A cicáim (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A cicáim
Csajszik....a cicámnak 2 hétig célzott kezelése volt a fülgyulladására és még mindig vérésre vakarja
van valami tapasztalatotok ?téboly mi semmiből nem tudunk kilábalni
gombát és bacit is találtak
hááát... mindenesetre nagyon macskás. ami semmi esetre se egyenlő a normálissal:)
másrészt viszont érthető is, mert az almot könnyebb kaparni, és ha így voltak szocializálva, akkor számukra a föld kaparása kihívást jelent. amivel inkább nem birkóznak meg, ha ott van az alom.
részemről szeretném őket leszoktatni a benti dologvégzésről a nyári hónapokban. ötletem még nincs, de gondolkodom...
Az enyémek is azt csinálják nyáron, hogy kint bóklásznak a kertben, majd odaállnak az ajtóhoz, és nyávognak, hogy be akarnak menni. Bent egyből megrohamozzák a macskaalmot, pisilnek-kakilnak, majd pedig, mint akik jól végezték dolgukat, őrült nyávogásba kezdnek, hogy ki akarnak menni. :)
Ez tényleg így a normális??? :D
"Naponta felkeresi több mint egy éve elhunyt gazdáját egy macska Olaszországban, és minden alkalommal kisebb "ajándékot" is visz a temetőbe.
A síron túl is hűséges háziállat története mélyen meghatotta a kis középkori toszkánai település, Montagnana Pistoiese lakosságát. Az özvegy, Ada Iozelli elmondta az AFP-nek, hogy Toldo, a hároméves fehér-szürke macska minden alkalommal apró tárgyat helyez a sírra, például gallyat, faleveleket, fogpiszkálót, műanyag poharat.
Az állat mindenhová elkísérte gazdáját, Renzo Iozellit életében is. A sírhoz hol egyedül, hol az özvegy társaságában jön el, látogatásai csak most, a tél beköszöntével ritkultak meg valamelyest. Hasonló, halálon túli hűséget általában kutyák körében figyelnek meg."
forrás: hvg.hu
az durva!
én még nem tudom, mennyivel emelték az enyémet, de az biztos, hogy a kiszállítás megszűnt. fogalmam sincs, hogy fogom hazahozni két hetenként az egy mázsányit, hacsak nem taxival. egyetlen ismerősöm, aki néha segített a kiszállítással, eltűnt a balfenéken. azt hiszem, jogosan mondhatom, h szarban vagyok...
remélem, nem Bioluxot használsz :o
Nálatok is biztos nagyon hideg van. Ha kicsit szorulása van a cicának, akkor az bizony ráfagyhat a szőrére, ami a lakásban lepotyog.
Próbáld neki megmutatni az almot, és ha oda végezte a dolgát, akkor NAGYON dicsérd meg.
Ha ki akar járni, akkor meg a belépéskor ellenőrizd le a hátsóját. :)
Adtunk neki nyersen még régebben csirkét de azt nem ette válogatós csak a alutasakos étel meg a táp a többi semmi.
De akkor megpróbálom neki mégegyszer a nyers húst hátha ha nem akkor nem tudom
Hm :((
Hát e szomorú más cica röptibe enné.
Igen olyan mint mikor a kis játék egerével játszik:)
Hát ha így csinálja akkor nem adok neki ilyet marad a táp meg a tasakos kaja.
ahogy mondod: nem éhes, és/vagy játszik az étellel (vagy nem szereti az adott ételt).
régen, amikor kaptak husit, az enyémek is fociztak vele. ez macskaszokás.
Mit csinálhat ilyenkor a cica?Nem éhes játszik az étellel?
Mostanság észre vettem, hogy mikor adok neki felvágottat vagy húst akkor felkapja körével szájába veszi közben szaladgál ide oda majd kiköpi és újra ez megy 1 percig kb.azt megeszi a falatot majd jön a másik falat ugyan így:((
Volt, hogy a helyéről a kaját e módon bevitte az előszobába bepofozta addig vagy nem tudom praclizik vele.