2010 júniusi babák (beszélgetés)
Köszi Mesi, hát a szemész visszarendelt fél év múlva, azt mondta, h kicsit lusták a szemizmai, biztos amiért a mozgásfejlődése is lassú, h kicsit hipotón. Tornéztatni kell a szemét, közelíteni, távolítani játékot, amire figyel. Meg jobbra-balra, csak fogni kell a kis állát, h ne a fejét fordítsa, hanem a szemével kövesse.
Fura amúgy, mert a szomszéd kerületben a 7 hónapos kort betöltött babbáknál kötelező a szemvizsgálat, a védőnő ad az időpontot a Madarász utcai kórházba, és ingyen van, nem is kapnak pupillatágítót a szemükbe. :)
Amúgy egyik szeme mínuszos, másik pluszos, de még ez változik, most még nem kell csinálni semmit, csak a torna, és rendesen lát ettől még.
De jó Nektek! :) Én is szeretnék még-még! :)) Cuki lehet Zsófi, h ennyire érdeklődik! :)
Hétfőn kimegyünk a barinőmékhez, ott van egy 16 hónapos csajszi és egy majdnem 5 éves, nagyon várom, rég is láttam Őket, kíváncsi vagyok Csongi Őket is letojja-e! :))
De édesek lehettek!
Zsófi nagyon érdeklődő, ha más babákkal összeeresztjük. Nézegeti, odakúszik és megtapogatja őket (már ha hagyják:). Mostanában volt egy pár babás látogatónk.
Sziasztok!
Kata, köszi szépen a biztatást! Igyekszem nem túlparázni a dolgot, de elég nehéz, mert tényleg baromi keveset eszik a csajszi.
Viszont az is tény, hogy egy energiabomba :) Már próbál felállni, de még nem megy neki igazán, és általában térdelés vagy guggolás lesz a dologból. A felülés sem tűnik már olyan távolinak, félig-meddig már az is sikerült.
A keléssel kapcsolatban annyit, hogy ma hajnali 2-kor (!?) volt riadó.. Utoljára kb. 2 hetesen kelt ilyen hamar. Bár nem annyira meglepő, számításba véve a tegnapi "hatalmas" kajaadagjainkat (kb. 3 kanál főzelék, 8 kanál tejpép és némi szopi...).
Holnap megyünk a védőnénihez, remélem mond valami okosságot a "nemevéssel" kapcsolatban.
Lányok, az én fiam nem csajozik, biztonségban vannak mellette a nőcik. :) Tegnap voltunk egy barátnőmnél, akinek 1 hónappal fiatalabb a lánya, hát Csongikám gyakorlatilag semmibe vette, átnézett fölötte, elvolt a földön a játékokkal, négykézláb rugózott, forgott, dumált. :) A kiscsaj le volt döbbenve, nem látott még közelről másik babát, akkora szemeket meresztett rá, tök cuki volt.
Aztán Csongor elkezdte a sikítozást, szegény Flóra megijedt, és sírva fakadt. Erre Manim elhallgatott, figyelt, mi ez a hang. Amikor megvigasztaltuk a kislányt és csend lett, újra felcsendült Csongor sikolya, újra sírva fakadt a csajszi. És így ment ez egész du. :)) Picit ijedős baba, de a végefelé összeszedte minden bátorságát, és odamászott (Ő már tud) hozzánk, erre Csongi egy kiadós sikítással jutalmazta, aminek újra pityergés lett a vége. :) Annyit nevettünk rajtuk. :))