A halálbüntetés visszaállítása (beszélgetés)
Ez így pontos, csak az a kérdés, ki hogyan van szocializálva...
Ne menjünk messzire, itt nálunk is vannak olyan emberek (gyerekek!), akikkel szemben semmire sem mennék én az empátiával, meg a szocializáltságommal, mert olyan közösségből jön, ahol csak az erő és a hang számít, és simán lever, mint vak a poharat, ha ellent merek mondani neki...pláne, hogy még nő is vagyok...
Pedig kell, hogy legyenek egyetemes emberi értékek, és égetően szükséges lenne, hogy ezeket mindenki ismerje és elfogadja...mint a szocializáció első lépését.
Nem tudom, dehát nem mindegy? Az van, amit a többség akar, ezt a rendszert éltetjük, ezt támogatjuk munkánkkal, életünkkel, jelenlétünkkel.
A többség dönt. Nem indifferens ilyen szempontból, hogy a kisebbség hova húzta az x-et? A rendszer, a mátrix része vagy, termelsz neki, hogy fönntartsd. Te is, én is. Csak akkor nem, ha elmentél innen.
Mért, elmentél? Mert akkor bocsánat, és visszavonom!
Ebben igazad van.
Nézd meg pl. a futballhuligánokat.
Van amelyik az utcán egyedul szólni se mer, de ha ott van a többiek között, akár felborítja a rendőrautót.
Csapatszellem, csordaszellem...
többek között ezért is megyek el ebből a koszfészekből....
évek óta nem szavazok vagy ha igen valami mini pártra mert akik ott vannak az élbolyban mind a Duna medrébe való egy betonkockába állítva
Őő,ezt honnan tudod?
Ott álltál mellettem?
Ezt én is mondhatnám,ezt szavaztad meg..
Magyarországon már megint (még mindig) csak olyan gyerekcipőben járnak az emberi jogok, hogy ilyen adatokat még kérni sem szabad, nemhogy nyilvánosságra hozni:( Mert jön az apeh, meg rádtörnek, meg kirúgnak.
De te is tehetsz róla. Ezt szavaztad meg.
ha az öléstől idegenkedni ösutönös akkor hogy volt az ember vadászó halászó lény :D ne mondd már :D
hogy tudnál egy disznót-tyúkot bármit megenni ha nem vagy képes megölni... kicsit gondolkozz :)
Gondolom, muszáj volt leszedni, mert életveszélyes. ..és mivel gyerek, fel sem fogja mit csinál...elmebeteg volt, aki ezt kitalálta...
Kellene erre valami megoldást találni...valamilyen nem halálos fegyver formájában...
Az öléstől idegenkedni nem tanult, hanem ösztönös. Ezért is azonosíthatók az ezt diktáló gének, mert születésünktől bennünk vannak.
Kutyafalka: más, mint az egyéni küzdelem. Az egyedek nem is látják egymástól a jeleket, illetve felülírja az ösztönt egy másik: a rivalizálás. Ami miatt a te vagy én gyerekem is olyan bunkó haveri társaságban a "csajokkal", hogy nem tudsz ráismerni, vajon valóban ezt nevelted?
Pont ez a lényeg.
Bármilyen jó körülmények közé kerül is, ott kell maradnia élete végéig.Ez nem túl vonzó jövőkép...
Továbbá ezeket az embereket teljesen külön kellene választani a többi rabtól.Egyszemélyes cellákba.Ott nem tanul aztán semmit.Erősödni erősödhet...mi hasznát veszi?
Kíváncsi lennék, ki meddig bírná ezt az életet, így elkülönítve...
Akkor ugyanazon a szinten állunk, mint a kutyák...:-(
Mert jelen állás szerint az emberek egy földön fekvő emberbe inkább belerúgnának, mintsem felsegítsék...pedig emberek volnánk...vagy nem?
Dehogynem... Miért tartogatjuk -sokszor jobb körülmények között, mint amiben addig élt- , azért, hogy megizmosodjon, megerősödjön, hogy azt is megtanulja a disznóságok közül, amit addig nem tudott?
Én egy fillért nem áldoznék rá...pl. a csepeli 5 embert meggyilkolókra, meg a kis Szita Bence gyilkosaira... és lehet sorolni...aki agyonüti az idős embert 500 forintért,...az ember??? nem, az rosszabb az állatnál!
Te is fizeted az ellátásukat.. hát én nem akarom.
Egyébként a magas börtönköltségekkel halálbüntetés mellett érvelni humbug.
A tanult viselkedés nem ugyanaz mint az ösztönös. ezt meg te tudhatnál ha tanultál valamit is viselkedéspszichológiáról. ezt azért nem illik egyenlőként említeni.
Egy ember ösztönből képes ölni a létfenntartásért más fajokat, és a sajtját önvédelemből vagy területi védelemből. DE a szociális neveltetés ezeket az ösztönöket elnyomja bizonyos mértékig mert akkor halomra ölnék egymást (mint a középkorban, aminek hálistennek vége)
tudom nem tetszik a gondolat hogy az ember egy ilyen veszélyes állat.. de az.. egyébként láttam (szerencsére nem élőben) kutyafalkát egy védtelen ebet földön fekve behódolva szétszedtek. hmm.
További ajánlott fórumok:
- Te visszaállítanád a halálbüntetést?
- Te betiltanád a halálbüntetést?
- Mi a véleményetek a szám szerinti osztályzás visszaállításáról alsóban?
- Mit szóltok hozzá, hogy visszaállították a 3 év gyest?
- Szoptatás után visszaáll a mell eredeti mérete?
- Hogyan tudom a képernyőfelbontást visszaállítani normális méretre?