A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Én is az lennék, de mit csináljunk?? Ez van....
Nagyon ki vagyok én is akadva. Vasárnap szinte egész nap olvastunk és feladatokat oldottunk meg. Na nem matekra gondolok, hanem összekötni a szópárokat, betűpótlás, utána egybe van írva vagy 8-10 szó és leválasztani őket. A gyerek este már sírt a fáradságtól...NAGYON DURVA!!!! És vasárnap matekra nem is maradt időnk, még jó, hogy szombaton azt valamennyire gyakoroltuk.
igen én is
nagyon nyomják a gyerekeket
Mi is megkaptuk az első dolgozatot.
Matek volt.
100% lett. Olyan büszke magára és persze mi is őrá.
Nórikáék már ennyi betűt tanultak: a i í o ó m p s v t l e u ú
És már ilyen mondatokat olvasnak pl. A pesti papa sípot vett. Emma semmit sem evett.
Mit szóltok az iramhoz? Ja...: Zsolnay.....
Gyöngyi!
Ha olvasol, üzenem: ráérzett a gyerek jó pár hete, mostmár nagyon jól megy neki az olvasás. A hangbontás még döcög.
Úgy tűnik, hogy igen :-) Ilyenkor a szegycsont (nem tudni, hogy miért) rendellenesen befelé kanyarodva nő, kvázi lyuk lesz a mellkason a két cici között.
Mi most voltunk Pesten az I. számú gyermeksebészeten, ahol nyilvántartásba vették Jázmint. Így hivatalosan is tölcsérmellkasa van már. :-( Mi is járunk úszóedzésre heti kétszer 4 éves kora óta. 3-3,5 éves volt, amikor elkezdett befele kanyarodni a szegycsontja.
M, I, E, L, O
Ezeket a betűket tanulták Jázminék. Már ilyen hosszú szavakat írnak le, hogy "malom". Egész jól megy az összeolvasás is.
Ma nem volt tanítás nekik, mert értekezlet van. Komolyan mondom több szünet van a suliban, mint amennyit mennek...
Nem értem ezt
Akik nem iskola otthonosok még nem kaptak
Az a lényeg :-)
Nálunk csak fél éves értékelés lesz.
Hát a magatartás az nem lett fényes
De a többi nagyon jó
Sziasztok
Mi csak mos kezdtük tanulni az a betűt, de kép olvasásként papa pipa
Megkaptuk a negyedéves értékelést
Mi még nem vagyunk a bontásnál. Tegnap kezdtek betűket összeolvasni. Sajnáltam szegényt, mert korán mentem érte, elvittem színházba, "A padlás"-t néztük meg. Így nem tudta a napköziben megírni a háziját és este 7-kor kellett nekiállni. Hát mit ne mondjak egész kis zombi lett belőle mire végzett :-(
De péntek van, jöhet a pihizés!!! :-)
sziasztok jó reggeelt
nagy itt a csend
jönek a bontások matekbol hujujjuj
Jázmin ma ment először, mert tegnap ugye Pesten voltunk dokinál.
Hát nem mondom, hogy kitörő lelkesedéssel indult neki az iskolánál.
Az orvosnál egyébként minden OK. volt. A gerincén nem látott semmi súlyosnak mondható elváltozást. Mondta, hogy ússzunk továbbra is és tornáztassuk a hátizmokat.
A tölcsérmellkasa valószínű nem fog magától elmúlni, de csak 1 %-ban szokott valódi eü problémát okozni. Műteni csak ebben az esetben muszáj. Úgyhogy megnyugodtam kissé.
Elmentünk a doki után moziba, aztán meg a nemzeti Színházat néztük meg. Jó kis nap volt a csavargásra.
Sziasztok!
Bencém eléggé depis volt már tegnap este. Még sírt is. A helyzeten rontott, hogy most mindenki itthon van, csak ő nem (időközbenmegszületett a kislányunk, ezért apával itthon őt dajkálgatjuk).
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások