2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Nálam csak Bence volt ilyen rossz alvo,Balu és Bogi jolalszanak szerencsére!
Balu 5 honapos korátol átaludta az éjszakát!!!
de a torna meghozta a gyümölcsét bence szépen és választékosan beszél,logopédiai fejlesztésre nemvolt szüksége az ovodában!
És képzeljétek 2 kezes mindkét kezével ügyesen rajzol és eszik!Állitoltag ritka az olyan ember akinél minkét kéz domináns!!!
Jövöre megy iskolába,már tanul angolul,imádja a főldrajzot,ismeri a megyéket megyeszékhelyeket.Simán eligazodik a térképen!
Igy van Zsani!!!
Nálunk mind a 4 lurkó más...
Más természettel és más-más igényekkel.
szóval én még azt sem tudom mondani, hogy tanultam az előzőből :-)
5 hét,mi 2 évig csináltuk a szenzos tornát!én minden héten legalább 4 alkalommal!de volt hogy 6 alkalommal!
nálunk volt takaros,labdás,gördeszkás,pörgösszékes feladat!
egy alkalom olyan 25-40perc!
Mászó mici nekem is kell!!!
Hát nagyon remélem azért nem kell 5 évet várnom egy átaludt éjszakára...... :S
Csillus szerintem nem lehet a gyerekeket általánosítani, éppen ezért szarom le magasról amit a védőnő mond, bocsi a kifejezésért. Ő mindenkinek ugyanazt mondja, van aki betartja van aki nem. van akinek használ a tanácsa van akinek nem. és én mindig a saját anyai ösztöneimre hallgatok mert csak az anyuka tudja mi a legjobb a gyermekének. így legalább ha vmit elrontok vagy nem jól csinálok előtt utóbb úgyis belátom, ha tévedtem és nem kell más agyát szidnom, amiért rá hallgattam, hanem elég a sajátomat. :D
Mert az is más ha az ember kér tanácsot és kérdez, mert annyira tanácstalan vagy kipróbált mindent de semmi sem használt. De ez a nő ideállít és kéretlen okoskodó utasításokkal lát el... na jól kiírtam magamból megint. :D
Hű micsoda eszmecsere folyik itt. Hozzá sem tudok szólni. :-)
A héten nekünk is megjön a rugós hinta. Én jó dolognak tartom.
Ditti még jó, hogy írtad a mászó micimackót. Én is szeretnék olyat Zsezsének a névnapjára. :-)
Mi is csináljuk ezeket, szerintem a múltkor irtam is, csak 5 hét alatt semmi javulás nem volt.
A rugóshinta ugyan ez,csak egyszerűbb kiadásban.
Ezt nekünkis mondták,hogy azért kell a gyerekem éjszaka mert bujni akar és mert megszokta,hogy felkell kelni!
Bencém 5 évesen aludta átt egyedül az éjszakát!Addig mindig felébredt minden éjszaka!!!
Nálunk Vivusnál kimaradt a mászás, 8 hósan felállt, 2 hét múlva önállóan, kapaszkodás elindult.Soha nem mászott egyetlen cetit sem
Nincsen semmilyen rendellenésege, hacsak az nem, hogy bármi, amit hall, örökre megjegyződik.
Kiváló tanuló,semmilyen diszfunkciója nincsen :-D
Kicsit lüke, de az korral jár :-D
Szóval ezt sem általánositanám
Lehet, ha kúszott volna, akkor is később kezd eé beszélni, ezt nem lehet tudni :-D
Pedig a rugoshinta szerintem jobb választás!
Nekünk rengeteget segitett a nagylabda .Az elején ráfektettük aztán mikor ült akkor ültettük és a végén már ált rajta!
De takaroba fektetve is voltak gyakorlatok!
Énis sokmindent megveszek a gyerekeimnek ,és ez mindenkinek szive joga én nemazért irtam amit irtam!
juuuuuuj:
Örülök,hogy nincsen harag!
Az eggyensulyérzékét hogy fejleszti?Az ülés miatt?Lehet ,hogy én hülyevagyok de szerintem egy 4-5-6 honapos gyereknek nemfeltétlenül szükséges ülni még!!!Bogi 6 hos lesz és én nemültettem max kicsit döntve a babakocsiban!Etetőszéket még nemhasználnuk,fogom a kezemben és ugy eszik!
Az én elméletem forogjon hasra és vissza,kusszon,másszon és ha feltud ülni akkor üljön!Nekem Bencének rendezeten volta mozgása nemkuszot hanem mászot és megkésettbeszédes lett!Voltunk jopár orvosnál,koraifejlesztő stb,mindenhol aztmondták ezek a fő mozgásfejlődési pontok és ha 1 kimarad az nemjo!
Lehet :-)
Nálunk Viktort mikor kicsi volt(velünk aludt) az is felébresztette, ha csak megmoccantam az ágyban.
Esetleg nappaliban TV-zés :-)
Na jó nem kell azért felboritani az egész életet, de biztosan könnyebb lenne, ha mélyen aludna, és nem osonva kéne járkálni :-)
Nálunk legalább is így volt
Ja igen Csillus alvás téma, Danika mindig a saját kiságyában alszik el, nem ölben, nem kézben, a szobájában nincsen semmilyen szórakoztató elektronika, csak zenélő forgó meg egy spirál az ágyon, de az a másik irányban van, a baldachin felé alszunk, másik irányban játszik a spirállal.
Szóval nem értem. Csak a fogacska ébresztheti fel szegénykémet, meg a védőnő mondta, a nagyokos, hogy a szopós babák később aludják át az éjszakát, mert nem azért kel fel mert éhes, hanem össze akar bújni és pszichés okokból szopizik éjjel. Mondjuk ez Berevéékre nem igaz... :( Szóval érdekesek a gyerekek nagyon...
Nekünk a mozgásfejlesztő ajánlotta például, nem a jumperoot, hanem a rugós hintát, csak nekem ez jobban tetszett, és valóban sokat segitett
Nem tudom, olvastad-e de Áronnak elég sok mozgásbeli elmaradása van, de mióta tornázunk és jumperoozunk, lassan utoléri magát.
Ő is sokat van hason a szőnyegen, de én szeretek ezt-azt megvenni nekik, mert gyerekkoromban nekem nem sok mindenem volt, és felnőttem, igen, de nekik sokkal "gazdagabb" gyerekkort szeretnék adni, mint amilyet én kaptam, bár a szüleim nyomorékra dolgozták magukat, mégsem tudtak mindent megadni
Andi nem sértettél meg, mindenkinek szíve joga eldönteni mit vesz és mit nem a gyerkőcnek. Komp nekünk sincsen és nem lesz amíg nem kezd el mászni és önállóan felállni. a jumperoo-ról csak jókat olvastam és orvosok is ajánlják mert fejleszti az egyensúlyérzéket és erősíti a teste minden porcikáját. Ezért vettem meg.
Köszi csajok h egyet értetek velem a védőnővel kapcs!!
Na ugylátom én megleszek kővezve!
Szerinted ha nemhasználnátok akkor lógatná a fejét?
Hát Zsanett sajnálom,de szerintem teljesen igazavan a védőnőnek a jumperooval kapcsolatban!
Ezeknélkül a termékek nélkül miis és még sok ember felnőtt,megtanult járni stb!
Ezeket csak azért csinálják a gyártok,hogy minnél többet eladjanak az embereknek!
Nekünk lenne pénzünk ilyen dolgokra de én nemveszek ilyeneket ,még bébikompunk sincsen és mégis felnőttek a fiaim!
Tudom sok gyereknek tetszik és lefoglalja őket a sok játék ,zene stb ami ezeken a termékeken van!
De én inkább leteszem a szőnyegre Bogit ott aztán pöröghet-foroghat,kuszhat mászhat amit szeretne!És szerintem többet ér ez a mozgás!
Bocsi ha megsértettelek!
Zsani!
most olvasom a Védőnőt...
no comment, tuti gyereke sincsen, bírom az ilyeneket :-)
Jól csinálod a hozzátáplálást is, hiszen Te még azt szeretnéd, hogy fő táplálék az anyatej legyen és csak "desszertként" kinálod meg az új izekkel, nem pedig étkezést akarsz kiváltani...
ilyenkor felmegy bennem a pumpa azért.
A jumperoo pedig szuper szerkezet, Áron végre nem lógatja a fejét(pedig 2 hete tornán sem voltunk)
még egy ötlet :-)
az ágy alvóhely legyen, ne játszóház :-)
ne tegyetek be játékot a kiságyba max egy zenélő forgó+1 valami, amihez ragaszkodik.
Áron már most tudja, ha a kiságyba teszem, alvás következik, tudom könnyű mondani, de higyjétek el, a következetes nevelés meghozza gyümölcsét :-D
Lányok, ahol éjszaka nem alszik a baba
Van a szobában TV, vagy más, ami megébreszti.
mert ha nem éhes, nem szomjas, nem fáj semmije, akkor csak szimplán arról van szó, hogy nem tud mély álomba merülni.
sovány vigasz, de az alvás nem szerzett, hanem tanult tudomány, meg kell tanitani a babát mélyen aludni, és erre nem túl jó megoldás a kézben, ölben altatás.
Az a jó, ha a baba ott alszik le, ahol tölteni fogja azt a néhány órát, vagy épp éjszakát.
Mert ha ölben alszik el, és leteszed, a felületes alvás szakban többször megébrednek, és ha nem azt a helyzetet találják, ahol, ahogy elaludtak, felébreszti őket :-(
Nem én találtam ki, nálam okosabbak :-)
De igaz, nekem azóta van jól alvó gyerekema két kicsi) mióta saját helyükön alszanak el.
Sziasztok!
Csajok!
Mi aventes cumisüvegeket használunk, a 2-es lyukú már régen nem elég nekünk.
3-as lyukú a tejcsihez és vízhez, illetve van varibiális fej, az a pépekhez, vagy főzihez, ha üvegből adod. ÉS én még a varibiálisban is hígabbra keverem a pépet, sztem a 3-as lyukún ki sem tudná szívni Dávus.
Csillus, jó a sztori! :)))
Zsani, nekünk is sz@r az éjjel, de nálatok legalább már kibújt pár fog, nálunk még egy sem!
ÉS tegnap nappal is iszonyat nyűgi volt! Most alszik! :)
Mi már csak reggel és este iszunk tejcsit, a tízórai vaníliás tejpép gyümivel keverve, vagy csak gyümi, ebéd húsos főzi, uzsi tejpép, vagy banános ital.
Olyan 180 ml-ket eszik egy-egy kajcsira.
De ez a nem alvás nagyon gáz. Többször kelek hozzá, mint az első hónapokban!!!
Már alig várom, hogy 1 éves legyen, addigra remélem rendesen fog csucsukálni! :)))
az van a gyümölcsös bébiételekben is, előirás szerint, tehát ha nem sokat tettél rá, akkor adhatod neki.
Én úgy adtam annó, hogy pici vizben megpároltam a paradicsomot, a lével együtt átpasziroztam, és az átszürt paradicsomos lével higitottam a krumplit