Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 3- 7 év közötti gyerkőcök klubja fórum

3- 7 év közötti gyerkőcök klubja (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
531. tinendo (válaszként erre: 530. - Kitta73)
2009. ápr. 17. 06:59

:((

Tegnap nálunk is mondták, hogy lesz fényképezkedés az oviban, de nálunk az óvónénik szedik be a pénzt.

400 ft 1 db kép.

Csodálkoztak hogy a 28 gyerekből talán 2-3ról készül csak kép.

Szerintem a 400 ft 1 db fényképért elég sok.

530. kitta73
2009. ápr. 16. 11:29

sziasztok!

Olyan problémát okoz az ovinak a fényképek kiadása,már két napja nem tudom kifizetni.Az óvónéni nem veszi el a pénzt,a szülő meg aki vállalta nincs ott amikor megyünk és jövünk.8-kor már nincs ott,csak addig még beviszi a lányát,de akkor minek vállalta el?

2009. ápr. 15. 20:54
sziasztok én is jónak találtam azért mertem ide be írni s örülök hogy tetszenek
528. mimmo33 (válaszként erre: 524. - C6b27363e5)
2009. ápr. 15. 09:04

Szia!

Hú, nagyon jók ezek a játékok!!

Ha megengeded, beteszem a naplómba, csakhogy mindig szem előtt legyen

527. mtt80 (válaszként erre: 525. - Kitta73)
2009. ápr. 15. 08:59

Szia!

Biztos jók lettek a képek! Még hűtőmágnes is? Az tök jó! Már nálunk is meg kellene érkeznie a fényképeknek. Holnap kezdődik az ovi a szünet után, remélem a héten meg is kapjuk végre mi is!

526. mtt80 (válaszként erre: 524. - C6b27363e5)
2009. ápr. 15. 08:57

Sziasztok!

Jók ezek a játékok! Hogy elfelejtettük őket! Azt hiszem ki is próbálunk párat! :) Köszi az ötletet!

525. kitta73
2009. ápr. 15. 08:44

sziasztok!

Végre 3hét után megjöttek a fényképek lehet válogatni:-)

6fénykép különböző pozícióba+ 1 csoportkép+ 2hűtőmágnes 2500forintért!

2009. ápr. 14. 19:49

Labdaiskola

Többféle labdaiskola van, ezek közül az egyik:

A falhoz dobott labdát úgy kell elkapni, hogy előtte különböző mozdulatokat kell elvégezni. A labda közepes nagyságú bőr, vagy gumilabda legyen. Labdázni tanuló kisgyermeknek is jó, ha a falhoz dobják, mert önállóan tudnak játszani, és egyedül is gyakorolhatják a dobást-elkapást.

Fokozatok:

- A falhoz dobott labdát elkapni.

- Elkapás előtt egyet tapsolni.

- Páros kézzel a térdre ütni az elkapás előtt.

- Az arcunkat elkapás előtt megcirógatni.

- A hajunkat megsimítani.

- Letérdelni, úgy elkapni.

- A kezeket egymás körül forgatni, malmozni, utána elkapni.

- Törzshajlítás előre, köszönés.

Törzshajlítás hátra.

- Egy teljes fordulatot végezni, felugrással és úgy elkapni.

Ezt mind egymás után kell végezni. Ha többen játszanak, és valaki valamelyik fokozatnál elvéti, leejti a labdát a másik játékos jön, s ha majd ismét rá kerül a sor, ugyanannál a fokozatnál kezdheti, ahol előtte leejtette a labdát. Fokozatokat mi magunk is találhatunk ki a gyerekekkel, s a saját szabályaink szerint is játszhatunk.

Alig van olyan fú, akit a focizásra vagy lábteniszre bíztatni kell. Vegyük be a "csapatba" a lányokat is!

Lengő célba dobós

Kössünk ágra, hintavasra egy karikát. A feladat az, hogy ezen a karikán átdobjuk a labdát. Versenyezhetünk is. Dobjuk először 2, majd 3, később 5 méterről. Az győz, aki a legtöbbször át tudja dobni a labdát.

Köthetünk a karikába egy fém csengőt is. A cél nem csak az, hogy átdobjuk a labdát a karikán, hanem úgy dobjuk, hogy megszólaltassuk a csengőt. Célozhatunk kislabdával egymásra állított konzerves dobozokra, vagy papírtéglákra. Attól függően hányan játszuk, magunk állíthatunk fel játékszabályt.

Kakasviadal

(erő és egyensúlypróba) Ezt játszhatjuk párban, vagy akár többen is.

A kezeket karba kell tenni, fél lábon szökdelve vállal úgy kell meglökni a játékostársat, hogy az kibillenjen az egyensúlyából. Az nyer, aki nem teszi le a lábát. Kiesik a játékból az, aki egyensúlyát veszítve, kénytelen két lábra állni.

Tanyás fogó

A játszótéren szétszóródva vannak a tanyák, egymástól 4-6 méterre. Ezek a tanyák lehetnek fák, épületek sarkai, elhelyezett tárgyak vagy földre rajzolt körök. Ezekhez beosztjuk a játékosokat. Egy tanyára 4-5 játékos jusson, akik majd együtt futnak. A fogó a játéktér közepe táján áll, s amikor elkiáltja magát "Ki a tanyából"!, minden tanyabeli játékos elhagyja a helyét, s egy másik tanyát keres, amelyikből kiszaladtak. Ez alatt a csere alatt kell a fogónak valakit megfognia. Akit megfog,az lesz a fogó,s annak a helyére áll be a régi fogó.

Érintő fogó

Kiolvassuk a "fogót". Akit megfog, az lesz a fogó. Ennek az új fogónak azonban úgy kell futnia, hogy egyik kezével megfogja a testén azt a pontot, ahol megérintették. A többieknek is ugyanezt a testhelyzetet kell futás közben felvenniük, mert az a fogó, akit pl. a lábánál érintve fognak meg, így nagyon nehezen érné utol a többieket. Érdekessé teszi a játékot, ha már az első fogó olyan helyen érinti a futót, amely nehéz testtartást okoz.(pl. lábszáron)

Elő az ugrókötéllel!

A kötélugráshoz rövid vagy hosszú kötelet használunk. A rövid kötél kb. 2 méter egyéni ugrásokra való, leginkább egy játékos használja, a hosszút ketten hajtják, és egy vagy több játékos ugrik rajta. A kötélugrásokat mindig lábujjhegyen végezzük, könnyedén, szépen.

A kötélugrásoknak is számos változata van.

Páros lábon szökdelés helyben, előre hajtott kötéllel.

Egy lábon ugrás.

Lábak keresztben.

Három páros, kettő egy lábon.

Hátra fele hajtott kötélen szökdelés páros lábbal stb.

Csak kréta, és kavics kell hozzá, s máris "járhatunk" a különböző ugróiskolákba. A nyolcosztályos ugróiskola a legismertebb. Kevesebben ismerik a levél-ugróiskolát.

Cél: 8 ugrással a megfelelő sorrendben megtenni az utat oda-vissza.

Lehet:

1. Páros lábon,

2. egy lábon,

3. páros számokra két lábbal, páratlanokra egy lábbal ugrani, vagy éppen fordítva.

Ezernyi játékot lehetne még írni kicsiknek és nagyoknak.

Lehet, hogy ismerősek ezek a játékok, de sajnos én a környezetemben azt látom, hogy a gyerekek nem igazán tudnak játszani. Nincs rá idő, nincs hozzá elég érdeklődő gyermek, és ezért el kell felejteni az Ipi-apacsot, a Csön-csön gyűrűt, a Komám asszony hol az ollót, vagy az Adj király katonát?

Ha a szülők, nagyszülők is beállnak a játékba, nemcsak a gyerekek kedve lesz jobb, hanem Önök is fiatalabbak lesznek erre az időre!!!

523. kitta73
2009. ápr. 11. 12:27

Sziasztok!

Csatlakozok mtt-hez és én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok:-)))

522. mtt80
2009. ápr. 10. 18:59

Sziasztok!

Nálunk is kap valami apróságot a nyuszitól a kisfiam, de tényleg csak valami apróságot a csokinyuszi és tojás mellé. Majd megy locsolkodni is a családon belül! :)

Ha nem írnék addig, akkor mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, a lányoknak sok locsolkodót, a fiúknak pedig sok piros tojást!

521. tinendo (válaszként erre: 520. - Mimmo33)
2009. ápr. 10. 13:41
:D
520. mimmo33 (válaszként erre: 517. - A06487a657)
2009. ápr. 9. 17:47
Az Én kisfiam még csak 4 és fél...Akkor még másfél évig hitegetem:D
519. tinendo (válaszként erre: 517. - A06487a657)
2009. ápr. 9. 17:07
:D
518. tinendo (válaszként erre: 515. - Mimmo33)
2009. ápr. 9. 17:07
Jó ötlet! :)
2009. ápr. 9. 14:59
17 éve születtem, de hat éves vagyok.:) De azt már tudom hogy, hogy nem is a nyuszi hozza a piros tojást.. :P
516. kitta73 (válaszként erre: 515. - Mimmo33)
2009. ápr. 9. 14:58
nagyon tetszik,ügyesen kitaláltad:-)))
515. mimmo33
2009. ápr. 9. 14:56

Nálunk is fog tojni ajándékot a nyuszi:)

De mi idén ezt úgy intézzük/intéztük, hogy megbeszéltük Mátéval, hogy írni kell a nyuszinak...Szóval Ő diktált, Én szelektáltam, elvégre a nyuszinak nincs olyan nagy zsákja, mint a télapó:D.

Együtt feladtuk a levelet a postán, és most "türelmesen" vár:)

514. kitta73
2009. ápr. 9. 14:52

sziasztok!

Nálunk is vannak kisebb ajándékok,de most mamától építőkockát kért és autót is hoz a nyuszi.De mi sem költünk sokat,szerintem ez nem arról szól.Az oviban szépen megkértek,ha már úgy is otthon vagyok holnap ne hozzam Viktor,mert kevesen lesznek,már sokan nem hozzák be a gyerekeket .

513. tinendo (válaszként erre: 512. - Mimmo33)
2009. ápr. 9. 13:43
Gyere csak. :)
512. mimmo33
2009. ápr. 9. 13:33

Sziasztok!

Lehet csatlakozni?

Egy 4,5 éves mindenhájjal megkent csibész kisfiam van;)

511. tinendo (válaszként erre: 510. - C6b27363e5)
2009. ápr. 9. 13:29

Mindenkinek a nyuszija hoz valamit a csoki mellett, a mamától pl. állólámpát kap, tőlünk építőkockát...

De nem nagy értékű ajándékokat...

2009. ápr. 9. 12:54

szeretném tőletek megkérdezni nálatok hoz valamit a nyuszika ?

ilyenkor csak nyuszit , vagy játékot is

509. tinendo
2009. ápr. 4. 09:05
Nálunk se lesz tavaszi szünet.
2009. ápr. 3. 16:20
Nálunk jövő hét csütörtöktől lesz azt azt követő keddig. A programokon most töröm a fejem.
507. kitta73
2009. ápr. 3. 14:14
Nálunk nincs tavaszi szünet,csak nyári,legalábbis eddig nem szóltak hogy lesz.Amúgy is itthon van egész héten a hasmenése miatt,már elég volt:-)))
506. mtt80
2009. ápr. 3. 13:55

Sziasztok!

Jobbulást kívánok a betegeknek!

Mi már 3 hete! bírjuk betegség nélkül! Jövő héten pedig csak 2 napot kell kibírnia, mert utána tavaszi szünet lesz. Nálatok hogy van a szünet? Nálunk szerdától szerdáig tart.

2009. ápr. 3. 13:50

Tegnap reggel mi sem mentünk oviba: hőemelkedés, hasmenés, fejfájás volt a menü...Szinte borítékolható volt, mert előző este elmentünk cipőt venni a csajszinak, és az üzletben olyan hisztit vágott le, hogy a végén én is sírva röhögtem, mert nem tudtam mást csinálni. Ilyet még nem csinált:)

Ma is fejfájással ébredt, de azért délelőtt megfuttattam kicsit, most pedig az ebéd utáni szundítást gyakorolja.

504. kitta73
2009. márc. 31. 13:59
köszi:-)jön a jobb idő és itt a baj
503. fda58604ed (válaszként erre: 501. - Kitta73)
2009. márc. 31. 12:24
Én is jobbulást kívánok!
502. tinendo (válaszként erre: 501. - Kitta73)
2009. márc. 31. 12:22
Jobbulást kívánok!
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook