A halálbüntetés visszaállítása (beszélgetés)
Ez belefér az önvédelem keretei közé.
Mondjuk pár feltétellel...de gondolom, azért nem maradt ott a helyszínen, hogy táncoljon a támadói fején...ha nem, akkor belefér.
Most olvastam a neten:
egy srác balesetet csinált, három ember meghalt, egy súlyosan megsérült.
Ő maga túlélte pár karcolással.
Mi legyen vele?
Három embert megölt.
Tehát gyilkos.
Küldjük utánuk?
Én nem vagyok ebben ennyire nagyon biztos.
Az elvem az:aki ölt, annak 30-50 év börtön. És semmi jó magaviselet.Töltse le.
De ha közben kiderül, hogy mégsem ő volt, akkor ki lehet engedni, kártérítés, rehabilitáció.
A halálból nem tudod visszahozni.
Ki fog odaállni egy család elé, hogy a rokonukat ártatlanul végeztük ki?
Százezerből egy ilyen eset is elfogadhatatlan!
Szerinted tehát nyugodtan öljünk meg ártatlanokat is, csakhogy a bűnösöket megölhessük.
Értem.
Nna, helyben vagyunk. Pont ezt a te értékrendedet vetette ez az egész nyugati kultúra, mióta tüntetett Vietnamban az ártatlanok lenapalmozása ellen, meg tüntet (nagyon helyesen) azóta is Guantanamó, Afganisztán meg Irak ártatlan gyermekeinek lebombázása ellen.
Minden emberi társadalomnak, kultúrának kell, hogy legyenek közös nevezői.
Ezt kell megkeresni.
Amíg élsz, minden megváltozhat.
Ha meghalsz, az végleges.
Nem szólok bele, ki miben hisz, hogyan él. Nincs közöm hozzá. De annyit elvárok, hogy ő se szóljon bele az én életembe.
Ennyi! ez kéne, nem egy egyetemes elv mert az nem fog működni! az sosem működött mivel mások vagyunk, nagyon nagyon különbözőek. ez olyan mint hogy egy halat és egy majmot az alapján akarsz megítélni hogy hogyan mászik fára. az értékrended kódexed itt máris sutba lehet dobni. aranyos az elgondolás de már elméleti szinten is megbukik, gyakorlatig el sem jutna.
Közvetve mi.
Az államot alkotó egyének.
Van, akinek ez nem tetszik.
De jelenleg nincs jobb.
Én elfogadom így.
Biztos, hogy a kivégzések olcsóbbak lennének?
"megfelelő kivizsgálás"??? Ebben??? az országban? Láttad, hogy vitték el azokat a civilszervezet-es vezetőket nemrég az elhárítók, bilincsben, talán csak mert útban voltak?
Te sem gondolod ezt komolyan..:(
Nem akarok ráerőszakolni semmit senkire.
Csak egy általános emberi értékeket tartalmazó kódexre gondolok.
Mert kell, hogy legyen egy ilyen.
Hogy kultúremberek legyünk, és ne barbár vadak.
Nem szólok bele, ki miben hisz, hogyan él. Nincs közöm hozzá. De annyit elvárok, hogy ő se szóljon bele az én életembe.
Nem ez a téma,de válaszolok neked,mert kedves vagyok!
Igen,eszem húst,(saját csirke)de természetesen,nem én végzem el a piszkos munkát.
Ja,és egy marhát nem is tudnék egyedül levágni:)
Ki van elégítve a kíváncsiságod?
Így igaz!!!
Csak nem tudjuk megállapítani, ki a gyilkos!!!
Ezen rágódunk szerintem már órák óta:(
...és hányadszor kérdezem...ki tartja el ezeket az embernek nem nevezhető lényeket???
Költenék azt a pént gyógyításra, tanításra, bármire, csak ne gyilkosokra.
Nézzük máshogy.
Ha egy ismeretlent megölnének, és a szerettedet végeznék ki a valódi bűnös helyett, csak mert a nyomozók politikai nyomásra mindenáron produkálni akarnak, és a szeretted volt rosszkor rossz helyen? Kicsit "hozzákeveredett" egy hajaszála, DNS-e az áldozat pulóveréhez, mert egy zacskóba tették őket, ahogy az már történt is?
Mit mondanál a temetésén? Hogy bocs, drágám, de nyugodj csak békében, mert ennyi tévedésnek bele kell férni???
Szerintem te ezt nem gondoltad át igazán:(
További ajánlott fórumok:
- Te visszaállítanád a halálbüntetést?
- Te betiltanád a halálbüntetést?
- Mi a véleményetek a szám szerinti osztályzás visszaállításáról alsóban?
- Mit szóltok hozzá, hogy visszaállították a 3 év gyest?
- Szoptatás után visszaáll a mell eredeti mérete?
- Hogyan tudom a képernyőfelbontást visszaállítani normális méretre?