A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Drukkolunk Ferinek!
Minden rendben lesz! Majd írd meg mindenképpen hogy van a kis drága.
igen, ivartalanított cica, ami a daganat szempontjából nem jó hír. bevallom, félek attól, mi lesz. de meg kell oldani, ezért megoldom. más lehetőség nincs.
a műtétig kényeztetem...
Gyógyulj meg
Ferike mielőbb!!!!!!!Ivartalanitott cica ugye?Szoritok nagyon !
Szia, fogalmam nincs mi lehet. Pláne így, hogy már elég régóta együtt vannak.
Szegény Feri :(
Ha nem kapsz használható ötletet más fórumon, akkor egyenlőre a külön etetés, és a külön zárás a legjobb megoldás.
szia. már feltettem máshova is.
régóta együtt vannak a macskáim, 3 éve ugyanez a társaság, már rég nem fogadok be újakat. mindenesetre elkezdtem külön etetni, így most nyugi van. remélem, nem vmi rejtett betegségről van szó.
köszi a választ.
Nehéz helyzet, ilyen problémám nekem is volt, de nálunk hozzánk csapódott macskákat támadtak az enyéim.
Szerencsére találtam nekik gazdit.
Szerintem cicás vagy állatorvosi honlapon kérj segítséget, mondjuk az biztos, hogy túl sok macskát nem szerencsés egy területen tartani, streszt válthat ki amit nagyon nehéz kezelni.
Gyakran csak úgy megy, hogy néhány állattól meg kell válni.
sziasztok! jár erre még valaki...?
egész életemben voltak macskáim, jelenleg tízet nevelgetek. nagyjából minden oké volt mostanában, de úgy két hete olyan problémával nézek szembe, amivel kapcsolatban megáll a tudományom...
az egyik macskám, Feri, 10 éves ivartalanított nőstény, mostanában elkezdett furán viselkedni. laposkúszásban közlekedik a többiek jelenlétében, mintha félne tőlük; és valóban, 1-2 macskám időnként megtámadja, mintha ezzel szórakoznának. nem tudom, mi volt előbb, Feri félelme, vagy a többiek támadása, de gerjeszti egymást a két folyamat.
ha egy macskát támadnak a többiek, rutinból arra gondolnék, hogy valami baja van, beteg, és ezt érzik rajta. de Feri tök egészséges, ha a többek nincsenek jelen, jókedvű is. viszont odáig fajult a helyzet, hogy tegnap este már biztos nem evett a többiekkel, és ma reggel is rögtön elrohant az etetéstől, így lassan el kell gondolkoznom azon, hogy külön etessem, mert a végén éhen hal...most is itt van velem a szobában, nyugisan alszik, a többiek a lakás más részeiben. nem én hívtam ide, berohant, mint akit üldöznek.
esetleg van valami ötletetek, mi lehet ez? vagy mit tehetnék azon kívül, hogy hagyom, hogy elkülönüljön, és így kezelem?
Jaj, bocsi félreolvastalak :(
A NEM szót nem olvastam el :)
Bocsi, stornó az előbbi hozzászólásom.
Jaj, a prednisolon hosszú távú szedése nem igazán tesz jót a cicának. :( Szteroid, és nagyon károsítja a vesét, májat. Nincs más megoldás? Ha nincs, akkor ebben az esetben kell még adni a cicának vese-és májkimélő tápokat és vitaminokat.
Mi egyszer kaptunk prednisolont, de Málnánál abszolút nem használt.
akinek all
ergiás a cicája kell gyógyszert szednie?
nekünk lehet prednizolt kell nagyon félek tőle
részvétem.
nem tudtam, hogy létezik "fehérmacska-szindróma", de sajnos megtapasztaltam én is. volt egy teljesen fehér macskám, aki mindenféle bőrbetegséggel küzdött egész életében, és fiatalon meghalt, nem lehetett kezelni...mintha nem lett volna immunrendszere. nagyon szerettem azt a macskát, lehet már 15 éve is, hogy meghalt. nem is akarom elfelejteni...
Jaj, nagyon sajnálom a cicádat :(
Igen, arról én is hallottam, hogy a fehér cicákat nem nagyon szabad kiengedni napra, mert könnyen elrákosodhat a füle.
Felvettem már 2 homeopata állatorvossal is a kapcsolatot, mindkettő nagyon segítőkész volt. Egyenlőre még nem visszük el hozzájuk Málnát, de levélben is készségesek.
Megírom priviben a címüket, próbálj meg írni nekik, hátha....
Szerintem ő is allergiás lehet. :(
Mi is küzdünk Málnával. :( Egyenlőre próbálkozunk. Első körben tápváltás. Már több, mint 1 hete hypoallergén tápot eszik, még kb. 5-6 hétig kell ennie, aztán meglátjuk. Ha ismét visszatérnek a sebek, akkor kontaktallergia. Azt megtalálni, hogy mire, viszont lehetetlenség és képtelenség :( Egy orvos azt ajánlotta, hogy adjam oda valakinek 2 hétre a macskát, és akkor kiderül, hogy valóban a lakásunkban lévő valamilyen dologra allergiás-e?
De én nem adom oda senkinek!
Nagyon nehéz és hosszadalmas folyamat erre rájönni és orvosolni. :(