2010 júniusi babák (beszélgetés)
Évi, tegnap maradt fél adag cékla, főztem hozzá ma kis krumplit, villával összetörtem, és egy adag husit is tettem bele, összekevertem. Szerintem fini lett, kicsit darabos, de nem sűrű. Csongikám olyan kelletlenül ette, fintorgott, öklendezett is párszor, nem ízlett neki. :) Talán azért, mert a krumpli íze dominált, és azt nem igazán szereti. Fél órán keresztül tartott, mire megette az adagját, amúgy pár perc alatt benyomja. Szóval a darabosnak nálunk sem volt sikere. Maradt még egy kis krumpli, azt megettem utána, hát olyan vádlóan nézett rám... :)
Sziasztok!
Jogit már Tami is nyalogatott, mikor én ettem. Tojássárgát még egy jó darabig nem adok. Viszont nyammogott már rizzsel, kenyérbéllel is.
Husi fronton mell és nyuszi jöhet neki szóba.
amúgy 2bhét alatt mászik, felül, térdel, guggol, és ma felállt a drágám.
Már nem vagyok kétségbeesve, hogy 7 hósan még nem is forog... Csináltam annyi képet.
Éjjel azon filóztam, h lehet kevés husit adok neki! Ti mennyit tesztek a főzibe? Védőnőnk azt mondta anno, h 7 hónapos kortól decinként 1 teáskanál. Na, azóta is 2 teáskanálnyit adok a 180-200 ml főzijébe, de a babaszakácskönyvben olvastam, h a csecsemőkor végéig 5-6 teáskanálra kell növelni ezt a mennyiséget. Szóval lehet ideje növelni?
Fú, csajok, Csongi felkelt 3-kor szopizni, én meg még 5-ig kukorékoltam, nem tudtam aludni, most meg hulla vagyok. Apája vidékre ment koncertezni, mi meg egyedül vagyunk, de lassan indulnak vissza. Édes volt a gyerek, mert ketten szoktuk fürcsi után törölgetni, Apája a fejénél, most meg mivel nem volt ott, forgott jobbra-balra, kereste, hol van. :)
Kriszti, ez azért nem 'annyira' lemaradäs, inkäbb csak egy picurit sztem, mert joghurtot meg esztek, ugyhogy nem vészes, remélem nem paräzol. :) Miket csinäl Nori a zoknisztriptizen kivül? Amikor feläll, teletalppal v. läbujjhegyen? És milyen pozbol indul?
Darabos kaja: én még nem hallottam, hogy valaki ne szokott volna le a pempőkéről. :DD
Nem gáz a 4 hós kaja, mert a 6 hós között csak a husi a különbség. Azt gondolom, hogy a gyümis meg teljesen jó. Amúgy mi nagyon le vagyunk maradva, mert se sajt, se túró, se tojás, de még csak keksz sem volt még.:D
Ha van elég tejed és neked nem teher a szoptatás akkor szerintem annyit szopjon amennyit akar. Mi már ott tartunk, hogy csak kétszer szopik, de azt is csak keservesen és tápival bőven kiegészítve (sajnos).
Szerencsére nekem mostanra megoldódni látszik ez a problémám, mert általában jól eszik Nóri. Jankával kicsinek nem volt semmi bajom a kajálás tekintetében. Szerintem nem szabad erőltetni, mert esetleg annál inkább nem fog akarni enni. Tegnap kipróbáltuk a spenótot, az speciel nem jött be a leányzónak, az 1/3át meghagyta, de igyekeztem nem fölakadni ezen, mert esküszöm megérzi, ha parázok rajta.
Sziasztok! Gratulálok a fülbevalóhoz! Ezek szerint már nem csak a fogatlansággal lógunk ki a sorból :D
Gyümiset szerencsére,legalább ezt megjegyezte abból amit mondtam:D Tojássárgáját mégis hanyagoltam végül,kivárom míg betölti a 8. hót aztán adok neki.Túrós bébiételt vettem azt kapott sima túrót még nem.
Ma úgy döntöttem, hogy újítok és adok reggelire joghurtot gyümivel Zsófinak. Olyan jó ízűen ette, örültem neki nagyon.Erre mikor kb. a háromnegyedénél tartottunk visszajött a fele. Erről ennyit :(
Hát megértelek. Én is rengeteget fejtem az elején, utáltam is rendesen, de azt gondoltam, hogy milyen jó lesz később a tartalék tejcsi. Mondanom se kell, a napokban dobtam ki mind a 100 litert, mert a legutoljára lefagyasztott is büdi volt felengedés után és nem mertem odaadni neki.
Összebújni lehet szopi nélkül is, ebben igaza van Katának, ill. ha jön a második trónörökös, akkor őt még szoptathatod jó sokáig:)
A piálásért viszont utállak :)) Én is akarok!!!! :DD
Összesen 4x szopizott tegnap, nem tudom mennyit a kis kákabélű. :)
Fejni nem fogok,elég volt az elején 2 hónapig minden nap fejtem egyfolytában...Ha eddig tartott a szopi is elégedett vagyok,nagy lány már,szívesebben eszik kanállal:D Nincs bajom a tápival se,csak az összebújás ami hiányozni fog,de előbb-utóbb meg úgyis eljön:)Nézzük a jó oldalát,ihatok bacardit kólával:DDD
Hát ha szopizik sokat biztos a tejcsivel tele a pocakja:)
Mesi, ne aggódj, egészséges, vidám, tele van energiával, nincs nagy baj! Ha éhes lesz, tutkó fog enni! A banént mivel turmixolod?
Nem baj, egy kis torna senkinek sem árt :DD. Ezt én is gyakran eljátszom a csajjal, csak nálunk még mindig a távirányító meg a telefon a fő motiváció. Na meg újabban a fényképezőgép. Ha azt kiszúrja, nem létezik számára akadály :)
Banán tízóraira, sütőtök főzi ebéd-uzsira. Jó kérdés... Bár a kanállal nincs baja, mert a vascseppekre egyből tátja a száját. Az a baj, hogy már megint nem eszik napok óta :(. Anya meg már megint kezd maga alatt lenni.. :( Csak tudnám, akkor honnan van ennyi energiája?!
Csongor meg ráizgult a papucsunkra, a kanapé egyik végénél letettem, simán odakúszott, áttettem a másik végéhez, megfordult, pillanatok alatt ott volt, majd megint a másik végéhez, fel-alá "futtattam" szegényt. :)
Ehj, mi a kedvence? Amúgy a kanalat nem szereti, vagy ha nem tejcit kap a szájába?
Szegényke, jobbulást! Vegyél be egy Panadolt, ne szenvedj! :(
Nagyon rossz lehet, hogy Pancsi nem akar szopzini, nem is tudom melyik a rosszabb, ha akar, de nincs mit vagy ha nem akar, pedig van. :( De azért mindig a kis Pancsibabád lesz, ha már nem szopizik, akkor is, és attól még össze lehet bújni, meg puszit is ad majd nagyon sokat! :)
Nagyon sajnálom :( Nem próbáltál fejni esetleg?
Zsófi meg ma szinte kizárólag csak szopizott, pedig a kedvenceit adtam (volna) neki :(
Sziasztok,úgy fáj ma egész nap a fejem:( Pancsi meg most este megint nem akart szopizni.Úgyhogy adtam neki tápit.Csak így már nem lesz tejem,ördögi kör.Ez van,kisbabám elválasztja magát:(((
Apa biztos örült neki! :))) Az lesz még szép mutatvány, hogy megtanulják az összepakolást, rendrakást. Én naponta többször összeszedem a játékait, meg visszapakolom a helyére, de 2 perc múlva már megint kupi van. :)
Ezért is jó, hogy pici a lakásunk, így mindenhonnan rálátok. Ha pisilni megyek, akkor körbebarikádozom és az ajtót is nyitva hagyom. :)
Persze, ez állítólag nagyon gyakori jelenség. Zsófi is egy irányba kezdett el forogni. Az is gyanús, hogy balos lesz, mert gyakrabban használja a bal kezét, de ez teljesen normális. A gyógytornászunk is mondta, hogy vannak babák, akik egy kézzel kezdenek el kúszni. Aztán idővel rájön Csongi is, hogy könnyebben halad, ha mindkettőt használja.
Köszönjük! :) Már simán eljut a szoba egyik végéből a másikba ezzel az érdekes kúszással. Olyan cuki, amikor szétnéz, kiszúr valamit és "odanyomul". :)) Ma pl. kipakoltuk Apa zoknis fiókját.
Majd visszük őket magunkkal pisilni is;)
Jajj, ne is mondd, és a mieink még nagyon nem is haladnak messzire, mi lesz, ha beindulnak... Így is a főzést, teregetést addigra kell ütemezni, amikor nyugis, vagy van itt vki.
Lányok, a babáitok egyformán használják mindkét oldalukat? Csongi az elején csak egyik irányba forgott, motst már mindkettőbe. És most amikor kúszik, akkor is csak az egyik kezét használja inkább, ma mondta a gyógytornász, hogy figyeljek rá, másikat is használjuk játszani is. Nektek is van ilyesmi?
További ajánlott fórumok: