A Kaáli intézet (beszélgetés)
Szióka Gera! :-)))
Igen, esetleg csak valamivel olcsóbb az inszem.
Mert ugye 40.000Ft maga az inszemináció és ezen kívül szinte minden lombik előtti vizsgálatot is kérnek.
Egy példa: 2 éve!! inszeme volt a Kaáliban egy ismerősünknek, akkor Nekik mindennel együtt 140.000Ft-ba került. Elsőre sikerült, szép kisfiuk van :-)
A sógoromék most lombikoztak, nekik mindennel, az utsó szem gyógyszert is beleszámolva 191.000Ft-ba került. Sajna nekik nem sikerült.
Ezért mondom, h nem sok különbség lehet a kettő között. Annyi, h lombiknál többször kell utazni az intézetbe...
A közelünkben is rendel Mezőcsáton Leskó. innen ismerem. De a kórházban is volt már hozzá szerencsém. Ill. egy ismerősöm osztálytársa volt a gimiben.
A sógornőmék nem Káliban voltak. Róbert kórházban. Lehet, hogy tényleg intézete válogatja. Bár én szeretném a hármat, de teljesen rábízom magam az orvosra. Az a tuti, amit ő mond.
Ezek szerint intézet, és orvos válogatja, hogy mit tanácsolnak. A Kaáli oldalán olvastam, hogy az a céljuk, hogy egészséges, 1 baba szülessen, és lehetőleg ne ikrek. Nem tudom, mi a gondjuk az ikrekkel. :-))))
Minden esetre mi maradunk a kettőnél. :-)
Attól függ, hogy mivel kezelnek az inszem alatt és mivel kezelnek a lombik alatt. Van olyan ismerősöm, akinek többe került az inszem, mint a lombik. Mert a lombikért ugyen nem fizetsz, csak a gyógyszerköltséget, viszont az inszemnél meg a kezelésért is fizetsz.
Szia Kiraanyu!
Mi már találkoztunk más fórumon is...
Az inszem azért valamivel olcsóbb mint a lombik.
A káliban az árakról felvilágosítottak minket is és nem is hittem, hogy az inszem is ilyen drága. Szinte teljesen egy áron van, sőt....
Honnan ismered, ha megkérdezhetem?
Bocsi, úgy akartam írni, h a miskolci megyei kórházat hagyta ott.
A Kaálit nem.
Én is kedvelem, bár nem volt még az orvosom, de sosem lehet tudni. Párszor vizsgált már.
Hamarosan meddőségibe kerülünk nagy valószínűséggel mi is.
Csak pénz kéne hozzá, mert ugye általában inszemmel kezdenek a lombik előtt, de anyagilag nem sok különbség van a kettő között.
A sógornőmék egyet szerettek volna vissza, de a doki azt tanácsolta, hogy három legyen. A doki tanácsára be is lett ültetve a 3. Sajna sikertelen. Ezért gondoltuk, hogy majd a doki megmondja, hogy mennyi a jó választás. Nekünk minimum a kettő, amit szeretnénk, de inkább a három. Eleinte én nem akartam hármat, de aztán annyi mindenki mondta, hogy jobb lenne, hogy végül bele egyeztem, most meg már szinte le se lehetne róla beszélni. Nekünk van a családban hármas iker.
Te kérheted. Max a 3. A doki 98%, hogy egyet fog javasolni. Eleinte arra gondoltunk, hogy egyet kérünk vissza, de az esélyeket latolgatva a kettő mellett döntöttünk, annak ellenére, hogy jobban szeretnénk, ha egy babánk lenne. De persze ez attól is függ, hogy mennyi osztódott rendesen.Lehet,hogy nem lesz választási lehetőség, mert csak egy marad.
Én a miskolci Káliban is hozzá járok. Kedden és csütörtökön ott rendel, hétfő-szerda-péntek pedig Debrecenbe. Ez nekünk nagyon jó, mert Miskolc jóval közelebb van hozzánk, mint Debrecen. Eddig 2x találkoztam vele, és nekem nagyon szimpatikus volt. Egy kivételével mindig jót hallottam róla. Minden bizalmamat bele vetem!!!! :-)
Leskó fiatal, lendületes, jópofa doki. Kb. 1975-ös születésű, de ha vkit érdekel, pontosan meg tudom érdeklődni. :-)
A miskolci megyeiben dolgozott sokáig, közben a Kaáliban is, ha jól tudom 2006-2007-től, majd ez év elején kezdett a debreceni Kaáliban dolgozni, és itthagyta Miskolcot.
Őt nem ismerem,valószínű,hogy ő már azóta van ott,mióta mi nem járunk.Akkor még csak Bodnár és Tándor doki volt,mindkettő nagyon jó!Biztos Leskó is nagyon jó,ilyen helyre szerintem csak a legjobbakat alkalmazzák.Most elköszönök,majd holnap megint leszek.Minden nap felkeresem majd ezt az oldalt,ha bármilyen kérdésetek van,szivesen segítek!Sziasztok!
Bébibogyó: Én is Debrecenbe fogok menni lombikra, de én Leskó dokihoz. Bodnárról is csak nagyon jókat hallottam. Nekünk is van ismerősünk, akik neki köszönhetik a fiú ikreiket. Remélem, hogy Leskó is ilyen sikeres.
Három a maximum,ha ennél több van,akkor a többit lefagyasztják.Egyébként a transzfer előtt írásban kell nyilatkoznod,hogy a 3-ból mennyit szeretnél visszaültetni.
Szerintem nem kérés alapon működik, hanem az orvos tanácsára. Én legalábbis az orvosra fogok ebben az ügyben hagyatkozni, bár azt szeretnénk ha a maximálisan beültethetőt ajánlanák.
Igaz az, hogy kérhetitek mennyit ültetnek vissza? Tudom, ha többet akkor nagyobb az esély.
Hármat ültettek vissza,mind a 3 megtapadt,de egy a 4 hét után elment.
Cukik lehetnek! Én is kiváncsi vagyok rájuk! Kettő embrikét kaptál vissza, és úgy lettek ketten, vagy esetleg többet?
Édesek lehetnek, hogy az egyik szőke a másik barna! Várom majd a képeket!
Szeptemberben voltak 1 évesek.Kétpetéjű ikrek,az egyik szőke,a másik barna.Majd megnézem,hogy ide hogy lehet feltenni képeket,még ma jelentkeztem be ide,úgyhogy még annyira nem tudom hogy lehet.De amint lehet,teszek fel.
Én tegnap telefonáltam, időpontot kértem hozzá jövőhétre, és péntekre kaptam is. Sajnos napközben, de máskorra nem is tudnak adni.
Kérjed hozzá, persze. Azt hiszem, hogy ő az egyetlen doktornő. De ha felmész a Kaáli oldalára, akkor meg is nézheted a fényképét.
A mi házaséletünkre még nincs kihatással. Remélem nem is lesz. A várólista változó, de nem kell hónapokat várni. Majd írd meg, hogy mikorra kaptál időpontot.
Mennyi idősek a lányok? Majd ha esetleg lesz rá lehetőséged, akkor rakj fel róluk képet. Szívesen megcsodálnám őket és szerintem mások is.
Köszönjük szépen,hasonló jókat kívánunk!Az biztos,hogy sokba került,rengeteg lemondással/gondolok itt az utazásra,ruházkodásra stb./járt,de megérte!Ez egy borzasztó nagy próbatétel,de csak úgy lehet végigcsinálni,ha tényleg nagyon szeretitek,és támogatjátok egymást mindenben!Ne felejtsétek el,hogy a férjeteknek vagy élettársatoknak is ugyanúgy szüksége van a biztatásotokra,mint nekünk nőknek!/talán még 1 picivel többre is/Sok sikert!
Én Miskolcra járok és majd a lombik miatt Debrecenbe, úgyhogy a pesti dolgokkal nem vagyok tisztába.
Nálunk nem okoz gondot a baba dolog. Nagyon türelmes Roland. Rám ez nem jellemző, de valahogy ebben az ügyben nem igazán lehet kihozni a sodromból. Nagyon sok kudarc ért mindket a 2,5 év alatt, mióta próbálkozunk és nekem egy kicsit nehezebb is, mert ugye Rolandnak már az első házasságából van két gyerek, de azt hiszem, hogy nagyon jól viseljük. Remélem, hogy ez így is marad!
Ha időpontot kérek, akkor egyből hozzá kérjem? Hosszú a várólista, amíg időpontot tudnak adni?
Nem tudom nálatok mia helyzet etéren, nem is szertnék senki magánéletében kutakodni, de a mi házasságunkat eléggé megtépázta ez a babaprojekt, és az eddigi sok hónap kudarcai.
További ajánlott fórumok: