2013 októberi babák (beszélgetés)
Én tegnap voltam dokinál, soha nem hittem volna, hogy ennyire csodálatos dolog egy baba.
Hallottuk a szívverését, láttuk a monitoron, szavakkal ezt nem lehet elmondani. Doki szerint 7 hetesek vagyunk.
Én is benne vagyok a facebookos dologba :) :)
Gratulálok a jó hírekhez. :)
Remélem holnap én is hasonló jó hírekről számolhatok be. Netes kalkuláció szerint holnap leszek 6+1, megyek dokihoz. Már nagyon izgulok.
Állandóan fáradtnak, álmosnak érzem magam, mindig pisilni kell, fáj a cicim és a szimatom mint egy vadász kutyáé. Émelygés az még nincs.
Benne vagyok a facebookos dologban...
Gratula Orcis! Szerintem kb. mi is ennyi hét/nap-osak vagyunk. Számításaim szerint.Én ma megyek dokihoz 5-re, de már nagyon parázok. Már csak azért is mert én egy sima vérnyomésméréstől is parázok,nem tudom miért,de ilyen vagyok. Pedig pont most nem tenne jót a sok idegeskedés. Próbálom nyugtatni magam,de nem nagyon megy.Szívesen lennék pár órával öregebb :-)
Na további szép napot mindenkinek !
Sziasztok!
Megjöttem az ultrahangról :) Minden rendben,korának megfelelő, szívhang is volt,ugyhogy nagy a boldogság. :))
Gép szerint 6 hét 3 nap +/- 2 nap.. ugyhogy pont benne van az én általam számított 6+5-be :)
PradaAngel örülök,hogy benne vagy a facebook-os csoportba, remélem a többiek is csatlakoznak majd szép lassan. Írok privit :)
Zúzóka.. ez az éhes vagyok,de.. nálam is ugyanígy van :)
Hahó :) Eddig még csak a kólát (nem jött be) és a kekszet (egy fokkal jobb lett tőle, de nem sok vizet zavart) próbáltam. Elevitet szedek.
Dolgozom sajnos-hál'istennek :-) így legfeljebb hétvégén tudok az ágyban lenni, de most hétvégén pontosan ezt tettem. :-D
Én amúgy azért aggódom picit a rosszullét miatt, mert a 16. héten lesz az esküvőm és azért szeretném jól érezni magam. De majd megdumálom a kis tökmaggal, hogy aznap jól viselkedjen utána majd azt csinál, amit akar. :-)
Jó reggelt:) Én ma reggel megkaptam a kiskönyvemet:) A védőnő szimpatikus volt, kedves volt, érdeklődött, mondott hasznos infókat is. Mért súlyt és vérnyomást és kaptam néhány tájékoztató füzetet.
Tegnap este óta ég a gyomrom, reggel émelyegtem is kicsit tőle. Ma vagyunk pont 8 hetesek:) Sokszor én is úgy érzem, hogy ennem kéne, mert éhes vagyok, de nem kívánok semmit, ez főleg esténként szokott lenni.
Sziasztok Lányok!
Végre van időpontom a dokimhoz.
@Curi,
Nálunk is volt "csak" láz a fogzás miatt. A dokinőnk elküldött még a fülészetre is. De nem találtak semmit.
@bébibogyó,
Nekem a hányingerre a lúgos ásványviz vált be. Sztem a gyomorsavam okozta.
Sajnos ennél a terhességnél nem annyira vélik be. Épphogy hányingerem van, de inkább amiatt, hogy ennem kell valamit.
Sziasztok! Curi a mekis fagyis én voltam engem lehet hibáztatni :)
Védőnőt nem lehet választani, mindenkinek lakhely szerint van. A tapasztalat az ,hogy nem sok vizet zavarnak, és nem segítenek túl sokat. Na az én védőnőnőm túlbuzgó. Aranyos de szerintem túlzásba esik, nem bantom mert tudom csak a munkáját végzi méghozzá lelkiismeretesen.
Sziasztok!
Ha minden igaz én is októberre várom a picikémet, bár még dokinál nem voltam és még csak egy tesztem van, ami pozitív meg feszülő mellek és fúvódás. Van már egy kisfiam, aki 2 és fél éves. Kvantusz nekem sajnos a kisfiammal 6-12. hétig borzasztó hányingerem volt, de van akinek a 20. hétig is eltart. Van, akinek meg semmi. Most szívesen kihagynám, de még csak az 5. hétnél tartok. Közben melózom, úgyhogy nem ígérem, hogy sokat jövök.
Védőnő mindig körzeti, azt nem lehet választani úgy tudom.
Halihó! Húú, hátha nem lesz általános és minden napos a hányás. Próbáltál már valamilyen praktikát? Dolgozol vagy otthon vagy? Nekem is olyan gáz nap, mint nap a közérzetem és a gyomrom. Sokszor van olyan, hogy egész nap az ágyban vagyok. Ma viszont főzőcskéztem, de hamar elfáradok. Holnap kezdjük a 9. hetet. :-) Állítólag a 9. héten a legmagasabb a hcg hormon, ami a rosszulléteket okozza. Elvileg ezen hét után már van esély rá, hogy jobban legyek? Hallott erről valaki valamit?
Ti milyen vitamint szedtek? Én a Femibiont.
Mindenkinek kitartást kívánok! Majdcsak túl leszünk a rosszullétes heteken, és aztán igazán élvezhetjük a várandósságot! :-)
Amariann!Szerintem ne aggódj a dupla adag vitamin miatt. Én is mindig attól félek, hogy duplán veszem be,persze nem, de ilyen téren én is gyagya vagyok, pedig nem szültem még gyereket, de kötve hiszem, hogy egy alkalomtól gond lenne. Ahhoz rendszeresen ezt kéne csinálnod!
Curi! Jobbulást a kislányodnak:)
Én holnap megyek a védőnőhöz. Interneten kinéztem a kerületi központi számot, ott megkérdezték, hogy melyik utcában lakom és aszerint adták a védőnőt. A telefonban kedvesnek tűnt, sőt mivel mondtam neki, hogy dolgozok még alkalmazkodott is. Hát remélem jól kijövünk majd:)
Jobbulást azoknak, akik szenvednek a rosszullétektől:)
Sziasztok lányok!
Engem folyamatosan kerülget a hányinger,sokszor enni se tudok,közben meg szinte éhen halok.
Holnap végre megyek ultrahangra,már nagyon várom :)
Amúgy az jutott eszembe,hogy mi lenne ha csinálnánk facebook-on egy zárt csoportot magunknak?
Lenne kedvetek csatlakozni?:)
dehogy kell :)
nekem sincs bajom :)
pedig már 8. hét :)
a védőnénis dolog hogy működik?
aki a körzetébe tartozik?
nem lehet választott védőnénim?
szép reggelt mindenkinek:)
tök jó kedvem van. mivel itthon vagyok egy ideig én vittem a lánykámat az oviba, ilyen jót hosszú hosszú ideje nem sétáltam; kényelmes tempóban, kesztyű nélkül, "siessünk mert megfagyok" feeling nélkül, mélyeket a friss levegőbe szippantva lépkedtem, csodáltam a hóvirágokat a kiskertekben közben pedig a lányom édes csacsogását hallgattam és csak mosolyogtam, mosolyogtam, mosolyogtam... remélem ez már a közeledő tavasz jele:)
aztán hazaértem bevettem a szokásos gyógyszeradagom és belevetettem magam a munkába, aztán rájöttem, hogy hoppááá hát még nem voltam ma a hoxán úgyhogy már jöttem is:)
ma megyek védőnénihez, hát nagyon kíváncsi leszek mi változott-mi nem az elmúlt hat évben. ti voltatok már? ha a kilóimmal nem fog bántani mert akkor jóban leszünk, de ha igen... hát khm khm.
köszönöm a hányinger elleni tippeket, a kóláról már én is olvastam úgyhogy teszek ma egy kitérőt, gyömbér is van itthon. na majd szép sorjában kipróbálom a praktikákat. nem lehetek olyan szerencsétlen, hogy egyik se használ:) ugye nem?:)na megyek dolgozom még egy picit aztán irány a védőnéni
Nálam tombol a hányinger. Van hogy nagyon erős van hogy a rágózás segít. A fiamnál nem volt ilyen erős de ott szedtem magne B6-ot. Lehet most is kellene.
Én ma hívom fel a dokit újabb uh időpontért és már remélem látunk szívhangot mert másfél hete még csak petezsák meg szikhólyag volt. Ja meg olyan béna vagyok lehet volt olyan nap mikor 2 terhesvitamint vettem be véletlenül. Remélem semmi baja nem lesz babának ettől most nagyon parázok. Néha nem ott van az eszem mert lefoglal a drága 2 éves fiam de mostmár ráírtam a napokat. Ez a feledékenység az első szülés után alakult ki nálam. Remélem nem lesz baj...
Sziasztok !
Már jó pár napja nem írtam semmit, hiszen még nem voltam orvosnál,így sok mindent nem is tudok. Holnap délután megyek, utána már talán csak jó hírekkel tudok szolgálni. Nagyon izgulok, mivel első baba,első próbálkozásra sikerült még olyan felfoghatatlan.
Szép napot mindenkinek!