2011 áprilisi babák (beszélgetés)
Ma is jött egy csomag. 1 pulcsi, egy naci + 4 hosszú ujjú póló. :-) Még várok két csomagot. Az egyik a hinta. Remélem megjön holnap.
Ma alma + burgonyát kapott tízóraira Zselyke és nagyon bejött neki. :-)
Szia!
Gyogyszert nemirt,csak calciumot kell a pöttyökre,normaflort a hasmenésre,és nurofent a torkára mert picit piros!
De már jolvan!Köszi!!!
Bereve, le tudnád írni miket adsz már Dávusnak? Andi, téged is megkérhetlek? Regina úgy vettem észre megunta a sütőtök, krumplit és szeretném színesíteni az étrendet. Olvastam a brokkolit, paradicsomot, pici olajjal, illetve a doki mondta, hogy a husit is nyugodtan adhatjuk. Volt folyamatos kóstoltatás, hozzászoktatás vagy, ha jóízűen ette jóllakhatott vele?
Nálunk is jön a fogacska, tnp negyed tíztől 6ig nem aludt, akkor is csak fél órát, aztán sírva ébredt. Majd fél 9kor nagy játék, fürdés után ma reggel 6ig fel sem ébredt...
Már profi a kúszásban, 2 nap alatt iszonyatosat fejlődött és folyamatosan hintáztatja magát 4kézláb.
Mozgásfejlődés, jumperoo, nekünk sem lesz. Az életben nem hallottam róla, csak itt a fórumon. Nekem is az Adamo hinta a kedvenc és ebben ugyanúgy erősödik a baba, hiszen a lába ki is tud lógni és tudja magát lökni. De mindezt nem egy függőleges pózban, hanem vízszintes, enyhén döntött pozícióban teszi. Nem káros sem gerincre és a csípő sincs terhelve. én csodálkoztam is, hogy erről a hintáról senki nem írt eddig.
Boldog Fordulót az Ünneplőknek, Felicy gratulálok Lilinek. A kis betegeknek jobbulást!
Patrik már fél7kor aludt erre fél10kor kelt+szoptattam utána fél5ig aludt majd 7ig szopi 9kor adtam tejpépet-hígat fél10től aludt most kelt. megyünk cicizni :-D
de rájöttem azért kelt fél10kor is mert nem párásítottam be,mindig viszek be vizes törölközőt,mert én is álandóan arra keltem hogy tök száraz a szám és felragadt a nyelvem,már féltem cukros leszek!amióta párásítok azóta picúr se kelt éjjel.
jobbulást a drágának! remélem nem tőlünk kapta el.mi még mindig betegek vagyunk,nem is mentünk babaúszni,majd jövő7en.
ma spagettit csináltam szósszal+rántott húst
Sziasztok!
Andi, Bogi már jól van?
Kaptatok valami gyógyszert?
Sorle! Jobbulást, szegény kis hüppögös :-)
Puszild meg helyettünk is!
Felicy, látod, a kislányod tud a legjobban megvigasztalni, el voltál keseredve, ő pedig pont azzal lepett meg amire vártál :-)
Szuper páros vagytok!!!
Szerintem észre fogod venni, amikor már Lili enni szeretne előbb és utánna szopizni!
1 éves korig a babáknak fő táplálék az anyatej,igy addig ráérsz a kiváltással, ha kiegyensúlyozott a csajszi!
De észre fogod úgyis venni, nem lehet ezt sem általánositani, minden babának más az igénye.
Bereve, szerintem, ha levest adsz neki, az nem a legjobb ötlet, ugyanis a főzőlébe kifő belőle minden vitamin és tápérték, igy "üres" zöldséget adsz a babának, a pocakot teliti ugyan, de nem tud belőle semmit hasznositani.
Amit neki szánsz a levesből, külön párold meg egy edénybe, és főzőlével együtt turmixold neki össze :-)
Mindjárt teszek be egy linket,nekem ez minden kérdésemre választ adott, mikor szükségem van rá, gyermekorvos irta.Néha még most is belekeresek, ha bizonytalan vagyok :-)
Sziasztok!
Egész jó volt az éjszaka, csak 5x voltam nála. :D
Boginak és Laurának jobbulást kívánok!!
Felicy gratulálok a forgolódáshoz!!! :) Látod nem kell félni, mindennek eljön a maga ideje! :))
Jó reggelt!
Nem volt túl jó éjszakánk, de ez az én hibám. 11 után már kelt a kisasszony. Már hűvös van éjjel és nem volt kedvem a szopis székben etetni, ezért átvittem Zsezsét közénk. Persze elaludtam közben. Zsezse meg végig mocorgott. 3 körül ébredtem fel rá teljesen és akkor visszavittem, de nemsokára kelt megint és ismét átvittem. Ilyet többet nem csinálok. Hulla vagyok.
Felicy! Nagyon nagy gratula Lilinek!
Sorlyke! Jobbulást Launak!
Szép napot!
Sorlyke!
Képzeld nálunk Bogi a multhéten betegvolt!
Szerdán,csütörtökök,péntek,éjszaka magas láza 39.6 volt.de napközben teljesen jolvolt semmi láz jokedv stb.Szombaton felhivtam a gyerekorvost aztmondta csillapitsam a lázát és ha javulis a helyzet hétfőn vigyem el megnézi a pisijét!A helyzet persze javult a láz elmult de kipöttyösödöt mindene!
Elvittem az orvoshoz,aztmondja ez egy 3-4 napos virus általában csak babákra veszéllyes ,de lehet töle hányás,hasmenés!
Ugyhogy mi már jolvagyunk de szegényem elég szarulvolt!!!
Laurának jobbulást!!!!
Mitcsináltam másképpen!
Igazából semmit.Balázs korán levált róla elhagyta az éjszaki szopizász és aludt reggelig!Igaz ő nemvolt 1 szobában velünk!
Bogi még felébred éjszaka de szerintem inkább szomjas mint éhes mert 2-3 korty után álombazuhan!
Bencénél még anyumnál laktunk,a szobában volt tévé meg hát azért több ember több zaj!
Ha felébredt vagy ha megmozdult egyből ciciztettem,nehogy sirjon.És ez rögzült benne ezért volt ilyen rossz alvó!
Amugy nekem több ismerős hozzáértő emberke mondta,hogy 5-6 hónaposan neszoptassam éjjel.Probáljam 1-2 korty vizzel megkinálni megsimogatni és probáljon visszaaludni ugy ,hogy nemeszik!
De tudom ezt nehéz megcsinálni!Ugyhogy ugyvagyok vele majd bogi megtanul aludni egyedül amikor itt az ideje!
Amugy én nemringattam eggyik gyerekemet sem,és nemszoktam a nagyobbakat altatni sem!Egyedül alszanak.
Sziasztok!
Nagy bejelentésem van!Ma vagyunk 23hetesek...éééééés Lili ma átfordult a hátáról a hasára...többször is! :) Olyan büszke vagyok rá! :)
Csillus: Jót mosolyogtam a sztoridon! :) Magam elé képzeltem Kloé arcát,amint elégedetten viszi Áronnak a husit! :)
Ja,amúgy a hozzátáplálást igazán még én sem kezdtem el,szopit még nem váltok ki,csak két kajcsi között kap pici almát,banánt,répát,vagy ilyesmiket!
Szerintetek meddig lehet ezt így?Ameddig elég a tejem és Lili gyarapszik szépen,addig nem kell,hogy kiváltsak szopizást,ugye?
És amúgy Lili sem aludt még végig egy éjszakát se!Pedig nincs se tévé,se járkálás,se semmi!9től csend van a lakásban,Lilit nem altatom,cicin alszik el,majd hasrafordítom és alszik is tovább!De mégis felkel éjjel 2szer,3szor...
Bereve tuti nem fogja megunni a jemperoo-t. Danika naponta kb 30 percet tölt benne, részletekben, de minden alkalommal szakértői szemekkel fedezi fel, mintha akkor látná a játékokat először. A zenét és villogást nem szoktam bekapcsolni rajta, mert akkor nem ugrál és nem játszik a játékokkal csak azt nézi.
Mi sem alszunk már nagyon nagyon régóta. kb 3.5 hónapos kora óta, most volt 2 hét, ami jobb volt, erre most jönnek a fogai... én is készen vagyok. Már teljesen... Dehát ez van, most ezt kell szeretni, remélem, hogy hamar túl leszünk.
A védőnő megnézte a fogait is. Azt mondta, hogy az oldalsó metszők (szemfogak) csak 9 hónapos korban szoktak jönni és nagyon megviseli őket. Így most Danikának extra fájdalom, hogy egyszerre jön a felső kettővel :(( szegény kicsi drágaságom. :((
Csillus!
Nálunk sincs Dávusnál se Tv, se semmi. A kiságyában még forgó sincs, csak az ágyneműje(mondjuk az szép színes), meg a nyuszikája, amivel alszik.
Már arra is gondoltam, h éjjeli fényt hagyok neki, mert tök sötétben alszik. De nem akarom ahhoz szoktatni.
Szerintem egyszerűen ez van, ki kell várni. Most meg még a fogzás is rátesz!!!
És meg tudod mondani, hogy mit csináltál másképp náluk? Vagy semmit, csak egyszerűen így aludtak és kész?
Tanácsot kérek!
Amúgy nagyon sok anyuka leszoktatta cumi adással az éjjeli kelésről a babóit. Egyre több mindenkitől hallom.
Az enyémet nem lehet átverni cumival. Akkor fél óránként ébred, én meg mosott sz@r vagyok!
KAnna örülök, hogy jobban vagy! Szerencse, hogy nem kapta el Máté, ügyes vagy. :) Bocsi a kérdésért nem akarlak megbántani, csak nem látok tisztán, ti külön éltek a férjeddel? Vagy hogy értetted?
Csillus ez azért milyen durva, hogy ott van a 4 gyönyörű szép gyermeked, és mind különböző igényekkel és viselkedéssel nő fel. :) Pedig ugyanazok a gének. :) Hihetetlen. :)
Andi-bebi jó, hogy csak az egyik gyermekkel voltak ilyen alvós gondok. Manapság sajnos már mindenben van tartósítószer színezék stb stb, ebbe rossz is belegondolni.
Na neeeeeeee mááááááár!!!!
Most megijedtem! :))))))
De tényleg megijedtem!
Csilluskamoké köszi de holnap meg probálom ujra a krumplit meg a répát ma nem nagyon kellett de voltam dokinál mert beteg lesz Laukám:-(Gratula a sütötökhöz!!!Te készitetted??
Én se akarok Launak jumperrot meg vagyunk mi is nélküle én még amugy se tenném bele ilyen kicsin mert szerintem nem tesz jot...
ha jobban meggondolod és ez igaz mindenre ,igazábol akkor semmit nemadhatna az ember a gyerekének mert mindenben van vegyszer,tartosittó stb.
amit te megeszel azt a gyereked az anyatejen keresztül megkapja,lehet az vegyszeres zőldség gyümölcs,felhizlalt sertés csirek stb.
mi rengeteg bio zőldséget eszünk,a hust szeretem frissen venni ritkán ismétlem ritkán eszünk fagyasztott dolgot!
Ja és házit nem tescosat !
persze igazadvan!
és miért nemadnál húst?jobb ha valaki üveges kaját ad a gyerekének?szerintem nem!amugy szerintem majdnem 6 honaposnak már simán adhato hús!
Sziasztok!
Hűű, látom itt nem csak nálunk telnek hosszan az éjszakák. Én ma éjjel 3 órát aludtam... = P
Kitartás lányok!! Lesz ez jobb is! < D
Zsanett09: Szívesen! < D
Úgy néz ki, hogy mivel gyorsan elkezdtem magam kúrálni, hamar kilábalok belőle. Az Úrnak egyenlőre semmi baja. = )
Hát, ha nem is nehéz-mert anyuék itt vannak körülöttem, szóval nem tök egyedül vagyok- mindenesetre fura...
De olyan jó volt látni, amikor ma meglátogatott Apa és Máté folyamatosan vigyorgott rá és úúgy nézett rá!
No igen, olvastam a pókos sztorit... én a darazsakkal vagyok így, de lehet, hogy egy ekkora pók rajtam is kifogott volna. = P
sorlyke: Köszönjük, köszönjük! < D Már várom, hogy legyen egy kis egyfogúm.< D
hozzátáplálás: a költözés miatt új védőnőnk is lesz, így a régebbivel már nem, az újjal még nem, tudtunk beszélgetni arról, hogyan vezessem be a gasztronómiai élvezetekbe kicsi fiam, de én azért már neki láttam
már egy jó másfél hónapja kap gyümölcsöt (barack, alma), pár hete a sütőtököt próbáltuk ki (üveges), egy hete meg főztem neki répát+krumplit. mindegyik hamar eltűnik a feneketlen bendőben = ) most azon tűnődöm, mi legyen a következő újdonság
Szép napot mindenkinek!
Értelek én Andi,mi minden nap többször volt, hogy 5*-6* is csináltuk, és heti 2-3 alkalommal a gyógytornász. De pont ezt irta Zsani, hogy mindenki úgy csinálja, ahogy gondolja.
Te nem vennél ilyen játékokat, én nem adnék 5 hónaposan húst.
De ettől jó, hogy ennyien vagyunk ennyi félék.