váltok...
Sok szerencsét,majd írj,hogy hogyan sikerült::))
Sziasztok,
új vagyok itt, üdv mindenkinek!
39 (és fél :) ) éves vagyok, már van egy 7 éves fiam a korábbi házasságomból, az új párommal szeretnénk közös gyereket (neki még nincs). 2 éve próbálkozunk, és most tavasszal derült ki egy nőgyógyászati műtét során (a korábbi császár miatt a hasfalam és a méhfalam összenőtt, szét kellett választani), hogy mindkét petevezetőm átjárhatatlan, így csak a lombik az egyetlen lehetséges út számunkra. Szerencsére a párom spermiogramja jó, nekem viszont egyes dokik szerint van IR-em (magán endokrinológus), de a Kaális doktornő szerint nincs, mert csak a 120 perces számít, és az rendben. Én ebben nem tudok dönteni, de azért mozgok, figyelek a kajára is, aztán meglátjuk.
Április végén mentünk első konzira a budai Kaáliba, Vesztergom doktornőhöz kerültünk, aki nagyon szimpi nekünk, bár néha kicsit szétszórtnak tűnik, de kedves, aranyos. TB-s időpontot januárra tudott volna adni, de megpróbálkozunk egy alapítványi akciós menettel, így most pénteken indul az első lombik, ennek megfelelően kicsit már izgulok. :)
A hétfői UH-n a bal petefészekben 2,5 cm-es cisztát látott, amit állítólag már a múltkor is, csak akkor azt hitte, hogy egy nagy tüsző. Főorvossal megbeszélte a doktornő, hogy nem baj, mert kicsi, szép alakú, nem okozhat gondot, stb., nem kell leszívni előzetesen, csak figyelni, nehogy később is tüszőnek nézzék. Így hát pénteken indul a menet, az alábbiakat kaptam:
– 5 napig reggel és este 1-1 Clostilbegyt tabletta
– 5 napig minden második nap este 1-1 szuri Gonal-F (225 egység) és Merional (75 egység)
– a 6. napon, tehát jövő szerdán kell bemennem újra vérvételre, UH-ra és a továbbiak megbeszélésére
Van esetleg más is, akinek ilyen nagy dózisú stimulációt írtak ki? A korom, AMH-m (0.9) és az IR-gyanú indokolja ezt, úgy mondták.
Első önszurizás előtti trükkök, hogy csökkenjen a para, illetve kisebb legyen a hibalehetőség? :)
A dokim nem tanácsolt semmit ő nem volt olyan. Csak azt mondta sokat....
Ez a normál bevitel,a testépítők sokkal többet isznak vagy plusz étellel viszik be. Én 2x ittam naponta tejjel. De azért nem pörögtem túl,ha éppen egy nap kihagytam egyet. Nem vagyok egy tejtermék imádó,igy inkább a tejsavó fehérjét ittam. Ez nem koksz :-)
Egyébkènt a csirkemell tartalmaz még sokat és állítólag a túró,de azt már én meg nem tudtam enni.
Mármint milyen értelemben vált be?
Illetve nincs mellékhatása? Hol lehet kapni? Van több márka, van esetleg ami a legjobb?
Nekem az ilyen plusz fehérjésdolgoktól mindig a sportolók jutnak eszembe, akik "kokszolnak"....és nem mindig jóhatásúak ezek a porok....van esetleg gyógyszertári??
Bocsi, de nagyon balga vagyok ezen a téren..
További ajánlott fórumok:
- Győri Kaáli Intézet infók
- Kaposvári Kaáli intézet
- Mik a tapasztalatok a debreceni Kaáli intézettel kacsolatban?
- Dr. Kőrösi Tamásnak, a győri Kaáli intézet igazgatójának, van magánrendelése vagy csak az intézetben fogad betegeket?
- Kaáli intézet lombik program lenne pár kérdésem
- Lombik menete a debreceni Kaáli Intézetben