A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)
Szorítunk:-)
Bence fiaméknál tegnap délután volt a fenyőünnepség, benne a betlehemi előadással. Nagyon ügyesek voltak, tettem is fel képet a naplómba. (persze az enyém volt a legszebb betlehemi király:-)))))
jó reggelt
nagyon izgulok
köszi
sziasztok
szurkoljatok holnap adjuk öle a tanító néniknek a betlehemes
Emese megszerezte élete első érmét!
Ezüst, a múlt vasárnapi Mikulás kupán a csapata focin nyerte el. Juhéjjj!!
ma volt a fő próba
4-5 elpróbáltunk gyerekek is elfáradtak de szerintem jól fog sikerülni
tudjátok sajnos nem hiszem hogy a papok megtalálnák az aranyközéputat sajnos
én is járatom hittanra de hála az égnek nem mond ilyet a hitoktatónk aki nő
Nekem mind a 3 katólikus oviba és suliba is jár/t. Szerintem csak akkor foglalkoznak igazán a gyerekekkel, ha egész nap ebben a közegben vannak, ebben élnek. Náluk rendes hittan órák vannak, sőt számonkérés is. A felsősöket tavaly még papok tanították hittanra, s ugyanolyan kemény tantárgynak tekintették, mint pl. a történelmet...és némelyik pap talán túl komolyan is vette. Az idén hittantanárt kaptak, jobban is szeretik azóta a hittant.
Szerintem egy középútra lenne szükség, hogy ne megutáltassák, hanem megszerettessék a gyerekekkel a vallást.
Ricsi meg fellépet az iskola gálán táncolt kár hogy nem láttam de már ép vége volt
lebuktunk mert a tanító nénik is ott voltak
Ricsi még nem megy a héten suliba
A Harry Potter egy tökéletes megírt, mesés könyv. Nem keverendő a filmmel. Én felnőtt fejjel ugyanolyan élvezettel olvastam, mint Jókait, vagy Dumas-t, Mikszáth-ot vagy bárki mást a klasszikus nagy mesélők közül :-) Kár bármit belemagyarázni.
A hittanról meg csak annyit, hogy mi evangélikusok vagyunk. Az oviban csak református és katolikus hittan volt, de a lányom mindkettőre beiratkozott, mert annyira szerette. Bibliai történetekkel ismerkedtek, szintén mesés formában, báboztak, színeztek, énekeltek, egyszerű kis imákat tanultak. A katolikus hitoktatójuk is egy tündérbogár kis nőci volt.
Most az iskolában szintén nincs evangélikus hittan, így Jázmin úgy döntött, hogy a katolikust szeretné látogatni. Még olvasni sem tudnak, de már káté szerű kérdéseket/válaszokat kellene szó szerint bebiflázniuk. Lehet, hogy fogalmam sincs a hittanról, de a maszek véleményem az, hogy 1-2. osztályos gyerekeknél, még nyugodtan megmaradhatnának a történetek "mesésített" verziójánál...
köszi jól haladunk meg volt az első próba
édesek és ügyesek gyerekek anyukák kicsit neveletlenek beszélgetek rájuk kelet szólni
mos pénteken is lesz egy próba jövő héten csütörtökön agyuk elő a tanító néniknek
azért már ez szemét dolog volt
hál istenek nekünk nem ilyen a hitoktatónk
"nem hiszem, hogy a hitoktató hatásköre eldönteni, hogy az én gyerekem meddig higgyen" - a nevéből következően miszerint HIToktató, mi más lenne a hatásköre? :)
De most komolyan, szerinted hazudnia kellett volna?
Egyébként a Jézuska ajándékhozóvá való degradálása abszolút nem keresztényi. A kettős nevelést ezzen a téren nem szokták támogatni. Ha nem értesz egyet az egyház tanításával, akkor valóban nem érdemes hittanra járatni a gyereket.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem tudja elsős gyermekem a számokat?
- Légcsőszűkületes a gyermekem
- Egyedül fogom felnevelni születendő gyermekem
- Gyermekem sokszor elesik, megbotlik az utóbbi időben. Van valakinek hasonló tapasztalata?
- Alvajáró a gyermekem, kinek mi a tapasztalata, kinövi vagy ilyen marad?
- Óvodás lett a gyermekem - tapasztalatok, kérdések, megoldások