2010 szeptemberi babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Jobbulást neked Lorenda!
Sziasztok!
Sokkal jobb éjszakánk volt, viszont nekem fáj a torkom :(
Beszéltem védőnővel, olyan furcsa hogy csak hőemelkedése van de közben forró az egész gyerek.
Az oltástól lehet hőemelkedése, az orrfolyás köhögés nem attól :(
Most aludtunk 1 órát.
Ú szegénykém!
Biztos nem az oltástól volt láza? Persze az orra nem folyna attól.
Luca is köhög.
Sok puszi Teklának!
Sziasztok!
Nagyon rossz éjszakánk volt, Teklának már este hőemelkedése volt, de nem adtam rá semmit gondoltam az oltás miatt lehet. Nagyon nyugtalan volt, sokat sírt, nyöszörgött, köhögött, aztán éjfél körül átvittem a szobájába. Éjjel fél 3-kor ordítva ébredt, akkor adtam neki Nurofent, ekkor már forró volt feje, lába, keze, az egész teste. Mire azt hittem elaludt kezdődött minden elölről.
Végül 4-kor átmentem vele a szobájába és melléfeküdtem hogy Apa tudjon legalább picit aludni, bekentem Dentinoxxal az ínyét attól picit megnyugodott, elaludt pár percre, pár perc ordítás után meg reggelig aludt.
Jó estét! Köszönöm a válaszokat. Akkor beszerezzük azt a bilit s majd meglátjuk. Egyébként úgy veszem észre hogy elég érett a korához képest kivéve a kaja. De szerintem az is menne csak szörnyű lusta s ha anya ad pépeset s etet akkor minek strapáljam magam elvet vallja...(ami igaz is, én vagyok a hibás s nem ő)
Kari ajándékok: hát elég sok mindene van a fiatalembernek de most az újságot lapozgatva olyan jutott eszembe hogy hintaló, varázs rajztábla (firkálsz rá 1 ceruzához hasonlító valamivel de egy húzással le is tudod törölni) építő kocka, autók (soha nem lehet megunni :DD) ill. könyvek mert végre nem rág mindig mindent (csak alkalmanként, először mindent a kezébe vesz s csak 2. rágja meg :DDDD) Na most lépek mert már ébredt a drága. 2 hatalmas puki után talán most alszik... Apa is vár.... :DDD Jó éjt, szép álmokat
Viki!
Itt válaszolok.
Azért kell 2 oltás, mert először kap életében. Ha tavaly már kapott volna (de még nem lehetett, mert 2-3 hósan nem adják be), akkor csak egy kéne, de így csak kettő ad védettséget. Ennyit tudok.
Lehet, hogy szégyenlős, mert van, hogy az azstal alá bújik (szinte mindig), amikor nyomja a kakit.
Úgyhogy nem erőltetem.
A tanuló kutyus is szuper, Luca imádja! :-)
Vagy a zsiráf golyópálya, azt is nagyon szereti.
Sziasztok!!!
Viki!!!!nagyon nagyon örülök hogy "csak" p2 lett az eredményed.Hála nem rosszabb!!!!
Karácsonnyal még hadi lábon állunk...de vannak ötletek...Máténak fiús pl.autó(távirányítós) kamion vonat(pályás). szerszám készlet,
Én úgy gondolom h nincs össze függés a pépes kajci és a bili között.Szerintem csak érettség és érdeklődés kérdése.Máté rá se hajlandó ülni max a fejére húzza :D de elől van ha esetleg érdekli akkor majd dolgozunk az ügyön de még korainak tartom.Hannát 1,5 éves kora körül kezdte érdekelni a téma.
Amúgy nagyon büszke vagyok rá mert nagyon ügyeskedik a játszó csopiba.főleg ha kajálnak.Ma volt kisebb balesete beverte a száját meg a nóziját de nem komoly.
Mai alkotása...reggel meséztek ovi előtt..ment az egyik csatornán a Dóra a felfedező és mondta hogy Dóra :))) hát meglepődtünk rendesen.
Sztem az evés hajlandóság kérdése (legalábbis egy éves koron túl...), bilizés pedig érettségé. Próbáld meg ha gondolod a bilizést, hátha érett már rá és jobban tetszene neki. ;)
Csak példaként: Nekünk Szofi egy teljesen átlagos lány volt mindig is, minden szempontból (na jó, a kaját leszámítva :D). 11,5 hósan elindult, 1 éves kora után elkezdett szavakat mondogatni, és ezzel egyidőben kezdett belepisilni a bilibe is. Nem mindig, nem is volt erőltetve, egyszerűen csak amikor láttam rajta, hogy téma van, felajánlottam. Elkezdte szépen használni, mégis 2 év 3 hós korára lett teljesen szobatiszta. Rubenem is 1 éves kora körül kezdett belepisilgetni, tehát sztem már egy ilyen idős gyerek eléggé kezd éredni rá. Persze Donát ezzel szemben rákéredzkedik, de csak 2 másodpercig tart, már ugrik is le róla, hogy "készen van", és vigyorog...:-D
Sztem ha van időd és kedvetek hozzá, próbálkozz nyugodtan. :)
Sziasztok. :)
Karácsonyi ajándék ötletem még csak egy van a kicsinek: sütifaló - az még nincs neki...:S Úgyhogy ötleteket én is szívesen fogadok. :)
Szép napot mindenkinek! Rég voltam de semmi új dolog nincs a házunk táján. Márk továbbra sem akar csak pépeset enni (persze a kekszek azok mennek, csak a főtt kajcsi ne legyen darabos) viszont ma reggel nem is nagyon kellett elvonnom a figyelmét a virslinél. Úgy látszik éhes volt a drága. Kibújt a 8. fogunk is, további 2 pedig készülődik. Kíváncsi leszek mikorra lesz belőle fogica.. :D Egyre többet megy 2 lábon (persze ha nincs 1 áldott "jótét" lélek aki felveszi s cipeli a seggét mondván hogy olyan szépen kérte s alig volt kézben, persze én meg másnap még wc-re se tudok menni hiszti nélkül) egyre ügyesebb. Valószínűleg még azért van mászás mert önmagától még nem tud felállni s ha nincs mibe kapaszkodva kiegyenesedni akkor továbbra is úgy a gyorsabb. Egész jókat alszik napközben (éjjel továbbra sem de már kezdek beletörődni :DD).
Lányok! Ha még nem tud enni Márk akkor a bilizését is hagyjam? Összefüggnek ezek a dolgok vagy egészen nem? Lehet hogy enni nem fog de bilizni igen? Segítség aki tudja vagy akinek van több gyermeke! A karácsonyi ajándékötleteket is várom nagy szeretettel!
További szép napot mindenkinek! Most lépek mert lassan ébredezik a drágám! Nagy nagy dícséret az ügyes táncizó babáknak s gratula a méretekhez! Csodás napokat ha nem tudnék jönni! Pusszancs
Megjöttünk mérésről és oltásról.
Tekla 9.9 kg és 76 cm.
Jajj, képzeljétek, ha valamelyik szobában nem szól a zene, akkor Milán megy és közli, hogy tá, azaz táncolni akar és rázza a kis fenekét meg mutogat a hifire. Ha nem kapcsoljuk be, akkor megy ő intézkedni. Az nem elég, ha egy helyen szól, mert ha a másik szobában van, akkor ott is reklamál. :)
Tegnap így is kelt fel, hogy első szava az volt, hogy tá. Ma csak a második, először apát kereste. :D
Mi is táncizunk sokat, és lambadázunk is Lucával. Olyan édesen rakosgatja a kis lábát. Tulajdonképpen pont úgy, ahogy én. Teljesen leutánozta.:-)
A Zumbán is van lambada.
Éljen! Éljen! Éljen!
Most jut eszembe, hogy nekem meg csütörtökön kellett volna telefonálnom a cyto erdményemért.