2021 júliusi babák (beszélgetés)
De másodszorra is elküldtem toxora? Persze fizetős.
Nálam az elsőnél kiderült, hogy védett vagyok.
Köszi az ötletet!
A Magnosolv nem rossz ízű?
Toxoplasmára elküldtek engem is.
Ami nekem nagyon bevált székrekedés ellen az a Magnosolv Granulátum. Kb 1000 mg magnéziumot tartalmaz. Én mióta minden este iszok egyet azóta reggelre mindig tökéletes a székletem. Átmossa a szervezetet. Próbáld ki hátha segít neked is! :)
Lányok, a 2. trimeszteres vizsgálatokon aki már túl van: nektek is kellett újra EKG? Nekem megint mennem kell. Sőt, toxoplasmát is újra megkaptam, de újra nem fogom csináltatni.
Más téma... Tudtok valami jó praktikát székrekedésre? Aszalt szilva, Activia, tejes cuccok nem használnak 🙄
Igen, eredetileg kórházban dolgozom. Jelenleg a várandóságom miatt csak szakrendelésen voltam és oltottam (amúgy reumatológus vagyok).
Mivel körülöttem a kollégák oltva vannak, ffp-2-es maszkban dolgozom és a beteg nem sokat volt bent eddig tudtam magamra vigyázni. Most a magas számok miatt a főnököm is azt mondta, hogy inkább maradjak itthon. Gyakorlatilag minden kórházban szinte csak covid ellátás folyik...
Protokoll szerint mivel a vírus trombózis okozhat javasolják a véralvadásgátlót mindenkinek, főleg súlyosabb esetekben.
Ha jól emlékszem Te írtad, hogy kórházban dolgozol?!
Melyik részlegesen vagy és milyen munkakörben? Jelenleg még most is dolgozol? Nem tartasz a covid miatt?
Engem nagyon megijesztettek az elmúlt 2 hét adatai a hallottak alapján.
Nőgyógyászom konkrétan azt mondta, jobb ha karanténba vonulok és minimálisra csökkentem a kontaktok számát :/
Ma reggel olvastam egy bejegyzést, az egyik nagy neves itteni nőgyógyász írt pár sort, aminek a lényege hogy a vírus véralvadási problémákat okoz, és a fejlődő magzat elhalálozásához vezet, ezért elkezdték alkalmazni a kismamáknál a véralvadásgátlókat.
3 hete mikor voltam nőgyógyásznál már akkor kérdezte, hogy ugye szúrom magam rendesen ahogy kell....
Én valahogy nagyon félek. Mi most vagyunk 21 hetesek.
Igazából nem magam féltem hanem a szüleimet és a születendő babámat.
Nagyon vigyázz magadra, sajnos már kismamáj is vannak lélegeztető gépen 😭
Most erősen gondolkodom, ha elfogy a szabadságom lehet hogy táppénzre megyek ha ennyire nem javul a helyzet.
Most már a vérvételeket is csak magánba intézem majd, ott legalább kevesebb az ember.
Ti miért mentetek szív uh-ra? Vagy a korod miatt kellett?
Én csütörtökön voltam, szerencsére minden rendben. 10 perc után ki is raktak 😂
Sajnos kísérő nem jöhetett be, most sokat szigorodtak a szabályok.
Nem semmi, óriás baba lesz 😁
De egyébként nagyon eltérően nőnek ilyenkor nem?
Az szép 😁
Végülis ha volt a családba nagy baba, akkor előfordulhat.
Nálunk a férjem nagypapája volt nagy ember, szóval én sem vagyok biztonságban ☺️
Te jó ég, az szép súly! Ekkora súly kB. 27 hetesen van, úgy tudom 😳
Nagy is a pocakod?
Pont olyan. Én ilyenkor megszoktam kérni fáradjon arrébb, mert ezt a finom kád vizet még nem kéne leengedni.:-)
Tegnap voltam dokinál, minden a legnagyobb rendben van. Vett kenetet, mert van egy kis enyhe folyásom, de mondta inkább nézzük meg mi okozza. És lemérte a kiscsajt és 900 grammnak mérte. Egy kissé lesápadt.:-)
Huhh akkor megnyugodtam 😅
Szinte az volt az érzésem, mintha ki akarna jönni.
Végülis addig még van 4 hetünk.
Hű de gyorsan telik az idő!
Ja értem 🙂 Nekem Deszken van a házidokim, most még.
A nőgyógyászom pedig Mészáros Gyula dr úr.
Arról tudsz esetleg valamit, hogy az 5D-re apa is bemehet-e? 🙂