A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Sziasztok, ma megyünk Pestre színházba Ricsivel a Pán Pétert mézük meg
Ricsike alig várja már
Jó reggelt! :-)
Nálunk szépen süt a napocska, jó idő lesz. Lányom már megint az egyik mamánál aludt. Mondtam is a férjemnek, hogy nem bánom már ha vége lesz a szünetnek, mert alig látjuk :-(
Hát az enyém felváltva hol egyik mamánál, hol a másiknál van. Minden nap írja a leckéjét :-)
Hétfőn, majd gondoljatok ránk lányok, akkor viszem Pestre a dokihoz. :-(
Gerincferdülésről találtam:
A hátgerinc a test egyik legfontosabb része. Nemcsak azért, mert védelmezi a gerincvelőt, hanem azért is, mert ez adja az egész test tartását, biztosítja az egyenes tartást és a hajlékonyságot. A hátgerincnek természetes "S alakú" görbülete van, ami oldalnézetben látható. Normális esetben a gerinc hátulnézetben egyenes, de ha az "S alak" innen is látható, az a gerincferdülés tünete lehet.
A gerincferdülésnek számos oka van. Serdülőkorban a hirtelen növekedés okozhatja. Felnőttkorban kiválthatja genetikai rendellenesség, lebénult, sérült izomzat vagy csontelváltozás.
A gerincferdülés tünetei a súlyosságától függenek, ezt a normális görbülettől való eltérés fokával mérik. Enyhe esetben a görbület legfeljebb 40 fokos, ezt olyan fizikai elváltozásból vehetjük észre, hogy az egyik csípő vagy váll magasabban van, mint a másik. Súlyosabb esetben a görbület nagyobb 40 foknál, és olyan tünetek jelentkeznek, mint a fájdalom, a gyengeség, a zsibbadás, a mozgási nehézség és az emésztési problémák. A legsúlyosabb esetben a görbület nagyobb 60 foknál, és a deformálódás érintheti a mellkast is, ami szív- és légzőszervi problémákhoz vezethet.
A gerincferdülésnek a súlyosság mértékétől függően változatos kezelési módjai vannak. Enyhe esetben gerincmerevítő, gyógycipő vagy talpbetét, esetleg fizikoterápia hozhat megkönnyebbülést. Az úszás, a nyújtó- és a légzőgyakorlatok is előnyösek.
Műtétet csak súlyos esetben javasolnak, amikor a fájdalom elviselhetetlen, a fizikai elváltozás jelentős, vagy a szív és a tüdő egészsége veszélyben van. A műtét során fémcsavarokat, lemezeket vagy rudakat helyeznek el, amelyek kiegyenesítik a gerincet. Sok komplikációt okozhat a műtét, amelyet mindig meg kell beszélni a kezelőorvossal.
nálunk a kisebik fiamal van gond egyensujérzékével gond van és mozgás fejlesztésre járunk ithon minden nap tornázni kell
a nagyobal most megyek ortopédiára a lutalpával
Hát igen, nem egyszerű... Érdekes, hogy bármilyen gond előfordul a családban, az nála is jelentkezik.
Férjem lúdtalpas, öcsémnek volt tölcsérmellkasa, anyósnak gerincferdülése. Ő meg hiába sportol évek óta kiderül, hogy mindbet örökölte...
Mindenesetre már kibőgtem magamat, most buzog bennem a tettvágy, és cselekvéskényszerem van.
Sajnálom. :( Olyan nehéz ezeket elfogadni. Az egyik pillanatban még nem tudsz róla, semmi gond, aztán jön valami, és az ember alig hiszi el, hogy az ő gyerkőcével történik. Elfogadni nehéz, de ha már megtudod, mi a teendőd sokkal könnyebb lesz, mint most.
Nálunk egymás után jöttek ezek: a maradandó fogacskái zománchibásan bújtak ki, majd "kitalálták", hogy dyslexiás a fiam. (szerencsére ez utóbbi nem igaz).
Hát nekünk az is van :-(
Meg egy kis tölcsérmellkas is, most meg ez a gerincferdülés...
köszönöm a választ nagyon gondolkotam mi legyen
nem -e felejteni fog
de hagyom játék legyen az övé
sziasztok
nincs de luttalpasak vagyunk
A lányoméknak, most az ŐSZI :-) szünetre, minden napra hétköznapra adtak a tanítónénik házit. Nagyon korrektül bejelölték, előírták a feladatokat még azt is, hogy melyik nap, melyiket kell csinálni.
Lányok, tudom, hogy most egy kicsit offolok, de a tudásbázis-kérdésemre nem sok választ kaptam. Van esetleg valamelyikőtök gyerekének gerincferdülése?
Ara gondoltam, hogy most a tavaszi szünetben hagyom a gyereket játszani s nem gyakorolunk
Megyünk az osztály tásaihoz hagy játssza ki magát
Szerintetek jól teszem vagy gyakoroljunk
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások