Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012 novemberi babák fórum

2012 novemberi babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
5443. zsocicc
2013. ápr. 9. 13:19

Libli, gratulálok az ikrekhez! A fordulás miatt szerintem még ne aggódj. Mi kb. 1 hónapja megfordultunk néhányszor, azóta semmi. Illetve az utóbbi napokban feltűnt, hogy amikor hátra rakom le játszani, egy idő után az oldalára fordul és onnan birizgálja a jáátékokat.


Az almát ma "délben" újrapróbáljuk, majd beszámolok, hogy milyen sikerrel. (A ma déli evésünk egy kicsit késik, mert a déleőttünk felborult egy kicsit a korábban leírtak miatt.)

5442. zsocicc
2013. ápr. 9. 13:16
Jelentem megvan a heti nagy kakink, ami most a 12. napon érkezett. :D Hétvége óta egyébként csak teljeskiörlésű kenyeret eszem, mert az tele van rosttal és volt már, hogy használt. Ma reggelire azt ettem szilvalekvárral, így már meglett a várt hatás. Viszont az ilyen tisztábatevéseket kellene lefotózni elrettentésnek, hogy senki se vállajon gyereket, ameddig az ilyen zavarja. Komolyan mondom megint a csapba ültettük és ott is kellett levetkőztetni, és ez a mennyiség 2 rövidebb nyomásra jött ki, tehát valószínű minden rendben volt, csak most még a szokásosnál is tovább váratott magára a dolog.:)
5441. Libli (válaszként erre: 5438. - Lucka)
2013. ápr. 9. 13:13
Köszi, mindig elhatározom, hogy nem fogom túlparázni a dolgokat, de sosem sikerül. Ráadásul már van egy 8 éves nagyfiam, úgyhogy lehetnék egy kicsit okosabb, csak ezt könnyebb leírni, mint betartani :)
5440. Libli (válaszként erre: 5437. - _Lina_)
2013. ápr. 9. 13:09

Köszi, egyébként nem mindig olyan nehéz kettővel, mint ahogy azt gondolnánk, most pl. mindkettő békésen alszik :) Sokszor előny is az, hogy ketten vannak, pl. meggyőződésem, hogy azért nyugodtak az éjszakáink, mert felébrednek ugyan egyszer-kétszer, de a tesó ott van (egy kiságyban vannak), így megnyugodnak és tovább szunyálnak.

Attila 2420, Dénes 2200 g-al született, mindkettő 46 cm volt. Aprócskák voltak, de arányosak.

Mi pár hete kezdtük a hozzátáplálást, eddig tej-tápszer volt fele-fele arányban, most kapják hozzá az almát, barackot, pici banánt, répát, krumplit.

5439. lucka (válaszként erre: 5435. - _Lina_)
2013. ápr. 9. 13:03

A köhögés nálunk megforduláskor megy, olyankor mindig félrenyel és onnan tudom hogy hasra fordult ha a kiságyban van, hogy elkezd köhögni. A repülőzést ő is imádja, de vigyázz vele, tegnap így köpött szembe egy nagy adag nyállal. Rosszabb esetben a bukást kapja az ember az arcába, láttam róla videót :)

Nekünk sírás közben gagyorászás nincs, sírás se nagyon, csak akkor sír ha már nagyon elkeseredett, olyankor meg nem gagyorászik.

5438. lucka (válaszként erre: 5436. - Libli)
2013. ápr. 9. 13:00
Szia! Minden baba más, az enyém hiába mozgékony, súlyban alulteljesít. Szerintem te tudod a legjobban hogy egészségesek-e, ha véleményed szerint igen, akkor nem kell aggódni. Mivel egy hónappal korábban születtek, tulajdonképpen egy hónappal ők fiatalabbak, így még bőven van idejük! Egyébként gratulálok hozzájuk :)
5437. _Lina_
2013. ápr. 9. 12:58

Szia :)

Köszöntünk itt ^^

Mindig örülünk az új anyukáknak :)

Oh akkor neked ikreid vannak ha jól olvasom, gratulálók hozzájuk :)


Mi itt "elszenvedünk" az egyel is nem hogy 2-vel hát minden tiszteletem a tiéd :)


Nos, szerintem feleslegessen agódsz értük, hiszen minden baba más és más.

Valakinél hamarabb jönnek a dolgok valakinél késöbb.

De ha már probálkoznak akkor az már jó jel :)

Szóval szerintem ne aggódj!

Ha sem az orvos sem a védönő nem mondta hogy baj van akkor főleg ne aggódj :)


Hány kg-mmal születtek a picik? :)

5436. Libli
2013. ápr. 9. 12:22
Sziasztok! Az én babáim is 2012. novemberiek, 21.-én születtek. Olvasom, hogy a Tiéitek már hogyan mozognak, kicsit aggódom, mert az enyémek még nem nagyon forgolódnak. Egyszer-kétszer volt olyan, hogy Dénes hátról oldalra fordult, de csak pucéran :-) Illetve párszor hasról hátra, de szerintem csak véletlenül. Attilának esze ágában sincs oldalra fordulni, viszont ha az oldalára fordítom, akkor addig küzd, amíg hasra nem fordul. Amúgy hason fekve szépen tartják magukat, emelik a felsőtestüket. Lassan 5 hónaposak lesznek, szerintetek kell aggódni, vagy úgyis kialakul? Egyébként koraszülöttek voltak (36 hét), de jó erőben vannak, nem kicsik, sőt, inkább pufik :-)
5435. _Lina_
2013. ápr. 9. 11:58

Én nem tudom, hogy az Én babám nem "normális" vagy halvány fogalmam sincsen... :D


Elösször 3 hónapos kora végén adtunk neki egy kis alma levet, na akkor még a kis kanál téma nagyon nem ment neki, nem hogy nem kapta be, hanem inkább a kezecskéjével beletenyeretl :D


Utána jött a 4 hónapos kor mondom legyen ami lesz.

Elövettem a kis kanalat és megette róla a burét.


Most meg ha így etetem akkor alig várja hogy a szájához érjen :)


Holnap megyünk az utolsó oltásunkra illetve súly mérésre is :) Hát nagyon kiváncsi leszek hogy hol tartunk :)


Amikor mi is még tejcsiztünk volt hogy 5 napig nem volt kaki, de azt mondta a védönő hogy ez még normális, mivel az anyatejben nem sok felesleges anyag található.


Juj az nem jó ha ekcémás lett a babusod =(

Remélem hamar elmullik neki!

Nálunk hálla az istennek soha semmi kiütés nem volt és még soha sem voltunk betegek :)


Mondjuk mostanság kögögünk néha mert ahogy egyre több nyál van a széjába egyre töbször kell nyelnie, de van mikor inkább játszik a nyálával mint hogy lenyelje :D


Kébzeljétek ma hátamra feküdtem a picit felvettem és a levegőbe rakétáztam vele nagyon jókat kacagott és olyanokat pukantott ő nevetett rajta, én kevésbé mert igen büdösre sikerült :)


De persze már semmi bajunk a pocakunnkal naponta álltalában 1 kaki mindig van (jó nagy adag)


Nálatok van olyan hogy a picitek sirás közben gagyorászik? :O

Nálunk ez rendszeres :D

5434. _Lina_ (válaszként erre: 5430. - Lucka)
2013. ápr. 9. 11:49

Értem :)

Hát az a tropusi gyümi már 4 hós kortól javasolja a kecskeméti.

Idáig csak 3x lett neki adva és láthatóan nagyon izlett neki és semmi baja sem lett tőle :)

5433. lucka
2013. ápr. 9. 10:06
én legközelebb hallgatok a megérzéseimre és nem almával kezdem hanem főtt répával. Számomra az sokkal könnyebb étel, nekem is jobban esik, az éhséget is jobban csillapítja, mint az alma.
5432. lucka
2013. ápr. 9. 10:03
Zsocicc, én úgy tudom csak anyatejeseknél normális ha sokáig nincs kaki, szerintem ha nem szenved, akkor a 11 nap is még belefér. De ha szenved vagy aggódsz, én megpróbálnék a helyedben szilvalekvárt, barackot vagy valamilyen természetes hashajtó hatású ételt enni, hátha az segít (nekünk szokott).
5431. Lion83
2013. ápr. 9. 09:49

Sajnálattal olvasom, hogy a hozzátáplálás nektek sem megy olyan könnyen, ahogy az a nagy könyvben le van írva. Én nem is gondoltam, hogy ez ennyi bonyodalommal fog járni :( Én ha még egyszer el fogom kezdeni, akkor én is péppel kezdem egyből és nem pedig lével. Magamtól nem fogok almát készíteni, hanem előkészített terméket fogok adni...szerintem abban nincs annyi sav sem!

Zsocicc: hát már engem is aggasztana a kaka ügy. Én már 2 nap után parázok, ha nincs...de mi tápszeresek vagyunk. De azért kérdezd meg a dokit, hogy rendjén van ez így?! És ha heti 1X van kakitok, attól hamar megszokott válni Lea ...vagy nehezen? Én meleg párnázni szoktam a pocakját...nekünk utána mindig meg van a hatás. Szurkolok, hogy legyen :) De ha már adsz neki gyümit, akkor attól is lesz hatás!

5430. lucka
2013. ápr. 9. 07:24
Lina, a kecskemétit pont nem néztem, a Milumil meg a Univer van előttem, az előbbi 4-6 hó közt csak almát, meggyet, barackot javasol, az utóbbi 6 hó előtt semmit, 6 hótól pedig burgonya, sárgarépa, sütőtök, alma, őszibarack kezdésnek, majd cékla, spenót, zöldborsó, zöldbab, cukkini, szilva, banán, körte. A citrusféléket ő is 12 hótól javasolja.
5429. lucka (válaszként erre: 5427. - Zsocicc)
2013. ápr. 9. 07:17
én nem lével próbálkoztam, hanem egyből pürével. Megpucoltam az almát, leforráztam (hogy veszítsen a savasságából egy picit), és összeturmixoltam egy kis anyatejjel. Pár kiskanállal lenyelt belőle, de látszott rajta, hogy nem nagyon tudja, hogyan kell nyelni. Második nap egy picit többet evett, viszont estére a térdhajlatában ekcémás kiütése lett, és nagyon ment a hasa, és valami nagyon büdöseket kakilt. Ez volt tegnap, én szerintem most egy ideig mégis szüneteltetem az almát. Lehet hogy tényleg várni kellett volna még, szerdán kapta az oltást, és vasárnap kapott először almát.
5428. zsocicc
2013. ápr. 8. 22:48
Ja és kb. fél órákat játszik el egyedül Lea, utána szól, hogy "figyeljek már rá".
5427. zsocicc
2013. ápr. 8. 22:48

Képzeljétek, végre mi is megpróbáltuk az almalevet...első alkalommal még nyalogatta is a száját, miután kiköpte a felét, a mai próbánál pedig szabályosan öklendezett. Már a ozemem előtt lebeg, ahogyan is 18 évesen is csak anyatejet lesz hajlandó enni Lea... :D Ti hogyan kezdtetek el almalevet adni? Én kiskanállal próbáltam, épphogy a szájába önteni, de lehet hogy vmit rosszul csinálok.

Ja és mellesleg 11. napja nem kakilt számottevő mennyiséget szóval most megy a para mindenen. Bár nem látszik rajta, hogy fájna a pocija, a pukik is jönnek naponta többször, de kaki semmi. Egyébként is hetente egyszer kakilunk egy nagyot, de ez a 11 nap már túlzás...

5426. _Lina_
2013. ápr. 8. 16:35

Itt van a kecskeméti bébi étel honlapja ide táblázatokba vannak írva mi mikortól adható a babáknak..


[link]

5425. _Lina_
2013. ápr. 8. 16:33

Burgonya brokkolival 4 hónapos kortól (Ilyet még nem adtam neki, de nem is akarok..)


Sütőtök burgonyával 4 hónapos kortól ( A védönőnk azt mondta ezt csak 6 hónapossan ajánják.)


Finomfőzelék 4 hónapos kortól (Ebból probáltam a zsenge zöld borsót de nekem kelett megennem) XD

5424. _Lina_
2013. ápr. 8. 16:25

Amit mi kapunk azok 4 hónapos kortól adhatoak Kecskeméti ételek.


De ritkán adjuk neki így bíztos baja nem lehet!

Ezek bio ételek semmi féle tartosító szer sem cukrot nem tartalmaz.


A Banánt én is ellenzem mert állítólag az pont az a gyümi ami ilyen kis korban megfogja a székletet.

5423. lucka (válaszként erre: 5422. - _Lina_)
2013. ápr. 8. 14:42

nálunk 2 hónapos kora óta megy a nyálzás és a rágcsálás, de fog még sehol.


egyébként csak azért mondtam a bébiételes dolgot mert itt van előttem egy táblázat és abban az van, hogy borsót 10 hónapos kortól, banánt 8 hónapos kortól, citrusféléket 12 hónapos kortól lehet adni. Nem azért, mert most baja lesz tőle, hanem mert a szervezete még nem termel meg minden enzimet, ami ezek lebontásához kell, és emiatt később, felnőtt korában lehet ételallergiája. De mondjuk én nagyon parás vagyok, mert én úgy lettem cukorbeteg hogy a családban SENKI nem az, nem vagyok elhízott, és csak arra tudok gondolni hogy valami gyerekkori dolog miatt, például hogy túl hamar etettek cukros dolgokkal. Ezért én mindenre nagyon vigyázok, attól biztos nem lesz baja a babának, ha nem kapja ezeket a dolgokat csak az ajánlott időben.

5422. _Lina_
2013. ápr. 8. 12:22

A Tropúsi gyümölcsöt a gyermek orovos ajánlotta a zsenge borsót is na de azt többet nem adok neki mert Nekem kelett megennem.


Semmi baja sem lett tőle :)

4 hónapos kortól lehet nekik adni :)

Ezek direkt ilyen bébi ételek :)


Na nálunk az ági nem megy :D

De az ok és az oké nagyon :)


Nem tudom hogy nálatok is van-e ilyen vagy csak az Én lányom ilyen mozgékony..


Már napok ota tornázik de úgy hogy egyre nagyobb hidat csinál, és háton tólja magát el.


A lábait már az égnek emeli és a pelenkázás mostanság igen vicces XD


Hídat csinál és a pelenkát rá sem lehet tenni :D

Nekünk azt modta a védönő hogy nagyon boldog és kiegyensúlyozott a babánk :)

Hát ez lehet, mert ha csak közel hajolunk már kacag :D

És ami nagyon aranyos amikor azt gügyögi hogy ogi és közben kacag..


Nálatok még nincsekek fogzásra jellemző dolgok?

5421. lucka
2013. ápr. 8. 11:05
a sikongatás nálunk is megy, a kacagás is könnyen jön, csak az alvással vagyunk gondban.. most reggel 8kor keélt 12 óra alvás után (amiből háromszor etettem, de egyből visszaaludt), 9kor letettem mert dög fáradt voltam, mondom lesz ami lesz, én alszom egy órát. Na 9 óta sikongat az ágyrácsvédőjén a maciknak, én ebből egy órát úgy-ahogy aludtam, képzelhetitek mennyire vagyok fáradt. Nem tudom mit tehetnék hogy megint végigaludja az éjszakát, már volt egy időszak amikor nem kelt fel enni, erre most megint kétszer... :( lehet azért van, mert ő nagyon élénk, már forog és majdhogynem mászik is, és annyira érdekli a külvilág, hogy nappal "nem ér rá" rendesen enni, ezért éjszaka pótolja. Csak az a baj hogy már nappal sem alszik olyan sokat hogy tudjak pihenni mellette. :(
5420. Zsa-
2013. ápr. 8. 09:35

Lion 83


Szia Bocsi hogy csak most de a 4 hónapos oltás után kicsit náthásak lettünk és a folyamatos orrszívás és csöpi meg nyűgösség levett az erőmből.

Azt kellene tenned szerintem (nekem bevállt) ha többször akarod etetni hogy nem egy kaját megfelezni hanem mindegyiknél 20 milivel kevesebbet és azzal pont összejön egy kaja. A kicsit nem veszik olyan drasztikusan.


Én is azt hittem nem jó alvó de ezek szerint igen:-) Reggel

7 kor kel kaja

8 - 9,30 szundi

10 kajcsi

11.30.-13.00 szundi

13.00 kaja

16.00 - 17.00 alszik

17.00 kajcsi

20.00 kajcsi

21.00-7.00 alvás


éjszaka mielőtt nem lett náthás nem is kelett cumit se adni.


Én azt figyeltem meg hogy hidegfront esetén mindig jobban alszik, na meg kocsiba azt nagyon élvezi.


Huni még nem forog de nem sok hiányzik ő inkább mászik a lábával de a keze még marad. Mi most 4hó 2 hetesek vagyunk. 69 cm 7800g.

ő is gőgicsél, bár most elkezdtett sikítani. Élvezi hogy hangos tud lenni. A kacagást ki kell érdemelni.:-)

5419. Lion83
2013. ápr. 8. 08:13
Ja...igen, azt én sem árultam el, hogy az éjszaka nem kell fel az én lánykám sem. Este 8-tól reggel 6-ig alszik, kisebb megszakításokkal. Ha felkel, akkor az ujjával visszaaltatja magát. Napközben viszont így nem sokat alszik. Akkor egy szavam lehet...Én meg azt hittem, hogy rossz alvó az én kicsim!!!
5418. lucka (válaszként erre: 5417. - 67c772efc3)
2013. ápr. 7. 22:07
Uhh, azta de irigy vagyok! 13 óra kaja nélkül??? A fiam alszik éjjel 9-10 órát 2-3 evéssel, aztán nappal alszik még kb összesen 5 órát, hol 5 részletben, hol csak 2-ben. Ez olyan 14-15 órát jelent naponta, szerintem épphogy üti a minimumot. Az nem baj ha a fiad sokat alszik, attól nem lesz semmi hátránya, viszont ha keveset, attól lehet.
2013. ápr. 7. 21:50
Olvasgatok, de ezek szerint a gyerekek sokat alszanak?! Lacusom napokon belül 5 hónapos, de éjjel 13 (!!!!) órázik kaja nélkül, nappal délelőtt alszik 1 órát, délután 2-3 órát. Rengeteg ebben a korban szerintem....
5416. lucka
2013. ápr. 7. 21:02
a többiek is ilyen bátrak hogy trópusi gyümölcsöt meg borsót adnak ilyen pici babának? Én fél éves kor előtt tuti nem fogok neki mást adni, mint amit ajánlanak (alma, barack, meggy). Az almát már elkezdtük, ma adtam neki egy icipicit, csak nem bírtam ki.. már idegesít hogy éjjel is megint kétszer kel enni, ha elkezdek neki szilárdat adni, hátha az jobban eltelíti majd.
5415. lucka
2013. ápr. 7. 21:00
az alvás nálunk mostanában nappal katasztrófa, egy óra fesztiválozás, mérges sikongatás árán sikerül elaludnia, de úgy, hogy az egy óra alatt olyan fáradt, hogy a fejét alig bírja tartani.
5414. lucka
2013. ápr. 7. 20:57
Lina, neked mond ilyet a kislányod hogy pa meg oké? Az enyém csak olyanokat mond hogy heő meg gá meg ági, de a g az ilyen nyálbugyborékoltató hang, nem igazi g.
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook