A jó anyukának zsíros a haja (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A jó anyukának zsíros a haja
Azért mert X-edik a gyerek, nem indul handicappel :O
Ez nem úgy van, hogy elkopik a szülő, és már rosszabb lesz a végeredmény.
Igen, Isten amilyennek megteremt, mert sok múlik a genetikán, de lássuk be, a szülő felelőssége is ott van. Halálba idegel, hogy régen a századik gyereket is bevállalták, mert lusták voltak védekezni, aztán az X.-edik gyerek már nyilván nem lett olyan egészséges, aztán annak utódai ezt vitték tovább.
Vagy a szülő felelőssége az is, hogy mennyire figyel oda gyerekkorában a gyerekre, pl. én csomószor szedtem antibiotikumot - jó ,lehet, h akkor még nem ismerték a probiotikumokat - nyilván nem tett jót a szervezetemnek. vagy ha egy kislányt hagyják gyakran felfázni.
Végtelen a sor!
Nem csípem azok kérkedését a jó kinézetről, akik genetikailag vékonyak, nehezen híznak meg, szép a bőrük, nehezen romlik a foguk, lassan ráncosodnak...őszülnek...megteremtette őket az Isten olyannak, amilyenek, felkelnek, felvesznek egy átlag ruhát, összekócolják a hajukat, dobnak egy szájfényt, és "meg vannak csinálva".
A másik hónapokig diétázik, edz, komoly smink nélkül sehogy se néz ki, nagyon össze kell válogatnia, miben csinos, a haját is rendszeresen, igényesen ápolnia kell, esetleg kétnaponta mosni, szárítani, vasali, hogy valahogy álljon. Néhány átlagos kinézet mögött komoly meló van, míg mások csak úgy szépek és természetesek, ahogy vannak. Ebben semmi rossz nincs, csak hajlamosak vagyunk ez alapján ítélni, és nem észrevenni az átlagos mögött a komoly, ráfordított melót.
Volt egy egyetemi kolléganőm, vékony volt, filigrán, ha maga köré csavart volna egy lepedőt, azt mondták volna, milyen művészi öltözet, gyönyörű! Nem fésülködött hónapokig, olyan lusta volt, egyszer összeállt rasztába a haja emiatt, mindenki el volt szállva, milyen jól áll neki, milyen szép. Smink nélkül is jól nézett ki, gyűrött ruhában és lepattogott körömlakkal is egyedi volt, művészi volt, jó nő volt. Akkor belőle anya1 lesz vajon?
Én kíváncsi leszek, az enyém milyen lesz :)
Sokan tanácsoltak krémeket, mert hogy nemsoká tönkremegy az arcom, de nem szoktam semmivel kenni. Nem is értek hozzá.
Őszintén szólva "csajos dolgok" ilyen területéről nem is nagyon lehet velem értelmesen kommunikálni....
ez egy rendelőben nehezen kerülhető el
nem igazán értem...
Elhiszem, hogy nem hosszú idő, főleg a rutinos nőknek nem, csak kérdeztem. :)
Én 1-szer használtam csak alapozót, az érettségi képem készítésekor, de mire lemostam tiszta piros lett a fejem. Én csak tust, szemceruzát, spirált használok,ha megyünk valahova. :)
Én azért, mert totálisan máshogy festek sminkel. Sminkkel jól nézek ki, anélkül falfehéren, és elég lepusztultan. Már kevés smink csodás. Otthonra vagy teszek vagy nem.
De hidd el, a reggeli készülődésből ez tart a legrövidebb ideig.
Arcberendezés kérdése, van, akin nem is látszik különbség.
Én csak 1 dolgot szeretnék kérdezni attól, aki minden nap sminkel. Miért?
Megszokásból? Vagy anélkül nem néz ki saját maga számára jól?
További ajánlott fórumok:
- Szörnyen zsírosodik a hajam, minden másnap mosnom kell! Mi a megoldás?
- Ki mennyi időközönkét mos hajat? (főleg akiknek gyorsan zsírosodik)
- Kérlek segítsetek! Nagyon zsíros hajra mi a jó? Egy napot bír ki a hajam, s már tiszta zsír.
- Van itt olyan akinek naponta kell hajat mosnia, mert olyan gyorsan zsírosodik?
- Sokáig naponta megmostam a hajam szükségtelenül, mára viszont tényleg naponta zsírosodik. Mi lehet a megoldás?
- Mit használjak nagyon gyorsan zsírosodó hajamra?Naponta kell mosnom, mert másnapra nagyon zsíros.