2010 júniusi babák (beszélgetés)
Hát miket kérdezel:DD Veszek egy sima bilit 1200 forintért ennyi,a bili az bili:DDD
Eh, akkor lassan bilibeszerzésen is kell gondolkodni. :)) Milyen bili a jó bili? :))
Anyukám azt mondta amikortól meg bír ülni rajta,és nem dől le:D Én lassan rá fogom,ha szokja az nem árt:)
Mennyi idős kortól kell ráültetni a piciket? :)
Kriszti, ha jársz erre, Janka meddig cumizott cumisüvegből? :)
Hát lassan pedig vehetünk;)
A barinőm gyerekei 1,5-2 éves korig tápiztak/nak cumisüvegből, utána mmeg lehet velük dumálni, de az elalváshoz kellett nyugtatónak. :)
Bili, bili, kinek van otthon bilije?? Mi még nem vettünk. :)
Bilire kell ültetni reggel,barátnőm is úgy csinálta.Kivárták mire lett valami:D A tejcsi meg szerintem később már nem fog kelleni elalvásnál,lesz helyette mese;)
Én is nagy cumi- és cumisüvegellenző voltam, aztán már megbarátkoztam velük, szükség volt rá. :( Amúgy Csongi olyan nagy cumis lett, amióta jön a foga, aggódom is, nehogy rászokjon, és eldeformálódjanak a fogai. Bár fogszabályozásra tutkó visszük, ezt már gyerekidőszámítás előtt megbeszlétük Apájával. És plasztikai sebészhez is a fülei miatt, ha el fognak állni. És tessék, erre Csongikám is hátszéllel született. :)) A védőnő azt mondta, h 4-5 éves kortól lehet, és államilag finanszírozzák.
Ja, és ezt nem is tudom hoyg van, még nem néztem utána, elég sokáig kell tejet/tápit kapniuk, nem? A másfél éves gyerek még cumiból eszi este, reggel, nem? És ha már nem szoptatunk, akkor más megoldás nem nagyon marad, vagy pohárból? Oké, hoyg tudnak már belőle inni, de altatásnál szokták? :) Mondjuk Neked még van sok tejcid, lehet nem is fog kelleni tápi! :)
Mesi, tényleg rendes a dokid, ez olyan megnyugtató, nem? Biztos nem lesz semmi baj, drukkolunk azért! Szegény Zsófika, honnan vesznek vért, nem a sarkából, ugye? És vizeletet Neked kell gyűjtened? :) Hm, ez a fiúknál könnyebb, hacsak nem a pelenka kifacsarásával. :)
Mesi, a vilmoskörtét nem szereti? Az is édesebb, meg az őszibari is.
Látnánk, látnánk!!! :)))
Cukker lehet, Csongi is szokott hümmögi kajcsi közben. És mostanában kiabál is, ha nem adom elég gyorsan. Milyen neveletlen a kölim, remélem leszokik róla! :)
Igen üvegesek,és nagyon finomak próbáld ki hátha.Egyébként eleinte Pancsi se fogadta el a kajákat meg a teát se mire rájöttem,hogyha megmelegítem neki úgy elfogadja,még a gyümipépet is meg kellett melegítenem:DD Mostanra ezt kinőtte,a teát viszont most is kiköpi,ha nem meleg.Csak egy ötlet,hátha...
A kis ínyenc! :) Ezek üveges kaják?
Zsófi a banánon kívül nem sok gyümit fogad el sajnos, de azért kitartóan próbálkozok. :)
Biztos minden oké lesz,éhen halni meg tuti nem fog;)És ilyen gyümis,kekszes,túrós meg hasonló finomságokat se kér? Én vettem most gyümis túrót,csokis tejbegrízt,kekszes tejbegrízt (hipp mind),Pancsi majdnem belefullad úgy eszi,ha látnátok,hümmög hozzá,mintha azt akarná mondani hmmmm de finom:D
Nálunk ez a jelenet mindennapos, bár én már fenn sem akadok rajta :)
Ez jól hangzik! :)) Szóval kábszerként is funkcionál a növényed? Ejnye Kata, most lebuktál! Vagy titkon sámán is vagy? :D
Sziasztok Lányok!
Nagyon ügyesek már a babáitok, és milyen nagyok már! (Évi te is szép nagyra nőttél :))). Zsófi kis picinek számít a 68 cm-ével Pancsi és Csongi mellett.
A védőnő javaslata az volt, hogy ha ennyire nem akar enni Zsófi, akkor próbáljam meg cumisüvegből adni neki a főzeléket. Hát nem is tudom... nem igazán vagyok kibékülve ezzel az opcióval... Még a kórházban evett utoljára cumisüvegből, azóta 1x kíséreltem meg neki lefejt tejet adni, de nem fogadta túl jól. Persze, ha minden kötél szakad, akkor megpróbálom, de nem sok reményt fűzök a dologhoz.
Elmentünk a háziorvoshoz is, nagyon rendes volt, azt mondta, hogy ne aggódjak, sok babának van ilyen időszaka és nem tud olyanról, aki éhen halt volna. Azért a biztonság kedvéért, hétfőn el kell mennünk laborvizsgálatra (vérvétel + vizelet). Remélem, mindent rendben találnak majd.
Mesi mi újság,mit mondott a védőnéni Zsófi éhségsztrájkjára?
Pancsinak is a töltő kéne meg a laptop;)
Pancsika is milyen hunci! :) Én akkor kiabáltam vele, amikor valahogy odakeveredett a mobiltöltő végéhez, ami nem volt bedugva, és elkezdte szopogatni. De tudja jól, hoyg nem szabad, olyan rosszcsont. :)
Hú, akkor Ti már teljesen felkészültetek?
Én kicsit beparáztam, mi lesz most, innentől nem lehet egyedül hagyni? :(
Nálunk már a dohányzóasztal lent van a garázsban;)
Tegnap Pancsi nem akart tízóraizni,küzdöttem vele végül kiverte a kanalat a kezenből,és repült a banán-meggy pép,idegemben rácsaptam jó nagyot az asztalra,és ordítva jól el is káromkodtam magam,hirtelen közben rájöttem mit is csinálok,gondoltam jaj meg fog ijedni:( Szerinted???Elkezdett hangosan kacagni rajta.Erről ennyit...
Hehe, ezt találtam a wikin:
"A növény leveleit Ghána őserdeinek „sámánjai” súlyos gyomorfájás gyógyítására használják. Nagy mennyiségben fogyasztva halálos lehet. Kávéval együtt termesztve viszont igen erős pszichedelikus hatása lesz, melyet Ghánában szintén ismernek."
Talán akkor mégsenem jó, ha a földön marad. :(
Megbeszéltük, hoyg hétvégén nagy lakásátszervezés lesz, gyerekbiztossá kell tenni, nincs mese. Terítőt levenni, dohányzóasztal alsó polcáról elpakolni, kábeleket, vezetékeket eldugni (az nagy kedvenc). És van egy Zamioculcas is a földön, de az már nem fér sehova, nem tudjátok, mérgező? Barátnőm kislánya nem indult be a virágoktól, nem túrta a földet, végig a földön volt náluk pár cserepes növény. Hátha Csongi sem érdeklődik majd...
Lányok, beindult Csongi, tök durva, most az az egyetlen biztos pont, ha leültetem, onnan még nem mászik el. Bár ha eldől, akkor igen. De ezt még nem tudja szerencsére. Az almakompótot másfél almából 4 részletben csináltam meg, állandóan be kell rohangálni, megnézni mit rosszalkodik. Amikor meg mondom neki, hoyg nem szabad, akkor a képembe nevet. :)))
De majd hétvégén, ha teszel fel képet, megbizonyosodhatunk... :)))
Hm, hát ki tudja, Karácsony óta sokat változhatot... :))))
Igen,én 179 cm vagyok.Apa meg 183.Pancsi se dagi sztem:)
Mi is kb. igy voltunk 1 honapja. Most a 74-es ruci még épp, hogy jo rä (bär a védönönk mérése szerint 2 honapja 72 cm, hehe), és 9,090 kg volt ma. Elég nagynak szämit Csongi is, de nem duci baba, Apäjätol örökölte a magassägät (aki 192 cm), és tölem a nehéz csontjait. :) Pancsi is biztos szép magas lesz, ugye Te is magas vagy?
További ajánlott fórumok: