2011 tavaszára várt csodák (beszélgetés)
Én azért nagyon örülök h lány, az mégis más :-) bár nem akarok majd Én kicsi pónimozni :-D
igen, már nagy gyerek, 5nap alatt nagyon sokat nőtt, hétfőn még 5,5cm volt, és az adatai alapján 12+1, péntekre 13+3 lett :-)
Én szerintem úgy leszek vele, hogy ha kiderül, hogy fiú, az első gondolatom az lesz, hogy miért nem lány, és fordítva. :DD De bármelyiknek örülni fogunk! :)
Láttam a sztárfotót Babszliról! ;) Jól látom, hogy 7 cm?
Mi fiúra tippeltünk, d nem jött be :-D
13+3 most :-)
Én úgy tudom, hogy jelenleg a Tgyás is maximálva van, ami jelenleg 102.900,-Ft (mint a GYED maximált összege), de a Fidesz vissza akarja állítani, hogy a Tgyás után megkapd az előző évi fizetésed 70 %-át. Pont a héten találtam az interneten erről egy cikket, hogy mi él jelenleg és min szeretnének változtatni, hétvégén előkeresem és hétfőn bepötyögöm nektek.
Mona! Nagyon kis cuki a lányod :-) Annyira hihetetlen, hogy milyen picike és már mindene megvan. Apuka helyes lehetett, ahogy csodálja a pici lányát. Nálunk férjem Briginél talán picit csalódott volt mikor kiderült, hogy kislány, de mondanom sem kell, hogy a lánya a legnagyobb szerelme és most sem lesz csalódott, ha újra kislánya lesz :-))
Hawkmoon! Te akkor minden évben két hónapig munkanélküli voltál, vagy a tanároknál van erre valami áthidaló megoldás? Ez tényleg nagyon durva, hogy ezt engedélyezik, hogy a közszférában ilyen szerződéseket lehessen kötni :-(
Először is Mona! Nagyon gratulálok. Alig várom, hogy mi is így láthassuk végre a férjemmel...Olyan édes, ahogy egy férfi el tud csodálkozni ezen az egészen...ennél már csak a kicsinyített mása lehet édesebb..
A határozott idejű szerződés meg nagyon ciki.Nem győzöm takargatni a munkahelyemen a kis pocimat..pedig úgy szeretném, hogy örüljenek velem.
Egyébként valaki elmagyarázhatná végre, hogy hogy van az, hogy három éve dolgozom így, évről évre szept.től jún.ig tartó szerződéssel. Akkor ez attól, hogy nem kinevezés, miért számít ugyanannyinak, mintha végig munkanélküli lettem volna???Imádom ezt az országot...Amúgy tudja valaki, hogy így mire számíthatok kb?
Én is remélem, hogy megszavazzák, bár most úgy gondolom nem szeretném kitölteni azt az időt a második gyerkőccel. Vagyis biztos jó lenne csak nem bírnánk anyagilag, na meg hiába szeretnek a munkahelyen azért a végtelenségig ott sem várnának rám.
Mondjuk annak egyáltalán nem örülnék, ha elvennék a lehetőségét a gyes melletti 8 órás munkának...
Érdekes kérdés! Főleg az elődöd fényében... Gondolom amúgy is határozott idejű szerződésed van már csak a helyettesítés miatt. Hát ha akarsz és tudsz is dolgozni még kismamaként akkor szerintem célszerű megmondani hamarosan (pl. a 12 hetes uh után) és leszögezni, hogy szeretnél dolgozni és nem akarod őket cserben hagyni.
Én most gyed-en vagyok, de már tudják a munkahelyen, mert ha nem jött volna össze a tesó akkor januártól visszamentem volna. Örülnek amúgy nagyon! Benómmal amúgy szülés előtt egy hónapig voltam csak otthon, tehát majdnem végig dolgoztam jó ez egy hivatal és irodai/ülő munkát végeztem tehát nem volt igazán megterhelő. Na meg nagyon figyeltek is rám/ránk. :)
Sziasztok!
Én is kiváncsi leszek mennyit ellátást fogok kapni.
2 évig GYED-en voltam és április óta GYES-en vagyok. A TB ügyisek azt mondták a munkahelyen vegyem ki a Réka után járó szabimat, aztán táppénz, és akkor újra jogosult leszek THGY-ra és GYED-re, viszont lehet azt már csak a minimálbér után fogják elszámolni.
de, majd megpróbálok, csak szőke nőként nem vagyok nagy technikai zseni, de majd apukát megkérjük este! :) Még melózok, jön még 2 kedves ügyfél adásvételire, aztán tűzök haza, ma nagyon húzós napom volt..:(
Este teszek fel fotókat.
Puszi:)
JAh, és szuper, hogy a párod beadta a derekát a 4D-re, hatalmas élmény!!!! Este arra mentem le kb. fél1 körül (mert még mindig feszt pisilek éjszaka), hogy Sanyim nézi a DVD-t és azt a részt tekergette vissza, ahol a pici szívhangját mutatták.. Olyan gyönyörűséges volt, ahogy a laptoppal az ölében csak ült és hallgatta... Ma a kollégáival találkoztam, és mondták, hogy világgá kürtölte, hogy kislánya lesz :) Ki van cserélve tegnap óta!!
Monaaaa, holnap megyünk mi is 4D-re :-) nem teszel fel képet???
Gratulálok h kislány lesz!!! :-)
Üdv mindenkinek! Próbadiő és határozott idejű szerződés esetében nem él a védettség. A védettség jogilag a fogantatástól már él.
A GYEDET a gyermek megszületését megelőző évben szerzett munkaviszonyból származó jövedelmed után számolják, tehát mivel mindenki 2011-ben szül, a 2010-es jövedelmed lesz a GYED alapja. Ha valaki táppénzen van, akkor a táppénzes hónapokra irányadóan csökkentve számolják bele.
pusz mindenkinek
Mamszli!
Tetszik a sztori ;-)