Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak? fórum

A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak? (beszélgetés)

2010. jan. 10. 18:43
Sziaszok lányok tudnék ajánlani én is egy filmet a cím : Mi a csudát keresünk a világban narrátoros de szerintem nagyon jó.A szomszédom ajánlotta nállunk volt hetekig és csak kerülgettem aztán egyik este eszembe jutot és megnéztem aztán még egyszer és másnap megint. Két dolog fogott meg az egyik egy japán kutató vizzel végzet kisérlete amiben a gondolatok vízre gyakorolt hatását vizsgálta hét döbenetes volt és a testünk közel 70%-a víz. A másik hogy kvantumfizikusok magyarázták a potitív erők működését számomra a lényeg a szeretett volt szeresd önmagad és mindenki mást..... Énis tudom milyen nehéz felülírni a berögzült dogmákat de talán sőt biztos hogy ez az oldal is segít majd nekünk ebben.
123. makrai.lilla (válaszként erre: 121. - 35491a860f)
2010. jan. 10. 10:31
énis hiszek de ennek ellenére sajnos még mindig a negativ dolgok vannak többségében...nagyon hulámzok,ha pl ma jol keltem,lehet holnap ugyanugy depis leszek,,,,de már itt a baj forrása is, nem lenne szabad elöre a rosszra gondolni....
122. klenca (válaszként erre: 121. - 35491a860f)
2010. jan. 10. 10:15

Teljesen egyetértek. Én is ismerek ilyen energiafaló embereket, akiktől mindenkinek menekülhetnékje van.

Viszont vannak energizáló emberek, akik úgy adják át a saját energiájukat, hogy közben a másikat is feltöltik. Ilyenekkel is találkoztál? Lehet, hogy te is ilyen vagy.:)) Nem?

121. 35491a860f (válaszként erre: 120. - Makrai.lilla)
2010. jan. 10. 09:40

Szia!

Tudom, miről beszélsz, mert az én rokonságomban is van 1-2 olyan ember, akinek ha csak rövid időre is, de a társaságában vagyok, érzem, hogy leszívja minden pozitív energiámat és utána kell vagy 2-3 nap, amíg visszaállok a saját pozitív energiaszintemre. De tudom,hogy ha velük egy fedél alatt laknék, már megpusztultam volna. Mégis azt mondom, hogy a legnehezebb helyzetből is van kiút, csak bízz benne, erősen bízz!

Nálunk inkább az a probléma, hogy a férjem nem hisz az ilyen jellegű dolgokban, ő ha valami sikerül úgy, ahogy azt én kívántam, azt szokta mondani rá, hogy "az csak véletlen", vagy hogy "ez amúgy is így történt volna". Megnézte félig a Titok című filmet és nem hisz benne. Túlontúl realista, én viszont hiszek ebben, mert már apróbb dolgoknál bebizonyosodott számomra, hogy a kívánságaim valóban teljesültek. És én most ezt nagy dolgokra is kiterjesztem. Ami késik, az nem múlik és előbb-utóbb, lehet, hogy előbb, mint gondolnám :D valóra válik legnagyobb álmom. :D

120. makrai.lilla (válaszként erre: 119. - 35491a860f)
2010. jan. 9. 21:11

sziasztok ! a titkot már vagy husz szor láttam,sajnos alapbol ilyen vagyok aki nagyon negativ,de miota az eszemet tudom ,,,,ez sajnos azért is van mert apám is ilyen,vele élek,nöttem fel,szoval ö is közrejátszhat....

én bennem megvan a változtatni akarás ,mindenképpen ,csak sajnos marha nehéz " jol" gondolkodni,mert sajnos nekem is szinte csak a rossz van a fejemben.

rengeteg betegségem is van volt amik tobbnyire lelkiek és én csinálom oket, én ezért szeretném ha poz.gondolkodással sikerulne majd vmit elérnem....

119. 35491a860f (válaszként erre: 117. - Ilba24)
2010. jan. 7. 11:37

Szia!

Azóta sikerült valami pozitív gondolkodás terén?

2010. jan. 4. 18:52
szorítok neked. :D
117. ilba24 (válaszként erre: 116. - 35491a860f)
2010. jan. 4. 16:28

Remélem,hogy velem is így lesz!!!:-)

Örülök,hogy neked jót tett!!

116. 35491a860f (válaszként erre: 115. - Ilba24)
2010. jan. 4. 16:22
Akkor feltétlenül nézd meg a filmet. Első nekifutásra túl hosszúnak tűnik és biztos, hogy hitetlenkedni fogsz, én is így voltam vele. De már 2-szorra erősen élt bennem a remény, 3-szorra pedig már elhittem, amit mondanak és azóta tök jó minden. :D
115. ilba24 (válaszként erre: 114. - 35491a860f)
2010. jan. 4. 16:20

Értem.A napokban megfogom nézni...Már a neten is olvasgattam a pozitív hozzáállásról,hogy mennyire fontos dolog!

Babát szeretnék és attól félek,hogy a terhességemet csak végig görcsölném,hogy biztos baj lesz...stb.Pláne,hogy nemrég vetéltem el.Így most tudom,hogy valamit kezdenem kell ezzel a negatív hozzáállással...

2010. jan. 4. 16:06
A mondanivaló szerintem ugyanaz, a lényeg ugyanaz, csak a könyv az mindig valamivel alaposabb és részletesebb szokott lenni, míg a filmet készítéskor összevágják és sokminden kimarad belőle. De nekem például azért volt lelkileg szükségem a film megnézésére megerősítésként, mert én alapból vizuális típus vagyok és jobban hiszek a szememnek, amit látok is, mint annak, hogy elolvasom és a fantáziámban élnek erről dolgok.
113. ilba24 (válaszként erre: 111. - Delike)
2010. jan. 4. 15:41
Köszönöm!A film megvan,csak még nem néztem meg.Könyvben nem jobb???Úgy értem nem adja vissza jobban a mondanivalóját?
2010. jan. 4. 13:21
A Kívánjunk egyszerűen c. könyvnek van egy első része is, de az nincs meg nekem! Ugyanettől az írótól.
111. delike (válaszként erre: 109. - Ilba24)
2010. jan. 4. 11:23
A Titok c. filmhez tudok adni egy linket, online meg tudod nézni, nem is kell letölteni!
2010. jan. 4. 09:54

Van még egy könyv. Remélem, jól írom le az írója nevét. Pierre Frankch: Kívánjunk egyszerűen!

Hajszálra ugyanazokat a dolgokat írja le benne, mint ami a Titok című filmben is van, csak itt írott formában olvashatod és kicsit más hangvételben, de szinte ugyanaz a séma. Ajánlom mindenki figyelmébe, mert ha nincs kéznél a film, akkor kéznél van a könyv és már az előszóból is pozitívumokat tudsz meríteni.

109. ilba24 (válaszként erre: 106. - Delike)
2010. jan. 3. 17:47
Nagyon jó hallani,hogy ez a módszer tényleg beválik.Ugyhogy holnap megyek is a könyvesboltba...:-)Muszáj valamit csinálnom,mert sokszor úgy érzem megőrítenek ezek a rossz gondolatok....:-((
2010. jan. 3. 16:29
Tudom, hogy így van.
2010. jan. 3. 12:56
Örömmel olvasom, hogy másoknál is működik. :) Hajrá csajok, csak így tovább! Törjünk ki abból, ami eddig volt!
106. delike (válaszként erre: 104. - Ilba24)
2010. jan. 3. 10:49

Nekem a Párom ajánlotta ezt a filmet. A kapcsolatunk elején volt egy elég nagy mélypontom és azóta mondogatja, hogy nézzem meg. Egyszer belenéztem, de nem tartottam valami jónak és abbahagytam. Aztán mégis rászántam magam és megdöbbentem. Először azért, mert van benne szó egy könyvről, Erőleveles a léleknek (ajánlom mindenkinek) és nekem megvolt otthon már évekkel azelőtt a könyv. A megdöbbentő felismerés az volt, hogy amikor tényleg úgy állok hozzá a dolgokhoz, ahogy a film is mondja, akkor tényleg sikerül minden. Karácsonkor megfogadtam, hogy a vizsgaidőszakomban először kipróbálom ezt a módszert és azt kell mondanom, hogy eddig bevált. Amik azóta vannak vizsgák, mind sikerülnek azzal ellentétben ami előtte van. Egyenlőre ez még tudatos gondolkodás, de remélem majd természetessé fog válni. Ehhez kell a Kedvesem is, aki nagyon régóta így él, nem a film hatására.

Tehát vesztenivalótok nincsen, meg kell próbálni...

105. ilba24 (válaszként erre: 103. - 35491a860f)
2009. dec. 30. 11:50
Neked is BUÉK!!!
104. ilba24 (válaszként erre: 102. - 35491a860f)
2009. dec. 30. 11:46
Szia!Hát köszi,hogy mindezt leírtad.Nekem is ajánlották ezt a Titkok című könyvet.Van egy természetgyógyászom.Neki mondtam el,hogy milyen rossz gondolatok járnak a fejemben...Sokszor megijedek saját magamtól:-(Ne értsd félre nem vagyok bolond vagy ilyesmi csak sajnos nagyon elhatalmasodtak rajtam a rossz érzések.Már gondoltam én is erre,hogy veszek egy ilyen pozitív gondolkodásról szoló könyvet hátha segít...Jó hallani(olvasni),hogy neked ez segített.Meg kell valamit probálnom!Remélem sikerülni fog!
2009. dec. 29. 22:59
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!
102. 35491a860f (válaszként erre: 99. - Ilba24)
2009. dec. 29. 22:57

Szió!

Figyelj, teljes mértékben megértelek, mert én pont ugyanilyen voltam, mint most Te. Ugyanilyen negatívan gondolkoztam még pár héttel ezelőtt is, mint ahogy most Te. De...és ez tuti, hogy már ez sem volt véletlen, először egy könyv akadt a kezembe a pozitív gondolkodásról, amit első nekifutásra érthetetlennek tartottam abból a szempontból, hogy hogy a fenébe lehet ennyire pozitívan gondolkodni és ennyire nagyon hinni az álmaink megvalósulásában. Többször kellett elolvasnom ahhoz, hogy felfogjam, ez akár valóra is válhat. Mégsem sikerült teljesen. Apróbb pozitív élményeim voltak ugyan a könyv hatására, de nem volt az igazi. Folyton féltem, főleg, ha anyagiakról volt szó, hogy Úristen, mi lesz velünk, hogy vergődünk át a sok-sok anyagi nehézségen és pont emiatt nem sikerült semmi, mert a félelem nagyobb úrrá lett rajtam, mint az optimizmus. Nem tudtam a jó dolgokra gondolni, csak a rosszakra és féltem mindig csak féltem az anyagiaktól, hogy tudjuk-e rendezni, amit muszáj.

Aztán nemrégiben sikerült megnéznem a TITOK című filmet. Elsőre kicsit nehezen hihető volt számomra és végig sem tudtam nézni, hosszúnak tűnt a film. Nekifutottam 2-szorra is és csak 3-szorra tudtam végignézni. És nemhiába 3 a magyar igazság, 3-szorra tudatosult bennem minden, ami a filmben elhangzott. Azóta csak az álmaimra tudok gondolni és sokszor azon kapom magam, hogy újra és újra lejátszom a fejemben az általam kívánt dolgokat, mint egy filmet. És a meglepő az egészben az, hogy meg is valósulnak. Eleinte apróbb dolgokat kívántam, apróbb dolgokra gondoltam, apróbb dolgokat játszottam le újra és újra a fejembe, és ezek az apróbb dolgok mind-mind megvalósultak. A vicces és egyben hihetetlen az volt az egészben, hogy elég hamar valóra váltak ezek az apróbb dolgok. Most megint megnéztem ezt a filmet és holnap is meg fogom nézni, és most már nagyobb volumenű vágyaimat pörgetem le újra és újra a fejembe, és erre tréningezem az agyamat, mert szeretném megalapozni a gyerekeim jövőjét is, hogy biztonságosan élhessék majd felnőtt korukban is az életüket. Én bízom a jövőben, bízom magamban és a gondolataimban. Most akkora sikerélményeim vannak, hogy ez szinte doppingol és feltuningol és arra ösztönöz, hogy az optimizmusom megmaradjon és folytassam a pozitív gondolkodást. Persze, ettől függetlenül engem is érnek rossz dolgok, de ezeket úgy hidalom át, hogy rengeteget viccelődöm a férjemmel, a gyerekeimmel, rengeteget nevetek velük, hogy ez is csak a pozitív gondolkodásra ösztönözzön. Tégy Te is így és jobb lesz minden.

101. 35491a860f (válaszként erre: 97. - Dc565d70af)
2009. dec. 29. 22:34
Még nem, de most, hogy ennyi pozitívum ért az elmúlt napokban, már nincs olyan dolog, amiben ne hinnék. Mindenképp ki fogom próbálni. :D
100. dc565d70af (válaszként erre: 99. - Ilba24)
2009. dec. 29. 18:19

"Ha azt tartod, hogy elveszett vagy, akkor el is vesztél. Ha azt hiszed, hogy nem mered megtenni, akkor nem is mered majd megtenni. Ha nyerni szeretnél, de úgy véled, nem tudsz nyerni, majdnem lehetetlen, hogy sikerüljön. Ha azt tartod, hogy veszíteni fogsz, veszítettél. Mert odakinn a világban látni fogod, hogy a siker az ember akaratával kezdődik."

Lafayette Ron Hubbard

99. ilba24 (válaszként erre: 95. - 35491a860f)
2009. dec. 29. 14:48

Sziasztok!

Az a legnagyobb gond,hogy hogyan lehet csak a jó dolgokra gondolni???Hiszen sajnos (észreveszem magamon)mindenről csak negatív dolgok jutnak eszembe...Egyszerűen mindennek a rossz oldalát látom meg....probálom ezt legyőzni,de csak"harcolok"magammal...:-((((

98. Bri*
2009. dec. 29. 14:42
Egyszer aaz akkor 10 éves gyerekem azt mondta nekem, hogy "Anya, ha nagyon hiszel valamiben, az valóra fog válni." Hittem benne, és azóta már 15 hónapos a testvére! :)
97. dc565d70af (válaszként erre: 95. - 35491a860f)
2009. dec. 29. 14:30
Próbáltad már a pénzmágnes meditációt? Én egyszer igen és sikerült , most úgy érzem megint meg kell csinálnom :-)
96. dc565d70af (válaszként erre: 95. - 35491a860f)
2009. dec. 29. 13:49
Nagyon örülök neki, csak így tovább!!!
2009. dec. 28. 18:39
Kaptam egy hírt ma, ami ismét bebizonyította, hogy megint valóra vált egy elég erős gondolatom. Amióta pozitívan állok hozzá a dolgokhoz, nagyon sok dolog alakul úgy az életembe, ahogy azokat én előre elgondolom magamban. Hihetetlen, de fantasztikus érzés! Ajánlom mindenki figyelmébe az optimista, pozitív gondolkodásmódot, mert azóta az anyagiak is csak úgy, a "semmiből" kiadódnak és csodálatosan megnyugtató érzés!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook