A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Nálunk tavaly első osztályban félévkor aláhúzós módszer volt egy külön lapon, amit betűztek a tájékoztató füzetbe. De mind e mellett havonta értékelték tavaly is és az idén is Bencéék teljesítményét tantárgyak szerint. Ide a tanítónénik kézzel írják be a fontosabb felmérők, beszámolók jegyeit, és véleményt a gyerek munkájáról, haladásáról.
Most viszont már be van építve nyomdailag a félévi aláhuzogatós a tájékoztatóba.
Nálunk a féléves lesz az első :-)
Nálatok nem ilyen aláhúzkodós féle értékelő füzet van?
Nektek is szép reggelt és boldog új évet ! :-)
Jázmin olyan nehezen ébred, teljesen hozzászokott a délelőtt 10 órai keléshez :-( Viszont már hiányolta az osztálytársait, így lelkesen indul a suliba.
Már alig várom, hogy megkapjuk félévkor életünk első értékelését!
ja ja most bejutok a helyes írás topikba
az tök jó gondolom nem igen sajnálták a tesiórát ?
itt ha befagy az iskola tó oda szoktak kimenni csúszkálni.
kéjérzetek sem rossz:-)), de mi inkább képzelnénk kedves rohangya:-))))))
Bencééknél ma tesi óra helyett szánkózás volt beiktatva, na mondanom sem kell, hogy jobban örültek neki, mint a kötélmászásnak:-)
kéjérzetek félórán keresztül mesélte Ricsi hogy az iskolába mi történt
nagyon várta már
jól sikerült a mai napja ennek örülök haza jött engemet kicsit játszani a számítógépen
ügyes
gratulálok ügyesen megoldatod .
én is van mikor kérdezi hogy itt mi a feladat mondom neki gondolkozz mi lehet van amikor sikerül valamikor nem nem mindig jó ha megmondjuk a választ hagyjuk hagy törjék z okos kis fejüket
Bence már másodikos, de most a téli szünetben szembesültünk először azzal, hogy nem ért valamit. Most tanulják a szorzást és benfoglalást, és amikor ezek valamelyike szöveges feladatban van, ott bizony az én kis zsenim megakadt. Mondtam neki, semmi pánik! Egy kitűnő tanulóval is megesik az ilyesmi, és ez így természetes. Ha nem így lenne, komolyan aggódnék érte. Leültünk, gyakoroltunk. Először fel-fel nézett a megoldások leírása előtt rám. Mondtam neki, írjunk még feladatot, mert látom, hogy nem biztos magába, hiszen rám néz, várva, hogy bólintsak. A tizedik feladat táján leszegte a fejét, és közölte: Nem nézek rád, mert biztos vagyok magamban!
Olyan aranyos volt!
sziasztok jó reggelt
az ébredés s a készülődés zökkenő mentesen zajlott
Ricsit a mama viszi Iskolába mert a kisebbik fiamal orvoshoz megyünk
siti igen örülök mert attól féltem harc lesz a tanulás de hála nem ezért is jó hogy napközis otthonos iskolába jár .
BÚÉK!mindenkinek.
az én,fiam is nagyon szeret tanulni.
mi is,az elsőt keztük...
Az idén még nem voltam itt, Boldog új esztendőt mindenkinek!!!
Sajna reggel már suli, nehéz lesz felébredni 7 óra előtt:-(
Rohagya! Hidd el, áldás az a gyerek, akivel nem kell közelharcot vívni a tanulásban! Ügyes kis srácod van!
nagyon büszke vagyok a fiamra
mondtam neki hogy gyakorolni kéne és gyakoroltuk a matekot írás olvasást
ügyesen meg csinálta a háziját
büszke vagyok rá hogy ilyen ügyes s nem kel vele harcolni
Sajnos utolsó szabadnap.
Szombaton ki megy majd?
sziasztok
hogy tetszik a szünet a gyerekeknek ?
nekünk nem lesz holnap suli
olvasásból és írásból nálunk is ki volt írva gyakoroljunk
matekból sokk van
Nagyon ügyesek vagytok!
Nálunk az eső szakad, de már két napja. Lassan tenger lesz a ház előtt. :-(
Jázminnak ma (elsőként az osztályban) összegyűlt a "Gyöngybetűk"-ben a 10 darab mosolygós ötös.
Olyan szépen ír, nem tudom kitől örökölte :-)
Holnap nem kell vinniük tanszert, ünneplőben kell menni és fél egyig tart a suli.
Nem adtak fel házit a szünetre, csak beírták az üzenőbe, hogy hétköznapokon gyakoroljunk.
esik hó
havas karácsonyunk volt istenem szép karácsonyunk lesz remélem meg marad
köszi
ma más osztályokból is mondták hallották milyen sikerünk volt nagyon jó eset a szívemnek
köszi a szorítást nagyon jól sikerült tanítónénik sírtak
én fényképet nem csináltam mert nem volt időm a navigálás között
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások