2021 júliusi babák (beszélgetés)
23. hét nem korai? A várandós könyv szerint 24-28. hét között kellene menni. Mondjuk szerintem 1 hét az már nem változtat semmin 😊
Akkor neked a baba kinövesztette a fogad 😁 Szívás terhesen még azzal is bajlódni. De a lényeg, hogy már nem fáj.
Pénteken töltöm a 23.hetet :)
Nekem is elkéne mennem, fogkő leszedés lesz tuti. Csak nehezen veszem rá magam...
Az első trimeszterbe kinött a bölcsesség fogam is :D 1 hétig fájt, aztán elmúlt.
Szia!
Még szerencse, hogy nem okozott nálatok nagyobb bajt a covid.
Tervezitek az oltást? Mármint a család többi tagja.
Jajj az a cukorterhelés 😕 Nekem addig még van idő...
Te hányadik hétben vagy?
Voltam fogorvosnál, de megvártam a 2. trimesztert, míg elmúlik a hányinger. Szerencsére a fogkőeltávolításon kívül semmi mást nem kellett csinálni. Megkönnyebbülés volt.
Sziasztok!
Sajna mi családilag elkaptuk a Covidot...szerencsére túl vagyunk rajta, de nem volt egy vicces két hét.
Én holnap megyek terheléses cukorra és magzati szívultrahangra is. A terheléses löttytől most nem tartok, mert két hete semmit nem érzek...
Alvás, én is jól alszom, még pisilni sem ébredek meg.:-) Igaz én is vettem terhespárnát és azzal tényleg jó aludni.
Mellszívó, első gyerkőcnél tényleg érdemes várni. Én elektromosat fogok venni, mert annyi tejem volt.
Sziasztok! :)
Philippag köszönjük a jó tanácsokat! 😊 Hova mentek szívultrahang vizsgálatra?
Az alvással nekem még nincs gondom, nagyon jó a terhes párnám, becsapom a lábam közé, nagyon kényelmes. Bár pisilni felkelek természetesen 2szer, 3szor én is... 😄
Múlthéten egyszer arra keltem, hogy meggyulladok. Volt egy kis hőhullámom. De szerencsére ez még csak egyszer fordult elő.
Jövőhét kedden megyek a cukorterhelésre. Ezenkívül mostanában nem is lesz semmilyen vizsgálat. Fogorvosnál ti voltatok már?
A covid miatt nehezen veszem rá magam, de nagy hassal sem szeretnék már ott szenvedni.
Szia!
Köszönöm a tippeket, minden infó jól jön.
Az alvást ne is mondd... Sokat vagyok fent, csak háton jó. Ha oldalt fordulok, "leesik" a hasam, rossz érzés. Máshogy pedig feszül. Sehogy sem jó. Ráadásul sokat ég a nyelőcsövem is és melegem is van, na meg 1-2x kijárok pisilni... És ez csak rosszabb lesz.
Sziasztok!
A héten megyünk a szívultrahang vizsgálatra, ezen kívűl nincs újdonság. Elvileg ide sem kellene mennünk, de így vagyunk nyugodtabbak.
Szó szerint még semmit sem vásároltunk. El kellene pakolni a leendő szobából, de meg se időm sem energiám nem volt erre. Babakocsit én nem veszek, nézegettem isofixes adac hordozókat az autóba azon kivul meg hordozó kendőt szeretnék. A kislányomtól még megmaradt a régi babakocsi, ha nagyon kell akkor azt majd elővesszük.
Nekünk is a pampers vált be anno, abból sosem folyt ki semmi sem 😊
A mellszívónál főleg az első gyerekeseknél lehet hogy a kézi is elég. Nekem speciel nem volt sok tejem es hamar el is apadt ezért örültem hogy nem vettem gépit.
A férjem szerencsére mindenben segít, legfőképpen a 8 évesemet egyengeti.
Ti hogy álltok az alvással? Nekem már most nehez megtalálni a megfelelő pózt.
Dejoooo 😊😊😊😊
Szívből gratulálok 🤗🤗🤗🤗
Spontán lett, miután már feladtuk 😊
Nekem is a férjem adta be az első inszem kivételével, akkor apukám jött és intézte.
Jaaa IGEN.... A TŰŰŰK 🙄🙄🙄
Még az a szerencsém, hogy a férjem egészségügyis és még szúrni is jól tud, így nemsok kék-zöld foltom lett eddig, bár egyre gyakrabban meglátszik a helye... biztos azért mert negyedik hónapja minden este egy szuri.... valamelyik nap már azt mondta, hogy elege van a tűkből😅😅
A gyógyszer macerásabb és sokkal vérzékenyebb a szervezet, ezért szoktak szurit. Ha valami közbe beüt és műtőbe kerülnék akkor szuri mellett tudnak műteni, míg mondjuk egy véralvadásgátló tabletta mellett nem olyan biztonságos.
Neked a baba spontán lett vagy lombikkal?
Hm.. Ha nincs rá hajlamod, akkor elég lenne rá csak gyógyszer. Lombiknál én is kaptam, olyan híg lett a vérem tőle, hogy egy sima vérvétel után alig akart elállni.
Én már annyi mindent szúrtam 4 inszem és 2 lombik után, hogy elegem van a tűkből 🙄
Annyira jó érzés, hogy az embernek van egy párja aki mindenben mellette áll :)
Trombózis hajlamom vizsgálatok alapján nekem sincs, de mégis jobbnak látta az orvos, ha szúrom. Vagyis én csak akkor ha nincs itthon a férjem. Olyankor magamnak szúrom a pocakba, de amúgy mióta nő a pocak már karba kapom. Valóban nem a legjobb érzés, de a babáért cserébe mindent :)
Nagyon szerencsés vagy, hogy ilyen a párod 😊
Én arra írtam, hogy mindent én intézek, hogy a férjem külföldi, nem mozog otthonosan a magyar rendszerben. Bármi ha kell, én megyek, telefonálok, intézkedek.
De a baba téma más, mindenben segít és máris nagyon szereti a picit, szóval nem aggódok emiatt 😊
Szerencsére nekem nem kell vérhígító, 3 évvel ezelőtt megnézték, hogy van-e trombózis hajlamom, de nincs, minden rendben. De láttam olyat a kórházban, aki napi szinten szúrja a hasába, szegénynek kék-zöld a pocakja 😔
Köszönöm 😊😊😊
Nekem szerencsére a férjem mindent IS rendez! November óta itthon vagyok táppénzen és nem dolgozok, max kimehetek az udvarra, de szinte ott sem csinálhatok semmit. Annyi van engedélyezve, hogy a kutyusommal kiülhetek napozni, vagy picit játszani, de anyáék hiperaktív vizslájától már félt, nehogy megüsse a pocakom. Ezelőtt a lovakat (2-en vannak) egyedül nem etette és rendezte, mert kicsit tartott tőlük, hogy nehogy gond legyen, de egy csapásra hirtelen megváltozott, hozzájuk is csak simogatásért mehetek, vagy max a sajátomhoz vakargatni (Szilaj nagyon nyugodt és kedves, akarattal sosem bántana). Apukám és öcsém rendezett eddig minden itthoni dolgot, de már a férjem is teljesen ráérzett és belejött.
November közepén covid gyanúval itthon kellett maradnom 10 napos járványügyi megfigyelésen, mert volt egy 37,7 C°-os hőm, meg gyenge voltam. 4-5 nap múlva kértem a párom, hogy reggel ha jön haza a munkából hozzon már egy tesztet, mert olyan gyanúsan fáj a pocakom, mint az első terhességemnél és még a rosszulléteim is egyre jobban megvannak, de betegnem nem érzem magam, csak nagyon gyengének és egész nap kifordul a gyomrom. Hát a gyanú beigazolódott... :) ez bizony nem covid hanem baba, így alig voltam 4 hetes de már első perctől jelezte, hogy úton van. Onnantól kezdve itthon vagyok. Se a férjem, se a háziorvosom és a nőgyógyászom sem engedett vissza dolgozni. Szednem kellett progeszteront és amint szívműködést lehetett látni (6hét) szúrnom kell a véralvadásgátló injectiot is.
Valakinek kell még ilyet kapnia?
Szóval Én nagyon szerencsésnek érzem magam, mert az apuka tényleg mindent rendez. Minden vitamint, gyógyszert beszerez amire szükségünk van és ugyanez a helyzet a baba dolgokkal is. Szerintem ha bekerülnék hirtelen a kórházba semmi nélkül, mire hazajönnénk komplett babaszoba, babafelszerelés várna minket itthon. Ő nagyon szívesen csinálja végig a terhességet velem/velünk.
Kinek, hogy van ezzel a párja?
Köszönöm a válaszokat és bíztatást :)
Nekem eddig alig volt pocakom, most viszont az elmúlt 2-3 hétben hatalmasat nőtt, még az orvosunk is megjegyezte a 18. héten mikor meglátott a rendelő ajtóban, hogy hű, de szép nagy pocak... hanyadik hétben is már?! :)
Köszönöm szépen ☺️
Én eddig a Promoboxot váltottam ki, meg az otthonkell.hu-ról az ingyenes csomagot.
Teljesen megértelek, én is félve vágtam bele 5 év sikertelenség és lombikok után.
Most is megvártam a 20. heti genetikai uh-t, de szerencsére minden rendben.
A genetikai intézetben azt mondta az orvos, hogy ilyenkor már nagyon ritka, hogy történjen valami rendellenesség, de tudom, hogy aki aggódós, annak ez annyira nem megnyugtató.
Szerintem lassan már elkezdheted a nézelődés, főleg mivel egy babakocsi több hét, mire megjön, a baba meg jöhet korábban is, habár a fiúk lustábbak 😊
Szia! :)
Sajnálom a negatív múltbéli tapasztalataidat, nagyon nehéz lehetett. Ha a 2.trimeszteri UH-n is mindent rendben találtak, nagyon kicsi az esélye, hogy gond legyen. És ne is gondolj erre! Vedd meg azt a pocak krémet, szerintem nyugodtan kezdd beleélni magad.😊
Biztos már Őt érzed, de a mellsőfali méhlepénynél ez teljesen oké, hogy nem érzed olyan intenzivnek. Bius tökéletesen leírta, tényleg olyan izomrándulás szerű. 😊
És köszönöm Lányok a lentebbi válaszokat, akkor 50/56os ruha alatti méretet nem is nézek.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem az elmúlt 2-3 hétbe nagyon sokat nőtt a hasam. Mostmár úgy tényleg szépen kerekedik :D