2011 tavaszára várt csodák (beszélgetés)
Tényleg szerencsém van a munkahelyemmel. Amikor 2 éve visszajöttem dolgozni a GYES után, már említettem, hogy szeretnénk 2.babát, de nem riadtak meg, visszavettek minden szó nélkül. Szeretem a munkámat, jó a környezet, ezért is szeretnék december végéig dolgozni. Másrészt ha elmennék betegállományba, édes kevés pénzt kapnék az első két évben, mivel nekünk a 2010-es keresetünknek veszik alapul pl. a Tgyás kiszámításánál. Briginél az első perctől betegállományban voltam, meg is látszott a pénzemen. Viszont akkor úgy ítélte meg a doki, hogy szerencsésebb ha pihenek. Megjegyzem akkor építkeztünk, tehát én a 9 hónap alatt annyit mentem, hogy mindennek lehetett azt nevezni csak pihenésnek nem. Látszik is a lányomon, egy örökmozgó.
Sajnálom, hogy nem minden munkahely áll ilyenkor a kismama mellé, sőt.... a tanárok helyzete az egyik legnehezebb. A baba nem minden esetben a nyári szünetben akar megszületni.Ember tervez, Isten végez. Meddig akarsz dolgozni? Ezt a félévet végig tudod vinni?
Olvastam, hogy voltál lövöldözni :D Jó lehetett!! Na majd ha meglesz a kicsi utána egy húzós fél-év után levezetésképpen majd leteszed a vadászvizsgát! :))
Most megyek főzni, délután leszek! Addig is vigyázz magatokra!!! Puszi!!!! :)
Hát figyel egy nyúl a frigóban :-D Néha szokott csinálni vadhúst, ezt rábízom, Ő jobban tudja melyik vadat hogy kell fűszerezni, vörösboros vaddisznópörköltet pont nemrég csinált, vagyis még a terhesség előtt. Én is szeretem nagyon a vadhúst.
Vadászni nem mentem még vele, meg ő se sűrűn megy, drága mulatság. Múltkor lett volna alkalmunk menni, de nagyon szarul voltam. :-( Meg Én is le akartam tenni a vadászvizsgát még anno, de már terhesen nem akarom :-D érdekes lenne :-P
Hűha! :))) Nem mindennapi a történetetek! :D
És a párod sem mindennapit tanít! Tök izgi!!!! Szoktatok menni vadászni is? Szereted a vadhúst! Nekem a vaddisznó a kedvencem.. hmm.. de ennék egy jó kis pörit.. :)
Később jöttünk össze, akkor már nem jártam oda :-) suliba még nem volt semmi köztünk, csak szimpátia :-D 3hónapot jártam arra az egyetemre, azalatt összehaverkodtunk, aztán 1,5 évig nem beszéltünk, mert kimentem Lengyelországba, majd írtam neki mailt h mi van vele, találkoztunk, 3 nap múlva összeköltöztünk (április), 1 hónap múlva terhes lettem (május), és 3 hónap múlva összeházasodtunk (augusztus) :-)
vadgazdálkodást, fegyverismeretet, vadászatot tanít, de lehet még mást is, csak nem tudom, nekem állattant tanított a régi egyetemen :-)
Ráckevére megyünk valszeg, de még nem tuti... :(
:) és mit tanít?
Elcsábítottad a tanárbácsit? Kis huncut voltál! :D
Merre mentek wellnessezni? de jóóóóóó már nektek!!!!
Nem jár, tanít, egyetemi docens. :-) Tanárom volt az egyetemen, úgy ismerkedtünk meg. :-P
Mi elvileg jövő héten megyünk majd pihenni, wellnesselni, de még kérdéses...bár nagyon szeretnénk elszabadulni mindketten, csak a melóhelyétől függ h elengedik-e.
Szió! :)
megértelek.. én is örökmozgó voltam, sosem ültem itthon! :( De most olyan rossz az idő is, itt nálunk esik :(
Szóval nekem marad a főzés, és a meló, úgyis ma be kell fejeznem ezt a projektet :(
Milyen fősulira jár a zurad? :)
Tehát folyamatosan hosszabbítják a szerződésed és nem határozatlan ideig vagy?! pff.. igen sajnos ez a bevett szokás :( Hát.. elvileg nem tehetnek lapátra akkor sem, ha határozott időre szóló a szerződés, én úgy tudom! Eleve ha bármit tesznek miután te közölted, hogy kismama vagy, az már rájuk vet rossz fényt, mert diszkriminációnak lehet felfogni! Vannak jogaid kismamaként megilletnek, de azért kérdezz utána egy ügyvédnél, vagy hívd fel a munkaügyi bíróságot, ott biztos tudnak felvilágosítást adni, mik a jogaid! Szerintem ne halogasd! Mert ha tényleg véletlenül megtudják hátulról, lehet rosszabbul jársz.. :(
De szurkolok, hogy minden rendben legyen a melóhelyeden!
Szia!
Hát fogalmam nincs mit fogok ma csinálni, vagy punnyadok, vagy lemegyek a zuramhoz a főiskolára, vagy elmegyek nézelődni, de már nagyon elegem van az itthonlétből...már 2,5 hónapja koptatom a popómat itthon :-P
Sziasztok! :)
Mona! Köszi, lehet én is kipróbálom, bár én is óckodok tőle.. :) Puszi!
Ki hogy van és mit terveztek erre a napra? Nagyon vacak az idő :(
Sziasztok csajok!
Látom mindenki meló dilemmában van...hát ez nagyon szomorú. :( Nekem a legelején már be kellett jelentenem, sőt már előtte, mert a vizsgálatok miatt el kellett mindig mennem korábban, meg műszakcsere, stb...aztán amint megtudtam, táppénz, mert veszélyeztetett vagyok, már vissza se megyek.
Marbara ne aggódj a tünetek miatt, Nekem a hányinger 2hétig tartott, aztán mintha elvágták volna, elmúlt, azt hittem baj van, de az Uh-n ott fickánkolt a baba, ja és nekem ráadásul a mellfeszülés is volt h 1 hétig elmúlt...képzelheted milyen ideges voltam :-) de hozzáteszem a 12 hetes Uh nap reggelén hánytam is egy nagyot, és délutánra a mellfeszülés is visszaköszöntött :-) szóval nagyon huncutok ezek a tünetek :)
Hát igen...ez a munkahely kérdés. Szerencsés vagy, hogy ezt ilyen jól fogadták. 11 hetes vagyok, és tőlem is többen kérdezték, hogy mitől olyan gömbölyű a pocim ott lent...a munkahelyemen meg egy kismamát helyettesítek, aki elég hülyén, öt hónaposan jelentette be, hogy terhes és azonnal betegállományba kell vonulnia.
Nem tudom mit csináljak. Tanár vagyok, és évközben nagyon ciki lesz bejelenteni, de az elődöm után velem szerintem alá se fogják iratni a szerződést...szemét társadalomban élünk csajok, azt kell, hogy mondjam..főleg így fiatal, kezdő tanárként.Százan vannak a helyedre és ezt ők is tudják. Nincsenek rászorulva egy várandós pedagógusra...
Szóval ötlet??Mégis mikor jelentsem be??
Azt szerettem volna még írni, hogy örülök, hogy mindenkinél rendben van a picukra. Mona gratulálok a kislányhoz. A DVD lejátszót pedig hajtsd csak csapágyasra :-)
Én még nem voltam sem vérvételen, sem a védőnőnél, jövő szerdán megyek dokihoz, majd rákérdezek. Már nem emlékszem, hogy Briginél hogy volt.
Írtam egy kisebb novellát és elszállt :-(
Mi jól vagyunk, hányás-hányinger állapot változatlan. Ha egy reggel már kicsit jobban érzem magam, aggódom, hogy minden rendben van-e a picivel. Amennyire várom a 12.hetet, annyira félek is, hogy amíg meg nem mozdul a kicsi, az ultrahangon kívül nem lesz más ami megnyugtasson. Nálunk is nagyon várja a kislányom a kistesót, próbálom rávezetni, hogy ő először még nagyon kicsi lesz, nem nagyon tud vele játszani, de nekem sokat tud majd segíteni. Pl.: pelenkázásnál, fürdetésnél, sétáltatásnál. Brigi mondjuk októberben lesz 5 éves, ő már tényleg nagy segítség lesz nekem.
Én tegnapelőtt jelentettem be a főnökömnek, hogy babát várok, szerencsére nagyon pozítívan fogadta a hírt. Több kollégám is rákérdezett a hasam méretét látva, hogy babát várok-e, így gondoltam jobb ha tőlem tudja meg és nem kósza, fecsegős hírekből. Még ez évben szeretnék dolgozni, aztán januártól pihi áprilisig. Ti dolgoztok még, és ha igen meddig? Tudjál már a munkahelyen?
Nita! Ne ijedj meg, először csípő-égő érzés lesz, mert menthol van benne, aztán lehűt!
Pusz
Jó reggelt mindenkinek! Alig tudtam aludni, még este 2x megnéztem a DVD-t, 45 perces. Eszméletlen, hogy milyen egy csoda, hogy 12 hetesen mindene meg van, iezg, mozog, és hát a szívdobogása....a legszebb dallam a világon!!
Predatorne75! Én is nagyon görcsölök, görcsöltem az elejétől fogva. Mostanában talán enyhült egy pár napja. Nekem azt mondta a doki+ a védőnő is, hogy lefekvés előtt inni kell 1 dl vörös bort, mert az lazítja legjobban a méhszalagokat. Egyik este kipróbáltam, nekem bejött. Óckodtam tőle, hogy nehogy ártson a bébinek, de többen mondták, hogy oké. Remélem neked is segít.
Minden kismaminak gyönyörű napot!!!
De drága!! :))
Mi is március 10-re vagyunk kiírva! :)
Az első ambuláns lappal amin rajta van, hogy élő embriód van kiállítják a kiskönyvet. Az itteni dokik nem kapkodják el a védőnőhöz küldést, várni szoktak a 12. hétig.
Juttatásokat pedig szülés után úgyis kapsz, mert 4 pecsét kell bele, koraszülés esetén meg egy. Szóval akárhogy is számolom, ha nem blicceled el a kötelező látogatásokat akkor több, mint 4 pecséted lesz így is, úgy is.
Sziasztok! Eszméletlen szuper ez a Tajtiné Klári!!! Gyönyörűséges a kisbaba és közölte a doktornő hogy kislány :) Úgyhogy Zsófi baba üdvözöl mindenkit!!! :) Mindene a helyén van, minden értéke kiváló!! :)
Puszi mindenkinek!!!
Üdv az új kismamiknak! :)
Amália, Menyó! Köszönöm a nyugtató szavakat! :)) Már sokkal jobban vagyok, leszámítva, hogy visszatért az émelygés :)
Puszi a pocakokra!!!! :)))