Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok fórum

A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok (beszélgetés)

755. ea9bff1b44 (válaszként erre: 754. - C6b27363e5)
2008. dec. 18. 07:53

Szorítunk:-)

Bence fiaméknál tegnap délután volt a fenyőünnepség, benne a betlehemi előadással. Nagyon ügyesek voltak, tettem is fel képet a naplómba. (persze az enyém volt a legszebb betlehemi király:-)))))

2008. dec. 18. 07:24

jó reggelt

nagyon izgulok

köszi

753. Raistlin Majere (válaszként erre: 752. - C6b27363e5)
2008. dec. 17. 21:03
HAJRÁ !!!!
2008. dec. 17. 19:56

sziasztok

szurkoljatok holnap adjuk öle a tanító néniknek a betlehemes

751. cirmesitompika (válaszként erre: 749. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 14. 19:53
köszike.
2008. dec. 13. 16:46
A fiamék másodikosok lévén, lelkesen készülnek a karácsonyi műsorra, ami szerdán lesz náluk. Betlehemi játékot adnak elő, Bencém lesz Gáspár király:-)
749. ea9bff1b44 (válaszként erre: 748. - Cirmesitompika)
2008. dec. 13. 16:44
Gratulálunk neki!
2008. dec. 13. 15:15

Emese megszerezte élete első érmét!

Ezüst, a múlt vasárnapi Mikulás kupán a csapata focin nyerte el. Juhéjjj!!

2008. dec. 13. 08:31

ma volt a fő próba

4-5 elpróbáltunk gyerekek is elfáradtak de szerintem jól fog sikerülni

2008. dec. 11. 20:49

tudjátok sajnos nem hiszem hogy a papok megtalálnák az aranyközéputat sajnos

én is járatom hittanra de hála az égnek nem mond ilyet a hitoktatónk aki nő

745. 471d5eded8 (válaszként erre: 735. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 11. 20:32

Nekem mind a 3 katólikus oviba és suliba is jár/t. Szerintem csak akkor foglalkoznak igazán a gyerekekkel, ha egész nap ebben a közegben vannak, ebben élnek. Náluk rendes hittan órák vannak, sőt számonkérés is. A felsősöket tavaly még papok tanították hittanra, s ugyanolyan kemény tantárgynak tekintették, mint pl. a történelmet...és némelyik pap talán túl komolyan is vette. Az idén hittantanárt kaptak, jobban is szeretik azóta a hittant.

Szerintem egy középútra lenne szükség, hogy ne megutáltassák, hanem megszerettessék a gyerekekkel a vallást.

2008. dec. 11. 20:15

Ricsi meg fellépet az iskola gálán táncolt kár hogy nem láttam de már ép vége volt

lebuktunk mert a tanító nénik is ott voltak

Ricsi még nem megy a héten suliba

743. Raistlin Majere (válaszként erre: 742. - Cirmesitompika)
2008. dec. 11. 15:33
Igen. Az iskolában heti egy órában. Ez semmit sem ér. Viszont járunk külön angolra, ahol Helen Doron módszerrel oktatják őket, az nagyon szuper. Jázmin imádja.
2008. dec. 11. 14:08
Ti tanultok idegen nyelvet? mi angolt. Nagyon szereti Emese. Azt hittem korai, de egyik kedvence.
741. virgilius (válaszként erre: 740. - Virgilius)
2008. dec. 11. 09:08
Nagyobbikom katolikus suliba jár, heti két hittan van órarendben, plusz a plébánián is jár, kisebbik pedig ovis hittanos, szóval láttam már pár hitoktatót életemben. :) Egyik sem szemét, nem is rosszindulatú. Próbálják ezt a nagyon nehéz feladatot erejükhöz mérten jól csinálni. A magam részéről nem lennék hitoktató, iszonyat nehéz.
740. virgilius (válaszként erre: 738. - Raistlin Majere)
2008. dec. 11. 09:05
Nem veszekedni akarok, és nagyon a témába belemenni sem, pláne nem ítélkezni, de komolyan, akkor miért járatjátok hittanra a gyerekeket? Ez nem általános erkölcstan, ez egy bizonyos vallás tanításainak az elsajátítása kis lépésekben. Ha igaziból nem értetek vele egyet, akkor ne járassátok a gyereket hittanra, mert csak meg fog keveredni. Először a szülőknek kéne járniuk, és ha magukévá teszik a dolgot, akkor a hitoktatóval közösen képesek a gyereket azonos fogalmak mentén terelgetni. :))) Különben csak az lesz, hogy a hitoktató hülye, sőt szemét (valaki ezt a szót használta!!!), vagy a másik véglet, amikor szegény próbál a langyos vízhez alkalmazkodni, és színezgetnek, akkor az meg ugye kevés. Ennek így nincs semmi értelme...
2008. dec. 11. 08:25
és=én :-)
738. Raistlin Majere (válaszként erre: 737. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 11. 08:24
Templomba és sem járok, max sátoros ünnepeken. Én Istenben hiszek és nem az intézményesített vallásban...
2008. dec. 11. 08:17
Nem vagyunk egy templomba járó család, de amikor elkezdett a gyerek járni a hittanra, bevallom, egészen mást vártam a dologtól.
736. Raistlin Majere (válaszként erre: 735. - Ea9bff1b44)
2008. dec. 11. 08:14
Akkor ez lehet a másik véglet :-(
2008. dec. 11. 08:12
Sziasztok! Bár az én kisfiam már második osztályos, azért néha benézek ide hozzátok!Hittan. Na ez egy érdekes dolog nálunk is. Bár nem kötelező, de minden gyerek jár az osztályból, a saját vallása szerinti oktatóhoz. S ha már jár a gyerekem, akkor én úgy gondolom, elvárhatnám a hitoktató hölgytől, hogy az ünnepek előtt szóba kerüljön a Karácsony mivolta, Jézus születése...vagy esetleg a Mi Atyánk.De a fiaméknál ez nincs meg, ők csak szinesznek egy vallásos témájú könyvben rendületlenül. A hitoktató hölgyet úgy igazán még az sem érdekelte, amikor a fiam minden figurát egyszínű narancssárgára festett tavaly.
734. uracsvivi (válaszként erre: 732. - Virgilius)
2008. dec. 10. 13:30
Soha nem kaptam katolikus vagy bármely más hit oktatást a lányaim se fognak de akinek ez jó ezt szeretné annak szíve joga.El vannak tévedve a hitoktatással?Ez pontosan mit jelent.Nem irettam be a lányomat hittanra de ő mégis ott van egy két órán nem zavarják el de nagyon nem érdekli a dolog csak a barátnőjét kíséri.
733. Raistlin Majere (válaszként erre: 732. - Virgilius)
2008. dec. 10. 08:00

A Harry Potter egy tökéletes megírt, mesés könyv. Nem keverendő a filmmel. Én felnőtt fejjel ugyanolyan élvezettel olvastam, mint Jókait, vagy Dumas-t, Mikszáth-ot vagy bárki mást a klasszikus nagy mesélők közül :-) Kár bármit belemagyarázni.

A hittanról meg csak annyit, hogy mi evangélikusok vagyunk. Az oviban csak református és katolikus hittan volt, de a lányom mindkettőre beiratkozott, mert annyira szerette. Bibliai történetekkel ismerkedtek, szintén mesés formában, báboztak, színeztek, énekeltek, egyszerű kis imákat tanultak. A katolikus hitoktatójuk is egy tündérbogár kis nőci volt.

Most az iskolában szintén nincs evangélikus hittan, így Jázmin úgy döntött, hogy a katolikust szeretné látogatni. Még olvasni sem tudnak, de már káté szerű kérdéseket/válaszokat kellene szó szerint bebiflázniuk. Lehet, hogy fogalmam sincs a hittanról, de a maszek véleményem az, hogy 1-2. osztályos gyerekeknél, még nyugodtan megmaradhatnának a történetek "mesésített" verziójánál...

732. virgilius (válaszként erre: 729. - Raistlin Majere)
2008. dec. 9. 19:39
Nagyon is remélem, hogy megtiltják. Pláne elsősöknek. Szerintem el vagytok tévedve a hitoktatással kapcsolatban. :(((
2008. dec. 9. 18:05

köszi jól haladunk meg volt az első próba

édesek és ügyesek gyerekek anyukák kicsit neveletlenek beszélgetek rájuk kelet szólni

mos pénteken is lesz egy próba jövő héten csütörtökön agyuk elő a tanító néniknek

730. c6b27363e5 (válaszként erre: 719. - Raistlin Majere)
2008. dec. 9. 16:57

azért már ez szemét dolog volt

hál istenek nekünk nem ilyen a hitoktatónk

729. Raistlin Majere (válaszként erre: 727. - Uracsvivi)
2008. dec. 9. 13:47
Egyetértek. A hitoktatás kapcsolódjon a hitbéli dolgokhoz. Ennyi erővel azt is elmondhatja, hogy a tündéres, sárkányos meséknek sincs semmi alapja... Vagy a végén még megtiltják a Harry Potter olvasását...
728. Raistlin Majere (válaszként erre: 726. - Virgilius)
2008. dec. 9. 13:45
A felnőttkori Isten hit és a gyermeki lélek pár évig tartó hite a Mikulásban és a Jézuskában nem összemosandó dolog. Én hiszek Istenben, de még emlékszem azokra a varázslatos, gyermekkori éveimre, amikor hittem a Mikulásban és a Jézuskában is. Ez valami különleges varázslattal fűszerezte meg az amúgy is csodálatos ünnepeimet. nem hiszem, hogy egy a Mikulást még valóságnak vélő 7 éves nem járhat hittanra. De a hittan oktatása legyen az életkorukhoz szabott. Beszéljenek nyugodtan Szent Miklósról, de ezt semmilyen kontextusba nem kell helyezni a Mikulással. Még. Pár év múlva már nyugodtan. Nem kell hazudni a gyerekeknek, egyszerűen nem kell érinteni ezt a témát. Szerintem.
727. uracsvivi (válaszként erre: 726. - Virgilius)
2008. dec. 9. 13:41
Szerintem ez a téma kizárólag a gyerekre és a szülőre tartozik.Egy hitoktató ilyenről ne beszéljen a gyerekeknek se a tanárnő se ovónő mert családja válogatja ki hogy kezeli ezt a témát otthon.
2008. dec. 9. 11:50

"nem hiszem, hogy a hitoktató hatásköre eldönteni, hogy az én gyerekem meddig higgyen" - a nevéből következően miszerint HIToktató, mi más lenne a hatásköre? :)

De most komolyan, szerinted hazudnia kellett volna?

Egyébként a Jézuska ajándékhozóvá való degradálása abszolút nem keresztényi. A kettős nevelést ezzen a téren nem szokták támogatni. Ha nem értesz egyet az egyház tanításával, akkor valóban nem érdemes hittanra járatni a gyereket.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook