A gyerek megválasztja leendő szüleit? (beszélgetés)
Kedves Holdkristály!
Te ezt most teljesen 10000%-ig hiszed, de a kérdésed úgy tetted fel megválasztja.e????
Azért, mert más a véleményem nem szabad rossz néven venned.
közben olvastam , hogy nem egyszerű az életed sajnos. Ilyenkor pár ember biztos keresi a magyarázatot a miértre, és más-más dolgokban találják meg az elfogadást.
Kívánom, hogy a gyermeked állapota változzon jobbra, Neked pedig sok energiát, kitartást!!
Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek, és céloztam is rá.
Csupán én sarkítottan röviden leírtam a véleményem az elején, hogy én ebben nem hiszek.
Inkább hiszek a tudományos ondó és petesejt találkozásban.
Tiszteletben tartom mások véleményét is, nekem azzal nem lesz se rosszabb, se jobb, hogy valaki másképpen lát dolgokat.
"hisz ők választották maguknak ezt az életet, nekik ez a feladatuk"
Na ez az, amiben én hiszek! Mivel tudatos emberek leszünk/vagyunk, megválaszthatjuk, miként akarunk tovább élni. Azt a családot, amibe beleszülettünk, nem választhatjuk meg, de azt, amit mi hozunk létre a későbbiekben, igen!
Nem.
Az úgy van, hogy sok férfi udvarol az anyukának, aki jó esetben csak egyet enged be.
Utána több száz millió spermium közül néhány eljut a petesejthez, melyekből az csak egyet enged be.
Nem, "elméletileg ez úgy van", hogy különböző életeinkben különböző feladatokat kapunk, választunk..
Ha valaki pl. egy súlyos betegséggel született, azt ő választotta, hogy ezzel ő nagyobb karmát teljesít, így pl. a következő életében "pihenhet", beleszülethet egy tökéletes családba, és jön minden magától..
Ha valaki alkoholista szülőket választ, neki azt kell megtanulnia, vagy lehet, hogy "büntiből" kapta, mert mondjuk előző életében neki voltak problémái az alkohollal stb..
De az is lehet, hogy egyszerűen csak megmagyarázzuk magunknak, hogy miért ne sajnáljuk az embertársainkat, hisz ők választották maguknak ezt az életet, nekik ez a feladatuk.. lehet, hogy csak a felelősséget rázzuk le ezzel magunkról.. ki tudja..
Egyébként pedig az anyagi jólét valóban nem biztos,hogy jó életet is jelent, és az sem biztos, hogy egy kívülről nézve jólétben élő ember, akinek látszólag semmi baja nincs tényleg boldogabb mint az, aki esetleg szegényebben él...
Pl. anyagi helyzettől függetlenül lehet valaki pánikpbeteg, vagy egyéb más betegsége, ami megkeseíti az életét.. és hiába a pénz, hiába a hírnév, hiába bármi amitől látszólag boldog lehetne, ha nem tudja élvezni..
Csatlakozom a választásodhoz :)))..tudom jönnek majd sokan, hogy nem minden az anyagi jólét, a lelki étek az a fontos, igaz is részben, de ha egyik sem adott??
Esetleg ők a mazohisták már eleve ?
... én meg ebben a témában nagyon butának tartom magam, ezért nem is akarok nagyon belemenni, vannak itt a fórumon, akik jobban értenek hozzá, műveltebben ezen a területen... de én tudok azonosulni azokkal a dolgokkal, hogy tanulni, fejlődni vagyunk itt a földön... és ugye semmi nem véletlen...
Én nagyon rossz gyerek voltam, és erre a rossz szó enyhe kifejezés... sokat szenvedtek mellettem a szüleim... (vagy én mellettük? ... ki tudja)... és két olyan gyereket kaptam, akik mellett egyszerűen csupa ragyogás volt az élet... de ezt szó szerint értsd, sokszor csak ültem mellettük, és folytak a könnyeim, hogy mivel érdemeltem ki, hogy ilyen gyerekeim legyenek. Aztán a kislányom 18 évesen elköltözött, immár felnőtt... a 17 éves fiam még velem van... lehet, hogy ő is lelép 18 évesen ki tudja, de addig még van néhány csodaszép napunk...
.... éééés mindig hálás lehetek az Életnek, hogy engem választottak. :)
... én nem mentem volta Gatesékhez... de azért a fiamnak szoktam mondani, hogy tán jobban járt volna, ha nem a fejfájásomat örökli, hanem egy széééép nagy vagyont. :))
... bár úgy szól a fáma, hogy a lélek választja meg...
... meg, hogy a lelkek előre már megbeszélik a fontos találkozásokat, mielőtt a valós emberek találkoznának...
További ajánlott fórumok:
- Szükségem van mások segítségére, meglátására, véleményére, mert egyedül vagyok a megválaszolatlan kérdésekkel
- Lazy Town mesét szerető gyerekek szüleit várom ide
- Kruppos gyerekek szüleitől kérdeznék!
- TSMT tornára járó gyerekek szüleit keresem
- Koplex fejlődési rendellenességek. Vacterl szindrómás gyerekek szüleit keresem, tapasztalatokat szeretnék cserélni!
- Hyperaktiv kamaszgyerek szüleit keresem