2011 januári babák (beszélgetés)
Szia!
Mi már többször ettünk natúr joghurtot ,túrót is ,amibe a kedvenc gyümölcsét tettem,vagy kekszet.Nekem a gyerekorvos mondta,hogy nyugodtan adjak neki.Csináljak nagy adag túrót,és fagyasszam le joghurtos pohárba.Azt mondta,hogy a joghurthoz tehetek egy kicsi cukrot.A főzelékekhez meg olajat,1dl.főzelék 1mokkás kanál olaj.Bármilyen olaj lehet,nem kell oliva olajat használni.
Ti adtok már joghurtot a babáknak?
Lehet már a főzibe joghurtos habarást csinálni?
Nézegettem a neten,de valahol azt írják 8 hónaposan,valahol 10 hónaposan.
Nekem a doktornéni mondta,hogy próbálhatom. Szerintetek?
Mi is korán kezdtünk kanalazni, és szerencsére semmi gond nincs vele.
Milyen kanállal eteted? Lehet,hogy az sem mindegy, próbálj meg másikat. Nekünk az van,ami a védőnős csomagban volt,a kék színű.
Tényleg,jut eszembe! Használja valaki a 6 hónapos csomagból a tápszert?
Ja,és ami túl hígra sikerül az nálunk sem megy úgy...sőt,azt szinte nincs is kedve enni.
Fogzás: nálunk (annál a kemény 2 db fognál) a hűthető rágóka-kemény rágóka felváltva és a figyelem elterelés jött be. Az elsőnél pont egy bográcsolásos névnapra voltunk hivatalosak. Egész nap nyűglődött a gyerek, de amikor meglátta a sok ember és a nagy nyüzsit jókat nézelődött, sőt,még aludt is! :D
HAli !
Eleinte nekünk is tragikus volt, de megtanultuk. Bizonyos kanalakkal ügyesebb, míg másokkal bénábbak vagyunk. Mozgalmas helyen (bevásárló kp, vagy játszótér) elég nehéz etetni a sok inger miatt. Én annak a híve vagyok, ha eszünk nincs játék előtte ami elvonja a figyelmét, mert utána kergethetem a lakásban motorozás alatt 3 falattal.
Kitartás, majd belejön. Meli a híg dolgokat unja és babakeksszel sűrítek mindet.
Néha adok egy gerezd almát, körtét, vagy barackot és azzal disznólkodik. Marha cuki ahogy reszelgeti a fogaival és tegnap felfedezte, hogy tud harapni belőle darabokat.
Szia!
Én nem veszem le éjszakára sem.Néha neki is megnyomja a kis nyakát,mert lelóg alvás közben.De nagyon szereti,nem piszkálja.Neki nem volt gond a fogzás-eddig-néha napközben ő is nyafka volt,de evett,és éjjel aludt.Egy-két nap volt,hogy négy-öt kaki is volt,de úgy rendesen tele rakta a pelust.
Ha nagyon nyűgös volt,én néha citromlével bedörzsöltem a fogínyét.Nekem ezt ajánlottál.Meg van egy olyan rágókája,amiben víz van,azt beteszem a fagyasztóba,és megfagy benne a víz, nagyon szerette rágogatni.Jól esett neki.
Egy kérdés a nyaklánchoz, Éjjel-nappal rajta van?
Mert nekünk van,de elég kis tokás a leányzó és néha úgy megtudja nyomni szegénynek a nyakiját,hogy általában alváshoz leveszem!(pedig rendes csecsemős borostyánlánc és én nagyon szeretnék hinni venne!!!!) DE mi eléggé szenvedünk a fogzástól és nem úgy veszem észre,hogy vmit is használna! (bár hála a jó égnek a nyűglődésen kívül semmi más extra tünet nincs,nincs orr folyás,piros popó,stb.)
Gratulálok a 7 foghoz!!!! :D
Esetleg mint "tapasztalt" vmi "fogzáskönnyítő" megoldás?? :))))
Szia!
Sajnos én nem tudok segíteni,mert mi elég hamar megkóstoltunk mindent(mi táposok vagyunk) és most már eszik is mindent szépen kanállal,de a brümmögés az nálunk is bezavart a képbe! Az apukája kezdte el neki megmutatni és mindenkinek nagyon tetszik mikor csinálja( bevallom nekem is),de mostanában rendszerint beterít az ebéddel és ez már nekem nem vicces! :D Én ilyenkor (mivel nem tudtam jobb "fegyelmezési" :D módszert kitalálni mindig megtörlöm a száját,mert azt nagyon nem szereti! Így egy idő után szépen visszaáll a "rendes" evéshez!!!
Pénz: Nekem is a munkahelyem intézte,eddig soha nem kértem az adójóváírást ,de most igen és így kaptam most 71e Ft.ot! :D (vicces pénz! :D)Sajnos a lakás miatt van hitelünk, ha egyedül lennék még a rezsit sem fedezné nemhogy mást!!! :D
Nekünk már 7 fog van kint,fent 4,és lent 3.
Én úgy látom,hogy már kezd nőni a 4.lenti fog is.
Sziasztok! Segítsetek légyszíves! Minden baba ügyesen eszik kanállal? Mi még mindig nagyon kínlódunk vele, hamar megunja (5-10 kanál után) és "kibrümmögi" az ételt. Étvágya az van egyébként és még elég sokat szopizik is. Már egy csomó mindent kipróbáltam, de nem haladunk túl jól...:(
Vagy túl sokat várok, mert minden másban olyan ügyes?
Gratulálok az 5. fogacskához.
Nekünk csak 2 van :)
Hah!
Hihetetlen mik vannak!
De tök jól hangzik: "elvittem a gyerek kocsiját a gumishoz" ;)
Én 72-őt kaptam. :(
De nekem a melóhelyem intézte, gondolom nekem ennyi jár.
12239-es hsz.ben írtam magunkról. :)
Nálunk még rosszabb a helyzet,mert családi házban lakunk...a környéken nincs is játszótér, de még babakocsisokat sem láttam. :( Remélem ezért ez "csak" a nagy meleg miatt van és ha hűvösebb lesz előkerül a környéken néhány kismama!Bár jobban szeretem a fórumokat,mert itt akkor "beszélek",amikor akarok, ha valamiről nem tudok mit mondani,nem feltűnő a hallgatás...stb. ;) Meg hát nem is tudom...igazából nem vagyok az a nagyon ismerkedős fajta.
Antonka!
Ti mentek az utca bálra?
a héten defektet kapott a babakocsink (mindkét hátsó kerék).
Rendeltem új gumit, mert bár az autó gumis megjavította ma már látszanak a szálak is a külső gumin..
Sziasztok!
Van valakinek borostyán nyaklánca fogzásra?Nekünk van ,és minden gond nélkül kinőtt fent 4,lent 3 foga a Balázskának,szinte egyszerre.Nem tudom,hogy a nyakláncnak köze lehet hozzá,hogy ilyen simán átvészeltük a dolgot,vagy magától is ilyen lett volna..Kinek milyen tapasztalata van,használ a lánc ?